خواص ماکارونی در شیردهی و تأثیر مصرف ماکارونی بر شیر مادر را در این مطلب می خوانید اما زنان شیرده باید بدانند که مصرف متعادل و به اندازه ی ماکارونی را در رژیم غذایی دوران شیردهی خود قرار دهند و از افراط بپرهیزند. تانما در این مطلب علاوه بر خواص ماکارونی در شیردهی، نکاتی را در مورد روش مصرف ماکارونی در بارداری مطرح می کند؛

فواید مصرف ماکارونی در شیردهی

اسید فولیک، فیبر و آهن

مادران شیرده غلات کامل مانند نان کامل گندم، ماکارونی، غلات و بلغور جو را در رژیم غذایی خود داشته باشید. از طرفی اسید فولیک ماده ای مغذی در شیر شماست که نوزاد ، به آن نیاز دارد. و همچنین برای سلامتی خودتان نیز لازم است. ماکارونی غنی شده پر از این ماده مغذی یعنی اسید فولیک حیاتی است. همچنین ماکارونی به شما مقدار مناسبی از فیبر و آهن می رساند.

مضرات مصرف ماکارونی در شیردهی

دل درد و نفخ نوزاد

در برخی مواقع مادران از تأثیر خوردن ماکارونی در دوران شیردهی بر ایجاد دل درد نوزاد گلایه کرده اند و مادرانی نیز بی تاثیر بودن این موضع بر نفخ و دل درد نوزاد را تایید کرده اند. ، در حالت کلی این موضوع بطور علمی تایید نشده است.

میزان مصرف ماکارونی در شیردهی

مضرات مصرف ماکارونی در شیردهی

شرایط مصرف ماکارونی در شیردهی

اولین مرحله انتخاب نوع ماکارونی است؛ سعی کنید از ماکارونی های غنی شده با ویتامین ها و ماکارونی های قهوه ای که حاوی سبوس بیشتر هستند استفاده نمایید. همچنینبه آردی که ماکارونی از آن تهیه شده دقت نمایید. به طور مثال در برخی بازارها ماکارونی از آرد حبوبات ساخته می شود که حاوی مقدار بالای کربوهیدرات مقاوم است که جذب آن بسیار کمتر از سایر ماکارونی ها می باشد.

میزان مصرف ماکارونی در شیردهی

هر لیوان ماکارونی حاوی 40 گرم کربوهیدرات است که مشکلی برای بدن ایجاد نخواهد کرد. اما مصرف بیش از حد آن می تواند مانند هر ماده غذایی دیگر بدن را دچار عوارضی کند. بنابراین بانوان شیرده نیز باید در مصرف ماکارونی حد تعادل را حفظ کنند.

روش مصرف ماکارونی برای مادران شیرده

  • در تهیه ماکارونی از سبزیجاتی مثل نعناع و جعفری استفاده کنید.
  • قبل از مصرف ماکارونی حتماً یک بشقاب سالاد حاوی کاهو، کلم بروکلی و... میل نمایید.
  • هنگام تهیه ماکارونی دقت کنید تا مبادا روغن بیش از اندازه استفاده نمایید، زیرا سبب افزایش کالری غذا و همچنین سنگین شدن غذا و مشکلات گوارشی خواهد شد.
  • برای کنترل کالری این غذا توصیه می شود در آبی که برای جوشاندن ماکارونی استفاده می کنید تنها از کمی نمک استفاده شود و روغن به آب اضافه نکنید.
  • سعی کنید از کرم و خامه در تهیه ماکارونی استفاده نکنید.
  • در کنار ماکارونی از گوشت های کم چرب مثل ماهی، مرغ و ماهی تن استفاده نمایید.
  • می توانید به جای گوشت از سویا برای افزایش پروتئین غذا استفاده نمایید، اما بهتر است به جای نیمی از گوشت دلخواهتان از سویا استفاده نمایید تا هم بتوانید سبب افزایش جذب آهن و روی در غذایتان شوید و هم از فیتواستروژن ها بهره برده باشید.
  • بهتر است در گوشت خود از لیمو هم استفاده نمایید تا جذب آهن غذا افزایش یابد.
  • با افزایش فلفل در سس ماکارونی می توانید سبب بهبود طعم و افزایش سوخت وساز بدنتان شوید.
  • سعی کنید تا حد امکان از پنیر به ویژه پنیرهای پرچرب در تهیه ماکارونی استفاده نکنید.
  • بهتر است برای افزایش فرایند تبدیل کربوهیدرات به انرژی (افزایش سوخت) از ماکارونی های غنی شده با ویتامین B استفاده نمایید.
موارد منع مصرف ماکارونی در شیردهی

روش مصرف ماکارونی در شیردهی

موارد منع مصرف ماکارونی در شیردهی

  • مصرف ماکارونی به دیابتی ها به هیچ وجه توصیه نمی شود چون مصرفش به شدت قندخون را افزایش می دهد و آن ها نمی توانند در زمان مشخص آن را به حد ثابت نگه دارند.
  • در بیماران قلبی نیز افزایش قندخون باعث تولید کلسترول می شود که عامل مهمی در وخیم تر کردن حال این بیماران است.
  • اگر به عنوان یک زن شیرده مبتلا به بیماری سلیاک هستید، مجبورید از خوردن ماکارونی در این دوران حساس اجتناب نمایید.
  • میزان گلوتن موجود در ماکارونی بالا بوده و اگر زن شیرده در مورد هضم گلوتن ناتوانی هایی در بدن خود داشته باشد، باید از خوردن آن اجتناب کند.
  • خوردن ماکارونی در شیردهی برای خانم هایی که دارای اضافه وزن هستند، توصیه نمی شود.
آیا این مطلب مفید بود؟ 4
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید