خواص کنجد در شیردهی را پزشکان طب سنتی بسیار مطرح می کنند. بنابراین مادران شیرده می توانند از خواص کنجد البته به مقدار متعادل در رژیم روزانه خود بهره مند شوند. تانما در این مطلب قصد دارد علاوه بر تأثیر مصرف کنجد بر شیر مادر، نکاتی را در خصوص خواص ارده در شیردهی و خواص روغن کنجد در شیردهی بیان کند.

فواید مصرف کنجد در شیردهی

دانه های کنجد ارزش غذایی بالایی دارند و از جمله منابع غذایی ای به شمار می آید که مصرف آن به تمام گروه های سنی از جمله مادرانی که در دوران شیردهی قرار دارند، توصیه می شود. از این دانه های مغذی روغن مخصوصی تهیه می شود که می توان آن را همراه با نان به عنوان صبحانه ای خوشمزه استفاده کرد. در ضمن کنجد حاوی کلسیم قابل توجهی ست.

رشد سلول های عصبی نوزاد

در ضمن کنجد به رشد سلول های عصبی مرکزی در نوزادان نیز کمک می کند و باعث افزایش قدرت بینایی می شود؛ به همین دلیل متخصصان تغذیه مصرف آن را به خانم های باردار و شیرده توصیه می کنند.

افزایش شیر مادر

همچنین به طور تجربی مشخص شده مصرف برخی خوراكی ها مانند کنجد افزایش دهنده شیر مادر است ولی دلایل علمی در قبال آن ها و عملکردشان در چرخه های زیست- شیمیایی پروسه تولید شیر ارایه نشده است و جمعی از پژوهشگران بر این باورند كه شاید یک عقیده دیرپا و ریشه دار در مورد مصرف آنها موجب آرامش خیال و اعتماد به نفس بیشتر در مادران می شود.

مضرات مصرف کنجد در شیردهی

فواید مصرف کنجد در شیردهی

مضرات مصرف کنجد در شیردهی

حساسیت

حساسیت، یکی از مضرات مصرف کنجد است. اگر به کنجد حساسیت داشته باشید، چه با مصرف دانه کنجد کامل چه روغن آن، احتمال زیادی دارد که به حساسیت های مختلف دچار شوید (مانند مشکلات گوارشی، التهاب چشم، آبریزش بینی، آسم و غیره). بنابراین، در چنین موقعیتی، از مصرف کنجد خودداری کنید.

اضافه وزن

مصرف زیاد دانه کنجد در رژیم غذایی می تواند باعث افزایش وزن ناسالم شود.

سرطان روده بزرگ

مصرف منظم کنجد در مقادیر زیاد می تواند به روده بزرگ آسیب برساند.

عفونت آپاندیس

ممکن است برخی افراد با خوردن بیش از حد کنجد، دچار عفونت آپاندیس شوند.

اسهال

مصرف بیش از مقدار مجاز روزانه کنجد می تواند باعث شل شدن مدفوع و گاهی اوقات اسهال شود.

خارش و قرمزی پوست

اگر مقدار زیادی کنجد را در غذا استفاده کنید یا محصولاتی که حاوی روغن کنجد هستند بخورید، ممکن است به دانه های پوستی همراه با خارش و قرمزی دچارشوید.

شرایط مصرف کنجد در شیردهی

مضرات مصرف کنجد در شیردهی

شرایط مصرف کنجد در شیردهی

  • کنجد ها را در دمای اتاق، با پوسته، در محفظه بدون نفوذ هوا و دور از گرما و رطوبت نگهداری کنید. همچنین در یخچال، بدون پوسته و در فریزر به مدت یک سال قابل نگهداری است.
  • روغن ها در برابر حرارت مقاوم هستند اما اگر به مدت طولانی در کنار گاز و در گرما باشند فاسد می شوند بنابراین بهترین محل برای نگهداری روغن کنجد کابینت می باشد که خشک و خنک و همچنین دور از نور مستقیم خورشید قرار دارد.

میزان مصرف کنجد در شیردهی

خانم های شیرده می توانند هر روز از کنجد استفاده کنند ولی مقدار مصرف خود را باید محدود کنند.

روش مصرف کنجد برای مادران شیرده

  • دانه های کنجد به صورت خام یا بوداده مصرف و معمولا برای تزیین نان ها و کیک ها از آن استفاده می شود.
  • کنجد ماده اولیه پایه در تهیه حلوا-ارده (گاهی همراه عسل و بادام و …)است.
  • از کنجد های آسیاب شده آرد درست می شود. این آرد گلوتن ندارد و به صورت ترکیب شده با سایر آردها یا به تنهایی استفاده می شود. کنجد خام یا بو داده را تفت می دهند و از آن خمیر (کره کنجد) و یا مایع ارده شیره تهیه میشود. ارده شیره در خاورمیانه و آسیا بسیار محبوب است و از آن در سس ها،غذاهای اصلی و دسرها استفاده میشود.
  • روغن خارج شده از کنجد برای سرخ کردن، پختن، طعم دادن و چاشنی غذا استفاده می شود.

دو معجون فوق العاده با کنجد برای مادران شیرده!

  • مادر شیرده می تواند کنجد را به همراه شیر و بادام و شکر ترکیب کنید و این معجون مقوی را نوش جان کنید.
  • همچنین مغز بادام پوست کنده، مغز پسته، مغز نارگیل هر کدام 120 گرم و کنجد پوست کنده 200 گرم را خوب آسیاب کرده و سپس با شکر مخلوط شود, هر روز یک قاشق غذاخوری از مواد فوق همراه با شیر تازه مصرف شود.
موارد منع مصرف کنجد در بارداری

روش مصرف کنجد در بارداری

موارد منع مصرف کنجد در شیردهی

  • افراد مبتلا به اضافه وزن و دیابت باید در مصرف کنجد و فراورده های آن احتیاط کنند.
  • مصرف کنجد برای افرادی که معده ضعیف دارند مناسب نیست زیرا هضم آن سنگین و مشکل است، چنین افرادی باید آن را با عسل و سرکه بخورند.
آیا این مطلب مفید بود؟ 1
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید