خواص چای در بارداری خیلی زیاد نیست، در واقع کافئین موجود در چای باعث می شود خیلی بر مصرف آن در این دوران حساس تأکید و توصیه نشود. تانما در این مطلب علاوه بر خواص چای و تأثیر مصرف چای بر روند بارداری، از تأثیر مصرف چای بر زایمان و جنین نیز می گوید؛

انواع چای

  • چای سیاه
  • چای سبز
  • چای سفید
  • چای هل
  • چای زنجبیل
  • چای بابونه
  • چای دارچین

فواید مصرف چای در بارداری

در صورت میل به مصرف چای سیاه در بارداری یکی از مهمترین نکاتی که باید در نظر گرفت میزان کافئین مصرفی مادر در طول روز است. این نکته باید در مورد مصرف مواد غذایی دیگری از جمله شکلات، نوشابه و قهوه که همانند چای حاوی کافئین هستند نیز مد نظر قرار گیرد.

به طور کلی پیش از هر چیز باید مراقب مقدار کافئین مصرفی در رژیم غذایی روزانه خود باشید زیرا این موضوع به شما کمک می کند تا مجموع کافئین دریافتی شما از حدود توصیه شده فراتر نرود. بنابراین مصرف چای در بارداری باید کنترل شود.

انواع چای

فواید مصرف چای در بارداری

همچنین از دیگر خواص چای می توان به موارد زیر اشاره کرد:

جلوگیری از بیماری های عروق قلبی

مصرف منظم چای سیاه می تواند به درمان اختلالات شریان در بسیاری از بیماری های قلبی کمک کند. بنابراین کسانی که چای سیاه می نوشیند شانس کمتری برای ابتلا به بسیاری از بیماری های قلبی عروقی دارند.

درمان اسهال

چای سیاه تاثیر بسیاری در اختلالات روده ای که به فشار به تانن ها منجر می شود، دارد. توصیه می شود بیماران مبتلا به اسهال، جرعه جرعه چای سیاه بنوشند تا از مزایای حداکثری آن برخوردار شوند.

پیشگیری از آسم

نوشیدنی های داغ و دم کرده به طور کلی شرایط آسم را تسکین می دهند. در واقع این چیز عجیبی نیست که چای سیاه به درمان آسم بسیار زیاد کمک می کند. چای به عبور هوا کمک می کند و این امکان را به بیماران می دهد تا آسان تر تنفس کنند.

بهبود هضم

چای سیاه دارای تانن ها و دیگر مواد شیمیایی است که دارای اثر مثبت و آرام کننده بر روی سیستم هضم بدن انسان است. اثر ضد التهاب چای سیاه برای درمان اختلالات گوارشی نیز مفید است.

کاهش کلسترول

بر طبق مطالعات انجام شده از سوی انجمن قلب آمریکا در نیواورلان، افرادی که چای سیاه مصرف می کنند می توانند سطح کلسترول بد را کاهش دهد که عامل سکته قلبی و حملات مرگبار قلبی است. همچنین نشان داده شده است که کسانی که روزی 3 تا 4 استکان چای می نوشند نسبت به کسانی که کمتر می نوشند یا اصلا از چای استفاده نمی کنند، شانس کمتری برای ابتلا به مشکلات قلبی دارند.

جلوگیری از سرطان سینه

نوشیدن چای حتی چای سبز یا چای سفید به زنان در جلوگیری از گسترش سرطان در سینه، به خصوص زنان در مرحله قبل یائستگی کمک می کند. چای به افزایش سطح هورمون های گلوبولین در طول دوره سیکل قاعدگی زنان کمک می کند. وجود تئوفلاوین ها در چای سیاه سلول های غیر طبیعی را در بدن قبل از آن که هر گونه مشکل یا تغییر به سلول های سرطانی، نابود می کند.

مضرات مصرف چای در بارداری

  • خوردن چای سیاه در دوران بارداری باعث می شود دفعات ادرار بیش تر از حالت عادی خود را تجربه کنید.
  • خوردن چای سیاه در دوران بارداری، احتمال ابتلا به کم خونی را افزایش می دهد.
  • خوردن چای سیاه در دوران بارداری، خطر ابتلا به فشار خون را افزایش می دهد.
  • خوردن چای سیاه در دوران بارداری، منجر به بی خوابی شما می شود.
شرایط مصرف چای در بارداری

مضرات مصرف چای در بارداری

تأثیر مصرف چای بر جنین

تأثیر چای بر وزن جنین

بر اساس تحقیق انجام شده توسط محققان دانشگاه دوبلین، حتی زنانی که طبق استاندارد تعریف شده، یعنی دو فنجان قهوه یا 3 فنجان چای در روز مصرف می کنند نیز در معرض خطر بوده و بچه های کم وزن و کوچک به دنیا می آورند.

تأثیر چای بر قد و دور سر جنین

کافئین زیاد حتی باعث کاهش اندازه نوزاد و دور سر وی نیز شد. مقایسه زنانی که زیاد کافئین مصرف کرده بودند، با زنانی که حد استاندارد را رعایت کرده بودند نیز کاهش 170 گرمی را نشان داد.

تأثیر چای بر بافت های جنین

کافئین حتی از جفت نیز عبور کرده و روی بافت های جنین تأثیر منفی می گذارد.

چاقی کودک در آینده

نوشیدن 3 فنجان چای در روز در دوران بارداری احتمال چاقی کودک شما را آینده افزایش می دهد. بر اساس مطالعه دو تیم تحقیقاتی از سوئد و نوروژ بر روی 50 هزار مادر مشخص شد زنان بارداری که روزانه بیش از 200 میلی گرم کافئین مصرف می کنند، فرزندشان در دوری پیش دبستانی و دبستای، با احتمال بیشتری دچار اضافه وزن خواهد بود.

تأثیر مصرف چای بر زایمان

خوردن بیش از حد چای سیاه در دوران بارداری، خطر سقط جنین یا اختلالات مادرزادی را افزایش می دهد.

تأثیر مصرف چای بر زایمان

تأثیر مصرف چای بر جنین

تانما علاوه بر خواص چای و مضرات آن، در زیر به بیان شرایط و روش مصرف چای در بارداری پرداخته است؛

شرایط مصرف چای در بارداری

  • خوردن چای به شرط آنکه با مواد قندی و شیرینی جات مصرف نشود مشکلی ندارد.
  • همچنین خانم های باردار از نیم ساعت قبل از صرف غذا و تا یک ساعت و نیم بعد از غذا از چایی استفاده نکنند تا آهن غذا کم نشود.
  • مصرف چای بهتر است به صورت تازه دم، کمرنگ و با دمای ملایم باشد چرا که چای داغ احتمال ابتلا به سرطان مری را افزایش داده و از طرفی وقتی که دمای چای ولرم باشد قند کمتری همراه آن مصرف می کنیم.

میزان مصرف چای در بارداری

در طول روز می توانید غذاها و نوشیدنی های کافئین دار مصرف کنید اما مقدار کافئین مصرفی روزانه خود را کنترل کنید. امن ترین راه این است که به جای چک کردن مقدار چای مصرف شده، مقدار کافئین مصرفی روزانه خود را کنترل کنید که از ۳۰۰ میلی گرم بیش تر نشود که این مقدار معادل نوشیدن حداکثر ۳ فنجان چای لذیذ مورد علاقه شما است.

روش مصرف چای برای زن باردار

چای سیاه بدون کافئین!

اگر نمی توانید مصرف چای سیاه را کم تر کنید، بهتر است از نوع بدون کافئین آن استفاده کنید. در حالی که، بسیاری از چای های گیاهی دارای مقدار کمتری از کافئین هستند اما مانند چای سیاه دارای طعم و عطر عالی نیستند. با این وجود زمانی که به سلامت کودک خود فکر کنید، از خوردن چای سیاه در دوران بارداری دوری می کنید.

یک ترفند مخفی برای چای سیاه بدون کافئین، خیس کردن آن است. اگر از برگ های چای استفاده می کنید برگ ها را در ظرفی ریخته و آب را به مقداری اضافه کنید که برگ ها کاملا با آب پوشانده شوند. اجازه دهید آب به جوش بیاید. وقتی کاملا جوشید، آب را خارج کنید و برگ ها را در ظرفی قرار دهید و آب را به چای که می خواهید بنوشید اضافه کنید.

اگر از چای کیسه ای استفاده می کنید آب داغ را روی چای کیسه ای بریزید و اجازه دهید تقریبا ۳۰ ثانیه در آب جوش بماند. سپس آن را از آب خارج کنید، اکنون شما فنجانی از چای سیاه بدون کافئین برای خود آماده کرده اید.

میزان مصرف چای در بارداری

روش مصرف چای برای زن باردار

موارد منع مصرف چای در بارداری

  • اگر شما دیابت بارداری دارید، آگاه باشید که چای باعث بالا رفتن قند خون شما میشود و شما نیاز به مصرف دارو دارید.
  • اگر آنمی وابسته به دوران بارداری دارید مصرف چای را محدود کنید.
  • اگر سطح کلسیم شما پایین است بهتر است مصرف چای را کمتر کنید زیرا با کلسیم تداخل دارد و مانع جذب آن میشود.
  • مصرف عصاره چای سبز در طول دوران بارداری توصیه نمی شود چون حاوی مقادیر بسیار زیاد کافئین و عناصر دیگر است. عصاره به شکل کپسول و یا پودر موجود است ، میزان بالای کافئین در دوران بارداری بسیار مضر است.
  • قرص های چای سبز در دوران بارداری خوب نیستند چون سوخت و ساز را بالا می برند و ممکن است از حفظ مواد مغذی جلوگیری کنند. هم چنین آن ها بسیار غلیظ هستند که ممکن است منجر به دریافت بیش از حد کافئین شود
  • افرادی که مبتلا به یبوست و کم خونی هستند، بهتر بوده مصرف چای آنها زیاد نباشد.
  • از آنجایی که نوشیدن چای اسید معده را تحریک می کند مصرف آن برای بیمارانی که دچار مشکلات گوارشی و التهابی معده هستند، توصیه نمی شود.
  • افرادی که دچار مشکل اختلال خواب هستند توصیه می شود از نوشیدن چای هنگام عصر و شب خودداری کنند و خوردن آن را به صبح تا ظهر موکول کنند.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید