سرفه از واکنش های دفاعی بدن است که برای محافظت مجاری تنفسی صورت می پذیرد . زمانی که سرفه آغاز می شود، مکانیزم دفاعی بدن جهت پاک کردن مجاری تنفسی فعالیت می کند. انواع سرفه به دو نوع خلط دار و خشک تقسیم بندی می شود که درمان سرفه های خلط دار از اهمیت های بالاتری برخوردار است. برای درمان سرفه ابتدا باید علت ایجاد آن را بشناسید.

علت ایجاد سرفه

سرفه گاهاً ارادی یا بر اثر برخی از بیماری ها ایجاد می گردد و به منظور دفع ترشحات مخاطی از ریه و مجاری تنفسی و باز کردن مسیر تنفس، بدن از سرفه استفاده می کند. از جمله علل سرفه می توان به زمانی اشاره کرد که جسم خارجی از طریق استنشاق وارد مجاری تنفسی شده است. در این حالت مکانیسم دفاعی بدن که همان سرفه است، آغاز می شود و بر اثر انقباض عضلانی مسیر تنفس شما تخلیه می گردد.

روش درمانی سرفه

روش درمانی سرفه

از علت های زیادی که برای شروع سرفه وجود دارد، می توان به قرار گرفتن در معرض دود سیگار ، گرد و غبار و غیره، ترشحات اضافی مجاری هوایی ریه و غیره ، قرار گرفتن در مقابل مواد شیمیایی و ابتلا به برخی بیماری ها نظیر سیاه سرفه ، آسم ، آبسه های ریوی ، پنومونی و بیماری های قلبی اشاره کرد . البته دقت کنید که مصرف داروهای مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین که برای بیماران قلبی تجزیه می شود، نیز می تواند سرفه ایجاد کند .

انواع سرفه

سرفه ها در دو نوع خلط دار و بدون خلط هستند . سرفه های خلط دار همراه با ترشحات می باشند که درمان کردن آنها حائز اهمیت بالاتری است . سرفه در صورت استمرار باید درمان شود .

درمان دارویی سرفه

راه های متفاوتی نظیر درمان های خانگی و درمان های پزشکی برای درمان سرفه وجود دارد. برای درمان سرفه توسط درمان های دارویی و پزشکی باید توجه شود که داروهای خلط آور، داروهای بیحس کننده ، داروهای مهارکننده و داروهای آنتی هیستامین می توانند موثر باشند . داروهای خلط آور داروهایی هستند که با افزایش حجم خلط و رقیق نمودن موکوس ترشحات گلو را به سمت بیرون هدایت می کنند و از جمله آنها می توان به گایافنزین اشاره کرد که امکان تهیه آن از داروخانه ها فراهم شده است . قرص های نظیر لیدوکائین و زاکانیین سبب بی حسی موضعی می شوند که تسکین موقتی گلو را به دنبال دارد .

درمان سرفه با دارو

درمان سرفه با دارو

شربت های آنتی هیستامین و دیفن هیدرامین از این جمله داروهایی هستند که درمان سرفه های شدید به شمار می روند . داروهایی نظیر دکسترومتورفان نیز برای درمان سرفه کاربرد دارد که با کنترل سیستم عصبی سبب کاهش سرفه ها می شوند . برای اینکه بتوانید سرفه را درمان کنید می توانید از داروهایی که کاهش ترشحات را به دنبال دارند، بهره بگیرید . آنتی هیستامین ها با خشک کردن ترشحات منجر به کاهش خلط و باز شدن مجرای تنفسی می گردند .

درمان های اسلامی سرفه

گرچه امروزی عنوان شده است که باید بیماری در نطفه خفه شود و در اولین فرصت درمان گردد اما در طب اسلامی عنوان شده که باید به بدن اجازه داد تا از خودش در مقابل بیماری دفاع کند تا ورزیده گردد. این موضوع در خصوص درمان سرفه نیز صادق است .

درمان سرفه با میوه

درمان سرفه با میوه

در خصوص درمان سرفه در طب اسلامی از امام صادق علیه السلام عنوان شده که دارویی به نام کاش می تواند بهتر شدن درمان سرفه را به دنبال داشته باشد . همچنین دومین درمان در طب اسلامی ، داروی جامع امام رضا است که همراه با آب رازیانه گرم قابل استفاده می باشد .عسل لیمو و زنجبیل از داروهای طبیعی برای سرفه های خشک هستند که در طب اسلامی استفاده از آن ها عنوان می گردد .

درمان های خانگی سرفه

برای درمان سرفه روش های طبیعی و یا خانگی نیز وجود دارد . بیشتر خانواده ها با روش های سنتی نسبت به درمان بیماری های خود اقدام می کنند . طب گیاهی از بهترین روش های درمان سرفه به شمار می رود . از درمان های خانگی سرفه می توان به عسل اشاره کرد . عسل از موثرترین مواد های غذایی در درمان سرفه به شمار می رود که با تسکین دادن گلو تحریک شده و صاف کردن غشای مخاطی سبب کاهش سرفه و درمان فوری سرفه می گردد . بهتر است عسل را با موادی نظیر فلفل ، لیمو ، شیر و دارچین ترکیب نموده و میل نمایید تا سریع ترین روش درمان سرفه را تجربه کنید .

درمان سرفه با بخور

درمان سرفه با بخور

بخور آب گرم یک درمان خانگی سرفه است . استفاده از بخور فایده های زیادی دارد که با رفع گرفتگی بینی و مرطوب شدن مجرای تنفسی می تواند درمان سرفه های خشک را به دنبال داشته باشد .در کنار این روش دمنوش های طبیعی نیز خواص بسیاری دارند . برای درمان سرفه در طب سنتی آمده است که دمنوش عناب و زنجبیل در کنار جوشانده چوب دارچین می تواند برای درمان سرفه بسیار موثر باشد .

درمان سرفه با خوراکی ها

جالب است بدانید که درمان سرفه با خوراکی ها نیز امکان پذیر است . از جمله خوراکی هایی که در درمان سرفه موثر هستند، آناناس می باشد . یافته های علمی نشان داده است که آنزیم بروملین موجود در آناناس سبب کاهش سرفه ها می شود و روان شدن مخاط گلو را به دنبال دارد .

درمان سرفه با دمنوش

درمان سرفه با دمنوش

همچنین بخوانید:

رئیس انجمن گیاهان دارویی نیز عنوان طرح که میوه به از قدیم مورد استفاده بسیاری از مادران بوده اما این روزها به آن توجهی نمی شود در حالی که این ماده یک آنتی بیوتیک بسیار موثر است و در درمان سرفه کاربرد فراوانی دارد .

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید