خواص کرفس در بارداری بسیار متنوع است و خانم های باردار می توانند از این سبزی خوش طعم پرخاصیت در دوران بارداری خود به میزان متعادل استفاده کنند. تانما در این مطلب قصد دارد از خواص کرفس در بارداری، تأثیر مصرف کرفس بر جنین و همچنین تأثیر مصرف کرفس بر زایمان نکات خوبی را برایتان بیان کند؛

فواید مصرف کرفس در بارداری

ادرارآور طبیعی

کرفس منبعی عالی از مواد معدنی پتاسیم و سدیم است که به توازن مناسب مایعات در بدن شما در دوران بارداری کمک می کند. این سبزی یک ادرارآور طبیعی است و به دفع آب اضافی کمک می کند و از خطر انباشت آب در بدن شما در دوران بارداری جلوگیری بعمل می آورد.

تنظیم فشار خون

کرفس حاوی مواد شیمیایی ارگانیک مانند فتالیدهاست که به کاهش هرومون استرس کمک می کند، رگ های خونی را باز می کند، گردش خود را بهبود می بخشد و فشار خون را کاهش می دهد. از این رو به کاهش خطر تصلب شرایین، سکته و مشکلات قلبی یاری می رساند.

کاهش کلسترول

فتالیدهای موجود در کرفس موجب ترشح صفرا می شود که به کم کردن کلسترول در دوران بارداری کمک می کند. کلسترول پایین از تجمع پلاک در جداره رگ ها جلوگیری خواهد کرد. بنابراین کرفس برای تقویت سلامت قلب شما مفید است. همچنین، فیبر موجود در کرفس کلسترول را در خون شما از بین می برد و اجابت مزاج را بهبود می بخشد.

مضرات مصرف کرفس در بارداری

فواید مصرف کرفس در بارداری

افزایش سلامت مفاصل

خواص ضد التهاب کرفس درد و تورم مفاصل را در دوران بارداری به حداقل می رساند. از آن جا که کرفس به عنوان یک ادرارآور طبیعی عمل می کند، از انباشت کریستال های اسید اوریک در اطراف مفاصل جلوگیری می کند و ناراحتی و درد آن را کاهش می دهد. میزان کلسیم بالای موجود در این سبزی به داشتن استخوان های قوی و سلامت کمک می کند. همچنین بازتولید بافت ها در مفاصل ملتهب یاری می رساند.

آرامش مادر باردار

مقدار کلسیم موجود در کرفس به آرام کردن اعصاب شما در دوران بارداری کمک می کند و موجب سلامت سیستم عصبی شما خواهد شد.

تقویت سیستم ایمنی

ویتامین C بالا به بهبود سیستم ایمنی و کاهش خطر سرماخوردگی در دوران بارداری کمک می کند. همچنین، آنتی اکسیدان های موجود در کرفس ایمنی بدن را افزایش می دهد و از شما و جنین تان در مقابل بیماری های متعدد محافظت می کند.

جلوگیری از سرطان

کرفس سرشار از فتالیدها، پلی استیلین ها و فلاونویدهاست که به جلوگیری از خطر ابتلا به سرطان کمک و مواد سرطان زا را سم زدایی می کند. همچنین، کومارین موجو در کرفس به بهبود کارآمدی گلبول های سفید کمک می کند و خطر ابتلا به سرطان در دوران بارداری را کاهش می دهد. آنتی اکسیدان های موجود در کرفس رادیکال های آزاد را خنثی می کند و به شکل موثری از سلول ها و ارگان های شما در مقابل آسیب محافظت می کند.

مضرات مصرف کرفس در بارداری

فواید مصرف کرفس در بارداری

مضرات مصرف کرفس در بارداری

خطرات کرفس شسته نشده!

باید پیش از خوردن کرفس آن را خوب بشویید. کرفس نشسته ممکن است حاوی سموم دفع آفات و باکتری های زیادی باشد که شما را در دوران بارداری دچار بیماری های خطرناک غذایی، نظیر لیستریا و توکسوپلاسموز می کند.

کرفس و بروز حساسیت!

کرفس از جمله گروه کوچکی از غذاهاست که در برخی موارد باعث واکنش آلرژیک شدید می شود. بنابراین وقتی کسی که به کرفس حساسیت دارد در معرض روغن آن قرار بگیرد می تواند اثرات جانبی مرگباری برایش به همراه داشته باشد. تخم کرفس حاوی بالاترین مقدار آلرژن است که هنگام پخت از بین نمی رود.

شرایط مصرف کرفس در بارداری

مضرات مصرف کرفس در بارداری

خطرات کرفس در سه ماهه اول بارداری!

مصرف بیش از حد کرفس چه در دوران لقاح و چه در دوران بارداری (سه ماه اول) مضر است. مصرف این نوع از سبزی در هنگام بارداری باعث بروز عوارض جانبی در بدن مادر و فرزند می شود و ممکن است فرزند را در آینده به انواع بیماری ها از جمله بیماری صرع و تشنج های شدید مبتلا کند.

خطرات آب کرفس!

استفاده روزانه از آب کرفس به هیچ عنوان به افراد توصیه نمی شود چرا که کرفس از سبزی هایی است که ( اگزالات) فراوانی دارد و تجمع اگزالات در بدن، به خصوص در افرادی که کلیه و مثانه سنگ ساز دارند، می تواند باعث به وجود آمدن یا بزرگ تر شدن سنگ های اگزالاته شود.

تانما علاوه بر خواص کرفس و خطرات آن در بارداری، در زیر بر شرایط مصرف کرفس و موارد منع مصرف آن در بارداری هم اشاره کرده است؛

شرایط مصرف کرفس در بارداری

  • هنگام خرید کرفس ها آنهایی را انتخاب کنید که سفت و تردد به نظر می رسند و برگ هایشان به راحتی شکسته می شود.
  • به رنگ ساقه ها هم دقت کنید. کرفس تازه رنگش سبز کمرنگ است و آنهایی که سبز تیره یا لکه های قهوه ای دارند از مرز تازگی گذشته اند.
  • برای اینکه از خریدتان مطمئن تر شوید لا به لای ساقه ها را به آرامی باز کنید تا اثری از لکه های سیاه و قهوه ای به چشم تان نخورد.
  • برای نگهداری از کرفس ها به یک ظرف دربسته نیاز دارید تا ساقه ها را داخل آن قرار دهید یا اینکه می توانید یک کیسه پلاستیکی دورشان بپیچید و در یخچال بگذارید. یک راه دیگر هم هست. کرفس ها را در یک پارچه نمدار قرار دهید تا تازگی شان حفظ شود.
  • یادتان باشد که برای استفاده از حداکثر مواد مغذی کرفس بهتر است آنها را ظرف یکی دو روز بعد از خرید مصرف کنید.
  • اگر ساقه ها را خرد کرده و شسته اید باید بگذارید آب آنها کاملا خشک شود و بعد در یخچال بگذارید، در غیر این صورت خیلی زود با ساقه های فاسد و کم خاصیت رو به رو می شوید.
  • کرفس ها در فریزر هم قابل نگهداری هستند تا در سایر فصول سال هم بتوانید خورش کرفس نوش جان کنید.
  • ساقه کرفس باید یکدست و فشرده باشد.
میزان مصرف کرفس در بارداری

شرایط مصرف کرفس در بارداری

میزان مصرف کرفس در بارداری

خواص کرفس در بارداری زیاد است اما با توجه به شبهاتی که درمورد کرفس وجود دارد مبنی بر این که مصرف مقادیر زیاد آن می تواند سبب سقط جنین و نقص عضو شود، توصیه می کنیم که در خوردن آن اعتدال را رعایت کرده و از مصرف مقادیر زیاد خودداری کنید.

البته هرگز در مورد خوردن یک وعده خورشت کرفس در هفته و یا یک پیاله سالاد حاوی کرفس نباید نگران باشید. زیرا این مقادیر هرگز نمی توانند سبب آسیب به بارداری و سلامت جنین شما شوند. اما توصیه می کنیم که از مصرف مقادیر زیاد کرفس و آب آن، خصوصا در سه ماهه اول بارداری خود داری کنید.

روش مصرف کرفس برای زن باردار

آب کرفس

نوشیدن مقدار کمی آب کرفس در بارداری قبل از هر وعده غذایی به مادران باردار کمک می کند تا وزن اضافی بدن خود را از دست بدهند و دچار اضافه وزن در دوران بارداری نشوند همچنین مانع از پرخوری در زنان باردار می شود و تناسب اندام را در پی دارد. خوردن آب کرفس مانع از ایجاد یبوست در زنان باردار می شود و برای بهبود عملکرد معده آن ها مناسب است.

خورشت کرفس

گاهی خیلی از مادران باردار در طول دوران بارداری خود هوس خوردن خورشت کرفس می کنند. توصیه می شود که این مادران در سه ماهه اول بارداری از خوردن خورشت کرفس خودداری کنند؛ اما از ماه سوم به بعد می توانند با مشورت پزشک، خورشت کرفس را در مقدار مناسب و کم مصرف کنند و این اطمینان را داشته باشند که خوردن این خورشت با مشورت پزشک مشکلی به وجود نمی آورد.

سایر مصارف کرفس

همچنین معمولا می توان از کرفس در سالاد ها، سوپ ها و برخی غذاهای ملل مختلف استفاده کرد. کرفس همچنین یک میان وعده است که بسیاری می توانند از آن استفاده کنند، چراکه فاقد چربی است. مواد مغذی موجود در این سبزی برای سلامت شما در دوران بارداری فواید بسیاری دارد.

موارد منع مصرف کرفس در بارداری

روش مصرف کرفس برای زن باردار

موارد منع مصرف کرفس در بارداری

  • مطالعات نشان می دهد که مصرف بیش از اندازه کرفس و آب کرفس می تواند سبب سقط جنین گردد .
  • افرادی که مبتلا به بیماری صرع هستند هم نباید کرفس بخورند؛ خوردن این گیاه توسط این افراد باعث تشدید حملات و تشنج خواهد شد.
  • کسانی که دچار تورم کلیه هستند هم از مصرف کرفس خودداری کنند.
  • کسانی که حساسیت غذایی دارند باید به کلی از کرفس دوری کنند.
  • کسانی که دچار اسهال هستند باید از خوردن کرفس خودداری کنند
  • افراد حساس به نور از خوردن بیش از اندازه دانه كرفس خودداری كنند.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید