خواص هلو در بارداری را به هر زن بارداری باید گوشرد کرد. زیرا این میوه ابدار تابستانی خوش آب و رنگ فواید فوق العاده ای برای زن باردار و جنینش دارد. تانما در این مطلب سعی دارد علاوه برای خواص هلو در بارداری و مضرات آن، نکاتی را در خصوص تأثیر مصرف هلو بر جنین بیان کند؛

فواید مصرف هلو در بارداری

ویتامین ث

هلو غنی از ویتامین ث است که برای رشد استخوان های جنین، دندان ها، ماهیچه ها و رگ های خونی ضروری است. صد گرم هلو حدود 6.6 میلیگرم از این ویتامین را تامین می کند. ویتامین ث به جذب آسان آهن کمک میکند و از کم خونی جلوگیری می کند. همچنین احتمال زایمان زودرس و نشانه های کشش بعد از بارداری روی پوست کاهش می یابد.

اسید فولیک

صد گرم هلو حدود چهار میکروگرم اسید فولیک تامین می کند. اسید فولیک در بارداری ماده مغذی و ضروری به حساب می آید. این ماده به تکامل و رشد مغز و نخاع جنین کمک می کند و از نقص لوله عصبی در جنین جلوگیری می کند.

پتاسیم

هلو حاوی پتاسیم است که برای بارداری مورد نیاز است. این ماده باعث کاهش خستگی، نگرانی، گرفتگی پا، تورم زانو و پا می شود. این ماده باعث تعادل مایعات در مادر و جنین می شود.

فیبر

هلو منبعی مناسب برای فیبر است که مصرف صد گرم از آن، یک و نیم گرم فیبر تامین می کند. خوردن هلو از یبوست در بارداری، سو هاضمه و مشکلات گوارشی در بارداری جلوگیری می کند. پس خوردن یک هلو در روز به حرکات منظم روده کمک می کند.

فواید مصرف برگه هلو در بارداری

فواید مصرف هلو در بارداری

سم زدایی طبیعی

هلو سم زدای طبیعی است. این ماده با تمیز کردن روده و معده، سمون را از کلیه و کبد خارج می کند. همچنین عملکرد قلب را بهبود می دهد.

کاروتن بتا

هلو منبعی طبیعی از ویتامین آ است. خوردن هلو به افزایش کاروتن بتا کمک می کند. کاروتن بتا به افزایش ایمنی بدن شما و جنین کمک می کند.

کاهش وزن ناشی از بارداری

هلو به شما کمک می کند پس از بارداری وزن افزایش یافته ناشی از بارداری را کم کنید. خوردن هلو که کم کالری است و غنی از مواد مغذی است به از بین رفتن چربی ناخواسته و تنظیم عملکرد بدن کمک می کند.

فسفر

مقدار فسفر موردنیاز در روز در طول بارداری هفتصد میلیگرم است و صد گرم هلو حدود بیست میلیگرم فسفر فراهم می کند. این ماده به تشکیل استخوان های قوی در مادر و جنین کمک می کند.

منیزیم

هلو حاوی منیزیم است که به جلوگیری از زایمان زودرس، گرفتگی عضلات رحم و یبوست و گرفتگی عضلات پا در دوران بارداری کمک می کند.

جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ

هلو ویژگی ضد تهوع و استفراغ دارد که از حالت تهوع صبحگاهی جلوگیری می کند. همچنین مصرف چای هلو از استفراغ جلوگیری می کند.

فواید مصرف برگه هلو در بارداری

خواص برگه هلو در بارداری نیز همانند میوه هلو بسیار زیاد می باشد. برگه هلو یا همان پر هلو حاوی مقدار بسیار زیادی فولات است. این ماده از ایجاد نقص در لوله عصبی جنین جلوگیری میکند. پتاسیم موجود در برگه هلو باعث رفع خستکی میشود و به خانم باردار انرژی میدهد.

برگه یا همان پر هلو کالری بیشتری از میوه هلو دارد ولی به دلیل داشتن فیبر زیاد از پرخوری دوران بارداری جلوگیری کرده و باعث می شود خانم باردار به افزایش وزن دچار نشود. همچنین فیبر موجب پاکسازی روده ها نیز میشود. میتوانید در وبلاگ کرفس، درباره کنترل اضافه وزن در بارداری بیشتر مطالعه کنید.

مضرات مصرف هلو در بارداری

فواید مصرف هلو در بارداری

انواع هلو

۱. هلو زرد

اکثر هلوهایی که در ایالات متحده می رویند دارای گوشتی زرد رنگ هستند. این نوع هلو نسبت به همتای سفید گوشت خود مزه ی اسیدی تندتری دارد. درست مثل همه ی هلوها، احتمالا چشمتان دنبال هلوهای زردی می شود که نسبت به اندازه ی شان وزن سنگینی داشته باشند، و وقتی آنها را کف دست تان سبک و سنگین می کنید پر ملات به نظر برسند، و از همه مهم تر وقتی آن را بو می کنید رایحه ای شبیه هلو داشته باشد. این ها همه نشانه های یک هلوی رسیده هستند.

۲. هلو سفید

هلوی گوشت سفید، که در آسیا بسیار محبوب است و عرضه ی آن در ایالات متحده نیز رو به افزایش است، تا حدودی به خاطر اسیدیته ی پایین اش، نسبت به هلوی زرد مزه ی شیرین تری دارد. این نوع هلو نرم تر نیز هست، و نسبت به هلوهای گوشت زرد لذیذتر است. از نظر ظاهر چندان تفاوت محسوسی با هم ندارند مگر آن که آنها را ببرید یا پوست بکنید. چون آنها نسبتا کم یا و با ارزش هستند، در بازار از اعتبار بیشتری برخوردارند و احتمالا گران قیمت تر نیز هستند.

۳. هلوی هسته جدا

گوشت هلوی هسته جدا به هسته نمی چسبد، به همین خاطر همه بی درنگ این نوع را برای خوردن ترجیح می دهند. این نوع هلو نسبت به هلو هسته چسب بزرگ تر و کم آب تر است. آنها خوب پخته و نگهداری می شوند، و برای تهیه ی کنسرو یا سایر محصولات و خوراکی ها آماده کردنشان راحت تر است چون گوشت هلو به راحتی از هسته ی آن جدا می شود. هلوی هسته جدا نیز تنوع بسیاری دارد، و در فصول بهار و تابستان در کشور موجود و قابل تهیه است.

روش مصرف هلو در بارداری

انواع هلو

۴. هلوی هسته چسب

هلوهای هسته چسب گوشتی دارند که به هسته ی آنها چسبیده است. این ها نسبت به هلوی هسته جدا نرم تر، شیرین تر، و آبدارتر هستند. به خاطر همین ویژگی ها، بیشتر آدم ها برای کنسرو کردن و پختن بیشتر دنبال این نوع میوه هستند. کنسروهای هلوی موجود در بازار همه هسته چسب هستند. یکی از مزایای خرید کردن از تره بار این است که می توانید گاهی هلوی هسته چسب پیدا کنید؛ بیشتر میوه فروشی ّها و سوپرمارکت ها فقط هلوی هسته جدا دارند.

همچنین ممکن است هلوهای نیمه هسته جدا نیز گیر بیاورید، که در واقع ترکیبی از هسته چسب و هسته جدا است و راحتی خوردن و جدا شدن هسته ی هلوهای هسته جدا را با شیرینی و آبداری هلوی هسته چسب در هم می آمیزد. فصل هلوی هسته چسب بسته به منطقه ای که در آن زندگی می کنید از اردیبهشت تا شهریور متفاوت است.

5- هلو انجیری

هلو انجیری گونه ای با ظاهری متفاوت است که احتمالا به خاطر شکل قابل توجه اش، بر شهرت و محبوبیت آن افزوده شده است. این میوه تخت، دارای گوشت سفید و میزان اسید پایین است. این نوع هلو عموما در تره بار و بخصوص در بازارهای بهاره و تابستانی یافت می شود.

6- شلیل

به لحاظ گیاه شناسی، شلیل یکی از انواع هلو است. در واقع، این دو آنقدر به هم نزدیک هستند که اگر تعدادی هسته ی هلو و شلیل را با هم بکارید چند عدد از هر کدام به شکل آن یکی خواهد رویید. بعضی ها ادعا می کنند که شلیل طعمی نسبتا کمتر یا رقیق تر دارد، و طعم هلو مقداری غلیظ تر است. فقط بر اساس ظاهر، تنها تفاوت نام آنها است و این که پوست صاف شلیل فاقد کرک های موجود روی پوست هلو است.

مضرات مصرف هلو در بارداری

  • مهمترین نگرانی در خصوص خوردن هلو به مقدار زیاد در خصوص آفت کش های زیاد آن می باشد. مطالعات نشان میدهد حدود پنجاه آفت کش در هلو باقی می ماند. همچنین هلو جزو دوازده میوه حاوی آفت کش می باشد.
  • هلو باعث تولید گرما در بدن می شود. خوردن بیش از حد آن در بارداری باعث خونریزی می شود.
  • پرزهای روی سطح هلو باعث آلرژی و گلو درد می شود.
  • اگر قند خون شما بالا است باید از مصرف بیش از حد هلو بپرهیزید.
موارد منع مصرف هلو در بارداری

مضرات مصرف هلو در بارداری

تانما علاوه بر بیان خواص هلو در بارداری و عوارض آن، نکاتی را در خصوص شرایط و روش مصرف هلو در بارداری آورده است؛

شرایط مصرف هلو در بارداری

  • سعی کنید هلوی اورگانیک بخرید تا احتمال وجود مواد شیمیایی در آن کم باشد. میوه را خام یا به صورت مخلوط با میوه های دیگر بخورید.
  • میوه باید نسبتا سفت باشد. رنگ پوست آن بین نقاط قرمز باید زرد یا کرم باشد.
  • میوه نباید خیلی سفت باشد یا رنگ آن سبز باشد. رنگ سبز نشانه نارس بودن میوه است.
  • میوه نباید بیش از حد رسیده باشد.
  • بر روی سطح میوه نباید نشانه کبودی یا خرابی باشد.
  • هلو تقریبا شش ماه در سال در دسترس است و می توان آن را فریز کرد.

میزان مصرف هلو در بارداری

هلو در دوران بارداری باید به مقدار متوسط مصرف شود. روزانه نباید بیش از پانصد گرم هلو بخورید. مطالعات نشان میدهد در طول بارداری می توانید چهار تا پنج فنجان هلو در روز مصرف کنید. به عبارت دیگر می توانید در روز دو هلو همراه با سایر میوه ها و سبزیجات مصرف کنید.

میزان مصرف هلو در بارداری

روش مصرف هلو در بارداری

روش مصرف هلو برای زن باردار

  • میوه را تکه تکه کنید و به غلات سرد یا گرم در وعده صبحانه یا به دسر بیفزایید.
  • می توانید هلو را همراه با انگور، هندوانه و یا میوه ای دیگر مصرف کنید.
  • می توانید هلوی پوست کنده را به همراه موز، آناناس و یخ مخلوط کنید و مصرف کنید.
  • می توانید هلو را کباب کنید. در ابتدا میوه را نصف کنید، آن را به روغن کانولا آغشته کنید و سپس با حرارت ملایم کباب کنید. همچنین می توانید آن را همراه با ماست مصرف کنید.

رانی هلو

خواص هلو را به اشکال مختلف می توان دریافت کرد. گرفتن آب هلو یکی از این روش هاست که بسیار راحت هم است. شما می توانید چند هلو را بردارید. پوست و هسته ی آنها را بگیرید. همراه با مقداری آب داخل مخلوط کن بیندازید. به مخلوط کمی شکر بزنید. مخلوط کن را روشن کنید و اجازه بدهید تا حسابی مخلوط شود. پس از آن، مخلوط را از صافی رد کنید. از این به بعد می توانید به جای مصرف نوشیدنی هایی که مواد نگه دارنده دارند مانند رانی هلو در بارداری، از آبمیوه ی طبیعی استفاده کنید که سالم تر نیز هست.

موارد منع مصرف هلو در بارداری

خواص هلو در بارداری بسیار زیاد است اما موارد منع مصرف هم دارد:

  • هلو انجیری حرارت داخلی بدن را افزایش می دهد. پس به یاد داشته باشید که آنرا به مقدار بیش از حد مصرف نکنید.
  • از خوردن پوست هلو در دوران بارداری اجتناب شود، زیرا پرز های آن ممکن است باعث ایجاد حساست در گلو شود.
  • خوردن شكوفه هلو برای زنان بار دار ممكن است باعث سقط جنین شود .

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید