دستور پخت دلمه خوشمزه

با دستور پخت وفوت وفن 9 دلمه خوشمزه در خدمت شما هستیم :

دلمه یک غذای ترکی است به معنی (پر شده ) که انواع مختلفی دارد دلمه را شما میتوانید با برگ انگور وفلفل ، گوجه فرنگی وکلم و... درست کنید چند نکته که در تهیه دلمه ها باید مد نظر داشته باشید این است که 1- دلمه با ید با حرارت ملایم پخته شود تا شکل خود رااز دست ندهد و باز نشود2- شما میتوانید بجای گوشت از سویا استفاده کنید در ترکیب دلمه 3- روش تهیه همه دلمه ها تقربیا شبیه به هم است

انواع دلمه عبارتند از 1- دلمه برگ مو ،2- دلمه بادمجان ،3- دلمه کلم ،4- دلمه کاهو ،5- دلمه سیب زمینی ، 6- دلمه پیاز ، 7- دلمه گوجه فرنگی ،8- دلمه کلم پیچ

انواع چاشنی دلمه به قرار زیر است:

سس دلمه با سرکه بالزامیک ، سس دلمه با تمرهندی ،سس دلمه با رب انار ، سس دلمه با عصاره گوشت ،سس دلمه با رب گوجه فرنگی

طرز تهیه سس دلمه با سرکه بالزامیک

یک استکان سرکه را با یک استکان آب به همراه دو قاشق غذا خوری شکر مخلوط کرده کمی نمک وفلفل به آن افزوده وروی شعله گاز هم بزنید تا شکر حل شود وسس دلمه سرکه ای هم کمی غلیظ شده در مراحل آخر پخت به دلمه اضافه کرده ومیزان شیرینی وترشی سس سرکه به سلیقه ی شما بستگی دارد

طرز تهیه سس دلمه با تمر هندی

دلمه

دلمه

یک فنجان آب را با یک دوم یک بسته تمر هندی مخلوط کرده واز صافی رد کنید تا مایع غلیظی بدست آیددو قاشق غذا خوری شکر وکمی نمک وفلفل به آن افزوده روی حرارت گذاشته وهم بزنید تا همه مواد مخلوط شده سپس روی دلمه ها بریزید

طرز تهیه سس دلمه با رب گوجه فرنگی

یک پیمانه رب گوجه را در مقداری روغن که در ظرف مناسبی داغ کرده اید بریزید وسرخ کنید تا بوی خامی رب گوجه از بین برود وسپس یک فنجان آب افزوده

وهم بزنید مقداری پودر نعنا خشک وکمی آبلیمو به آن اضافه کنید وهم بزنید به مقدار مناسب نمک وفلفل افزوده از روی حرارت بردارید وروی دلمه بریزید

برای تهیه سس دلمه با رب انار طبق دستور تهیه سس دلمه با رب گوجه عمل کنید

طرز تهیه سس دلمه با عصاره گوشت

دلمه

دلمه

ابتدا عصاره گوشت را در مقداری آب حل کنید سپس کمی آبلیمو به آن افزوده وروی شعله گاز کمی حرارت دهید دقت کنید این سس نیازی به نمک زدن ندارد چون عصاره گوشت کمی شور است البته شما میتوانید از آب گوشت هم استفاده کنید

طرز تهیه ی دلمه برگ مو

دلمه

دلمه

مواد لازم جهت تهیه دلمه برگ مو به شرح زیر است:

1- برگ مو به تعداد لازم

2- لپه یک سوم پیمانه

3- پیاز یک عدد بزرگ

4- سبزی دلمه که شامل (گشنیز ، جعفری ، نعناع ، ریحون ) پنج قاشق غذا خوری

5- برنج یک دوم پیمانه

6- گوشت چرخکرده 280 گرم

7- نمک وفلفل ، زرد چوبه ، به میزان لازم

مواد لازم جهت تهیه سس دلمه :

سرکه نصف فنجان

شکر دوقاشق غذا خوری

کره یک بسته 25 گرمی

عصاره گوشت یک بسته (حل شده در یک فنجان آب)

برای تهیه مواد داخل دلمه باید لپه وبرنج را نیم پز کرده کنار بگذارید ، پیاز را ریز خرد کرده ودر تابه ای که با مقداری روغن تفت دهید.

کمی زرد چوبه اضافه کرده سپس گوشت را به پیاز افزوده هم بزنید تا تغییر رنگ دهد وکمی پخته شود وبعد سبزی دلمه را اضافه کنید وهم بزنید ودر آخر هم لپه وبرنج را هم افزوده از روی حرارت برداشته وکنار بگذارید

برگ مو را که تمیز شسته وخشک کرده اید ، را در ظرف مناسبی پهن کنید واز مخلوط گوشت چرخکرده وبرنج در مرکز برگ ریخته وبه صورت دلخواه بپیچید کف ظرف مناسبی چند عدد برگ مو قرار دهید ، سپس تمام دلمه ها را در ظرف بچینید ، دقت کنید تمام دلمه ها یک شکل داشته باشند .

برای تهیه سس باید کره را در قابلمه ای کوچک ذوب کنید وبعد عصاره گوشت حل شده را به آن افزوده کمی فلفل اضافه کرده وقتی کمی غلیظ شد به ظرفی که دلمه را در آن چیده اید اضافه کنید و یک بشقاب روی دلمه قرار دهید تا دلمه ها باز نشوند

درب ظرف را گذاشته وروی حرارت ملایم قرار دهید تا پخته شود زمان پخت به مقدار دلمه بستگی دارد بعد از پخت در ظرف مناسبی بچینید وسرو کنید .

طرز تهیه ی دلمه بادمجان

دلمه

دلمه

مواد لازم برای تهیه دلمه بادمجان به قرار زیر است :

1- بادمجان سه عدد ، گوجه سه عدد

2- گوشت چرخ کرده 250 گرم

3- سبزی دلمه نصف پیمانه

4- پیاز یک عدد

5- لپه یک سوم پیمانه

6- رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپ خوری

7- نمک وفلفل وزرد چوبه ، آبلیمو به میزان لازم

8- برنج یک پیمانه

مواد لازم برای تهیه سس دلمه : 1- روغن یک قاشق سوپ خوری 2- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذا خوری 3- آبلیمو یک قاشق سوپ خوری 4- نمک وفلفل به میزان لازم

برنج را نیم پز کرده ، لپه را بپزید وکنار بگذارید پیاز را ریز خرد کرده در تابه ای با مقداری روغن تفت داده کمی زرد چوبه به ان افزوده هم بزنید

سپس گوشت چرخ کرده را هم اضافه کرده وتفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد رب گوجه و کمی نمک وفلفل افزوده بعد سبزی دلمه را هم بیافزایید

کمی تفت داده لپه وبرنج پخته را هم اضافه کنید مخلوط کرده کنار بگذارید حال باید به سراغ بادمجان ها برویم باید بادمجان را شسته به صورت راه راه پوست گرفته وداخل آن را خالی کنید

داخل گوجه ها را هم خالی کنید بادمجان ها را درمقداری روغن کمی تفت دهید سپس در ظرف مناسب برای پخت دلمه قرار داده ودرون آن را با مخلوط گوشت چرخکرده پر کنید بعد گوجه ها را هم به همین صورت پر کرده وکنار بادمجانها بچینیدالبته به یاد داشته باشید که مواد را کمی فشار داده تا بیرون نریزند میتوانید

گوجه ها را به دلیل اینکه زودتر پخته میشوند در ظرف جداگانه ای بپزید

برای تهیه سس باید رب گوجه فرنگی را در مقداری روغن تفت دهید وبعد مقداری آب به آن افزوده نمک وفلفل وآبلیمو اضافه روی حرارت قرار دهید وهم بزنید

تا غلیظ شود سپس به دلمه ی بادمجان وگوجه افزوده ودرب ظرف رابگذارید تا دلمه به مدت 30 دقیقه بپزد بعد از پخت با مقداری سبزی تازه سرو کنید

(دقت کنید در زمان پخت از سس دلمه مقداری بردارید وروی دلمه ها بریزید تا طعم بهتری داشته باشند )

طرز تهیه ی دلمه کلم پیچ

دلمه

دلمه

مواد لازم برای دلمه کلم پیچ:

1- گوشت چرخ کرده 350 گرم

2- سبزی دلمه نصف پیمانه خرد شده (تره ،پیازچه ، جعفری ،گشنیز ، ترخون ،شوید ،نعناع )

3- پیاز یک عدد

4- لپه یک سوم پیمانه

5- رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپ خوری

6- نمک وفلفل وزرد چوبه ، به میزان لازم

7- برنج یک پیمانه

8- شکر دو قاشق غذا خوری

9- سرکه یک فنجان

10- رب گوجه برای سس دلمه به مقدار لازم

11- کلم پیچ یک عدد

ابند کلم پیچ را برگ برگ کرده بشویید ظرف مناسبی از نظر گنجایش با مقدار آب پر کرده وروی حرارت گذاشته وزمانی که آب به جوش آمد برگ کلم را در ان ریخته تا کمی نرم شود سپس در آبکش بریزید وکنار بگذارید

لپه را با مقدار مناسبی اب بگذارید تا بپزد وبرنج راهم به صورت نیم پز بپزید پیاز را ریز خرد کرده با مقداری روغن تفت دهید سپس گوشت چرخکرده را به آن افزوده وزمانی که گوشت تغییر رنگ داد رب گوجه را هم افزوده هم بزنید تفت دهید مقدار لازم نمک وفلفل بیافزایید وسبزی دلمه را هم بریزید

ومخلوط کرده برنج نیم پز شده ولپه پخته را هم به تابه افزوده هم بزنید ومواد میانی دلمه را کنار گذاشته وبه سراغ تهیه سس بروید ابتدا مقداری روغن را در قابلمه کوچکی ریخته و دو قاشق رب گوجه فرنگی به آن افزوده وسرخ کنید سپس سرکه وشکر وکمی نمک ،فلفل به آن اضافه کرده هم بزنید تا شکر حل شود

تا موقعی که سس کمی غلیظ شود حرارت دهید وسپس کنار بگذارید حال باید برگ کلم ها را با مواد میانی که آماده کرده اید پر کرده وبعد به صورت دلخواه (شکل بقچه ای یا رول کردن )بپیچید.

به یاد داشته باشید که قبل از پر کردن برگ کلم ها قسمت ضخیم پشت آن ها را جدا کنید تا پیچیدن برگ ها برای شما راحتر شود .وسط برگ کلم را با مقداری مواد میانی پر کرده وبعد به صورت بقچه ای بپیچید ویک ظرف مناسب را با مقداری روغن چرب کرده وچند برگ کلم بگذارید تا دلمه نسوزد

بعد دلمه ها را درون ظرف قرار داده روی شعله بگذارید ومقداری آب وروغن به دلمه ها اضافه کنید بعد سس را روی آن ریخته در ظرف رابگذارید وفرصت دهید تا دلمه بپزد (نوش جان)

طرز تهیه ی دلمه فلفل

دلمه

دلمه

مواد لازم برای تهیه دلمه فلفل :

1- گوشت چرخکرده 400 گرم

2- برنج یک پیمانه

3- پیاز یک عدد

4- سبزی دلمه یک پیمانه ریز خرد شده ( که در دستور های قبل ذکر کردیم از چه سبزی هایی تشکیل میشود )

5- نمک وفلفل ، زرد چوبه به مقدار لازم

6- روغن وآبلیمو به مقدار لازم

7- شکر یک قاشق سوپ خوری

8- رب گوجه فرنگی به مقدار لازم

ابتدا برنج را با مقداری آب ونمک بگذارید تا نیم پز شود سپس کنار بگذارید پیاز را در تابه ای با مقداری روغن سرخ کرده کمی زرد چوبه به آن بیافزایید وگوشت را به تابه اضافه کنید هم بزنید

اجازه دهید تا گوشت کمی بپزد بعد رب گوجه راهم افزوده وهم بزنید سبزی دلمه را اضافه کرده وکمی تفت دهید برنج نیم پز را هم به مخلوط بیافزایید وهم بزنید سپس کنار گذاشته وبه سراغ فلفل ها بروید.

قسمت سر فلفل را جدا کرده و درون آن را خالی کرده سپس در مقداری آبجوش با کمی نمک قرار داده تا نرم شود وپر کردن آن راحتر شود ، فلفل ها را از مخلوط گوشت پر کرده وسر فلفل را روی آنها برگردانید.

در ظرف مناسبی کمی روغن ریخته فلفل ها را در آن بچینید ومقداری آب به آن اضافه کرده پس از آن روی حرارت ملایم قرار دهید سس را به طریق زیر آماده کنید :

رب گوجه را در مقداری روغن تفت دهید بعد شکر وآبلیمو وکمی نمک به آن افزوده مقداری آب اضافه کرده هم بزنید وروی حرارت قرار داده تا غلیظ شود

سپس به دلمه افزوده ودرب ظرف رابگذارید وحدود 25 تا 30 دقیقه زمان دهید تا بپزد با مقداری جعفری تازه تزیین کرده وسرو کنید .

طرز تهیه ی دلمه کاهو

دلمه

دلمه

مواد لازم دلمه کاهو:

1- کاهو نیم کیلو

2- لپه یک سوم پیمانه

3- گوشت چرخ کرده 230 گرم

4- رب گوجه فرنگی سه قاشق غذا خوری

5- پیاز یک عدد

6- آب گوشت یک پیمانه

7- برنج یک پیمانه

8- سبزی دلمه ریز خرد شده نصف پیمانه

9- کره 50 گرم

10- نمک وفلفل ، زرد چوبه به میزان لازم

ابتدا لپه را با مقداری آب بگذارید تا بپزد سپس برنج را که از قبل خیس کرده اید را هم به صورت نیم پز بپزید بعد مقداری آب در ظرف مناسبی به جوش آورید

کمی نمک به آن افزوده برگ کاهو را در آن بریزید وبعد از یک دقیقه آبکش کنید وکنار بگذارید پیاز را ریز خرد کرده ودر مقداری روغن خوب تفت دهید

کمی زرد چوبه به آن اضافه کرده گوشت را در تابه ریخته وقتی تغییر رنگ داد یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی به آن بیافزایید هم بزنید وبعد سبزی دلمه را هم اضافه کرده ومخلوط کنید

پس از کمی تفت دادن لپه پخته وبرنج نیم پز شده را هم افزوده نمک وفلفل به مقدار لازم اضافه کرده وکنار بگذارید برگ کاهو را در ظرف مناسبی پهن کرده از مواد مخلوط روی آن بریزید وسپس دو طرف برگ را به سمت داخل جمع کنید

واز قسمت برگ سبز کاهو رول کرده ودر ظرفی که از قبل با کمی روغن چرب کرده ومقداری برگ کاهو در آن گذاشته اید بچینید

به صورت یک ردیف افقی وردیف دیگر برعکس آن تا برگ ها باز نشوند بعد از اتمام کار مقدار کره ای را که داشتید در ظرفی ذوب کرده ورب گوجه باقیمانده را به آن افزوده تفت دهید

آب گوشت را بیافزایید وهم بزنید تا غلیظ شود از روی حرارت برداشته وروی دلمه کاهو ریخته یک بشقاب با سایز مناسب را روی دلمه قرار دهید تا باز نشوند بعد درب ظرف را گذاشته ابتدا حرارت را زیاد کرده بعد حرارت ملایم کنید تا در ظرف بخار بپیچد به مدت 30 دقیقه زمان دهید تا بپزد.

طرز تهیه ی دلمه سیب زمینی

دلمه

دلمه

مواد لازم برای دلمه سیب زمینی:

1- سیب زمینی متوسط چهار عدد

2- گوشت چرخ کرده 230 گرم

3- جعفری ریز خرد شده دو قاشق غذا خوری

4- زعفران به میزان لازم

5- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذا خوری

6- پیاز یک عدد

7- نمک و روغن ، فلفل به میزان لازم

سیب زمینی را پوست گرفته وشسته وبه صورت نا مساوی برش بزنید چون می خواهیم از قسمت کوچکتر به عنوان سر دلمه استفاده کنیم قسمت بزرگتر سیب زمینی را به کمک قاشق وبا احتیاط خالی کنید.

پیاز را ریز خرد کرده ودر مقداری روغن تفت دهید بعد زرد چوبه را به آن افزوده گوشت را هم اضافه کنید تفت دهیدبعد مدتی رب را هم به گوشت اضافه کنید هم بزنید جعفری را هم افزوده مخلوط کنید واز روی حرارت بردارید

سیب زمینی ها را از مخلوط فوق پر کرده ظرف مناسبی را با مقداری روغن چرب کنید وسیب زمینی ها را که پر کرده اید در آن بچینید دقت کنید سیب زمینی ها را کنار هم قرار دهید سر سیب زمینی را روی آن گذاشته در ظرف دیگری مقداری رب گوجه را با روغن تفت دهید کمی آبلیمو ونمک فلفل به آن بیافزایید ومقداری آب ودوقاشق زعفرا ن دم کرده افزوده هم بزنید تا کمی غلیظ شود

سس را روی دلمه سیب زمینی ریخته درب ظرف را گذاشته وبه اجازه دهید بپزد سپس با برگ گشنیز تزیین کرده وسرو کنید

طرز تهیه ی دلمه پیاز

دلمه

دلمه

مواد لازم برای دلمه پیاز:

1- گوشت چرخکرده 230 گرم

2- پیاز بزرگ پنج عدد

3- برنج یک پیمانه

4- سبزی دلمه نصف پیمانه

5- شکر سه قاشق غذا خوری

6- سرکه یک فنجان

7- نمک وفلفل ،روغن ، زرد چوبه به میزان لازم

برنج را که قبلا خیس خورده نیم پز کنید لپه را پخته کنار بگذارید بعد یک پیاز کوچک را ریز خرد کرده وبعد در مقداری روغن تفت دهید سپس گوشت را افزوده هم بزنید مقداری زرد چوبه ونمک ،فلفل هم اضافه کنید سبزی دلمه را هم بریزید هم بزنید

سپس برنج نیم پز ولپه پخته شده هم به مخلوط اضافه کنید کنار گذاشته مقداری آب را در ظرفی به جوش آورید سپس پیاز های بزرگ را پوست گرفته ودر آب جوش رها کنید وقتی پیاز ها نرم شدند آنها را آبکش کرده ویک برش بزنید

تا لایه ها از هم جدا شود از مخلوط فوق کمی در هر لایه ریخته ولایه پیاز را جمع کنید سپس در ظرفی که از قبل کمی چرب شده کنار هم بچینید سس را به این صورت حاضر کنید

که ابتدا مقداری روغن را در ظرفی بریزید ورب گوجه را به آن افزوده هم بزنید سرکه وشکر را به رب گوجه اضافه کنید مقداری آب هم بریزید تا زمانی که شکر حل شده ومخلوط غلیظ شود حرارت دهید

بعد به دلمه پیاز افزوده ودرب ظرف را گذاشته وروی حرارت ملایم 30 دقیقه زمان دهید تا بپزد

طرز تهیه ی دلمه گوجه فرنگی

دلمه

دلمه

مواد لازم برای دلمه گوجه فرنگی:

1- گوشت چرخکرده 200 گرم

2- گوجه فرنگی بزرگ پنج عدد

3- نصف پیمانه برنج

4- یک سوم پیمانه لپه

5- سبزی دلمه سه قاشق غذا خوری

6- پیاز دوعدد

7- رب گوجه فرنگی دو قاشق غذا خوری

8- شکر یک قاشق مربا خوری

9- نمک وفلفل ، زرد چوبه ،روغن به میزان لازم

ابتدا لپه را با مقداری آب بگذارید بپزد سپس برنج را هم نیم پز کرده بعد پیاز را ریز خرد کرده وبا مقداری روغن تفت دهید کمی زرد چوبه به آن افزوده وگوشت را هم اضافه کرده هم بزنید تا کمی پخته شود.

سپس سبزی دلمه را هم اضافه کرده نمک وفلفل را هم اضافه کنید هم بزنید لپه وبرنج را هم بیافزایید از روی حرارت بردارید کنار گذاشته وسر گوجه ها را به صورت گرد بردارید درون آنها را با احتیاط خالی کرده کنار بگذارید

سس را به این طریق حاضر کنید که مقداری پیاز را ریز خرد کرده در روغن تفت دهید بعد مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید سپس رب گوجه را به همراه آبلیمو ونمک وشکر، فلفل اضافه کرده مقداری آب روی آن بریزید وحرارت دهید

تا غلیظ شود گوجه ها را با مخلوط گوشت پر کنید ودر ظرفی که سس را در آن آماده کرده اید بچینید بعد سر گوجه ها را روی آن بگذارید درب ظرف رابسته وبه مدت 30 دقیقه با حرارت ملایم بگذارید بپزد .

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید