درمان ریزش مو با طب سنتی یکی از روش های رایج برای جلوگیری از ریزش مو است.برای همین است که درمان ریزش مو با دارو های گیاهی یک روش موثر به حساب می آید.ریزش مو و کم پشتی موی سر را امروزه تمام افراد تا حدودی تجربه می کنند. تغییر الگوی رفتاری و رژیم غذایی انسان های دنیای مدرن نسبت به گذشتگان یکی از علل اصلی ریزش موی سر است. نسخه های طب سنتی برای درمان ریزش مو را می توان برای حل این مشکل مورد استفاده قرار داد چرا که این دسته از توصیه ها تاثیراتی ثابت شده و بدون عوارض بر روی رشد و جلوگیری از ریزش مودارد.

درمان ریزش مو

ریزش مو

درمان ریزش مو با طب سنتی

اگر ریزش مو دارید می توانید این بار براساس توصیه های طب سنتی از تركیبات شیمیایی فاصله بگیرید و برای تقویت موهای تان سراغ طب سنتی بروید تا با استفاده از گیاهان دارویی موهایی بدون ریزش مو و زیبا داشته باشید.

این روزها بازار استفاده از گیاهان مختلف برای تقویت موی سر و پیشگیری از ریزش مو حسابی داغ است. خیلی ها ترجیح می دهند به جای استفاده از انواع لوسیون ها و شامپوهایی كه درست نمی دانند از چه مواد شیمیایی تشكیل شده سراغ گیاهانی بروند كه صدها سال است خواص مفید آن بر موی سر به اثبات رسیده است.

نسخه های طب سنتی برای درمان ریزش مو

ریزش مو و کم پشتی موی سر را امروز تمام افراد تا حدودی تجربه می کنند. تغییر الگوی رفتاری و رژیم غذایی انسان های دنیا مدرن نسبت به گذشتگان یکی از علل اصلی ریزش موی سر است. نسخه های خانگی و طب سنتی برای درمان ریزش مو را می توان برای حل این مشکل مورد استفاده قرار داد چرا که این دسته از توصیه ها تاثیراتی ثابت شده و بدون عوارض بر روی رشد و تقویت مو داشته اند.

آلوئه ورا

ژل آلوئه ورا حتی برای مبارزه با شوره سر هم می تواند مؤثر باشد. با یک چاقوی تیز برگی از گیاه آلوئه ورا را قطع کنید، لبه های دندانه دار برگ را برش بزنید، لایه ی بالایی برگ را جدا کنید و با کمک چاقو، ژل آلوئه ورا را از لایه ی پایینی جدا کنید. ژل را در مخلوط کن بریزید و سپس مایع یکدست به دست آمده را به پوست سر و موها بمالید و پس از ۴۵ دقیقه تا یک ساعت، ماسک را با آب بشویید؛ بهتر است این روش درمانی را ۳-۴ بار در هفته انجام دهید تا نتیجه ی بهتری بگیرید.

درمان ریزش مو

آلوئه ورا برای ریزش مو

کشک

کشک سبب نرمی، لطافت و درخشندگی موها نیز می شود و می توانید کشک را مستقیما روی پوست سر و موها بمالید و هم می توانید ۲ قاشق سوپ خوری کشک را با ۱ قاشق سوپ خوری عسل ترکیب کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. این ماسک ترکیبی را ۳۰ دقیقه روی سر نگه دارید و سپس با آب فراوان بشویید. برای داشتن موهای بلند و سالم، این ماسک خانگی را امتحان کنید.

برگ یا گل ختمی

در طب سنتی هند ، بهترین درمان خانگی برای جلوگیری از ریزش مو، برگ یا گل ختمی است. از برگ و گل این گیاه برای پیشگیری از ریزش مو، تقویت رشد مو، درمان موخوره و درمان شوره ی سر استفاده می شود. ۱۵-۱۲ عدد گل ختمی را همراه ۲ قاشق سوپ خوری روغن نارگیل حرارت دهید. مایع را صاف کنید و روغن روی آن را جمع کنید، سپس روغن به دست آمده را در مواد غذایی خود مورد استفاده قرار دهید.

آب اسفناج و کاهو

مزایای اسفناج و کاهو برای همه شناخته شده است و این سبزی ها غنی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند. میزان آهن و بیوتین (مواد حیاتی برای سلامت موها و رشد آنها) نیز در این سبزی ها زیاد است که برای دریافت مزایای اسفناج و کاهو می توانید این سبزی ها را مستقیما در رژیم غذایی تان بگنجانید.

همچنین می توانید با اسفناج و کاهو یک اسموتی درست کنید و برای اطمینان از سلامتی موها، 2 بار در روز این نوشیدنی را میل کنید.

درمان ریزش مو

آب اسفناج و کاهو برای ریزش مو

درمان ریزش مو با عسل

درمان ریزش موها با عسل طبیعی چیز جدیدی نیست و از زمان های قدیم استفاده میشده اما کمتر کسی درباره آن میداند. عسل همراه با مواد طبیعی و در بعضی موارد مصنوعی میتواند در متوقف کردن ریزش مو معجزه کند. عسل با خواص ضد میکروب قوی خود، خواص پاک کننده، ضد قارچ و همچنین موم طبیعی که دارد، برای تقویت مو و متوقف کردن ریزش آن بسیار عالی عمل میکند.

تصور مالیدن این ماده چسبناک و شیرین روی سر و ریشه های موهایتان در حالی که چکه میکند شاید کمی ناخوشایند و پر دردسر و ریخت و پاش بنظر برسد، اما ممکن است تنها چیزی باشد که برای کاهش یا متوقف ساختن ریزش موهایتان لازم دارید. با استفاده از عسل ریزش موها کاهش بسزایی خواهد داشت. بنابراین ساخت داروها و مرهم های درمان ریزش موها با عسل برای افرادی که در حال به سرعت کچل شدن هستند خبر خوبی است. یا برای آنهایی که قبل از سروسامان گرفتن، علایم کچلی را روی سر خود مشاهده کرده اند!

عسل برای موهای خشک

برای کسانی که موهای خشک و آسیب دیده دارند، عسل برای درخشش و تقویت موها مناسب است. این یک درمان طبیعی می باشد که عسل رطوبت را به موها بر می گرداند. همچنین دارای آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی است که فولیکول های مو را پرورش می دهد.

عسل خام برای مو بهترین گزینه می باشد، زیرا تمام ویتامین ها و سایر مواد مغذی آن حفظ می شوند. سازگاری آن با مو نیز باعث می شود رطوبت به موهای آسیب دیده و خشک شده برسد و باعث طراوت و نرمی مو می شود.

درمان ریزش مو

درمان ریزش مو با عسل

درمان ریزش مو با هلیله سیاه

در طب سنتی هلیله سیاه معروف به اکسیر جوانی و طول عمر معرفی شده، این گیاه اگر به طور روزانه مصرف بشه هیچ وقت موی سفید لابه لای موهاتون نمی بینید بعلاوه تاثیر بسزایی بر عملکرد دستگاه گوارش دارده. برای استفاده از این گیاه اگر دارای طبع گرم هستید بسیار مناسب شماست و اگر دارای طبع سردید، حتما قبل از استفاده آن را روی حرارت قرار بدید تا برای دستگاه گوارشتان مشکل ایجاد نکنه. برای مصرف این گیاه می تونید روزانه یک عدد از این گیاه را بجوید یا اینکه بعد از آسیاب کردن با آب ترکیبش کنید و به شکل قرص دربیارید و هر روز یک قرص میل کنید.

هلیله سیاه باعث بهبود جریان خون در پوست سر شده و به این ترتیب باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.

درمان ریزش مو

مصرف روزانه مقداری هلیله سیاه به صورت خوراکی با پاکسازی و سم زدایی بدن و خون به درمان ریزش مو کمک می کند.

درمان ریزش مو

درمان ریزش مو با هلیله سیاه

درمان ریزش مو با مصطکی

گیاه مصطکی، نوعی درختچه با طبیعت گرم و خشک بوده و برای تقویت مو بسیار مفید است. می توانید پودر مصطکی را با گیاه مورد یا حنا مخلوط کرده و روی سر بمالید. علاوه بر این، می توانید روغن مصطکی را روی سر مالیده و بعد از چند ساعت سر را با آب بشویید.

از گیاهانی که در کتب طب سنتی در رابطه با جلوگیری از ریزش مو به آن اشاره شده، گیاه مصطکی می باشد. این گیاه برای تقویت رویش مو و همچنین استحکام ریشه مو بسیار مناسب بوده است. از نظر طبیعت نیز این صمغ، گرم و خشک بوده، همچنین محلل و مقوی نیز می باشد. شما می توانید پودر مصطکی را با مورد و یا حنا ترکیب نموده و بر روی سر خود بمالید. این را هم بدانید که مصطکی روغن هایی هم دارد که می توانید بر روی سر خود گذاشته و بعد از چند ساعت استراحت کردن بر روی سرتان، موها را خوب می شویید. روغن مصطکی را اینجا ببینید.

درمان ریزش مو

درمان ریزش مو با مصطکی

درمان ریزش مو با سدر

ریزش مو را با سدر متوقف کنید

سدر مقوی مو است و موها را تقویت می كند و از ریزش مو جلوگیری می كند اما برای ریزش مو باید مو را طبقه بندی كرد. افرادی كه منافذ گشادی در پوست سرشان دارند و قطر موهای شان زیاد است، از آنجا كه گیاه سدر حالت قابض دارد، برای این تیپ ریزش ها ایده آل است اما افرادی كه پوست خشك دارند و منافذ موهای شان تنگ است، معمولا موهای نازكی دارند.

این افراد نباید از سدر استفاده كنند و به جای آن تركیباتی كه عصاره گرم دارند مانند سیر، فلفل یا عصاره بادام استفاده كنند.

در این حالت منافذ پوست باز می شود و موها می توانند از این منافذ بیرون بیایند.

گیاه سدر ضدالتهاب، خنک کننده پوست، تقویت کننده پوست، تقویت کننده و حالت دهنده مو است؛ این گیاه همچنین از ریزش موی سر جلوگیری می کند،

ترکیبات شیمیایی سدر صابونی است و از سدر برای شست و شوی بدن یا سر استفاده می شود؛همچنین باعث تقویت و افزایش رشد مو می شود.

سدر برای رشد و سلامت موهای شما بسیار مفید است.
یک قاشق غذاخوری از پودر سدر را با تقریباً یک فنجان آب گرم ترکیب کنید. آن ها را با انگشت خود خوب مخلوط کنید تا کف آن مانند کف صابون شود. موهای خود را با آن بشویید و بگذارید تا زمان شستن باقی بدن روی مو باقی بماند. سپس موهای خود را کاملاً با آب بشویید. روز بعد از شستشو موهای شما براق شده و پرحجم تر به نظر می رسند.

درمان ریزش مو

درمان ریزش مو با سدر

درمان ریزش مو با آمله

آمله و همان آملا گیاهی هندی می باشد که دارای خاصیت بی شماری است. این میوه را هم می توانید به صورت خوراکی استفاده کنید. و از مربای آن بهره ببرید. اگر آمله را به ریشه موهای خود بمالید باعث می شوید پیاز مو تقویت شده و همچنین تار موها سالم باقی بماند، در ضمن می توانید با اینکار از زود سفید شدن موها هم پیشگیری کنید. می توانید پودر آمله را با حنا ترکیب نموده و پس از خیساندن در حمام روی موهای خود بگذارید و بعد از گذشت چند ساعت کامل آن را بشویید.

آملا به صورت شامپو هم در بازار وجود داشته و می توانید به راحتی آن را تهیه کرده و مورد مصرف قرار دهید.

یک قاشق سوپخوری آمله را به همین مقدار آب لیموی تازه مخلوط کنید و پوست سر را با آن ماساژ دهید و با کلاه مخصوص بپوشانید. این کار را شب انجام داده و صبح با شامپوی مناسب آن را شست و شو دهید. استفاده از روغن آمله هم توصیه می شود.

درمان ریزش مو

درمان ریزش مو با آمله

درمان ریزش مو با مورد

بهتر است بدانید مورد یکی دیگر از گیاهانی می باشد که می تواند برای پیشگیری کردن از ریزش مو از آن ستفاده نمود. دانه مورد را می توانید به صورت پودر در آورده و با مواد دیگری همچون حنا ترکیب نمایید و به شکل موضعی از آن استفاده کنید. یکی دیگر از روش های استفاده از مورد، مصرف کردن روغن مورد همراه با حنا می باشد.

به نسبت مساوی می توان مورد را پودر كرده و داخل روغن كنجد ریخت تا حالت خمیری به دست بیاید. قبل از استحمام می تو ان این خمیر را چند ساعت روی سر نگه داشت و بعد استحمام كرد.

درمان ریزش مو

درمان ریزش مو با مورد

درمان ریزش مو بر اساس طبع

در طب سنتی درمان ریزش مو به دو گروه تقسیم می شود؛ درمان های موضعی و درمان های خوراکی. آنچه امروز بیشتر به کار می رود، درمان های موضعی است. ازنظر طب سنتی، روند تولید مو به مسائل درونی بستگی دارد و برای این که فرد رویش موی خوبی داشته باشد نیاز به مزاج معتدل و سالم دارد.

اگر فرد مزاج معتدل و خوبی داشته باشد باید تعذیه او را هم بررسی کرد. فرد مبتلا به ریزش مو باید موادی را که در رشد و تقویت موها موثر است به اندازه کافی دریافت کند. مصرف جوانه گندم، سبوس برنج و نخودفرنگی نیز در تقویت مو موثر است است. همچنین گفته می شود یکی از علل ریزش مو کمبود ویتامین B در بدن است که نقش مهمی در این میان ایفا می کند. عامل احتمالی دیگر کمبود گوگرد در بدن است، این ماده معدنی در بازنگری پیازِعنصل و همچنین در انواع سبزی ها مثل تره، سیر و موسیر بوفور یافت می شود.

تمام گیاهانی که جریان خون موضعی را تقویت می کند، نه تنها در پیشگیری از ریزش مو، بلکه در رشد مجدد آن نیز موثر است. برخی از ترکیب های بابونه و آویشن نیز خواص مشابه رزماری دارند و از فرآورده های آنها برای بهبود اگزما استفاده می شود. آویشن در عین حال که جریان خون موضعی را تقویت می کند، آثار ضدباکتری و ضدقارچ دارد و می تواند در پیشگیری از ریزش مو و همچنین تقویت رویش آن موثر باشد.

سبزی هایی مانند تره، سیر و موسیر برای تقویت مو مفید است. برای درمان ریزش موی سر باید کاری کرد تا جریان خون در زیرپوست سر تحریک شود. همچنین می توان علاوه بر استفاده از انواع پیاز خوراکی و سبزی ها، موها را با ماست شست وشو داد چون آب ماست از ریزش مو جلوگیری می کند.

درمان ریزش مو

درمان ریزش مو بر اساس طبع

درمان ریزش مو در گرم مزاجان

دسته اول ریزش موی گرم است که در دو گروه اتفاق می افتد.

  • افرادی که غلبه خلط صفرا داشته باشند که این افراد به تدریج جلوی سرشان از مو خالی می شود.
  • افرادی که غلبه خلط “دم” داشته باشند. ریزش موی این افراد از پشت سر شروع میشود.

این دسته که از شدت گرمی دچار ریزش می شوند بیشتر در سنین ۲۱ تا ۲۸ سالگی درگیر هستند و پس از این سن هم در صورتی که گرمی در بدنشان همچنان بالا باشد تا زمانی که به اعتدال مزاج برسند ریزش مو ادامه خواهد داشت.

درمان اصلی این ریزش مو حجامت سر؛ سالی دوبار در همان سنی است که ریزش شروع شده و اگر بعد از ۳۰ سالگی هنوز ادامه دارد و فرد می داند که مزاجش گرمی زیادی دارد باید باز هم حجامت سر انجام دهد.

روغنهایی با طبع گرم

  • بابونه
  • کندش(خیلی گرم)
  • هفت مغز(خیلی خیلی گرم)
  • بادام تلخ
  • زیتون
  • سیاهدونه ( خیلی گرم)
  • نارگیل
  • کرچک
  • کنجد
  • اسطوخودوس
  • سیر( خیلی گرم)
  • فندق
  • زرده تخم مرغ
  • رزماری
  • کدو
  • کتان
  • رزماری
  • کرچک
  • جوجوبا( درباره طبعش شک و شبهه هست)
  • بادام شیرین ( مناسب ریشه مو نیست درباره طبعش اختلاف نظر هست ولی اکثریت متعادل)

درمان ریزش مو در سرد مزاجان

دراین دسته که از سردی دچار ریزش می شوند ریزش موی آنها با دسته اول فرق دارد. در دسته اول که علت از گرمی بود سر خالی می شود و طاسی بوجود می آید اما در دسته دوم و ریزش موی منتشر موها یک در میان می ریزد و در نوع حاد، ریزش موی سر به گونه ایی است که تصور می شود فرد دچار بیماری شده و شیمی درمانی کرده است.

طبع سرد

اگر دو شب پشت سر هم کته با ماست بخورید صبح زود نتوانید از خواب بیدار شوید و زیر چشم شما پف کند وبدن ورم کند و کسل باشید ودهانتان اکثرا مزه شوری بدهد طبعتان سرد است.و اگر آب نارنج بخورند فوق العاده فشارشان پایین آمده و ممکن است عدم تعادل و سرگیجه بگیرند ویا بحالت اغما بروند.نباید سردی بخورد زیرا جنون آنی به او دست می دهد یعنی اگر کشک زیاد خورد باید چند قاشق عسل بخورد تا متعادل شود.

خصوصیات

  • آدمهای بی خیال
  • خوشگذران
  • خواب آلود
  • کسل
  • MS
  • صرع
  • پارکینسون
  • رماتیسم
  • برص
  • ریزش مو
  • سفید شدن بیش از حد مو

درمان

اگر طبع غذایتان گرم بود آنرا با غذای طبع سرد مخلوط کنید تا متعادل شود بعد میل کنید.مثل

کشک بادنجان کشک که سرد و تر است با بادنجان که گرم و خشک است مخلوط شود متعادل می شود.

نکته

ماهی و ماست ماهی طبع سرد دارد و ماست نیز سرد است پس انسان فلج می شود و اگر صرعی باشد همان موقع غش می کند.زیرا اسید بالا می رود مغز یخ می کند و خود مغز هم طبع سرد دارد.

روغنهای با طبع سرد

  • بنفشه
  • مورد
  • سدر
  • آلوورا
  • دم اسب
  • آووکادو
  • تی تری( درباره این روغن شک و شبهه هست)
درمان ریزش مو

درمان ریزش مو سرد مزاج ها و گرم مزاج ها

آیا این مطلب مفید بود؟ 5
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید