خواب خوب برای یک کودک به اندازه تغذیه خوب اهمیت دارد. دیر خوابیدن کودکان اگر همیشگی باشد عوارض زیادی برای سلامتیشان دارد. اطمینان از این که کودک به اندازه کافی می خوابد برای رشد و سلامت کلی او مفید است.

عوارض دیر خوابیدن کودکان

با این که این مسئله کاملا واضح است ولی بسیاری از والدین توجهی به برنامه خواب کودکشان ندارند. مسئله نگران کننده اینجاست که بسیاری از والدین از عواقب ناخوشایند خوابیدن دیروقت کودکشان بی اطلاعند.

مضرات دیر خوابیدن کودکان

دیر خوابیدن کودکان

شاید دیر خوابیدن کودک به نظرتان بی ضرر برسد ولی اثرات منفی آن می تواند یک عمر طول بکشید. چرا دیرخوابیدن کودکان اینقدر بد است و چه کاری میتوانید برای تغییر آن انجام دهید؟ با توجه به این که بسیاری از والدین به این امر توجهای ندارند تصمیم گرفتین خطرات عمده آن و راهنمایی هایی که لازم است برای تغییر عادات کودکتان انجام دهید با شما به اشتراک بگذاریم.

اهمیت خواب خوب برای کودک

یک خواب خوب برای کودک یعنی ۸ تا ۱۰ ساعت خواب بی وقفه شبانه. بهتر است کودک را از همان ابتدا به خوابیدن سر شب عادت دهید تا در آینده با ساعت خواب او مشکلی نداشته باشید.

یک خواب خوب شبانه برای کودکان بهترین روش برای بهبود انرژی است. خوابیدن باتری مغز را شارژی کرده و باعث می شوددر طول روز عملکرد بهتری داشته باشید. بنابراین مغز کودکان بعد از یک خواب خوب هوشیار و آماده یادگیری است.

مضرات دیر خوابیدن کودکان

اهمیت خواب خوب برای کودک

از سویی دیگر خواب بر توانایی های فیزیکی تاثیر می گذارد. زمانی که استراحت می کنید عضلات استرس روزانه را آزاد کرده و برای چالش های جدید آماده می شوند. بنابراین یک خواب خوب کلید موفقیت فرزند شما در فعالیت های ورزشی و مدرسه است.

خوابیدن دیروقت کودک باعث مشکلات تمرکزی می شود

خواب کم کیفیت تاثیر منفی بر سلامت روان کودک داد. کم خوابی باعث کاهش هوشیاری ذهنی و عدم تمرکز کودک در فعالیت هایش می شود. خواب بدن شبانه شایع ترین علت کمبود توجه کودکان در کلاس درد است ضمن این که باعث کاهش فعالیت و لاغری کودکان می شود.

دیر خوابیدن باعث خستگی کودکان می شود

خواب آلودگی با خستگی همراه است. برخلاف آنچه تصور می کنید فقط بزرگسالان نیستند که با این مشکل روبرو می شود. کودکان هم دچار ضعف و خستگی ناشی از خواب کم کیفیت می شوند. همچنین ممکن است باعث ایجاد اضطراب در کودک شده که منجر به اختلالات خواب بیشتر می شود. افزایش استرس باعث افزایش ترشح هورمون آدرنالین در بدن می شود که مغز را بیدار نگه می دارد.

چگونه عادتهای خواب کودکان را تغییر دهیم

والدین باید بدانند که مشکلات خواب کوکان خود به خود رفع نمی شود و برای تغییر عادتها به کمک نیاز دارند. برای این منظور الگوی خواب کودکتان را زیر نظر گرفته و یادداشت کنید.

مضرات دیر خوابیدن کودکان

خوابیدن دیروقت کودک

کودکان باید ساعت ۷ و نیم تا ۹ شب به تختخواب بروند.

تمام خانواده باید روی این نظم نظارت داشته باشند. اگر والدین هم بتوانند زودتر بخوابند این عادت خیلی راحت تر در کودک شکل می گیرد در غیر این صورت حتما سر ساعت مشخص باید کودک را برای خوابیدن آماده کنید. همچنینن برای اطمینان از این که خواب با کیفیت و بدون وقفه ای داشته باشد باید کودک را در اتاقی بخوابانید که ابزار حواس پرتی مانند تلویزیون، کامپیوتر یا تبلت در آن نباشد.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید