درمان ترک پا را با روش های مختلفی از جمله روش های خانگی بسیار در دسترس و ساده می توان انجام داد. البته امکان دارد هر فردی با توجه به وضعیت ترک خوردگی پایش، یکی از روش های درمانی برایش مناسب باشد. تانما در این مطلب چند درمان خانگی ترک پاشنه پا را به شما معرفی می کند؛

درمان های خانگی ترک پاشنه پا

1-درمان ترک پا با تشت آب

بهتر است آبی که استفاده می کنید ولرم باشد، کمی صابون درون آن بریزید و برای مدت ۲۰ دقیقه پاهای خود را درون آب قرار دهید. بعد از این مدت زمان، به آرامی پای خود را خشک کنید. سپس از کرم نرم کننده پا استفاده کنید. اگر از محلول روغنی یا کرم های چرب استفاده می کنید، بعد از مالیدن آن، جوراب ترجیحاً نخی بپوشید تا چربی آن به اطراف پخش نشود.

درمان های خانگی ترک پاشنه پا

درمان ترک با در تشت آب

2- لایه برداری پا

برای لایه برداری پوست از سوهان مخصوص پاشنه پا، سنگ پا با دستگاه های مخصوصی که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده اند، استفاده کنید. بعد از لایه برداری پا، به پوستتان آب برسانید. می توانید راهکار تشت آب را بعد از لایه برداری هم انجام دهید. پا را با مالیدن اسکراب ماساژ دهید تا سلول های مرده از سطح پوست شما جدا شوند و قسمت های ضخیم و زبر شده پوست از بین بروند.

3-درمان ترک پا با عسل

می توانید بعد از آنکه پای خود را از درون آب بیرون آوردید، کمی عسل به پاشنه پا بمالید و یا در طول شب از کمی عسل استفاده کنید. قطعاً برای اینکه شیره و چسبناکی عسل به اطراف برخورد نکند، باید از جوراب ضخیم استفاده کنید.

4-درمان ترک پا با جوش شیرین

دو سوم یک تشت را از آب گرم پر کنید و سه قاشق غذاخوری جوش شیرین به آن بیفزایید. آن را هم بزنید تا جوش شیرین به خوبی حل شود. برای ۱۰-۱۵ دقیقه پای خود را درون این محلول قرار دهید و سپس بعد از بیرون آوردن پا، آن را با استفاده از سوهان پا اسکراب کنید. سپس پا را با آب تمیز بشویید.

5-درمان ترک پاشنه پا با روغن نارگیل

بعد از آنکه پا را از آب درمانی خارج کردید، از روغن نارگیل استفاده کنید. روغن نارگیل دارای خواص ضد التهابی و ضد میکروبی است و اگر وضعیت ترک پا به حدی است که ممکن است دچار زخم، خونریزی یا عفونت شود، روغن نارگیل برای پیشگیری و درمان کمک کننده خواهد بود.

6-درمان ترک پا با روغن زیتون

بعد از آنکه پای خود را شسته اید و کاملاً خشک کرده اید، چند قطره از روغن زیتون را روی قسمت های ترک دار ماساژ دهید. جوراب ضخیم بپوشید و شب تا صبح صبر کنید. صبح که از خواب بیدار شدید، پاهای خود را بشویید.

درمان خانگی ترک پا

درمان ترک پا با روغن زیتون

6- درمان ترک پا با موز

پوره موز هم به رطوبت رسانی پاشنه پا کمک می کند. برای نتیجه بهتر می توانید یک عدد موز رسیده را با نصف آووکادو مخلوط کنید تا کرمی یکدست به دست بیاید. آن را روی پا بمالید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید. سپس پای خود را با آب ولرم بشویید.

7-درمان ترک پا با لیمو

یک عدد لیمو ترش بزرگ را بردارید و آن را به دو نیم تقسیم کنید. آب آن را درون ظرفی خالی کنید ولی اجازه دهید کمی آب هم درون پوست لیمو باقی بماند. حالا هر کدام از دو برش را روی هر کدام از پاشنه ها بگذارید به صورتی که پاشنه درون برش لیمو قرار بگیرد. روی آن جوراب بپوشید و سی دقیقه صبر کنید.

اسید موجود در لیموترش سلول های مرده پوست را جدا می کند و موجب نرمی سطح پوست می شود. همچنین می توانید ترکیبی از وازلین و چند قطره از لیموی تازه را روی پاشنه پا بمالید تا به خوبی جذب شود. این مواد را از شب تا صبح روی پوست خود نگهدارید و صبح آب بکشید. می توانید روی آن جوراب پشمی بپوشید تا با گرم شدن پا، تأثیر مواد بیشتر شود.

8-درمان ترک پا با پارافین

روغن پارافین، موجب نرمی و مرطوب شدن پاشنه پا می شود. کمی روغن پارافین را با روغن نارگیل مخلوط کنید و آن را حرارت دهید تا ذوب شود. صبر کنید تا دمای روغن پایین بیاید و سپس آن را به ترک کف پا بمالید. برای اینکه بهترین نتیجه را بگیرید قبل از رفتن به تخت خواب از این ترکیب استفاده کنید و سپس جوراب بپوشید. صبح پای خود را بشویید.

درمان های خانگی ترک پاشنه پا

درمان ترک پا با پارافین

9-درمان ترک پا با بلغور جو

از ترکیب بلغور جو و روغن به عنوان لایه بردار استفاده کنید. یک قاشق غذاخوری از پودر بلغور را با چند قطره روغن ترکیب کنید تا خمیر غلیظی حاصل شود. سپس خمیر را روی ترک پا بمالید. نیم ساعت صبر کنید و سپس پاها را با آب سرد بشویید و خشک کنید.

10-درمان ترک پا با گلاب و گلیسیرین

مقدار مساوی از گلیسیرین و گلاب را باهم مخلوط نمایید. پیش از اینکه از خانه خارج شوید، مخلوط بدست آمده را به پایتان بمالید تا اینکه به خوبی جذب پوست پایتان شود. این مخلوط باعث خواهد شد تا پوست پایتان برای ساعات طولانی نرم بماند و شرایط ترک ها تحت کنترل باشند. این درمان را برای چند هفته تکرار کنید تا پاشنه ی پاهایتان نرم شوند.

11-درمان ترک پا با وازلین

برای جلوگیری از ترک پاشنه ی پاهایتان، باید پوست های مرده ی سخت اطراف پایتان را به صورت منظم لایه برداری کنیدو سپس با مالیدن کمی وازلین، منطقه ی پاشنه ی پایتان را بپوشانید.پس از مالیدن وازلین باید جوراب به پا کنید تا اینکه وازلین بتواند به خوبی در پوست شما نفوذ کند. اینکار باعث خواهد شد تا از ایجاد ترک پا پیشگیری بعمل آید و البته پاشنه ی پاهایتان نرم و مرطوب شود. این درمان را روزانه پیش از اینکه به رختخواب بروید تکرار کنید.

12-درمان ترک پا با آرد برنج

برای لایه برداری از پاهایتان می توانید از یک اسکراب خانگی ساخته شده توسط عسل، سرکه سیب و آرد برنج استفاده کنیدبرای ساخت این اسکراب، دو تا سه قاشق غذاخوری آرد برنج، چند قاشق عسو کمی سرکه ی سیب را باهم مخلوط کنید تا خمیر سفتی بدست بیاید.اگر شرایط ترک پا شنه های پایتان خیلی خیلی بد است، یک قاشق روغن زیتون یا روغن بادام شیرین نیز به این خمیر بیفزایید.

ابتدا پاهایتان را به مدت ۱۰ دقیقه در آب گرم غوطه ور کنید.
سپس به آرامی با استفاده از این خمیر از پوست پاهایتان لایه برداری کنید تا پوست های مرده ی اطراف پایتان از بین بروند. با انجام این درمان به زودی شما صاحب پاشنه هایی نرم و بدون ترک خواهید بود.

13- درمان ترک پا با حنا

برای از بین بردن ترک پا مقداری پودر حنا را در آب خیس کرده و سپس بر روی کف و پاشنه پا بگذارید .پوسته های اضافه به این طریق ریخته و ترک پا بهتر می شود.

درمان های خانگی ترک پا

درمان ترک پا با حنا

14-درمان ترک پا با پیاز

بهترین راهکار برای ازبین بردن ترک های کف پا استفاده از پیاز تازه خلال شده است. به این صورت که شب ها قبل از خواب پیاز را حلقه حلقه کرده و کف پا قرار دهید و روی آن جوراب بپوشید. شاید تصور کنید که این راه حل باعث بوگرفتن پای شما خواهد شد. اما این تصوری اشتباه است. پیاز با دارابودن مواد آنتی اکسیدانت و سم زدا نه تنها باعث خروج سموم بدن می شود بلکه به رفع ترک پا نیز کمک شایانی می کند.

هم چنین شما می توانید به منظور جلوگیری از بوی پیاز در پا صبح پاهای خود را با صابون بشویید و حتی المعقول مخصوصا در تابستان از کفش های روباز استفاده کنید.

15-درمان ترک پا با آلوئه ورا

شما می توانید بعد از این که پایتان را در آب ولرم قرار دادید، ژل آلوئه ورای تازه را روی پاشنه ی خشک بمالید. جوراب بپوشید و بگذارید ژل چند ساعت بماند یا شب قبل از خواب این کار را بکنید.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید