درمان جای جوش با لیزر برای چه کسانی مناسب است +عوارض و مراقبتها

اسکار یا جای جوش چیست؟ درمان جای جوش با لیزربسیارموثر است در صورتی که شما پوست را از گزند عواملی چون (نور خورشید) در امان نگه دارید. افراد با رسیدن به سن بلوغ با مشکل جوش زدن مواجه شده وبا سپری شدن این دوران جوش ها هم بهبود یافته واز بین می روند ولی ممکن است جای آنها روی صورت باقی بماند ، که باقی ماندن جای جوش اصلا صورت خوشی ندارد وفرد با هر بار نگاه کردن به آینه دچار نگرانی وتشویش می شود واین مشکل اعتماد به نفس وی را از بین می برد.

درمان جای جوش با لیزر برای این افراد مناسب است و می تواند فرد را در رسیدن به پوستی صاف وبدون جای جوش ولک یاری کند اما در انتخاب پزشک ونحوه ی درمان بهتر است به خوبی تحقیق کنید . برای آشنایی بیشتر با عملکرد لیزر برای رفع جای جوش و لک با تانما همراه شوید.

درمان جای جوش

درمان جای جوش

انواع جای جوش عبارتند از:

1 - جای جوش دره ای

2- جای جوش واگنی

3- جای جوش چکشی

4- جای جوش برجسته یا( هایپر تراپیک )

جای جوش دره ای شکل

درمان جای جوش

درمان جای جوش

وقتی سطح زیرین پوست صدمه ببیند جای جوش را دره ای شکل می نامند، به این دلیل که جای جوش ها به صورت موج ودره روی پوست دیده می شود .جای جوش دره ای بسیار شایع است وقسمت زیادی از پوست در گیر آن خواهد بود، و عمق این شیار ها معمولا سطحی است .

جای جوش واگنی

جای جوش واگنی مانند جای آبله مرغان است.بسیار شایع ورایج می باشد و معمولا ناحیه گونه ها و شقیقه ها درگیر می شود جای جوش واگنی شکلی شبیه به مثلث بر روی پوست باقی می گذارد واین عمق آن می تواند بسته به نوع جوش اولیه سطحی یا عمیق باشد.

جای جوش چکشی

همانطور که از اسم آن پیداست جای این جوش ها چیزی شبیه به جای اثر چکش می باشد ومثل این است که پوست به وسیله چکش سوراخ شده است یکی از شایعترین جای جوش ها، جای جوش چکشی است. این جای جوش ، عرضی کمتر از 2 میلی متر دارد وبه صورت فرورفتگیهای عمیق روی پوست صورت منتشر شده است.

جای جوش برجسته یاهایپرتراپیک

فرم ظاهری این نوع جای جوش، برآمده و برجسته است زیرا در اثر جوش وآکنه شدید به وجود آمده است این نوع جای جوش رایج نیست وبیشتر در قسمت پشت بدن وقفسه سینه به وجود می آید البته دربرخی موارد خاص این نوع جای جوش چهره وگردن بیمار را نیز درگیر می کند . این نوع جای جوش غالباً از محدوده اولیه خود فراتر نمی رود و باگذشت زمان کوچک تر می شود.

درمان جای جوش

درمان جای جوش

برخی جوش ها پس از بهبودی سبب و به جا ماندن نقاط تیره وقرمز رنگ ویا شکل خال برروی پوست صورت می شوند که مدت زمان زیادی طول خواهد کشید تا از بین بروند به این نوع جای جوش در پوست حفره ایجاد نمی کنند .

برای درمان جای جوش بهتر است ابتدا بدانید که جای جوش روی پوست شما از چه نوعی است که در مطلب فوق به اختصار توضیح دادیم .

همیشه پیشگیری بهتر از درمان بوده است پس بهترین راه برای از بین بردن جای جوش این است که اگر درگیر جوش هستید آنها را دستکاری نکرده تا اگر جایی از آنها باقی ماند برای رفع آن مشکلی پیش نیاید ولی اگر جای جوش ها روی پوست صورتتان موجب نگرانی واز دست دادن اعتماد به نفس شما شده می توانید از بهترین روش ازبین بردن آنها که روش درمان جای جوش با لیزر است استفاده کنید .

البته باید برای درمان جای جوش خود نزد متخصص رفته تا از نوع جای جوش ومیزان آسیب دیدگی و نوع لیزر مورد استفاده برای پوست شما اطلاع حاصل کنید. به کار بردن لیزر برای رفع جای جوش ولک یک روش غیر تهاجمی است که جایگزین مناسبی برای شیوه های که به جراحی نیاز دارند می باشد .

برای درمان جای جوش ولک به وسیله لیزر ابتدا ناحیه درگیر جای جوش مشخص شده وطی فرایندی اشعه لیزر به آن قسمت از پوست تابیده می شود این تابش موجب تحریک کلاژن سازی آن ناحیه شده وبدون صدمه زدن به اطراف بافت آسیب دیده سبب تشکیل سلول های از دست رفته می شود وقسمت های به گود نشسته را پر می کند .

مراحل درمان جای جوش با لیزر فرکشنال

لیزر فراکشنال یا فراکسل تاثیر بسزایی در از بین بردن و درمان جای جوش ،رفع جای سوختگی، ناهمواریهای سطح پوست، زیبایی وجوان سازی و شفاف شدن پوست، سفت شدن ولیفت پوست صورت دارد لیزر فراکشنال علاوه بر رفع جای جوش وبه درمان چین وچروک پوست نیز کمک می کند . این روش عمل ساده ای است که با ایجاد درد بسیار خفیف عموما جای جوش را تا حد زیادی از بین می برد وبیمار نیاز به استراحت ندارد .

درمان جای جوش

درمان جای جوش

عملکرد لیزر فرکشنال برای ازبین بردن جای جوش، جای سوختگی، ناهمواریهای سطح پوست، زیبایی وجوان سازی و شفاف شدن پوست و …. به این شکل است که نور لیزر با شعاع هایی بسیار باریک در حد میکرون بر روی سطح پوست تابیده می شود ولی در لیزرهای قدیمی نور با شعاع بزرگ می تابید وموجب آسیب به پوست اطراف موضع می شد .

حقیقت امر این است که در این نوع لیزربه قسمت هایی از سطح پوست ( فواصل بین جای جوش ها ) آسیب نمی زند و نور تابیده شده از این نوع لیزر وارد درم ( با عمق نفوذ حدودا یک تا دو میلی متر ) می شود ویعنی درست جایی که باید لیزرآنجا اثر کند همان لایه میانی پوست می شود تا مشکلات مربوطه را بهبود بخشد

.دلیل اصلی مشکلاتی چون جای جوش ولک خرابی لایه میانی پوست یا همان درم می باشد ، کلاژن پوست در این قسمت قرار دارد و اشعه لیزر در این منطقه سبب کلاژن سازی می شود و در مدت ۲تا ۴ ماه پوست بهبود یافته ودر مورد درمان چین وچروک پوست با استفاده از لیزر پوست از حالت شلی و افتادگی بیرون می آید و در این روش عمق جای آکنه یا جوش و گودی و اسکارهای بعد و از عمل ( جای بخیه ) بهبودی قابل ملاحظه ای پیدا می کند.

مدت انجام لیزر برای تمام صورت تقریبا 30 دقیقه به طول خواهد انجامید در صورتی که رادیو فرکونسی با لیزر فراکشنال همراه شود برای کل صورت ۴۵ دقیقه بطول خواهد انجامید .لیزر فرکشنال به اندازه ی لیزر های قدیمی ایجاد درد نمی کند ولی 30 دقیقه قبل از انجام لیزر روی پوست را با کرم بی حس کننده می پوشانند واین کار تاثیر زیادی برای تحمل درد، دارد.

برای درمان جای جوش ها و زخم هایی که سبب جمع شدن پوست شده استفاده از لیزر فرکشنال بسیار مناسب است. وهزینۀ کمتری نیز دارد.

معایب درمان جای جوش با لیزر

از عوارض درمان جای جوش با لیزر می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم

1- در ناحیه لیزر شده ممکن است تورم وکبودی به وجود آید

2- پوست لیزر شده احتمال دارد با تغییراتی از جمله( سفید شدن و یا سیاه شدن غیر معمول بخشی از پوست) روبرشود

3- ایجاد قرمزی پوست در قسمتی که درمان صورت گرفته است

4- ممکن است در زمان درمان یا پس از آن پوست دچار خارش شود .

مزایای درمان جای جوش با لیزر

از مزایای درمان جای جوش با لیزر به اختصار می توان گفت که :

معمولا بهبودی بعد از انجام لیزر در حدود 2 تا3 ماه است وتاثیرات به جای مانده در این شیوه درمانی دائمی است ودیگر نیاز به انجام روش های درمانی نیست اگر در این روند درمانی پوست شما آسیب دیده است

درمان جای جوش

درمان جای جوش

حتما زیر نظر پزشک از داروهای مناسب استفاده کرده تا ضایعات پوستی دوباره ظاهر نشوند یکی از این مراقبتها زدن کرم ضد آفتاب است که متناسب با پوست شما تجویز می شود .در طول درمان بیمار درد کمی احساس خواهد کرد .

بهترین سن برای لیزر

بهترین سن برای لیزر جای جوش کسانی هستند که سن آنها از بلوغ گذشته باشد، ودیگرجوش نمی زنند وفقط با مشکل جای جوش مواجه هستند و باید به دنبال راهی برای برطرف کردن جای جوش های خود باشند .رفع جای جوش با لیزر برای افرادی مناسب است که سن بلوغ رو پشت سر گذاشتند.

اقدامات لازم قبل از لیزر جای جوش

یکی از اقدامات قبل از لیزر جای جوش این است که ، یک جلسه را برای مشورت با پزشک خود اختصاص دهید و درباره انتظارات خود از نتیجه ی لیزرجای جوش صورت درمیان بگذارید، و در مورد سابقه پزشکی خود و هر سوالاتی که در این زمینه برای شما پیش آمده صحبت کنید.

نتایج لیزر درمانی را پزشک بعد از شنیدن صحبت های شما ، پیش بینی کرده و ذکر می کند . تصورات شما نسبت به این شیوه درمانی واقع گرایانه تر خواهد شد ، زیرا برخی مشکلات پوستی با لیزر درمان نمی شوند وحتما به عمل جراحی نیاز دارند .

ضمنا به خاطر داشته باشید که مصرف دارو وکرم هایی که باعث التهاب می شود را قطع کنید و رعایت این مهم تا دو هفته ضروری است آزمایش هورنی نیز می تواند برای درمان ورفع این مشکل موثر باشد وهمچنین از برنزه کردن پوست خود خودداری کنید . رعایت موارد زیر برای رسیدن به نتیه بهتر ضروری است :

1- از مصرف ویتامین E، آسپرین وبقیه مکمل های دارویی که روند بهبودی را به تاخیر می اندازند خودداری کنید .

2- خودداری از مصرف محصولات مراقبت پوستی حاوی رتینوئید یا گلیکولیک اسید حداقل از ۲ تا ۴ هفته قبل از درمان با لیزر

3- افرادی که مستعد زدن تبخال هستند چند روز قبل لیزر درمانی حتما از داروهای ضد ویروس استفاده کنند

4- پیش از درمان با لیزر از قرار گرفتن های طولانی مدت زیر آفتاب، سولاریوم و حمام آفتاب اجتناب کنید.زیرا اگر پوست شما دچار آفتاب سوختگی شود تا بهبودی کامل پوست درمان به تعویق می افتد وبرای پیشگیری از این مشکل و محفاظت از پوست در مقابل آفتاب سوختگی به صورت مداوم از یک ضد آفتاب متناسب با نوع پوست خود بهره بگیرید .

5- از مصرف دخانیات و سیگار از 14 روز قبل از انجام درمان با لیزر خودداری کنید .

از اقدامات لازم بعد از لیزر جای جوش می توان به نکات زیر به صورت کلی اشاره کرد اما لازم به ذکر است که نکاتی که پزشک معالج شما توصیه می کند نیز رعایت کنید

1- یک هفته بعد از لیزر جای جوش برای معاینه دوباره به پزشک مراجعه کنید.

درمان جای جوش

درمان جای جوش

2- از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید خودداری کنید تا موقعی که التهاب ناشی از لیزر به طور کامل برطرف شود .

3- فواصل زمانی تاکید شده توسط پزشک رابرای انجام جلسات درمانی بعدی رعایت کنید و داروهایی که ما بین این جلسات توسط پزشک تجویز می شود را به صورت منظم استفاده کنید تا نتیجه لیزر به بهترین شکل ممکن حاصل شود .

4- به خا طر داشته باشید که به مدت 10 روز بعد از لیزرجای جوش ازمواد آرایشی بروی پوست صورت به خصوص توی نواحی لیزر شده اجتناب کنید

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید