خواص پسته در بارداری باید مورد توجه زنان باردار باشد زیرا این دانه ی خوش طعم مغذی بسیاری از منابع لازم برای سلامت مادر باردار و جنین را داراست. تانما در این مطلب علاوه بر ذکر شرایط مصرف پسته در بارداری، نکاتی را در مورد تأثیر مصرف پسته بر جنین بیان می کند؛

انواع پسته

  • پسته کله قوچی
  • پسته اوحدی ( فندقی)
  • پسته بادامی
  • پسته احمد آقایی
  • پسته ممتاز
  • پسته سفید نوق
  • پسته قزوینی
  • پسته شاه پسند دامغان
  • پسته خنجری دامغان
فواید پسته در بارداری

انواع پسته

فواید مصرف پسته در بارداری

کمک به رشد جنین

پسته حاوی مقدار زیادی پروتئین است که برای رشد بافت های بدن جنین بسیار مناسب می باشد و همچنین عضلات او را می سازد و باعث می شود که وزن نوزاد کمتر از حد طبیعی نباشد.

تعادل سطوح لیپید ها

اسیدهای چرب اشباع نشده به مقدار زیاد در پسته وجود دارند که می توانند کلسترول بد را کاهش دهند و باعث افزایش سطح کلسترول های مفید شوند و در نهایت میزان لیپید ها را متعادل می سازند.

افزایش بهبود سیستم ایمنی بدن

پسته ها حاوی آنتی اکسیدان ها هستند که شامل کاروتن، مواد پلی فنولیک ویتامین A و ویتامین c می باشد و به سیستم ایمنی بدن فرد کمک می کند.

پیشگیری از کم خونی

پسته خواص بسیار زیادی دارد که می تواند به تشکیل سلول های خونی جنین کمک کند و همچنین این آجیل از کم خونی در مادر پیشگیری می کند و در دوران بارداری برایش نیز بسیار مفید می باشد.

درمان یبوست

پسته هضم بسیار آسانی دارد و می تواند حرکات روده را بهبود ببخشد و همچنین می توان با مصرف آن از تغییرات هورمونی در اوایل بارداری جلوگیری کرد.

ضد التهاب و ورم

پسته ها به طور طبیعی ضد ورم هستند و می توانند به بهبود درد های مفصلی کمک کنند و از ورم آن ها در دوران بارداری پیشگیری کنند.

بهبود رشد مغز جنین

در مطلب خواص پسته در بخش سلامت نمناک گفتیم که پسته حاوی اسیده ای چرب امگا 3 مثل اولئیک اسید است که برای رشد مغزی نوزاد مفید می باشد.

جلوگیری از عفونت بارداری

ویتامین آ و ای موجود در پسته خواص آنتی اکسیدان ایجاد می کند و از عفونت در طول بارداری جلوگیری می کند.

مضرات پسته در بارداری

فواید پسته در بارداری

مضرات مصرف پسته در بارداری

ایجاد حساسیت

در آجیل ها ترکیب شیمیایی به نام آناکاردیک اسید وجود دارد که موجب ایجاد حساسیت می شود و مصرف آن در صورت حساسیت به علائمی مانند خارش پوست، تنگی نفس، درد شکم، حالت تهوع و اسهال همراه است. احتمال ابتلا به آسم در فرزندانی که مادرشان نسبت به آجیل حساسیت دارند ، بیشتر است.

کثیف شدن خون

مصرف زیاد پسته باعث میشود که مقدار ازت در خون و بدن بالا رود و شاید به همین علت است که عده ای معتقدند پسته باعث کثیف شدن خون می شود.

مشکلات گوارشی

پسته حاوی فروکتان ها است که باعث ایجاد مشکلات گوارشی مثل اسهال، یبوست، نفخ و درد در شکم می شود.

افزایش حرارت بدن

پسته باعث افزایش گرمی و حرارت بدن می شود و مصرف زیاد آن روی سلامت زنان باردار اثر منفی دارد. برای رفع گرمی و خشکی باید سرکه ، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود.

افزایش فشار خون

آجیل های بو داده که روکش نمک دارند، محتوای سدیم بسیار بالایی دارند که می توانند فشار خون را افزایش دهند، پس بهتر است که از نوع خام آن استفاده کنید.

تانما علاوه بر خواص پسته و عوارض آن، در زیر بر روش و موارد منع مصرف آن اشاره کرده است؛

میزان مصرف پسته در بارداری

در این دوران حساس مصرف بیش از ۱۵ عدد پسته در روز توصیه نمی شود چراکه می تواند باعث تجمع روغن عصاره ای زیاد در بدن شود. این می تواند به تهوع و سردرد منجر شود که برای مغز مضر است. در بانوان باردار، مصرف زیاد پسته می تواند به شل شدن ماهیچه ها بینجامد که همین ممکن است به زایمان زودرس منجر شود.

روش مصرف پسته برای زن باردار

میزان مصرف پسته در بارداری

روش مصرف پسته برای زن باردار

  • کافی است که مقداری پسته را درون کاسه میوه خود بریزید و آن ها را تازه مصرف کنید.
  • می توانید پسته ریز شده را به همراه سینه مرغ در مخلوط تخم مرغ بریزید.
  • از پودر پسته نیز می توانید استفاده کنید و مثلا مقداری از آن ها را قبل از سرخ کردن روی مرغ بپاشید.
  • همچنین می توانید آن را درون ماست یخ زده، سوپ جو و شیر و غلات بریزید و برای صبحانه مصرف کنید.
  • می توانید آن را در میلک شیک با بادام و فندق مصرف کنید.
  • میتوانید با پسته دسرهای خوشمزه تهیه کنید و به رژیم غذایی خود بیفزایید.
  • توصیه می شود برای رفع گرسنگی در طول روز میلک شیک حاوی پسته، هل و بادام درست کنید.

موارد منع مصرف پسته در بارداری

  • مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.
  • اگر به آجیل ها از جمله پسته حساسیت دارید ، آن را مصرف نکنید.
  • به دلیل داشتن چربی بالا و هضم دشوار نیز برای کسانی که معده ای ضعیف دارند مضر است.
  • اشخاصی که تری گلیسیرید بالا دارند نیز از مصرف پسته منع شده اند.
  • همچنین توصیه شده که افراد مبتلا به دیابت و نقرس و ناراحتی کلیه نباید آن را مصرف کنند.
  • متخصصان طب سنتی بر این عقیده اند که افراد مبتلا به نارسایی های کلیوی هم باید دور پسته را تا زمانی که با این مشکلات درگیرند خط بکشند.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید