خواص گیلاس در بارداری به قدری زیاد است که نمی توان هیچ خانم بارداری را به راحتی از مصرف این میوه خوشمزه و خوش رنگ و لعاب منع کرد. بنابراین مصرف به اندازه و متعادل این میوه در بارداری مشکل خاصی باری خانم های باردار و جنینشان ایجاد نمی کند. تانما در این مطلب علاوه بر خواص گیلاس، از تأثیر مصرف گیلاس بر جنین نیز می گوید؛

انواع گیلاس

1-گیلاس قرمز ترش

نگران یافتن گیلاس ترش نباشید، به دنبال گیلاس­های قرمز روشن با ساقه ­های متصل بهم باشید .گیلاس ترش زمانی که پخته می­شود، بهتر می­شود. این نوع گیلاس را روی کیک گذاشته و مقداری شکر روی آن بریزید تا پخته شود. این فرآیند حدود یک ساعت به طول می­انجامد.

2-گیلاس سیاه شیرین

این نوع گیلاس، قلبی شکل و مایل به قرمز بوده و عمدتا در سواحل غربی رشد می­کند. واژه “سیاه” به رنگ گوشت آن اشاره دارد و پوست آن نسبت به گوشت اندکی تیره­ تر است. انواع زیادی از این گیلاس وجود دارد و لامبرت، چلان، سویت هارت و تولار نام­های دیگری هستند که باید به دنبال آن­ها باشید. این نوع گیلاس بسیار شیرین بوده و از آن می­توان برای تهیه آب میوه استفاده کرد. گیلاس سیاه بهتر است که تازه مصرف شود و در برخی موارد نیز می­توان به صورت پخته شده استفاده نمود.

3-گیلاس صورتی و زرد شیرین

این گیلاس­ها شیرین بوده و به همراه غذا یا به عنوان دسر مصرف می­شوند. به دلیل داشتن رنگ­های زیبا معمولا به پلیت­های پنیر، پلیت­های کرود و سالاد اضافه می­شوند.به دنبال گیلاس ­های صورتی و زرد با مقادر زیادی سرخ شدگی باشید. سرخ شدگی از طریق قرار گرفتن در معرض آفتاب رخ داده و شیرینی آن بیشتر می­شود.

فواید گیلاس در بارداری

انواع گیلاس

فواید مصرف گیلاس در بارداری

افزایش ایمنی بدن

گیلاس حاوی ویتامین ث می باشد و خواص آنتی اکسیدانی دارد. این ماده نقشی حیاتی در از بین بردن رادیکال های آزاد دارد که باعث بیماری های عفونی می شوند. ایمنی بدن در طول بارداری پایین است. گیلاس به افزایش ایمنی بدن کمک می کند.

افزایش سلامتی مغز نوزاد

آنتوسیانین موجود در گیلاس از سلول های عصبی محافظت کرده و سطح سلامت مغز جنین را ارتقاء می دهد. همچنین گیلاس از حملات فراموشی در دوران بارداری جلوگیری می کند.

کاهش تورم و التهاب

آنتوسیانین موجود در رنگدانه قرمز گیلاس در کاهش تورم، التهاب و درد مفاصل که در بارداری دیده می شود، بسیار موثر است.

جلوگیری از دیابت بارداری

گیلاس به کنترل قند خون کمک می کند و از دیابت بارداری جلوگیری می کند.

کاهش خستگی

گیلاس حاوی مقدار زیادی آب می باشد که مصرف منظم آن باعث افزایش انرژی و کاهش خستگی می شود.

کنترل فشار خون

پتاسیم موجود در گیلاس باعث کنترل فشار خون می شود. همچنین از پره اکلامپسی در بارداری جلوگیری می کند.

مضرات گیلاس در بارداری

فواید گیلاس در بارداری

خواب بهتر

آنتی اکسیدان ملاتونین موجود در گیلاس باعث خواب راحت می شود. در طول بارداری نظم خواب به هم می خورد. مصرف یک لیوان آب گیلاس هرروز باعث کاهش اختلالات خواب می شود. تارت گیلاس حاوی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به گیلاس است.

قوی شدن رگ های خونی

ویتامین ث موجود در گیلاس باعث قوی شدن رگ های خونی می شود بنابراین خون کافی به جنین پمپاژ می شود.

خلط آور

گیلاس در درمان خلط و سرفه موثر است. این ماده باعث کاهش آسم، سرفه، سرماخوردگی و برونشیت می شود.

درمان یبوست

گیلاس غنی از فیبر است. این ماده حرکت روده را کاهش می دهد و شما را از شر یبوست نجات می دهد.

میوه کم کالری

اگر مراقب افزایش وزن خود در طول بارداری هستید گیلاس بخورید. گیلاس میوه ای کم کالری می باشد.

کاهش درد عضلات

گیلاس ضد التهاب است و باعث کاهش درد عضلات در بارداری می شود.

درمان سردرد میگرنی

پزشکان معتقدند نوسان هورمون استروژن و پره اکلامپسی در طول بارداری باعث سردردهای میگرنی می شود. گیلاس حاوی آنتوسیانین می باشد که به کاهش سردرد میگرنی کمک می کند.

مضرات مصرف گیلاس در بارداری

  • اگرچه گفته می شود گیلاس خاصیت ضد التهابی دارد، اما ممکن است برخی از بانوان در دوران بارداری، به گیلاس آلرژی داشته باشند.
  • مصرف بیش از حد گیلاس می تواند بسیار مضر باشد، حتی اگر شما به گیلاس حساسیت ندارید. ممکن است در موارد نادر، شوک آنافیلاکتیک یا آنافیلاکسی رخ دهد که می تواند مرگ آور باشد.
  • خوردن بیش از حد گیلاس ممکن است موجب نفخ، و گاز معده شود. بنابراین، توصیه می شود که در حد اعتدال مصرف کنید.
  • انواع گیلاس های شیرین دارای قند طبیعی زیادی هستند. بنابراین، مصرف بیش از حد این میوه ممکن است سطح قند خون را افزایش دهد. بنابراین برای بانوان مبتلا به دیابت بارداری توصیه می شود که از خوردن گیلاس شیرین اجتناب کنید.
  • خوردن بیش از حد گیلاس خشک شده و یا شیرین باعث افزایش وزن در بانوان باردار می شود. بنابراین، از خوردن بیش از حد گیلاس پرهیز کنید.
شرایط مصرف گیلاس در بارداری

مضرات گیلاس در بارداری

تانما علاوه بر خواص گیلاس، در ادامه این مطلب به بیان شرایط و روش مصرف گیلاس در بارداری نیز پرداخته است؛

شرایط مصرف گیلاس در بارداری

  • قبل از مصرف گیلاس حتما آن ها را بشویید. اگر گیلاس ها به خوبی شسته نشود، ممکن است باعث عفونت شود که می تواند برای مادر و جنین مشکل ایجاد کند.
  • از طرفی در صورتی که شما تمایل به خوردن گیلاس خشک دارید، آن ها را نیم ساعت در آب گرم غوطه ور کنید تا سولفیت آنها قبل از خوردن شسته شود.
  • قبل از مصرف گیلاس در دوران بارداری حتما با پزشک خود مشورت کنید.

میزان مصرف گیلاس در بارداری

خوردن گیلاس به مقدار متوسط برای بدن خوب است. در ضمن با وجود اینکه گیلاس بسیار خوشمزه و سالم است و به راحتی مصرف می شود اما پیش از مصرف گیلاس با پزشک مشورت کنید.

روش مصرف گیلاس برای زن باردار

گیلاس لسی

مواد لازم

  • ماست - 2 فنجان
  • شیر - 2 فنجان
  • گیلاس - 4 فنجان گیلاس تازه (تخمیر شده)
  • شکر - با توجه به طعم و مزه
  • نمک – به مقدار کم

طرز تهیه

تمام مواد تشکیل دهنده را مخلوط کنید. آنها را در لیوان بریزید و برخی از گیلاس های خرد شده را برای تزیین به آن اضافه کنید.

گیلاس هاله

مواد لازم

  • گیلاس - 2-3 فنجان (تخمیر شده)
  • پودر ذرت - 2 قاشق چایخوری
  • آب - 3 قاشق چایخوری
  • کره آب شده - ½ فنجان
  • گردو، بادام زمینی و کشمش - هر کدام ½ فنجان (خرد شده)
  • شکر - با توجه به طعم و مزه
  • پودر هل – به مقدار کم

طرز تهیه

1 یا ۲ قاشق غذا خوری کره آب شده را در ماهیتابه بریزید. سپس آجیل خرد شده و کشمش را اضافه کنید و آنها را خوب سرخ کنید. آجیل سرخ شده را بردارید و گیلاس را به ماهیتابه اضافه کنید. آنها را بپزید تا نرم شوند. سپس به آن شکر اضافه کنید و گاهی اوقات آن را هم بزنید. گیلاس را با ملاقه له کنید و اجازه دهید تا کاملا پخته شوند. پودر ذرت را با کمی آب مخلوط کنید و به تابه اضافه کنید.

آن را هم بزنید تا غلیظ شود و پس از مدتی درجه غلظت آن را با ملاقه امتحان کنید. اگر به صورت یک خط ، کش آمد، غلظت آن آماده است. شعله را کم کنید و ش دهید و یک قاشق غذا خوری را به آن اضافه کنید. هم بزنید تا آن را با رنده گیلاس مخلوط کنید. سپس یک قاشق غذاخوری کره آب شده را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شود و به همین ترتیب بقیه کره را به آن اضافه کنید. روند را ادامه دهید تا کره کاملا جذب شود. سپس اجاق گاز را خاموش کنید، پودر هل و میوه های خشک خرد شده را در آن اضافه کنید. می توانید آن را سرد و یا گرم میل کنید.

میزان مصرف گیلاس در بارداری

روش مصرف گیلاس برای زن باردار

گیلاس چوبی

مواد لازم

  • گیلاس تازه (خرد شده) - ½ فنجان
  • پودر قند - 1 فنجان
  • آب - 1 فنجان
  • رنگ خوراکی (قرمز) - ½ قاشق غذا خوری
  • چوب بستنی

طرز تهیه

آب و شکر را درون ماهیتابه بریزید و شعله آن را کم کنید. شکر را کم کم به آب اضافه کنید تا در آب حل شود. بعد از مدتی شعله را خاموش کنید و بگذارید شربت سرد شود. گیلاس ها را کمی بپزید تا نرم شود سپس گیلاس پخته شده را پوره کنید و به آرامی شربت شکر را به پوره اضافه کنید. این مخلوط را از صافی رد کرده و به آن رنگ قرمز را اضافه کنید. سپس آنها را در قالب بستنی بریزید و چوب بستنی را داخل آن قرار دهید و در فریزر بگذارید.

لیموناد گیلاس

مواد لازم

  • گیلاس تازه - 1 فنجان
  • لیمو - ½ (2 قاشق غذاخوری)
  • آب سرد
  • شکر - با توجه به طعم و مزه
  • برگه لیمو و برگ نعنا (برای تزیین)

طرز تهیه

گیلاس ها را بشویید. شکر، آب لیمو را با گیلاس ها مخلوط کنید و درون لیوان بریزید و به آن آب اضافه کنید. برای تزیین می توانید درون آن برگه لیمو و برگ نعنا بریزید. همچنین می توانید قبل از اضافه کردن نعنا به نوشیدنی خود آنها را خورد کنید.

عرق آلبالو گیلاس

عرق آلبالو گیلاس نوعی کنسرو است که از گیلاس های با رنگ روشن تهیه شده است. مصرف این کنسرو به مقدار متوسط مشکلی ایجاد نمی کند.

موارد منع مصرف گیلاس در بارداری

روش مصرف گیلاس در بارداری

موارد منع مصرف گیلاس در بارداری

خواص گیلاس در بارداری بسیار زیاد است اما در موارد زیر نباید مصرف شود؛

  • گیلاس خشک با سولفیت ها پوشش داده می شود تا آن ها بهتر حفظ شوند. بنابراین، اگر به سولفات آلرژی دارید، از خوردن آنها اجتناب کنید.
  • برگ ها، هسته و قسمتی چوبی آن حاوی اسید هیدروسیانیک است که ماده ای سمی می باشد. بنابراین این قسمت ها را نخورید.
  • هسته تنها قسمتی از گیلاس است که نباید بخورید. هیچ گاه هسته گیلاس را نخورید زیرا باعث نفخ و گاز معده می شود.
  • اگر دیابت بارداری دارید گیلاس نخورید.
آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید