جوش پیشانی گاهی موقت است و در سنین و شرایط خاصی ایجاد می شود اما گاهی به طور طولانی مدت روی صورت می ماند و جای آن تا مدت ها برای فرد آزاردهنده است. تانما در این مطلب ضمن بیان علت جوش پیشانی، روش های مختلف درمان آن از جمله درمان جوش پیشانی در طب سنتی را بیان می کند؛

جوش چیست؟

جوش یک بیماری است که غدد چربی پوست را درگیر می نماید. منافذ کوچک روی پوست شما در زیر پوست با غدد چربی در ارتباط می باشد. این غدد یک ماده روغنی به نام سبوم تولید می نمایند. منافذ از طریق کانال هایی به نام فولیکل با غدد در ارتباط هستند.

داخل فولیک ها این ماده روغنی سلولهای مرده پوست راه به سطح پوست انتقال میدهند یک موی نازک معموالً از طریق فولیکول در سطح خارجی پوست رشد مینماید. هنگامی که فولیکول یک غده پوستی مسدود میگردد یک جوش رشد مینماید. اغلب جوش بر روی صورت، گردن، کمر، سینه و شانه ها دیده میشوند .

انواع جوش پیشانی کدامند؟

جوش های پیشانی انواع مختلفی دارند و دلیل بروز هر یک می تواند متفاوت باشد. بنابراین برای درمان هر نوع از جوش پیشانی بهتر است نزد پزشک بروید تا بررسی های پوستی لازم براساس علل بروز جوش انجام شود. در زیر انواع جوش پیشانی را آورده ایم:

  • جوش سَرسفید
  • جوش سَرسیاه
  • کورک
  • کیست
  • نُدول (گرهک)

علل ایجاد جوش پیشانی چیست؟

جوش پیشانی به دلایل مختلفی ایجاد می شود و هر فرد با توجه به شرایط خود امکان دارد به یکی از انواع جوش پیشانی مبتلا شود. آنچه در زیر آمده دلایل عمده بروز جوش پیشانی است:

تغییرات هورمونی

به دلیل تغییرات شَدید هورمونی در زمان بلوغ، جوش زدن در این دوره بسیار شایع است.

استرس

بین استرس و جوش زدن ارتباطی وجود دارد که علت آن هنوز مشخص نشده است.

استفاده از داروها

ممکن است که جوش زدن از عوارض جانبی بعضی داروها باشد. بعضی از استروئید های خاص، ضدانعقادها، باربیتورات ها و لیتیوم جزو این دسته از داروها هستند.

بهداشت

عدم شست وشوی منظم موها و صورت سبب می شود تا چربی روی پیشانی باقی بماند و با مسدود کردن منافذ پوست موجب بروز جوش شود.

محصولات مراقبتی مو

بعضی از محصولات مراقبت از مو مانند ژل، روغن ها و واکس ها سبب ایجاد جوش پیشانی می شوند.

ناراحتی پوستی

استفاده از بعضی مواد آرایشی روی پیشانی یا پوشاندن پیشانی با لباس هایی مثل کلاه، باعث تحریک و حساسیت پوستی آن ناحیه شده و باعث ایجاد جوش می شود. همچنین دست زدن مداوم به پیشانی می تواند همین نتیجه را به دنبال داشته باشد.

افراد مستعد ابتلا به جوش چه کسانی هستند؟

نزدیک به 11 میلیون نفر در ایالت متحده مبتلا هستند. افراد با هر نژاد و سنی به این بیماری مبتلا میشوند. اما این بیماری در جوانان و نوجوانان شایع تر است. نزدیک به 58 %از افراد در سن بین 11 تا 12 سال به این بیماری مبتلا میشوند.در اکثر افراد آکنه در 23 سالگی بهبود می یابد. اما در برخی افراد در 03 تا 83 سالگی به این بیماری مبتلا میشوند.

آیا مواد غذایی خاصی باعث جوش پیشانی می شوند؟

با تغییر رژیم غذایی و تغذیه سالم می توان تا حد زیادی جوش و آکنه های ایجاد شده روی پوست پیشانی را کاهش داد. بنابراین، سعی کنید در رژیم غذایی خود غلات کامل، میوه و سبزیجات تازه، لبنیات کم چرب و گوشت سفید را حتما بگنجانید.

همچنین از خوراکی هایی که سرشار از ویتامین C. هستند نیز به میزان کافی بهره ببرید، زیرا این ویتامین به رشد و سلامت بافت ها و سلول های پوستی کمک زیادی می کند. در ضمن، به عنوان میان وعده سعی کنید از دانه ها و مغز ها بیشتر استفاده کنید، زیرا این گروه از خوراکی ها دارای مقادیر زیادی ویتامین A. می باشند. همچنین از غذا های پر ادویه، چرب و سرخ کردنی به شدت خودداری کنید. همچنین روزانه به مقدار کافی آب بنوشید تا مواد سمی از بدن تان بیرون رود.

انواع جوش پیشانی

علت جوش پیشانی

چگونه می توان از جوش پیشانی پیشگیری کرد؟

مراقبت های بهداشتی بهترین راه برای پیشگیری از جوش پیشانی است. بعضی از جوش ها، به خصوص جوش های دوران بلوغ اجتناب ناپذیرند، در این حالت شست وشوی منظم از شیوع بیشتر آن ها جلوگیری می کند.

  • از پوشیدن کلاه های تنگ یا لباس های دیگری که پیشانی را می پوشانند خودداری کنید.
  • از مواد آرایشی که به پوست آسیب می زنند استفاده نکنید و سعی کنید از لوازم آرایشی استفاده کنید ،که بدون روغن یا آب هستند. مثل:مرطوب کننده ها و یا کرم های ضدآفتاب.
  • با استفاده از ماسک لایه بردارِ صورت پوست تان را تمیز کنید.
  • از دست زدن، خاراندن یا کندن جوش پیشانی اجتناب کنید.
  • قبل از خواب هر نوع آرایشی را از صورت خود پاک کنید.
  • بعد از ورزش یا هر فعالیتی عرق های پیشانی خود را بشویید.
  • درطول روز مرتب دست های خود را بشویید.
  • برای مدت طولانی زیر نور آفتاب نمانید.
  • برای دست زدن و لمس کردن پیشانی خود، از دست شسته شده استفاده کنید. با دست کثیف خود آلودگی ها و جوش ها را بیشتر نکنید.
  • اگر شما روزانه 8 تا 10 لیوان آب مصرف کنید ،بدن خود را هیدراته نگه داشته اید و به جلوگیری از ایجاد جوش کمک می کنید، و همچنین باعث می شوید که جوش هایی که قبلا اتفاق افتاده اند هم زودتر از بین بروند.
  • روزی دوبار با تمیزکننده های ملایم، صورت تان را بشویید. اما از شستشوی بسیار پرهیز کنید، زیرا به پوست صدمه می زند.
  • از مصرف الکل و یا سیگار پرهیز کنید و البته تاجایی که می توانید در آرامش باشید.

درمان خانگی جوش پیشانی به چه صورت است؟

خوشبختانه با بسیاری از روش های ساده و خانگی می توان جوش های پیشانی را از بین برد و حداقل از بروز شدید آن ها جلوگیری کرد. در زیر به برخی روش های خانگی درمان جوش پیشانی اشاره می کنیم:

کمپرس سرد

به محض مشاهده جوش و آکنه روی پیشانی، از کمپرس سرد استفاده کنید، زیرا دمای سرد باعث کاهش التهاب و تورم شده و از شدت و اندازه آن ها می کاهد، درنتیجه به روند درمان سرعت می بخشد.

برای این منظور، چند قالب کوچک یخ را داخل حوله ای پیچیده و به طور مستقیم روی نواحی آسیب دیده پوست به مدت ۱ دقیقه قرار دهید. سپس، ۵ دقیقه به پوست استراحت داده و در صورت نیاز، این عمل را تکرار کنید. این کار را می توانید روزانه در چند نوبت تکرار نمایید. فراموش نکنید که هرگز نباید یخ را مستقیما روی پوست قرار بدهید، زیرا به پوست آسیب می رساند.

بخور

مقداری آب داغ را درون یک ماهی تابه متوسط ریخته و از یک حوله برای پوشاندن سر خود استفاده کنید. سپس درحالی که سر خود را با حوله پوشانده اید، صورت خود را در مقابل بخار آب به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار دهید. در نهایت، صورت خود را خشک کرده و به آن مرطوب کننده بزنید. این درمان را هر روز تکرار کنید.

لایه برداری

لایه برداری باعث از بین رفتن سلول های مرده پوست، چربی های اضافی و دیگر آلودگی های پوست می شود. در نتیجه منافذ پوستی باز شده و آلودگی تجمع یافته در پوست از بین می رود. برای آماده کردن یک لایه بردار طبیعی ابتدا ۲ قاشق غذاخوری جوی دوسر، ۳ قاشق چایخوری عسل، ۲ قاشق چایخوری آب لیمو و مقدار کمی آب را با هم کاملا مخلوط کنید.

سپس خمیر به دست آمده را به صورت خود مالیده و آن را به مدت ۱۵ دقیقه به حال خود رها سازید. بعد با یک دست مرطوب به آرامی صورت خود را به شکل دایره ای ماساژ داده تا تمام سلول های مرده از پوست تان جدا شوند. سپس، صورت تان را کاملا با آب سرد شسته و از مرطوب کننده های سبک استفاده کنید. این کار را هفته ای یکبار تکرار نمایید.

سفیده تخم مرغ

پوست چرب مستعد بروز آکنه و جوش های روی پیشانی است. برای مقابله با آن ها می توان از سفیده تخم مرغ استفاده کرد، زیرا سفیده تخم مرغ سرشار از ویتامین A می باشد.

بنابراین، ابتدا سفیده یک تخم مرغ را جدا کرده و به آن آب نصف یک لیموترش تازه اضافه کنید. سپس مخلوط حاصل را روی پیشانی خود مالیده و اجازه دهید تا کاملا خشک شود. بعد لایه های ماسک را از پوست جدا کرده و صورت تان را با آب گرم بشویید. این کار را می توانید هفته ای ۱ تا ۲ بار تکرار نمایید.

درمان جوش پیشانی با طب سنتی

درمان خانگی جوش پیشانی

گل سرشور

برای جذب چربی اضافی پوست می تواند از گل سرشور استفاده نمود. با توجه به اینکه این ماده یک قابض طبیعی است می توان از آن برای مقابله با جوش های پیشانی بهره جست. در ضمن، گل سرشور سطح pH پوست را نیز درحالت تعادل نگه می دارد.

برای استفاده از این ماده مفید، مقداری مساوی از آن را با گلاب و پودر صندل چوب مخلوط کرده و مخلوط حاصل را به پوست خود بمالید. سپس پوست را به حال خود رها سازید تا مخلوط روی آن خشک شود. بعد صورت تان را با آب ولرم بشویید. اگر پوست بسیار چربی دارید روزی یک بار این کار را تکرار کنید در غیر اینصورت، هفته ای ۲ تا ۳ بار کفایت می کند.

دستور العمل های طب سنتی برای درمان جوش پیشانی کدامند؟

علاوه بر روش های فوری و خانگی، داروهای گیاهی و روش های سنتی نیز برای درمان جشو پیشانی بسیار مؤثرند که در زیر به برخی از آن ها اشاره شده است:

ماسک خاک رس با روغن درخت چای

یک لایه نازک با خاک رس و آب تهیه کنید و بعد، مقداری از روغن درخت چای را به آن اضافه کنید و از این ماسک روی پیشانی خود بمالید و بگذارید تا در تمام طول شب باقی بماند و صبح آن را بشویید. همچنین می توانید برای جلوگیری از کثیف شدن، یک پارچه و یا حوله تمیز روی بالش خود قرار دهید ، این ماسک طبیعی، آکنه و جوش های روی پیشانی شما را درمان میکند.

آبلیمو

مقداری از آب لیمو را بر روی پیشانی خود بمالید و اجازه دهید، تا در تمام طول شب باقی بماند .بهترین زمان، برای استفاده از ماسک های خانگی و طبیعی شب است. اگر می خواهید که از ماسک در روز استفاده کنید ،مطمئن شوید که، نور خورشید به آن نمی خورد مخصوصاً آبلیمو، که دارای حساسیت نسبت به نور است ،که می تواند به پوست شما آسیب بزند. اگر شما از این ماسک خانگی ،به طور مرتب استفاده کنید، آکنه و جوش های پیشانیتان کاهش می یابد و یا حتی باعث بهبودی و از بین رفتن کامل آن میشود.

سرکه سیب

این، یکی دیگر از درمان های طبیعی خانگی برای رفع جوش های پیشانی است ؛ به راحتی، سرکه سیب را یک یا دو بار در طول روز ،به طور مستقیم روی پیشانی خود بمالید.

پودر خردل و عسل

پودر خردل،حاوی اسید سالیسیلیک طبیعی است .اکثر داروهای ضد آکنه و جوش، حاوی سالیسیلیک اسید، به عنوان یک عنصر فعال در خود هستند کمی پودر خردل را با عسل ترکیب کنید و آن را روی پیشانی خود بمالید و بعد از 15 الی 20 دقیقه، بشویید همچنین می توانید با ترکیب ویتامین c، زینک، امگا 3 و امگا 6 ،اسیدهای چرب ،که هر کدام برای پوست مفید هستند، یک ماسک فوق العاده تهیه کنید.

روغن درخت چای

روغن درخت چای ،برای درمان آکنه و جوش روی پیشانی ،بسیار مفید هستند ، یک تکه پنبه را در آب خیس کنید، سپس دو قطره روغن درخت چای نیز به آن اضافه کنید، و با استفاده از پنبه، روی پیشانی بمالید روغن درخت چای حاوی آنتی بیوتیکی است، که می تواند آلودگی ها ،باکتری ها، و جرم های روی پیشانی را از بین ببرد.

ماسک گوجه فرنگی

آیا می دانستید که گوجه فرنگی ، نه تنها برای سلامتی شما مناسب است ،بلکه ماسک بسیار مناسبی برای درمان زخم های ناشی از آکنه و جوش است ، فقط کافی است که یک گوجه فرنگی را برش دهید و آنها را بر روی پیشانی خود،دو بار در روز قرار دهید. گوجه فرنگی، غنی از خواص آنتی اکسیدان است ،بنابراین آب آن هم تاثیر فوق العاده ای روی زخم های ناشی از جوش و آکنه دارد.

درمان جوش پیشانی با زالو

بزاق زالو حاوی چند آنزیم مفید برای سلامت بدن است. یکی از این آنزیم ها هیرودین است که تاثیر شگفت انگیزی در رقیق کردن خون بدن دارد. قدرت رقیق کنندگی هیرودین چند برابر آسپرین است.

هیستامین، یکی دیگر از آنزیم های بزاق زالو است. ورود هیستامین از طریق نیش زالو به بدن، سیستم ایمنی را به آن قسمت می کشاند. سیستم ایمنی پس از ورود به آن ناحیه، میکروب ها را نابود می کند.

یکی دیگر از مواد بزاق زالو که اثرات شگفت انگیزی بر سلامت دارد، تری گلسیرید است. چربی های موضع با ورود تری گلسیرید آب می شود. همزمان زالو با مکش چربی های آب شده، بدن را ساکشن می کند. علاوه بر آنزیم ها، زالو با مکش خون آلوده به پاکسازی بدن کمک می کند.

درمان جوش پیشانی با زالو

درمان جوش پیشانی با طب سنتی

روش های طب رایج برای درمان جوش صورت چیست؟

نوع درمان هر جوش، به شدت شیوع آن بستگی دارد. ژل ها، صابون ها، لوسیون ها و کِرِم های بسیاری برای درمان جوش وجود دارند. معمولا در این محصولات یک یا چند عنصر فعال وجود دارد که در فهرست زیر به برخی از آنها اشاره کرده ایم:

  • بنزوئیل پروکساید
  • اسید سالیسیلیک
  • رتینول
  • رزورسینول

روش های درمان جوش برای هر فرد متفاوت است؛ به همین دلیل برای پیدا کردن روش مناسب باید از آزمون و خطا استفاده کرد. شاید استفاده از کِرِم و لوسیون برای افرادی با پوست حساس بهتر باشد.

ممکن است که درمان کامل جوش چند هفته زمان ببرد، پس بهتر است صبور باشید و درمان را ادامه دهید. همچنین ممکن است که بعضی از افراد در مراحل اولیه ی درمان، دچار عوارض جانبی خفیفی مثل ناراحتی و مشکل پوستی شوند.

درمان دارویی جوش پیشانی

شاید تجویز دارو گزینه ی بهتری برای درمان آکنه شدید باشد. متخصص پوست می تواند علائم فرد را ارزیابی کند و بهترین روش درمانی را به او ارائه دهد. این روش درمانی می تواند شامل استفاده از داروهای خوراکی یا ژل و کِرِم هایی باشد که فرد باید مستقیما روی پیشانی خود بمالد. داروهای تجویزی برای درمان جوش شامل موارد زیر می شوند:

  • کورتیکواستروئیدها
  • داروهای ضدمیکروبی
  • آنتی بیوتیک ها
  • رتینوئیدها
  • ترکیبات ضدبارداری

درمان جوش پیشانی با لیزر

دو نوع روش برای درمان با لیزر وجود دارد. در روش اولی لیزر، اقدام به لایه برداری از سطح پوست می کند. اما در روش دوم لیزر به سطح پوست کاری ندارد و فقط به دنبال ایجاد حرارت در لایه میانی و ایجاد کلاژن که به از بین بردن چین و چروک و جوش ها می پردازد، مشغول است تا پوست بتواند سلول های مرده را حذف و سلول های تازه شروع به رشد کنند.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید