خواص عرق کاسنی در بارداری به عنوان یک داروی گیاهی مورد توجه پزشکان طب سنتی است ولی نباید خانم باردار در مصرف زیاده روی کند. تانما در این مطلب بر تأثیر مصرف عرق کاسنی بر جنین و زایمان اشاره می کند؛

انواع عرق کاسنی

کاسنی انواع مختلفی دارد سه نوع آن معروف است. کاسنی بری که به tansy شهرت دارد در ایران نمی روید. کاسنی زرد که به گل قاصدک شهرت دارد و در طب قدیم ایران به نام ترخشقون نام برده اند در بیشتر نواحی ایران پراکندگی دارد و کاسنی معمولی که یک گیاه دارویی پایا با گل های آبی یا ارغوانی است.

فواید مصرف عرق کاسنی در بارداری

تأثیر مصرف عرق کاسنی بر جنین

کاسنی منبعی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی به شمار می رود. به همین دلیل مصرف این گیاه مفید می تواند نیاز روزافزون مادران باردار به انواع ویتامین ها و ریزمغذی های مهم را در این دوران برطرف کرده و از این طریق باعث کمک به روند رشد و تکامل جنین شود.

کاهش استرس مادر باردار

بسیاری از پزشکان به مادران باردار توصیه می کنند که از مصرف کافئین در این دوران خودداری کنند. از آنجایی که کاسنی گیاهی فاقد کافئین است جایگزینی عالی برای کاهش مصرف کافئین در این دوران محسوب می شود. کاسنی می تواند سطح کورتیزول خون را ثابت نگه داشته و به این ترتیب میزان استرس مادران را کاهش دهد. همچنین کاسنی یک آرام بخش طبیعی است که با کاهش سطح اضطراب ذهن را آرام می سازد.

پیشگیری از مشکلات گوارشی

مصرف مقادیر متعادل عرق کاسنی در بارداری در کاهش علائم تهوع بارداری ، سوزش سردل و سایر مشکلات گوارشی دوران بارداری بسیار موثر است.

کاهش یبوست

مصرف روزانه کاسنی به دلیل دارا بودن مقادیر بالای ترکیبات پروبیوتیک اینولین باعث بهبود عملکرد روده ها شده و به این ترتیب مشکل یبوست که از عوارض شایع دوران بارداری به شمار می رود را در مادران باردار کاهش می دهد.

تقویت سیستم ایمنی

کاسنی به دلیل دارا بودن خواص آنتی باکتریال به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی در مادران باردار عمل می کند. از این رو مصرف مقادیر متعادل این گیاه مفید در مقابله با باکتری های خطرناک و بیماری زا کمک موثری به بدن می کند.

حفظ سلامت کلیه ها

گیاه کاسنی همانند یک دیورتیک طبیعی در بدن عمل می کند. از این رو مصرف روزانه آن موجب افزایش دفعات ادرار و در نتیجه پاکسازی کبد و کلیه ها از سموم و مواد زائد می شود. همچنین مصرف این گیاه در کاهش احتباس آب بدن در دوران بارداری نیز بسیار موثر است.

مضرات عرق کاسنی در بارداری

فواید عرق کاسنی در بارداری

مضرات مصرف عرق کاسنی در بارداری

اگرچه کاسنی دارای خواص مفید بسیار زیادی است ولی با این حال مصرف مقادیر زیاد این گیاه در بارداری مضر بوده و با اثرات نامطلوبی بر سلامت مادر و جنین همراه است. در ادامه به برخی از مهمترین عوارض مصرف زیاد کاسنی در بارداری اشاره می شود:

تأثیر مصرف عرق کاسنی بر زایمان

افراط در مصرف کاسنی می تواند موجب ایجاد سیکل قاعدگی، تحریک انقباضات رحمی شود و در نتیجه خطر سقط جنین در مادران باردار می شود.

عدم تعادل بدن

مصرف روزانه و متعادل کاسنی می تواند مواد مغذی مورد نیاز مادران باردار را در این دوران تامین کند ولی با این حال افراط در مصرف این گیاه مضر بوده و می تواند منجر به بروز اختلالات تعادلی در بدن شود.

کاهش وزن

از آنجایی که مصرف کاسنی می تواند منجر به سرکوب اشتها شود بهتر است در دوران بارداری در مقادیر محدود مورد استفاده قرار گیرد زیرا مصرف زیاد آن در این دوران اثرات نامطلوبی از جمله کاهش وزن مادران باردار را به دنبال دارد.

بیماری های پوستی

مصرف بیش از حد کاسنی باعث ایجاد مشکلات پوستی از جمله درماتیت تماسی و سایر حساسیت های پوستی در مادران باردار می شود.

واکنش های آلرژیک

آن دسته از مادرانی که به گل هایی از جمله گل آفتابگردان، داوودی و گل همیشه بهار حساسیت دارند به دلیل خطر ابتلا به آلرژی بهتر است از مصرف کاسنی در این دوران خودداری کنند. مشکلات مختلفی از جمله کهیر، تورم صورت، خارش شدید و مداوم، تنگی نفس، مشکل در بلع، خس خس سینه، احساس سرگیجه، از دست دادن هوشیاری و پریدگی رنگ از جمله مهمترین علائمی است که می تواند در اثر آلرژی ناشی از مصرف کاسنی در بدن ایجاد شود.

مشکلات گوارشی

ریشه گیاه کاسنی حاوی مقادیر بسیار زیادی از انواع فیبرهای محلول در آب می باشد. از این رو افراط در مصرف این گیاه می تواند منجر به بروز مشکلات گوارشی متعددی از جمله تولید گازهای شکمی، نفخ، احساس تهوع، گرفتگی شدید معده، اسهال و تولید صدای غرغر شکم شود.

افت فشار خون

مصرف طولانی مدت فرآورده های کاسنی، موجب افت فشار خون و افزایش ترشحات صفرا می شود.

شرایط مصرف عرق کاسنی در بارداری

مضرات عرق کاسنی در بارداری

تانما علاوه بر خواص عرق کاسنی و مضرات آن، در زیر میزان و روش مصرف آن را بیان کرده است؛

شرایط مصرف عرق کاسنی در بارداری

خواص عرق کاسنی بسیار متنوع و فراوان است اما کارشناسان به اشخاص توصیه می کنند از خوردن و نوشیدن داروهای گیاهی بدون نظارت پزشک، عدم اگاهی کامل از شرایط بیماری شخص، مسافت رفت و آمد ، نوع کار و مواردی از دست جلوگیری کنند و تنها بعد از مشاوره با پزشک این نسبت به استفاده از این دمنوش ها استفاده کنند.

میزان مصرف عرق کاسنی در بارداری

درمورد این که عرق کاسنی در بارداری چقدر بخوریم و یا عرق کاسنی در بارداری چه موقع بخوریم، پژوهش های علمی صورت نگرفته است اما بهترین حالت این است که در دو ماه آخر بارداری روزانه مقدار بسیار کمی و درحدود نصف فنجان کوچک عرق کاسنی را میل کنید.نگاهی کلی به فوائد و مضرات مصرف عرق کاسنی در بارداری نشان می دهد که در مصرف این گیاه دارویی نیز مانند هر ماده غذایی دیگر باید اصل اعتدال در مصرف را رعایت کرد.

روش مصرف عرق کاسنی برای زن باردار

کارشناسان توصیه می کنند عرق کاسنی را بهتر است با آب در دمای معمولی بنوشید و بهترین زمان برای نوشیدن آن صبح ناشتا است.

موارد منع مصرف عرق کاسنی در بارداری

  • افرادی که افت فشار خون و مشکلات گوارشی دارند، بهتر است عرق کاسنی مصرف نکنند و برای مصرف آن با پزشک مشورت کنند.
  • افرادی که سابقه حساسیت و آلرژی به کاسنی دارند از مصرف آن بپرهیزند.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید