قیمت دلار و قیمت سکه؛ روز شنبه، دلار دو کانال افزایش قیمت را تجربه کرد و سکه تمام بهار آزادی یک‌بار دیگر به بالای مرز ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید. در اولین روز هفته، سکه ۱۱۰ هزار تومان افزایش را تجربه کرد و با پرش از ابتدای کانال ۲میلیون و ۷۰۰ هزار تومان به قیمت ۲ میلیون و ۸۱۰ هزار تومان رسید.

یکی از عوامل رشد فلز گرانبهای داخلی، تغییر مسیر دلار و ورود دوباره این ارز به جاده افزایشی بود. روز گذشته، این ارز از مرز ۷ هزار و ۷۰۰ تومان فاصله گرفت و اواخر روز به کانال ۷ هزار و ۹۰۰ تومان وارد شد. برخی فعالان ارزی، بازگشت نوسانات افزایشی به بازار ارز و سکه را به جوسازی برخی معامله‌گران پیرامون صحبت‌های سخنگوی شورای نگهبان نسبت دادند.

قیمت دلار و سکه

 

افزایش قیمت دلار و سکه

افزایش قیمت سکه در ابتدای هفته در شرایطی رخ داد که دور دوم تحویل سکه‌های پیش‌فروش از میانه هفته جاری کلید خواهد خورد. در این شرایط، احتمال افزایش عرضه سکه می‌تواند قیمت این فلز گرانبها را در بازار تحت‌فشار قرار دهد. در این میان، رئیس اتحادیه سکه افزایش نوسان در بازار سکه و طلا را ناشی از ورود برخی معامله‌گران به این بازار دانست که دیگر نمی‌توانند در بازار ارز با آسودگی خرید و فروش کنند.  رئیس اتحادیه فروشندگان و تولیدکنندگان طلا و جواهر اعلام کرد که دلالان میلیاردی بازار سکه و طلا، افراد عادی نیستند و پشتوانه‌های خاصی دارند؛ از آنجا که این افراد دیگر نمی‌توانند آزادانه در بازار ارز داد و ستد داشته باشند و رصد می‌شوند، به بازار سکه و طلا آن هم نه مصنوعات، بلکه طلای آب شده آمده‌اند و سرمایه‌شان را به سکه و طلای آب‌شده تبدیل و از کشور خارج می‌کنند.

ابراهیم محمدولی در گفت‌وگو با «ایسنا» اظهار کرد: پس از آنکه دولت اعلام کرد «اجازه نمی‌دهد در بازار ارز دلالی و نوسان قیمت ادامه پیدا کند» و نظارت‌ها بر بازار ارز شدت گرفت، دلالان پول‌های خود را برای اینکه سود بیشتری ببرند یا آنکه راحت‌تر بتوانند سرمایه‌شان را از کشور خارج کنند، آن را به بازار سکه وارد کردند.وی افزود: این دلالان کلان بازار طلا و سکه سرمایه‌شان را از این طریق به کشورهای همسایه منتقل می‌کنند و عده دیگری نیز در این میان هستند که معاملات میلیاردی کرده و تنها سودشان را به جیب می‌زنند؛ چراکه در این معاملات کالا و سکه‌ای رد و بدل نمی‌شود و تنها آنها مابه‌التفاوت معامله‌ای که انجام می‌دهند را دریافت می‌کنند.

بازار طلای جهانی,فشار شاخص دلار بر طلا

هر اونس طلای جهانی با افت هفتگی ۱/ ۱ درصدی به قیمت ۱۲۴۱ دلار معامله شد. از ابتدای هفته شاهد روند کم‌نوسان طلای جهانی در کانال ۱۲۴۰ دلاری بودیم. با وجود تشدید جنگ تجاری در میانه هفته گذشته با احتمال تعرفه ۱۰ درصدی بر ۲۰۰ میلیارد کالای چینی از سوی آمریکا (نیمی از ارزش واردات این کشور)، رشد تقاضای محافظه‌کارانه دلار، فشار بر طلا را حفظ کرد.

افت پوند با اظهارات ترامپ از «کشتن روابط تجاری آمریکا و انگلیس» با «برگزیت» پیشنهادی ترزا می ، دورنمای تسریع روند افزایش نرخ بهره آمریکا با نرخ تورم بیش از انتظارات و گزارش نیمه اول سال فدرال رزرو به کنگره از رشد «مناسب» اقتصادی آمریکا، عامل حمایت از شاخص دلار شد.

همچنان با وجود احتمال رشد بازارهای سهام در صورت مناسب بودن گزارش‌های مالی شرکت‌ها، اما اتمام چرخه رونق اقتصادی هشداری برای افت بازارها در میان‌مدت است.

تداوم فشار دلار بر رقبا

شاخص دلار به‌عنوان رقیب اصلی طلا در بازارهای جهانی در آستانه ثبت چهارمین ماه افزایشی متوالی خود قرار گرفته است. شاخص دلار در طول هفته جاری نوسان زیادی را تجربه کرد؛ اما همچنان جایگاه خود را بالاتر از سطح ۵/ ۹۴ واحدی حفظ کرد تا زمینه لازم برای رشد بهای اونس فراهم نشود.

ین ژاپن که در ماه‌های اخیر در برابر صعود دلار مقاومت کرده بود نیز در هفته جاری بیش از ۷/ ۱ درصد در برابر این ارز تضعیف شد. یوآن چین که براساس برخی گمانه‌ها به‌دلیل اتکای بانک مرکزی این کشور به استفاده از ابزار پولی علیه ابزار تجاری آمریکا، به‌صورت تعمدی تضعیف می‌شود، ظرف هفته جاری نزدیک به ۷/ ۰ درصد نسبت به دلار آمریکا تضعیف شد.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید