خواص عرق شاتره در بارداری و تأثیر مصرف عرق شاتره بر جنین، همچنان مورد شک و اختلاف نظر در میان کارشناسان طب سنتی است و حتی برخی از آن ها استفاده از این عرق گیاهی را در بارداری توصیه نمی کنند. تانما در این مطلب مطالبی را در خصوص خواص عرق شاتره و نحوه مصرف آن در بارداری مطرح می کند؛

شاتره چیست؟

این گیاه که از آن با نام های بقله الملک، شاه ترج و پیت پاپارا در کتب طب سنتی یاد شده، گیاهی است علفی، یکساله با ارتفاع تا 80 سانتی متر و از تیره شاه ترگان که در طب سنتی ایرانی از آن بیشتر در درمان بیماری های کبدی استفاده می شده است. همچنین گیاه شاتره و به طبع آن عرق شاتره طبیعت معتدلی دارند. این به این معناست که این عرق گیاهی نه در دسته عرقیجات گرم و نه در دسته عرقیجات خنک قرار نمی گیرد.

فواید مصرف عرق شاتره در بارداری

در مورد مصرف عرق شاتره در طول دوران بارداری و شیردهی و تأثیر مصرف عرق شاتره بر زایمان و جنین اطلاعات متناقضی وجود دارد و بهتر است در این دوران مصرف نشود و در صورت لزوم مصرف، با پزشک مشورت شود. اما به طور کلی از جمله خواص عرق شاتره می توان به موارد زیر اشاره کرد:

از خواص عرق شاتره کمک به ترشح آنزیم های گوارشی است و باعث می شود تا مواد غذایی به آسانی هضم شوند و همچنین اشتها آور بسیار خوبی است.بر اساس تحقیقاتی که بر روی خواص عرق شاتره صورت گرفته است، دریافتند که عرق شاتره علاوه بر خواص درمانی فراوانی که دارد خواص ضدعفونی کنندگی، ضد اسپاسم، آرام بخش ، آنتی هیستامین، کاهش دهنده تپش قلب، مدر، مسهل و مقوی معده است و همچنین برای بهبود و درمان بیماری های قلبی و عروقی مؤثر است.

یکی از بهترین خواص عرق شاتره کمک به سلامت و روشن شدن سطح پوست میباشد . همچنین عرق شاتره با مزیت های فراوانی که دارد باعث بهبود و درمان اکنه و جوش های چرکی سر سفید میشود . همچنین علاوه بر این به افراد جوانی که جوش های غرور جوانی و زیر پوستی دارند استفاده عرق شاتره بسیار سفارش میشود . بدین ترتیب برای داشتن پوست سالم و درخشان روزی سه لیوان عرق شاتره پیش از مصرف غذا میل نمایید.

مضرات مصرف عرق شاتره در بارداری

فواید مصرف عرق شاتره در بارداری

مضرات مصرف عرق شاتره در بارداری

ترکیبات سمی

استفاده از عرق های گیاهی در دوران بارداری بایستی با احتیاط همراه باشد، به طورکلی پزشکان طب سنتی معتقدند، مصرف شاتره در دوران بارداری و شیردهی بایستی بسیار کم بوده، این مسئله به علت وجود ترکیبات آلکالوئیدی سمی موجود در این گیاه است.

فلج عضلات

گیاه شاتره با وجود خواص دارویی فراوان، از دسته گیاهان سمی محسوب شده بنابراین بایستی در مصرف آن جانب احتیاط را رعایت نمود، زیاده روی در مصرف این گیاه، باعث فلج عضلات صاف و دستگاه تنفس میشود.

مشکلات ریوی

همچنین مصرف بیش از اندازه این گیاه برای ریه مضر است.

شرایط مصرف عرق شاتره در بارداری

  • از دمکردن این گیاه در ظروف فلزی خودداری شود و اگر آن را به صورت دمکرده یک ساعت قبل از غذا بنوشید اشتهاآور خواهد بود.
  • در بسیاری از موارد دیده شده است که جهت کسب اثرات مذکور شاه تره، از عرق شاه تره ی موجود در بازار استفاده می شود. ولی عرق شاه تره دارای مقدار بسیاری ناچیزی از اسانس است و مواد موثر اصلی در آن وجود ندارد. بنابراین عرق شاه تره دارای خواص اصلی شاه تره نیست.
  • توصیه می شود دم کرده ی شاه تره را گرم مصرف کنید. چون ممکن است با سرد شدن، مواد موثر آن رسوب کنند.
میزان مصرف عرق شاتره در بارداری

شرایط مصرف عرق شاتره در بارداری

میزان مصرف عرق شاتره در بارداری

مقدار مجاز مصرف شاتره 12 تا 20 گرم است و برای تهیه جوشانده آن 150 تا 200 گرم کافی است و قبل از هر وعده غذا یک فنجان میل شود.

روش مصرف عرق شاتره برای زن باردار

ترکیب عرق شاه تره و عرق کاسنی به نسبت مساوی مخلوط و به جای آب میل شود که اثری به نسبت بیشتر از عرق شاتره به تنهایی دارد.

موارد منع مصرف عرق شاتره در بارداری

مصرف مقدار عادی و دارویی شاه تره دارای عوارض جانبی نیست و منع مصرفی ندارد ولی مصرف مقادیر بسیار زیاد به دلیل وجود آلکالوئیدهای ذکر شده ممکن است باعث لرز، تشنج و مرگ شود. البته در خصوص مصرف آن در بارداری و شیردهی تا کنون مطالعه دقیق انجام نشده است، بنابراین بهتر است در این دوران مصرف نشود.

آیا این مطلب مفید بود؟ 5
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید