خواص نارگیل بسیار زیاد است چون این میوه سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی مفید است. زنان باردار می توانند با مصرف متعادل نارگیل در طول روز، از خواص نارگیل در بارداری برای خود و جنینشان بهره مند شوند. تانما در این مطلب ضمن بیان خواص و مضرات نارگیل، در خصوص میزان و نحوه مصرف آن نیز نکات جالبی را بیان می کند؛

خواص مصرف نارگیل در بارداری

  • نارگیل سرشار از فیبر رژیمی، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، مواد معدنی، هورمون ها، آنزیم ها و غیره است.
  • مصرف به اندازه نارگیل های نرم از کم خونی، عفونت مجاری ادراری، تهوع صبحگاهی و تورم پاها به خاطر ضعف گردش خون جلوگیری می کند.
  • چربی های نارگیل تری گلیسیرید با زنجیره متوسط است و گفته می شود به سوزاندن چربی ذخیره شده در بدن کمک می کند. از این رو نارگیل در دوران بارداری به عنوان منبع فوق العاده ای از چربی خوب عمل می کند و موجب رشد یک جنین سالم می شود و حجم ادرار و شیر مادر را افزایش می دهد.
  • استفاده از روغن نارگیل در دوران بارداری به حفظ کشسانی پوست کمک می کند و از زخم و خارش شکم بخاطر بارداری جلوگیری می کند، خصوصا وقتی به پوست مالیده شود. حاوی مقدار زیادی ویتامین E و اسید لوریک است که راز زیبایی در دوران بارداری و پس از آن است.
  • شیر نارگیل ۹۴ درصد آب است و کالری کمی دارد. نوشیدن شیر نارگیل در دوران بارداری حجم خون را تنظیم می کند و از کم آبی، خستگی، تهوع جلوگیری می کند و بسیار راحت هضم و توسط خون جذب می شود.
  • به نظر می رسد که منبع خوبی از ویتامین B، پتاسیم، الکترولیت ها، اسیدهای آمینه، هورمون های گیاهی و آنزیم ها است. یک آنتی اکسیدان است و ادعا می شود که سیستم ایمنی را در مقابل عفونت باکتریایی بهبود می بخشد.
  • رنگ و کشسانی پوست بهبود می یابد و خارش آن کم می شود. تورم شکم، سوزش معده و کم خونی را به خاطر وجود آهن قابل جذب در آن از بین می برد. کم خونی در بانوان باردار بسیار شایع است و می تواند نتایج فاجعه باری برای مادر و جنین داشته باشد.
  • شیر نارگیل حاوی اسید لوریک است که به افزایش حجم شیر مادر کمک و کشسانی پستان ها را حفظ می کند.
  • نارگیل نرم به عنوام مسهل عمل می کند و مانع از یبوست می شود.

مضرات مصرف نارگیل در بارداری

خواص مصرف نارگیل در بارداری

مصرف آب نارگیل در بارداری

مصرف آب نارگیل در بارداری نیز فواید زیادی دارد که در زیر می خوانید؛

  • پیشگیری از یبوست
  • برطرف کردن سوزش معده
  • حفظ انرژی بدن
  • جلوگیری از هیدراته شدن بدن زنان باردار
  • تأمین پتاسیم مورد نیاز بدن
  • تأمین منیزیم و کلسیم
  • کنترل فشار خون
  • پیشگیری از عفونت های مجاری ادراری

تانما ضمن بیان خواص نارگیل در بارداری، مضرات و موارد منع مصرف آن را نیز آورده است؛

مضرات مصرف نارگیل در بارداری

استفاده درازمدت از رژیم غذایی با نارگیل زیاد ممکن است به مشکلانی نظیر بالارفتن مقدار کلسترول خصوصا در بانوان مبتلا به اضافه وزن شود.

برخی افراد ممکن است نسبت به گرده ها و گیاهان خانواده نخل ها یا نارگیل حساسیت داشته باشند.

شیر نارگیل حاوی سدیم است که ممکن است برای زنان باردار مبتلا به پره اکلامپسی مناسب نباشد.

آب نارگیل رسیده می تواند باعث یبوست شود.

خواص مصرف نارگیل در بارداری

مضرات نارگیل در بارداری

میزان مصرف نارگیل در بارداری

خوردن نارگیل در دوران بارداری بی خطر است و مقدار به اندازه آن بسیار توصیه می شود. شیر نارگیل را در دوران بارداری باید به اعتدال مصرف کرد و نباید آن را جایگزین آب کرد. درباره مقدار مصرف و بروز مشکلات احتمالی با پزشک خود مشورت کنید.

از طرفی آب نارگیل انباشته از الکترولیت و مواد مغذی است که با معده ی خالی جذب بهتری دارند؛ در نتیجه زمان ایده آل نوشیدن آب نارگیل در دوران حاملگی، صبح ها می باشد. روزتان را با یک لیوان آب نارگیل و افزایش سریع انرژی شروع کنید.

نحوه مصرف نارگیل در بارداری

یخ در بهشت استوایی

آب نارگیل و آناناس را مخلوط کنید و مقداری نعنای تازه به آن اضافه کنید. اگر مخلوط کن با دور بالا دارید می توانید همه را با مقداری یخ مخلوط کنید و یخ در بهشتی استوایی درست کنید.

اسموتی استوایی

شیر نارگیل، آناناس، یخ و مقداری عسل را در مخلوط کن با دور تند بریزید و یک اسموتی استوایی درست کنید.

دسر

ورقه های برشته شده نارگیل را بر روی دسرها و کنار بشقاب هایتان بگذارید یا از پودر نارگیل در نوشیدنی ها ، در دستور گرانولا (صبحانه ای که غلات و میوه دارد) یا در دستور پخت نان استفاده کنید.

برشته کردن

برشته کردن و خوردن گوشت نارگیل در بارداری آسان است. ابتدا آن را روی دمای ۱۶۲ درجه سانتیگراد گرم کنید. ورقه های نازک نارگیل را روی سینی مخصوص قرار دهید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه داخل فر قرار دهید تا رنگ آن ها قهوه ای طلایی شود. مراقب باشید نسوزند چون نارگیل ها سریع برشته می شوند. آن ها را پشت و رو کنید تا یکنواخت برشته شوند.

شیرنارگیل

یک نارگیل را بردارید و یک و نیم فنجان آب گرم اضافه کنید. مخلوط را در دمای اتاق خنك كنید. هنگامی که مخلوط خنک شد آن را فشار دهید تا شیر به دست آید.

موارد منع مصرف نارگیل در بارداری

نحوه مصرف نارگیل در باردرای

موارد منع مصرف نارگیل در بارداری

  • به عنوان یک قانون کلی، برای جلوگیری از دریافت بیش از حد سدیم یا پتاسیم ، میزان آب نارگیل مصرفی خود را در حد یک لیوان، در روز ثابت نگه دارید.
  • اگر وارد سه ماه آخر دوران بارداری می شوید، توصیه می شود که آب نارگیل رقیق مصرف کنید؛ زیرا بدن در این دوره به مواد مغذی مهم نیاز دارد.
  • افراد داری نارسایی کلیوی ، کم کاری غده فوق کلیه و کم ادراری باید از نوشیدن آب نارگیل خودداری کنند.
  • افرادی که عمل جراحی در پیش دارند ، باید از دو هفته قبل مصرف آب نارگیل را قطع کنند؛ زیرا ممکن است که قبل و بعد از جراحی ،در کنترل فشار خونشان مشکل ایجاد شود.
  • افرادی که از قبل دیابت دارند، یا دچار قند خون حاملگی شده اند باید قبل از اضافه کردن آب نارگیل به رژیمشان، با پزشک خود مشورت کنند تا از به وجود آمدن مشکلات احتمالی در آینده خودداری کنند.
  • بهترین موقع مصرف نارگیل، پس از شکسته شدنش است؛ زیرا وقتی تازه هستند، سرشار از مواد مغذی می باشند. باید حواستان باشد که یک نارگیل رسیده و مانده می تواند مضر باشد؛ چون یبوست آور است و باعث افزایش چربی در بدن می شود.
  • زنان حامله می توانند به خاطر فشاری که جنین به ماهیچه های تحتانی لگن شان می آورد، تا حدی کنترل ادرار خود را از دست بدهند. از آنجایی که نارگیل به خاطر خاصیت ادرار آور خود شناخته شده است ، میتواند با افزایش حس نیاز به تخلیه مثانه باعث ناراحتی خانوم های باردار شود.
  • در نوشیدن آب نارگیل زیاده روی نکنید. یک تا دو لیوان در روز کافیست. اگر سابقه ی آلرژی به آجیل داشته باشید ممکن است به آب نارگیل نیز حساسیت داشته باشید.
آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید