دعا کردن همیشه و همه جا خوب اما دعای ماه رمضان با بقیه ماه ها فرق دارد ماه رمضان فرصت مناسبی است برای تزکیه نفس و ذکر و دعا و یاد خدا. هر ذکر و دعایی که در ماه رمضان گفته شود چندین برابر ثواب دارد و حتی خوابیدن هم جزو عبادت محسوب می شود. در این مطلب شرح دعای روز هشتم ماه رمضان را برای شما مومنان خداجو قرار داده ایم با تانما هشتمین دعای ماه رمضان را بخوانید.

 

دعای روز هشتم ماه رمضان

 

یتیم نوازی

 

یتیم، كسى است كه پدر از دست داده و بى سرپرست شده است، یا بازمانده شهید است، كه نیاز به كمك هاى مادى و عاطفى و تربیتى دارد.

بر یتیمان باید ترحّم و مهرورزى نمود، به زندگیشان رسید، به وضع تحصیلى آنان باید رسیدگى كرد، وضع تربیتى و اخلاقى و فرهنگى آنان را مورد دقّت قرار داد، نیاز عاطفى شان را برآورد. دستى از مهر بر سرشان كشید، نگاهى از لطف، به صورتشان انداخت،در حقّ آنان پدرى باید كرد، تا درد بى پدرى را احساس نكنند و دچار خلأ عاطفى نگردند.

قرآن مى گوید: «یتیم را با قهر ، طرد نكن» (سوره ضحى آیه 9) و: «چرا یتیم را اكرام نمى كنید».(سوره فجر آیه 17)

على علیه السلام در آخرین وصایایش در بستر شهادت، سفارش رسیدگى به یتیمان را دارد كه مبادا در كنار شما و در حضور شما، یتیمان تباه و فاسد و ضایع شوند.

سلام آشکار

سلام دادن، یك دستور اخلاقى اسلام و یك سنّت نبوى است.بهتر است كه كوچك به بزرگ، سواره به پیاده، فرد به جمع، ایستاده به نشسته، سلام دهد. سلام را باید آشكار گفت. همچنین جواب سلام را باید روشن و آشكار گفت.

سلام، دلیل تواضع و فروتنى انسان و نشانه سخاوت است. چرا كه پیامبر اسلام صلى الله علیه و آله فرمود: «البَخیلُ مَن بَخِلَ بِالسَّلام». بخیل، كسى است كه ازسلام دادن بخل ورزد.

به برادر دینى باید سلام داد، میان فقیر و غنى، در سلام دادن نباید فرق گذاشت، به كسى بخاطر ثروت و موقعیّت، سلام كردن نكوهیده است، چون دین را به تباهى مى كشد. براى مقابله با غرور و كبر و خودخواهى، باید از شیوه «سلام کردن» استفاده نمود.پیامبر اسلام، به همه سلام مى كرد، حتّى به كودكان! و در سلام دادن، بر دیگران سبقت مى گرفت. جواب سلام دادن، واجب است و اگر كسى بر انسان سلام كرد، فورى باید به آن پاسخ داد.

در حدیث است: هر كه قبل از سلام شروع به سخن نمود، پاسخش ندهید (مَن بَدءَ بِكَلامٍ قَبلَ سَلامٍ فَلاتُجیبُوهُ).

امّا در مورد «افشاء سلام» كه در دعاى امروز خواسته ایم:همچنانكه گذشت، هم سلام و هم جواب را باید آشكار و روشن ادا كرد. امام صادق علیه السلام فرموده است:

«هرگاه یكى از شما سلام كرد، آشكارا سلام دهد، و نگوید كه: سلام دادم ولى جوابم ندادند! شاید سلام داده اید و طرف نشنیده است. و همچنین هرگاه جواب سلامى را خواستید بدهید آشكارا جواب دهید، تا یك مسلمان كه سلام داده است نگوید كه: سلام دادم، ولى جواب ندادند...»

همنشینی نیکان

چهارمین خواسته امروز ما، توفیق براى همنشینى با نیكان است. انسان را با دوست و همنشین مى شناسند. دوست، در رفتار و اخلاق و روحیه انسان تأثیر مى گذارد.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید