خواص کندر در بارداری از گذشته مورد توجه مردم بوده است و بسیاری از افراد به خانم های باردار پیشنهاد می کنند که برای افزایش هوش کودک خود در ماه های اول بارداری حتما از کندر استفاده کنند. تانما در این مطلب ضمن اشاره به فواید و خواص مصرف کندر در بارداری، مضرات و خطرات احتمالی آن را نیز بیان می کند؛

کندر چیست؟

کندر نوعی گیاه دارویی شبیه به آدامس (صمغ) است که از برش های تنه درخت کندر (Boswellia carteri) به دست می آید. صمغ آن را با اسپنددانه می سوزانند و به عنوان خوشبو کننده استفاده می کنند. کندر در اندازه و رنگ های مختلف در بازار موجود است و گفته می شود کندر سفید بهتر از دیگر انواع آن است و به سه صورت خوراکی، موضعی و بخور برای درمان بیماری ها مصرف می شود.

خواص کندر در بارداری

کندر چیست؟

خواص کندر

  • کمک به درمان آرتروز
  • بهبود عملکرد دستگاه گوارش
  • بهبود آسم
  • حفظ سلامت دهان و دندان

خواص مصرف کندر در بارداری

تأثیر کندر بر جنین

محققان دریافتند که تجویز کندر ، به ویژه دوز ‏‎g/kg‎‏0/05 ، در دوران بحرانی رشد و نمو سیستم عصبی جنین و نوزاد ، موجب افزایش چشمگیر (001/0>‏‎p‎‏) قابلیت های یادگیری، به ویژه تقویت و نگهداری حافظه می شود.از این رو به نظر می رسد که کندر می تواند دارای تأثیری مثبت بر روند تکامل مغز و احتمالا شکل گیری مناسب درخت های دندریتی ، اکسون ها و برقراری ارتباطات صحیح بین آن ها باشد.

همچنین یکی از توصیه های دینی در مورد خوردن کندر توسط زن باردار این است که خوردن کندر باعث زیادی عقل بچه، باهوشی، پاکدلی، دانایی و شجاعت پسر و خوش خلق و نیکو شدن دختر می شود. در حدیثی آمده است: به زنان حامله کندر بخورانید، به درستی که طفلی که در شکم مادر کندر غذای او می شود، دلش محکم و تحملش زیاد می شود.

خواص کندر در بارداری

تأثیر کندر بر جنین

مضرات مصرف کندر در بارداری

اگر در خانواده ی خود سابقه ی فرزند پیش فعال را دارید بهتر است به جای کندر ، مویز بخورید. اگر شما از ابتدای بارداری فولیک اسید مصرف کرده و می کنید دیگر نیازی به خوردن کندر نیست چرا که فولیک اسید همان عملکرد را روی جنین دارد و اگر فولیک اسید را به همراه کندر میل کنید، احتمال اینکه فرزند شما لب شکری یا پیش فعال شود بسیار زیاد است.

مصرف زیاد کندر موجب سوختن خلط های خون و بلغم می شود و می تواند مشکلات بسیاری را برایتان بوجود آورد. کندر می تواند موجب سردرد در افراد گرم مزاج شده و همچنین موجب جذام و برخی بیماریهای پوستی بگردد.

همچنین مضرات دیگر کندر شامل مواردی چون سوزش پشت جناغی، تهوع، احساس پری شکم، رفلاکس ، اسهال، درد اپیگاستریک، بی اشتهایی و درماتیت می باشد. بیماران مبتلا به گاستریت نیز حتما کندر را با احتیاط زیاد مصرف کنند.

خطرات و عوارض جانبی مصرف کندر در بارداری

شایع ترین عوارض جانبی گزارش شده در مطالعات علمی عبارت بودند از تهوع و رفلاکس اسیدی معده. البته هر چند گزارشی از ایجاد مشکل برای مصرف کندر در حین بارداری و شیردهی وجود ندارد ولی بهتر است در این دوران از کندر استفاده نکنید، چون کندر جریان خون را در رحم و لگن تحریک می کند و این مورد می تواند باعث سقط جنین گردد.

نحوه استفاده از کندر در بارداری

کندر کوبیده و هر روز صبح ناشتا یک قاشق مربا خوری از آنرا در یک استکان آب حل کرده و مصرف نمایید. همچنین میتوانید آنرا در دهان گذاشته و به صورت آدامس از آن استفاده نمایید اما کمی تلخ می باشد.

میزان و نحوه استفاده کندر در بارداری

خواص کندر در بارداری

زمان استفاده از کندر در بارداری

خوردن کندر اصلا در دو ماه اول حاملگی توصیه نمی شود و خانم های باردار کندر را باید فقط در ماه سوم بارداری و هر روز به اندازه ی یک عدس ( نه بیشتر ) مصرف کنند . (خوردن کندر تنها در ماه سوم بارداری بی خطر است اما در ماه های بعد برای جنین مضر است.)

موارد منع مصرف کندر در بارداری

مادران باردار باید مراقب باشند که مصرف کندر بیش از ۳ ماه موجب بیش فعالی کودک آن ها شده و این مسئله در آینده آن ها را با مشکلات متعددی روبه رو می کند. بنابراین مادران باردار باید توجه داشته باشند که برای افزایش میزان هوش و تقویت حافظه نوزاد خوردن یک ماه کندر کفایت می کند و این یک ماه باید بعد از ۴ ماهگی جنین صورت گیرد. گزارشی از تداخل مصرف کندر با داروها دیده نشده است ولی بهتر است با ایبوپروفن، آسپیرین و سایر داروهای ضد التهاب مصرف نشود. مصرف کندر برای کودکان و نوزادان توصیه نمی شود.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید