خواص میگو در بارداری بسیار زیاد و متنوع است. البته چون میگو نیز یک غذای دریایی محسوب می شود، بهتر است بانوان باردار از زیاده روی در خوردن میگو بپرهیزند. تانما در این مطلب ضمن بیان خواص میگو در بارداری، در خصوص شرایط مصرف میگو در بارداری نیز نکات مهمی را مطرح می کند؛

مصرف غذاهای دریایی در بارداری

باید این را بدانیم که مصرف غذاهای دریایی در 9 ماه دوران بارداری زنان، 100٪ امن نیستند. درست است که همه ی مواد غذایی باید در برنامه غذایی مادران باردار به اندازه کافی قرار داده شود، اما این افراد باید از قرار دادن ماهی در رژیم غذایی خود، به طور کامل اجتناب کنند زیرا با اینکه مصرف برخی از ماهی ها برای سلامت قلب زنان در دوران بارداری مناسب هستند، برخی دیگر دارای جیوه و DHA می باشند که باعث می شوند سلامت جنین درون رحم این مادران تحت تأثیر قرار گیرد.

مادران باردار باید در دوران بارداری بهتر است از مصرف ماهی ها و غذاهای دریایی چون خرچنگ، شاه ماهی، شمشیر ماهی، تاج ماهی، صدف و سوشی خودداری کنند.اما می توانند از ماهی ها و غذاهای دریایی چون قزل آلا، سالمون،میگو، ماهی کولی، گربه ماهی، ماهی پالاک و تن ماهی ، آن هم به میزان دو بار در هفته و به مقدار 8 تا 12 اونس استفاده کنند.

فواید مصرف میگو در بارداری

مصرف غذاهای دریایی در بارداری

فواید مصرف میگو در بارداری

  • میگو سرشار از پروتئین بوده در حالی که کالری بسیار پایینی دارد.
  • چنانچه پخت میگو به صورت سوخاری و یا سرخ شده نباشد، دارای چربی بسیار پایینی نیز خواهد بود.
  • میگو همچنین دارای اسیدهای چرب امگا ۳ بوده که برای سلامت قلب بسیار مفید است.
  • میگو دارای مقادیر بسیار کمی کلسترول، چربی و چربی های اشباع شده است.
  • اسید های چرب امگا 3 در میگو به وفور یافت می شوند که در تکامل بافت عصبی و بینایی جنین تاثیرات مثبت فراوانی دارد.
  • کلسیم موجود در میگو به رشد هرچه بهتر استخوان ها و دندان های جنین کمک می کند.
  • آهن موجود در میگو مانع از کم خونی مادر درنتیجه کاهش اکسیژن رسانی به جنین می شود.
  • این غذای دریایی حاوی مقادیر قابل توجهی منیزیم، سلنیم، فسفر، ویتامین های A، D، E و B12 است.

تانما ضمن بیان خواص میگو در بارداری، قصد دارد در زیر به بیان مضرات مصرف میگو در بارداری بپردازد؛

مضرات مصرف میگو در باردار

خوردن میگو در دوران بارداری امکان مسمومیت با جیوه را در مادر باردار افزایش می دهد. مصرف خیلی زیاد میگو به تکامل بافت عصبی در جنین آسیب می رساند و منجر به مرده زایی و یا تولد نوزاد ناقص می شود. به همین دلیل است که مهم است که مصرف میگو را به دوبار در هر هفته محدود کنید. علاوه بر این مقدار غذاهایی دریایی باید با کمترین مقدار جیوه مورد استفاده قرار بگیرد.

هشدار!

سطح جیوه در میگو بسته به جایی دارد که آن را می گیرند. اطلاعات مربوط به سطوح جیوه را در آب هر منطقه می تواند از سایت محیط زیست دریافت کنید. اما اولین هدف برای شما این باشد که میگو قبل از خوردن کاملا پخته باشد.

روش طبخ میگو در بارداری

مضرت مصرف میگو در بارداری

میزان مصرف میگو در بارداری

طبق اطلاعیه سازمان جهانی غذا و دارو،مناسب ترین میزان مصرف میگو در بارداری 340 گرم در هفته است که بهتر است در دو وعده و در دو روز مختلف مصرف شود. ولی دقت کنید که مقادیر بیشتر از این عدد برای زنان باردار توصیه نمی شود.

روش طبخ میگو برای زن باردار

نکاتی در خصوص تهیه میگوی سالم

در خرید میگو دقت کنید که میگوی سالم بوی زهم نمی دهد، رنگش روشن است و بافت محکمی دارد. اگر میگویی که می خرید دریایی باشد به رنگ صورتی روشن است و اگر میگو پرورشی باشد رنگ آن سفید یا با پوسته ای به رنگ سبز زیتونی می باشد. میگوی فاسد رنگ طبیعی خود را از دست داده و سفید و کدر می شود.

در میگوی سالم سر کاملا به بدن چسبیده و پوست سفت و سختی دارد. بافت گوشت حالت طبیعی دارد و در هنگام طبخ گوشت و پوسته به رنگ نارنجی مایل به قرمز تغییر می کند. در میگوی فاسد سر در حال کنده شدن می باشد و پوسته روی گوشت نرم شده و به راحتی جدا می گردد.

روش پخت میگو

طرز تهیه و طبخ میگو، سه مرحله ای است. میگو در حرارتی یک تا دو ذقیقه ای که می بیند ترد می شود و بعد از آن سفت می گردد و بعد از اینکه نیم ساعت خوب به همراه آب و روغن پخته شود بافت نرم و لطیفی پیدا می کند. شما برای آن که مزه بهتری به میگو بدهید می توانید میگو را با پیاز و زعفران تهیه کنید و آن را با سبزی پلو بخورید.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید