یکی از میوه های پرطرفدار و محبوب که سرشار از مواد مغذی می باشد و در سلامتی به شما کمک می کند، میوه طالبی است. طالبی در انواع متفاوتی در بازار پیدا می شود و از آنجا که این میوه عطر و طعم دلپذیری دارد لذا بسیار محبوب است. طالبی را می توان از پرطرفدارترین میوه های تابستانی دانست که برای اولین بار در سال ۱۷۰۰ دهکده ای در ایتالیا کاشته شده است. طالبی متعلق به خانواده خیار و کدو ست و خواص طالبی بسیار زیاد است. از جمله مهمترین خواص طالبی می توان به درمان کم خونی اشاره کرد. طالبی شباهت زیادی به خربزه دارد اما از خربزه لطیف تر هستند و هضم آن آسانتر است. طالبی شیرین تر و خوشبوتر از گرمک است و از میوه و تخم این میوه استفاده می شود. انواع طالبی خواص قابل توجهی دارد که در ادامه با خواص طالبی برای درمان بیماری ها بیشتر آشنا میشویم .

خواص درمانی طالبی

فواید طالبی

خواص طالبی برای زیبایی

از جمله خواص طالبی برای پوست و مو باید به خواص آن برای جوانسازی پوست صورت اشاره کرد از آنجا که طالبی حاوی مقادیر زیادی از ویتامین های a و سی می باشد لذا به راحتی می تواند از ایجاد چروک پوست جلوگیری کرده و باعث جوانسازی پوست شما شود . آبرسانی به پوست صورت یکی از مهمترین فعالیت هایی است که باید انجام آن مورد توجه قرار بگیرد اگر شما فردی نیستید که به راحتی از کرم های شیمیایی استفاده کنید، بهتر است به ماسک صورت طالبی اعتماد کنید چراکه به آبرسانی پوست شما کمک می کند. بتاکاروتن موجود در طالبی سبب تقویت و افزایش رشد مو می شود. ویتامین های b در طالبی بسیار یافت می گردد لذا این میزان ویتامین برای جلوگیری از ریزش مو مناسب است .

انواع طالبی

انواع طالبی

خواص درمانی طالبی

از جمله خواص طالبی برای سلامت بدن می توان به فواید این میوه در زمان بارداری اشاره کرد. همان طور که اعلام کردیم میوه طالبی مقادیر زیادی ویتامین سی دارد که در تقویت سیستم ایمنی زنان باردار موثر است و از ابتلا به سرماخوردگی و عفونت های باکتریایی جلوگیری می کند. مواد مغذی موجود در طالبی برای پیشگیری از نقص لوله عصبی که سبب معلولیت های مادرزادی در مغز و نخاع در جنین می شود مفید است. اگر فرزند و یا کودک شما دچار کم خونی است، استفاده از طالبی می تواند بسیار موثر واقع شود چرا که این میوه شامل آهن و مس می باشد .طالبی میوه ای اشتها آور است و برای افزایش وزن نوزادان و کودکان لاغر مناسب است. ویتامین a موجود در طالبی نیز می تواند به تقویت بینایی و پیشگیری از عفونت های چشمی در نوزادان و کودکان موثر باشد .

مضرات طالبی

مضرات طالبی

وجود ویتامین c در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است. پس برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی می توانید از طالبی بهره بگیرید . تنظیم تولید انسولین در بدن و کاهش قند خون بالا در افراد مبتلا به دیابت نوع دو از دیگر فوایدی است که برای طالبی عنوان می شود . اگرچه طالبی میوه ای اشتهاآور است اما کالری پایین و فیبر بالای آن در بزرگسالان باعث کاهش اشتها می شود و پیشگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن کمک می کند. مقادیر قابل توجه پتانسیل موجود در طالبی به کاهش فشارخون و جلوگیری از سکته قلبی می گردد. طالبی مقدار زیادی کلسیم دارد که کلسیم در ترکیب با ویتامین d می تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند .

خواص طالبی برای سلامت بدن

خواص طالبی برای سلامت بدن

فیبر موجود در میوه طالبی سبب کاهش کلسترول بالای خون شده و به همین دلیل برای حفظ سلامت قلب مناسب است. لوتئین و زاکسانتین و بتاکاروتن و ویتامین a موجود در طالبی در کاهش عفونت های چشمی موثر است. طالبی به عنوان یک دیورتیک طبیعی عمل می کند لذا می تواند با افزایش ادرار به دفع سموم کمک کند .

عوارض طالبی

همانطور که میوه طالبی دارای خواص زیادی می باشد، موارد منع مصرف طالبی نیز بسیار عنوان می شود چراکه طالبی حاوی فروکتوز است و زیاده روی در مصرف آن می تواند باعث افزایش قند خون در افراد دیابتی شود. البته که در برخی افراد این میوه واکنش های آلرژیک ایجاد می کند و موجب اسهال، خس خس سینه، حالت تهوع و خارش دهان می شود. طالبی از میوه هایی است که پوست آن حاوی مقادیر زیادی حشره کش است، بنابراین مطمئن شوید که طالبی ارگانیک را خریداری می کنید.

خواص طالبی برای زیبایی

خواص انواع طالبی

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید