درمان ریزش مو در دوران شیردهی ذهن بسیاری از خانم ها را در گیر می کند. مادران شیرده از این بابت نباید نگران باشند، زیرا پس از پایان دوران شیردهی، ریزش مو هم قطع می شود.نکته ای که باید به آن بسیار توجه داشت این است که عدم مراقبت از موها می تواند عاملی جدی برای ریزش مو باشد.

درمان ریزش مو دوران شیردهی

معمولا زمان آغاز ریزش مو در دوران شیر دهی در همه افراد یکسان نمی باشد. خانم هایی که وارد مرحله شیر دهی می شوند، باید توجه ویژه ای به این موضوع داشته باشند. این امر سبب می شود تا بتوانند در صورت مشاهده ریزش مو در دوران شیر دهی با آن مقابله نموده و از بروز مشکلات ناشی از ریزش مو جلوگیری نمایند.بیشترین میزان احتمال بروز ریزش موی خانم ها در دوران شیر دهی به سن 2 الی 4 ماهگی نوزاد بر می گردد.

مادران شیرده در این دوره باید حساسیت بیشتری به خرج داده و کنترل دقیق تری بر روی ریزش مو داشته باشند. در نتیجه می توانند به راحتی با مشکل ریزش مو در دوران شیر دهی مقابله نمایند. در غیر این صورت ممکن است تعداد موهای ریخته شده از حد معمول بیشتر شود.

سفیده تخم ­مرغ

یک عدد سفیده تخم ­مرغ را با دو قاشق غذاخوری روغن زیتون کاملا مخلوط کرده و به مدت 30 دقیقه بر روی موهای خود قرار دهید. سپس موهای خود را با آب ولرم یا آب سرد شستشو دهید.

کشک

کشک یک ماسک فوق­ العاده است که ریزش موی شدید را متوقف کرده و باعث می­شود تا موهای سالم ­تری داشته باشید. همچنین کشک به عنوان یکی از بهترین حالت دهنده­ های مو نیز شناخته می­شود. کشک را بصورت خمیری به مدت 10 دقیقه بر روی پوست سر خود قرار دهید. همچنین می­ توانید برای افزایش ارزش غذایی، ماست را به رژیم غذایی خود اضافه کنید.

درمان ریزش مو

درمان ریزش مو دوران شیردهی

علت ریزش مو در دوران شیردهی

ریزش مو دارای علل و عوامل بسیار زیادی بوده، اما معمولا در دوران شیر دهی یکی از این عوامل می تواند بسیار پر رنگ تر از سایر عوامل ریزش مو باشد. این مورد کاهش سطح برخی از هورمون ها در بدن بوده که در دوران شیردهی به نوزادبروز می دهد.

این در حالی است که بسیاری از افراد گمان می کنند که ریزش مو در دوران شیردهی به خاطر شیر دادن می باشد. در صورتی که این حرف خالی از اشکال نمی باشد. زیرا چنین مشکلی علاوه بر خانم هایی که به صورت مستقیم به نوزاد شیر می دهند، در خانم هایی که از طریق شیر دوش نیز به نوزاد شیر می دهند، مشاهده شده است.

اگر بخواهیم کمی پا را فراتر بگذاریم ریزش مو در خانم هایی که سقط جنین نموده و یا فرزندی که به دنیا آورده مرده بوده نیز مشاهده می شود. بدین ترتیب به صرف شیر دادن مشکلی برای خانم ها به وجود نمی آید، بلکه با تغییرات هورمونی پس از زایمان ریزش مو در خانم های شیرده مشاهده می شود.

در دوران بارداری سطح هورمون های بدن شخص باردار بالا می رود و این هورمون ها بر روی ریشه های مو تأثیرگذار خواهد بود و باعث می شود تعداد موهای در حال رشد بیشتر از موهای فاز استراحت باشد .و اکثر خانم ها در این دوران با موهایی پر پشت تر و با حالت بهتری به نظر می رسند.

پس از زایمان و در اثر کاهش سطح هورمون ها یک باره باعث می شود که تعداد زیادی از موها وارد فاز استراحت شوند و ریزش پیدا کنند . معمولاً ممکن است چند ماه تا یک سال پس از زایمان نیز این ریزش موها ادامه داشته باشد . گاهی این مسئله به حدی شدید است که باعث کاهش تراکم موهای سر می شود.اما به مرور زمان سیکل رشد و استراحت موها به حالت طبیعی برمی گردد و ریزش موها کاهش یافته و تراکم مو نیز به حالت قبل بازمی گردد.
معمولاً در تصور عامه ریزش مو پس از زایمان به غلط به شیردهی نسبت داده می شود. در صورتی که ارتباطی بین شیردهی و ریزش مو وجود ندارد . و این ریزش مو در مادرانی که کودک خود را با شیر خود تغذیه نمی کنند نیز به همان اتفاق می افتد . حتی میزان ریزش مو در مادرانی که شیر نمی دهند و یا خانم هایی که دچار سقط شده اند با مادران شیرده برابر است.

درمان ریزش مو

علت ریزش مو در دوران شیردهی

ریزش مو در دوران شیردهی

بسیاری از خانم ها بعد از دوران بارداری دچار ریزش مو می شوند. بعضی ها بطور خفیف و برخی دیگر با شدت بسیار زیاد آن را تجربه می کنند.

اکثر خانم ها نگران هستند که آیا موهای ریخته شده در این دوران مجددا روییده می شوند و آیا روشی برای جلوگیری از ریزش موها در این دوران وجود دارد؟ بسیاری از خانم ها با شدت زیاد دچار ریزش مو می شوند با ترس و وحشت و گاهی افسردگی مواجه می شوند.

تغییر شیوه زندگی از دیگر مواردی به شمار می رود که می تواند از ریزش مو در دوران بارداری جلوگیری نماید.

بررسی های منظم موهای ریخته شده و شکل ظاهری موها در دوران شیر دهی می تواند در حفظ کیفیت و سلامت موها تاثیر زیادی داشته باشد و این موضوع کمک می کند تا بتوان از ریزش مو در دوران شیر دهی نیز جلوگیری نمود.

درمان ریزش مو شیردهی با تغذیه

رژیم غذایی خود را باید طوری تنظیم نمایید که انواع ویتامین ها و مواد معدنی که در دوران شیر دهی برای بدن ضروری بوده و مصرف آنها بیشتر می باشد، برای بدن تامین شوند. در غیر این صورت کمبود ویتامین و مواد معدنی مختلف در بدن اتفاق می افتد و این موضوع می تواند سبب ریزش مو در دوران شیر دهی شود.

قرص های بسیار زیادی نیز به عنوان مکمل در بازار موجود بوده که می توانند تامین کننده ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن خانم در دوران شیر دهی باشند. البته مکمل ها را بهتر است دکتر تجویز نماید و از مصرف خود سرانه هر نوع دارو در دوران بارداری و شیر دهی اجتناب نمایید.

مصرف مواد مغذی

بهتر است با علت اصلی ریزش شدید مو شروع کنیم. اگر پس از مشورت با پزشک متوجه شدید بدن شما دچار کمبود آهن ، زینک و مواد مغذی دیگری است، باید بر رژیم غذایی خود تمرکز کنید. افزون بر مکمل­ هایی که توسط پزشک تجویز می­شود، منابع طبیعی آهن، زینک و انواع ویتامین ­ها را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. مواد غذایی سرشار از ویتامین سی و ب­ کمپلکس از ریزش مو جلوگیری می­ کنند. این ویتامین ­ها درانواع بنشن، نخودفرنگی و گیاهان با برگ سبز، پرتقال، مخمر، جوانه ­ها، کشک، دوغ، سویا، انواع حبوبات و آجیل یافت می ­شوند. مصرف این مواد غذایی به صورت منظم به درمان ریزش مو در دوران شیردهی کمک خواهد کرد.

میوه ­های خشک و بذر کتان

بذر کتان را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید. بذر کتان سرشار از امگا 3 و چربی است. خوردن میوه­ های خشک و نوشیدن آب فراوان در طول روز نیز باعث می­شود تا موهای سالمی داشته باشید.

آنتی اکسیدان ها

شامل ویتامین E، ویتامین C ، بتاکاروتن (پیش ساز ویتامین A که در سیب زمینی شیرین، هویج ، اسفناج پخته، کدو حلوایی ، طالبی، زرد آلو، کلم بروکلی، گریپ فروت قرمز وجود دارد)، روی و سلنیوم می باشد.

از آنجا که در دوران بارداری و شیردهی اکثر محلول ها و مکمل های غذایی منع مصرف داشته و نمی توان درمانی برای جلوگیری و کاهش محسوس ریزش موها در این دوران تجویز نمود، صرفا می توانید با دنبال کردن برنامه غذایی و مکملی مناسب زیر نظر پزشک متخصص موهای خود را تقویت کنید و تاحد امکان از ریزش آنها جلوگیری به عمل آورید.

لازم به ذکر است که معمولا بخش زیادی از موهای ریخته شده در این دوران به مرور زمان و بعد از پایان یک سالگی فرزندتان جایگزین می شوند و نیازی به انجام اقدامات درمانی پیچیده نخواهد بود، اما اگر بعد از یکسال همچنان ریزش موی شدید دارید و یا این که موهای ریخته شده مجددا رشد نیافته اند و تراکم موهایتان همچنان کم است، بهتر است به یک متخصص پوست و مو مراجعه کنید تا ابتلا به انواع بیماری های زمینه ای همچون مشکلات تیروئیدی در شما بررسی شوند.

درمان ریزش مو

مواد غذایی موثر درشیردهی

منابع اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6

بررسی ها نشان می دهند که اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 با سلامت مو در ارتباط هستند. اغلب مردم وقتی منابع این نوع اسیدهای چرب را کمتر مصرف می کنند و یا اصلاً مصرف نمی کنند، دچار خشکی و شکنندگی مو، خارش و شوره پوست سر و در نهایت ریزش مو می شوند.

اسیدهای چرب امگا 3 در ماهی های آب سرد و روغن سویا و کانولا، جوانه گندم، روغن گردو، روغن تخم کتان و روغن ماهی یافت می شود.

اسیدهای چرب امگا 6 شامل اسید لینولئیک و امگا- لینولئیک اسید می باشد و در روغن های غیر اشباع گیاهی مانند روغن ذرت، روغن کانولا، روغن سویا، روغن بادام زمینی و روغن آفتابگردان یافت می شوند.

بهیرنگراج

در صورت امکان مقداری برگ گیاه بهیرنگراج تازه تهیه کرده و آن­ها را در سایه خشک کنید. سپس آن را خرد کرده و دوبار در هر روز و هر بار 2 تا 3 گرم از این پودر را به همراه عسل یا شیر میل کنید. همچنین می­توانید از برگ تازه این گیاه خمیر درست کرده و بصورت مستقیم بر روی پوست سر خود قرار دهید. اگر به برگ­ های تازه­ی این گیاه دسترسی ندارید، می­توانید از قرص و پودرهایی که در بازار وجود دارد استفاده کنید. گیاه بهیرنگراج تاثیرات فوق­العاده بر روی مو دارد.

کلسیم و منیزیم

لبنیات منابع غنی کلسیم و منیزیم و نیز پروتئین هستند. اگر فردی دچار عدم تحمل لاکتوز ( قند موجود در شیر ) باشد و از سایر مشتقات لبنیاتی نیز برای تامین نیازهای بدن خود استفاده نکند، باید به طور روزانه مکمل کلسیم مصرف کند و مصرف سایر غذاهای غنی از پروتئین را نیز افزایش دهد.

آمله یا انگور فرنگی هندی

از آمله که در طب سنتی به آن آملج یا املج نیز گفته می­شود، در طی سالیان دراز برای تغذیه مو استفاده شده است. آمله یک ماسک قوی است که می­توانید از آن بصورت مستقیم و در قالب آبمیوه در رژیم غذایی خود استفاده کنید. همچنین می­توانید آن را داخل روغن بجوشانید و زمانی که رنگ آن سیاه شد از روی حرارت بردارید و از این روغن برای ماساژ موی سر خود استفاده کنید.

درمان ریزش مو

مواد غذایی موثر در شیردهی

درمان ریزش مو شیردهی با شامپو

یکی از بهترین روش ها که می تواند در دوران شیردهی به خانم ها کمک کند و مانع از ریزش مو در دوران شیردهی شود، استفاده از شامپوهای مناسب می باشد. شامپوهای طبیعی و گیاهی می توانند در این زمینه کمک زیادی به خانم ها بنمایند. زیرا شامپو های طبیعی بسیار مناسبی در بازار موجود بوده که می توانند مو را ضخیم تر نموده و به افزایش حجم مو نیز کمک بسیار زیادی نمایند. شامپوهای طبیعی و گیاهی معمولا هیچ گونه حساسیتی نیز به وجود نمی آورند.

برای پوست و موی خانم های شیرده نیز مشکل و یا آلرژی خاصی به وجود نمی آورند. همچنین افرادی که دارای موهای نازک بوده، می توانند از شامپوهایی بهره مند شوند که مو را نرم و لطیف می نماید. استفاده از نرم کننده های ملایم در مراحل آخر حمام کمک می کند که موها نرم و لطیف شده و از شکستن مو و همچنین ریزش مو به راحتی جلوگیری می نماید.

درمان ریزش مو

درمان ریزش مو شیردهی با شامپو

جلوگیری از ریزش مو دوران شیردهی

استفاده از شامپو های مناسب برای جلوگیری از ریزش مو در دوران شیردهی

هنگام شستن موهایتان از شامپو های حجم دهنده و ضخیم کننده استفاده کنید. این مدل از شامپو ها مو را طوری نشان می دهند که به نظر می رسد بدون نقص و پرپشت است.

هنگام خرید شامپو دقت کنید که برچسب مخصوص شامپو های حجم دهنده و نرم کننده را داشته باشد، در غیر این صورت از خریدن چنین شامپو هایی اجتناب کنید. به غیر از شامپو حجم دهنده و نرم کننده، شما همچنین می توانید از اسپری های حجمی نیز استفاده کنید.

جلوگیری از ریزش مو با استفاده از نرم کننده ها

بهتر است برای مو های نازک از نرم کننده ها استفاده کنید که مخصوص این نوع از مو ها هستند، زیرا از فرمول های سبک تری ساخته شده اند و باعث افزایش وزن در مو های شما نمی شود. بهتر است آن ها را در انتهای حمام کردن به سر خود بزنید؛ زیرا باعث می شود که مو های شما نرم تر و زیباتر به نظر برسد. همچنین از نرم کننده های با شدت بالا (سنگین) استفاده نکنید؛ زیرا سنگینی مو را افزایش می دهند.

تغییر دادن مدل موی خود

استفاده از یک مدل موی جدید که نشان دهد موی شما پر پشت تر از مدل قبلی است گزینه ی مناسبی است. استفاده از مو های کوتاه، مو را راحت تر و کامل تر نشان تر می دهد. کشیدن و بسیتن مو های خود به صورت دم اسبی واکنش منفی دارد.این سبک ها مخصوص مو های پر است و مو های کم را به صورت ضعیف نشان می دهد.

مراقبت از مو ها

در هر زمانی با موهایتان، به آرامی رفتار کنید. مو ها را زمانی که خیس است، شانه نزنید و یا با استفاده از شانه هایی که دندانه های بزرگ دارند این کار را انجام دهید. مو های خود را بیش از اندازه با شامپو شست و شو ندهید. از سشوار، اتوی مو، دستگاه فر کننده ی مو بسیار کم و یا اصلاً استفاده نکنید. سعی کنید در مدت شیردهی نوزاد، از رنگ کردن مو اجتناب کنید.

تاثیر شیوه ی زندگی برای جلوگیری از ریزش مو

با خوردن غذا و حتی مصرف قرص های ویتامین قبل از تولد نوزاد، یک شیوه زندگی سالم داشته باشید. در صورتی که احساس می کنید نسبت به دیگر زنان ریزش موی بیشتری در دوران شیردهی دارید باید به پزشک مراجعه نمایید.به استثنای دلایل بالا، استرس نیز ریزش مو را در دوران شیردهی بسیار زیادتر می کند.

در صورت امکان سعی کنید از استرس جلوگیری کنید، زیرا این عامل باعث ریزش بیش از اندازه مو ها می شود.

درمان ریزش مو

جلوگیری از ریزش مو دوران شیردهی

آیا این مطلب مفید بود؟ 100
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید