این روزها بسیار از وقوع بیماری دیابت در افراد می شنویم . اول به این سوال پاسخ خواهیم داد که دیابت چیست ؟ دیابت همان بیماری قند است که متاسفانه بسیاری از افراد را به خود مبتلا کرده است . این بیماری یک نوع اختلال متابولیک سوخت و سازی در بدن است که به واسطه آن توانایی تولید انسولین در بدن از بین خواهد رفت . البته در برخی مواقع مقاومت در برابر انسولین در بدن ایجاد می شود که سبب می شود انسولین تولیدی نتواند عملکرد نرمالی را برای بدن فراهم آورد . علامت شاخص میزان قند خون بالای ۱۲۵ میلی گرم در دسی لیتر در حالت ناشتا است و از دیگر نشانه های این بیماری پرخوری و پرنوشی است .

سرعت و توانایی بدن در استفاده و ساخت و ساز کامل گلوکز کاهش می یابد و همین موضوع سبب می شود تا قند خون افزایش پیدا کند و افزایش قند خون در دراز مدت عوارض میکرو اسکولار دیابت یا تخریب رنگ های بسیار ریز در در بدن را به دنبال خواهد داشت که می توانند اعضایی از بدن نظیر کلیه ، چشم و قلب را درگیر کند .

انواع دیابت

مرض قند یا دیابت انواع متفاوتی دارد . در خصوص انواع دیابت باید بگوییم که دیابت دو نوع اصلی دارد که احتمالاً با دیابت نوع 1 و دیابت نوع 2 شناخته می شود. در دیابت نوع یک تخریب سلولهای بتا در پانکراس موجب تولید انسولین می شود و در نوع دو مقاومت پیشرونده بدن به انسولین به وجود می آید که سبب تخریب سلولهای بتای پانکراس و نقض کامل تولید انسولین می شود . در دیابت نوع ۲ عوامل ژنتیکی چاقی و کم تحرکی بسیار تاثیر گذارند.

دیابت

دیابت

دیابت نوع 1

دیابت نوع ۱ به عنوان یک بیماری مزمن شناخته می شود که زمانی که پانکراس یا لوزالمعده میزان کمی انسولین ترشح کند این اتفاق می افتد . عوامل متعددی از جمله عوامل ژنتیکی و آلوده شدن به ویروس های خاص می تواند شما را مبتلا به این نوع دیابت بکند . هرچند دیابت نوع یک معمولاً در کودکی و نوجوانی رخ می دهد اما امکان ابتلای بزرگسالان به این بیماری نیز وجود دارد . از نشانه های دیابت نوع ۱ می توان به گرسنگی شدید و افزایش اشتها ، بی حسی و سوزن سوزن شدن در پا ، تشنگی شدید ، خشکی دهان و ادرار پی در پی ، تاری دید ، از دست دادن هوشیاری ، کاهش وزن غیر عادی و مشکلات پوستی از قبیل خشکی پوست اشاره کرد .

دیابت نوع 2

دیابت نوع دو دیابتی است که بدن در این حالت قادر به استفاده و ذخیره گلوکز نمی باشد و گلوکز به جای تبدیل به انرژی دوباره به جریان خون باز می گردد و سبب ایجاد علائم مختلفی می شود . دیابت نوع ۲ یا همان دیابت بزرگسالی غیر وابسته به انسولین است و به علت عدم توانایی بدن در تولید انسولین کافی و یا ناتوانی از استفاده بهینه از انسولین تولیدی اتفاق می افتد . در این حالت بدن در برابر انسولین مقاومت از خود نشان می دهد . برای دیابت نوع ۲ علت های متفاوتی عنوان شده است از جمله علل ابتلا به دیابت نوع ۲ می توان به اضافه وزن و چاقی ، عدم فعالیت بدنی بالای ۴۰ سال ، رژیم غذایی نامناسب و وراثت اشاره کرد .. همچنین اختلالاتی که همراه با عدم توانایی بدن در استفاده از گلوکز می باشد از عوامل اصلی ابتلا به دیابت نوع دو شناخت شده اند .

از جمله علائم دیابت نوع ۲ می توان به بی حسی و سوزن سوزن شدن دست و پا ف تشنگی و پرنوشی ، خستگی زیاد ، پر ادراری ، عفونت مکرر لثه ، تاری دید ، زودرنجی و عدم بهبودی زخم اشاره کرد. متاسفانه دیابت بیماری مزمنی نیست و به آرامی به وقوع می پیوندد و در برخی موارد هیچ گونه علایمی از خود به نمایش نمی گذارد.

دیابت و ورزش

دیابت و ورزش

دیابت بارداری

دیابت انواع دیگری دارد که از جمله آن ها می توان به دیابت بارداری اشاره کرد . در دوران بارداری خانم ها باید به شدت دقت کنند و تحت کنترل قرار بگیرند تا به دیابت مبتلا نشوند. در این دوران پرهیز غذایی بسیار حائز اهمیت است و اگر پرهیز غذایی درست انجام نشود ، وزن مادر بالا می رود که احتمال ابتلا به دیابت افزایش پیدا خواهد کرد . در این حالت سلامت جنین به خطر افتاده و حتی ممکن است جنین ناقص به دنیا بیاید و یا وزن جنین زیاد شود و در رحم مادر خفه شود . در این صورت احتمال سزارین نیز افزایش پیدا می کند . البته توجه شود که داروهای بیماران دیابتی برای زنان باردار ممنوع است و به همین دلیل است که این زنان باید در این شرایط تحت مراقبت ویژه دکتر قرار بگیرند .

دیابت ارثی

به مانند بسیاری دیگر از بیماری ها ، دیابت نیز یک بیماری ارثی به شمار می رود و وراثت تاثیر قابل توجهی در ابتلای افراد به این نوع بیماری دارد لذا اگر فردی از خانواده شما دچار دیابت شده است ، باید در مصرف مواد غذایی خود ، بسیار دقت کنید .

درمان دیابت

انجام فعالیت روزانه سبک در روز می تواند سبب شود تا بدن شما بهتر از قبل از انسولین تولید کند .از مهمترین پیشگیری هایی که برای بیماری دیابت عنوان می شود و سبب کاهش شدت این بیماری می گردد رعایت نکات تغذیه ای و داشتن برنامه دقیق غذایی است . در خصوص بهترین مواد غذایی برای بیماران دیابتی می توان به نان های سبوس دار ، پنیرهای کم چرب ، مرغ بدون پوست ، ماهی بخارپز شده ، سیب زمینی کباب شده ، سبزیجات تازه ، غلات سبوس دار ، ذرت و شیر کم چرب ، ماست کم چرب ، پنیر کم چرب ، مربای کم قند ، پف فیل بدون چربی ، لوبیا ، تخم مرغ و مغز میوه اشاره کرد .

در کنار این مواد غذایی برخی از مواد غذایی نیز وجود دارند که خوردن آنها برای افراد دیابتی توصیه نمی شود که از جمله این موارد می توان به کنسرو میوه ، گوشت سرخ شده، گوشت های چرب ، پنیر معمولی ، مرغ با پوست ، خوراک لوبیا ، کره ، سس مایونز با آرد سفید ، ترشی ، لواشک ، آب میوه های آماده ، نان سفید ، اسنک های سرخ شده و سیب زمینی سرخ شده اشاره کرد .

تست قند خون

تست قند خون

درمان دیابت با اصلاح تغذیه

درمان دیابت با اصلاح تغذیه با توجه به این موارد فضایی به راحتی امکان پذیر است لذا شما می توانید با این درمان خانگی دیابت به رفع مشکل خود بپردازید . البته که اصلاح تغذیه به پیشگیری از دیابت نیز کمک می کند. در کنار آن دیابت با نسخه های گیاهی و داروهای طب سنتی نیز امکان درمان شدن دارد .

سیر و پیاز

از جمله این روش ها می توان به استفاده از سیر اشاره کرد . این ماده غذایی بهترین درمان برای کاهش مستقیم قند خون ، بازسازی سلول های لوزالمعده و تحرک آن برای تولید انسولین می باشد و پیاز نیز تاثیر قابل ملاحظه ای در کاهش قند خون دارد و روی سوخت و ساز گلوکز در کبد تاثیر می گذارد و باعث افزایش ترشح انسولین می گردد.

شنبلیله

شنبلیله از پر مصرف ترین گیاهان برای کنترل بیماری دیابت به شمار می رود. شنبلیله می تواند مقاومت انسولین در بدن را کاهش داده و با افزایش تعداد گیرنده های انسولین در گلبولهای قرمز میزان قند خون را کنترل کنند. در درمان دیابت با طب سنتی نیز این روش پیشنهاد شده است.

آلوئه ورا

آلوئه ورا گیاهی شفا بخش است که شیره خشک شده و ژله قسمت داخلی برگ های آن در کاهش میزان گلوکز خون بسیار تاثیرگذار است .

قره قروت

میوه قره قروت به عنوان یکی از مواد موثر برای درمان اختلال پر خطر آسیب های چشمی و آب مروارید به شمار می رود .

درمان دیابت با طب سوزنی

از طب سنتی می توان برای درمان دیابت نوع 2 استفاده کرد . این بیماران معمولا در ابتدا نیاز به کاهش وزن دارند که در این جا طب سوزنی به کار می آید و با مکانیسم هایی باعث کاهش اشتها و در نتیجه کاهش وزن می گردد . البته این بیماران معمولا از اضطراب و نگرانی نیز رنج میبرند که ان هم به سهولت با طب سوزنی قابل کنترل و درمان میباشد. بهترین زمان برای درمان دیابت با طب سوزنی ، در ابتدای بیماری می باشد .

مشکل دیابت

مشکل دیابت

درمان دیابت با هومیوپاتی

از روش های جایگزین پزشکی می توان به هومیوپاتی اشاره کرد که در درمان دیابت نیز تاثیرگذار است. این روش درمان به عنوان طب هومیوپاتی نیز شناخته می شود. هومیوپاتی مبتنی بر این ایده است که یک بیماری را می توان با یک مقدار رقیق شده از یک ماده طبیعی درمان کرد. بسیاری از دارو هایی که در هومیوپاتی استفاده می شود می تواند در درمان دیابت مفید باشد. داروهای این روش از منابع گیاهی و حیوانی تشکیل شده اند که به خوبی می توانند در کاهش وضعیت دیابت تاثیر گذار باشند.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید