افزایش قدرت حافظه کودکان به روش های مختلفی امکانپذیر است و والدین می توانند حافظه کودک خود را از طرق مختلف تقویت کنند تا در آینده فرزندی توانا و باهوش داشته باشند. تانما در این مطلب نکات خوبی را در خصوص راه های افزایش قدرت حافظه در کودکان بیان می کند؛

قدرت حافظه چیست ؟

حافظه توانایی ذهن است که اجازه می دهد یاد بگیرید، ارتباط برقرار کنید و فعالیت های روزانه را انجام دهید. ذهن پدیده پیچیده ایی است که اطلاعات را نگه داری و یادآوری می کند و این امکان را ایجاد می کند تا صدها کار انجام دهیم اما بعد از چندین سال این توانایی کاهش می یابد.

همچنین برای حفظ کردن و به خاطر سپردن اطلاعات باید حافظه طولانی مدت به درستی کار کند. تحقیقات نشان می دهند، از دست دادن حافظه با شروع 20 سالگی آغاز می شود و با افزایش سن بیشتر و بیشتر می شود.

انواع حافظه

  • حافظه حسی
  • حافظه کوتاه مدت
  • حافظه فعال
  • حافظه بلند مدت
افزایش قدرت حافظه کودک

انواع حافظه

روش های افزایش حافظه در کودکان

1)افزایش قدرت حافظه با تغذیه

ماهی سالمون

ماهی های چرب مانند ماهی سالمون منبع غنی اسیدهای چرب امگا3 هستند که برای رشد و عملکرد مغز ضروری هستند. مصرف میزان کافی این اسیدهای چرب می تواند به بهبود مهارت های ذهنی کودک کمک کنید.

تخم مرغ

تخم مرغ منبع عالی پروتئین است. زرده تخم مرغ حاوی کولین است که یک ماده مغذی مهم برای رشد حافظه است.

کره بادام زمینی

کره بادام زمینی از مواد غذایی مورد علاقه کودکان است و چون حاوی ویتامین ای - نوعی آنتی اکسیدان که از غشای سلول های عصبی محافظت می کند - نیز هست، برای مغز بسیار مفید است. علاوه بر این کره بادام زمینی حاوی تیامین است که برای مغز مفید است و گلوکز که انرژی مورد نیاز کودک را تامین می کند.

غلات سبوس دار

غلاتی مانند سویا، لوبیا، نخود فرنگی و عدس از روغن بسیار مفیدی برخوردارند که در جهت تقویت حافظه لازم است. غلات سبوس دار مانند نان تولید گلوکز می کنند که یک منبع انرژی است که مغز به آن نیازمند است. غلات سبوس دار حاوی ویتامین ب هم هستند که برای سیستم عصبی مفید است.

انواع توت ها

توت ها می توانند به بهبود حافظه کمک کنند، توت ها حاوی ویتامین ث و آنتی اکسیدان های دیگر هستند. دانه های درون توت ها حاوی چربی ها امگا3 هستند که به عملکرد مغز کمک می کنند.

سبزیجات رنگی

سبزیجاتی که رنگی هستند منبع آنتی اکسیدان هستند که سلول های مغزی را سالم نگه می دارند. بعضی از سبزیجات که باید حتما در رژیم غذایی کودک وجود داشته باشند شامل گوجه فرنگی، کدو تنبل، هویج و اسفناج است.

ماست

یک پیاله ماست دارای امگا 3 و دی اچ ای است. امگا 3 و دی اچ ای مواد بسیار مفیدی در جهت تقویت حافظه است. اگر فرزندتان در زمان رشدش هر روز ماست مصرف کند، تأثیر بسیاری بر روی رشد او دارد.

شکلات تلخ

شکلات نیز یکی دیگر از موادی است که باعث تقویت حافظه می شود. البته بهتر است شکلات هایی را مصرف کنید که یا تلخ هستند و یا حاوی شیر باشند.

روش های افزایش حافظه کودک

افزایش قدرت حافظه کودک با تغذیه

2)افزایش قدرت حافظه با طب سنتی

عسل

والدینی که مایل اند کودکانشان حافظه و رشد و نمو بهتری داشته باشند می توانند عسل طبیعی را بعد از یک سالگی در وعده غذایی کودکان خود قرار دهند. با اشاره به اینکه افرادی که از ابتدای دوره جوانی مصرف عسل را در وعده غذایی خود جای داده اند کمتر دچار پیری زودرس می شوند و عمر طولانی تر دارند باید بدانید که عسل برای جلوگیری از فشار خون بالا، ورم مفاصل، بی خوابی و افزایش مقاومت بدن بسیار مفید است.

مویز

مویز نوعی کشمش است که مزاج رو به گرمی دارد و مصرف آن به صورت ناشتا توصیه شده است (به طور متوسط هفت تا ده دانه)، چون در این حالت جذب بهتری دارد. این ماده غذایی مفید می تواند به عنوان یک میان وعده مغذی در نظر گرفته شود.

در احادیث و روایات متعددی هم به نقش مویز در تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی اشاره شده است. مویز سرشار از ویتامین هاست و می تواند از بروز بسیاری از بیماری ها از جمله آلزایمر پیشگیری کند. اگر می خواهید به داشتن حافظه قوی معروف باشید، مویز را فراموش نکنید.

کندر

کندر با مزاج گرم و خشک برای بهبود حافظه در افراد با مزاج و مغز رطوبتی مفید است، البته باید در حد یک نخود یا عدس و یک تا دو بار در هفته به صورت جویدن مصرف شود. می توان کندر را با شکر مخلوط کرده و سپس جویده شود. کندر ماده ای است که در مقادیر زیاد، سمی است و باید با احتیاط مصرف شود. مخصوصاً مصرف آن در فردی با مزاج گرم و خشک، باعث خشک تر شدن مغز و در نتیجه بدتر شدن اختلال حافظه می شود.

3)افزایش قدرت حافظه با ورزش

ورزش کردن بهترین راه برای افزایش و تقویت گردش خون می باشد و خون نیز اکسیژن و مواد مغذی به مغز می رساند. کسانی که مرتب ورزش می کنند بیشتر متوجه بهبود در حافظه بلند مدت خود می شوند. ۲۰ الی ۳۰ دقیقه دویدن ۳ بار در هفته نیز برای این کار کافی است.

اخیرا تحقیقات نشان داده است که حتی ۱ دقیقه ورزش سخت در روز نیز می تواند برای تقویت حافظه کافی باشد. پس برای کسانی که مشغله کاری را بهانه می کنند نیز هیچ عذری قابل قبول نیست.

همچنین ورزش کردن باعث می شود که هیپوکامپوس مغز کودکان بزرگ تر شود، به این ترتیب کارایی مغزی کودکان بالا می رود و حافظه و استدلال آن ها پیشرفت می کند.

محققان دریافتند که بین فعالیت فیزیکی و رشد مغزی کودکان 9 تا 10 ساله ارتباط وجود دارد، کسانی که در این سن شرایط بدنی بهتری دارند، هیپوکامپوس بزرگ تری دارند و حافظه آن ها از افراد دیگر بیشتر است.

طبق پژوهش جدید دیگر مغز آن دسته از کودکانی که به ورزش های هوازی می پرداختند، دارای بخش سفیدرنگ فشرده تر و تنیده تری نسبت به کودکانی که آمادگی جسمانی کمتری داشتند و ورزش هوازی انجام نمی دادند بود. بخش خاکستری مغز، مسئول فعالیت های شناختی نظیر حافظه و یادگیری است.

راهکارهای افزایش حافظه

افزایش قدرت حافظه با ورزش

4)افزایش قدرت حافظه با بازی

یکی از کلیدهای افزایش قدرت حافظه کودکان بازی های فکری است. تانما نمونه هایی از این بازی های فکری را در زیر آورده است:

داستان سرایی

یکی از روش هایی که با استفاده از آن می توانید اطلاعات را به حافظه ی بلندمدت تان منتقل کنید، طراحی داستان است. داستان، آیتم ها و حقایقی را که باید به خاطر بسپارید، به هم ربط می دهد و در نتیجه به یاد آوردن آنها را آسان تر می کند. هنگام طراحی داستان، یک تصویر ذهنی قوی از آنچه رخ می دهد، به وجود بیاورید. این امر داده ها را با تصویر ذهنی شما ارتباط می دهد و باعث می شود بهتر آنها را به خاطر بسپارید.

اجرای گروهی این تکنیک بسیار سرگرم کننده است. برای شروع، ۲۰ شیء (یا بیشتر) را روی میز قرار بدهید، برای شان داستانی بسازید و سعی کنید آنها را به خاطر بسپارید. هریک از اعضای گروه در نوبت خود، باید با افزودن یک شیء دیگر، داستان را گسترش بدهد. مثلا اگر سه شیء اول سیب، کلید و موبایل باشند، می توانید داستان را به این صورت آغاز کنید:

  • نفر ۱: در باغ، یک سیب رسیده از درخت افتاد.
  • نفر ۲: کبری خواست وارد باغ شود اما متوجه شد در قفل است و کلید همراهش نیست.
  • نفر ۳: او از طریق موبایل با کوکب تماس گرفت و از او کمک خواست.

پس از آنکه همه ی اشیاء در داستان گنجانده شدند، آنها را از اتاق بیرون ببرید. ببینید چه کسی می تواند بیشترین تعداد آیتم ها را به خاطر بیاورد. حالا داستان را مجددا به صورت گروهی نقل کنید و این کار را به نوبت انجام بدهید. گروه احتمالا قادر خواهد بود کل داستان و درنتیجه همه ی آیتم ها را به خاطر بیاورد.

جور کردن جفت ها

در این بازی مجموعه ای از کارت ها یا کاشی های جفت وجود دارد که به پشت روی میز قرار داده شده اند و شما باید کارت های جفت را پیدا کنید:

  • 24 کارت شامل ۱۲ جفتِ یکسان را به پشت روی میز بچینید.
  • کارت ها را جا به جا کنید، طوری که ندانید کدام دو کارت شبیه هم هستند.
  • هر دفعه یک کارت را برگردانید، به عدد یا شکل آن نگاه کنید و سپس آن را مجددا به پشت برگردانید.
  • این فرایند را آن قدر تکرار کنید تا کارتی را برگردانید که با کارت قبلی جفت باشد.
  • وقتی یک جفت یکسان را یافتید، آنها را از گروه خارج کنید.
  • تا زمانی که همه ی جفت ها را پیدا نکرده اید، باید این مراحل را تکرار کنید.
  • می توانید هنگام انجام بازی زمان بگیرید و ببینید هر بار چقدر سرعت تان بیشتر می شود.
  • همین طور که در انجام بازی بهتر و بهتر می شوید، تعداد کارت ها را بیشتر کنید و آنها را از ۲۴ به ۳۰ سپس ۳۶، ۴۲ و… افزایش بدهید.
افزایش حافظه کودک با طب سنتی

افزایش حافطه با بازی

جورچین کورکورانه

یک روش سرگرم کننده و ارزان دیگر برای تقویت حافظه و افزایش تمرکز، جورچین است. بازی جورچین به صورت کورکورانه، یعنی بدون نگاه کردن به تصویر کامل شده ی روی جعبه، تلاش کنید پازل را کامل کنید:

  • ابتدا به تصویر پازل تکمیل شده نگاه کنید. به خودتان چند دقیقه زمان بدهید تا تصویر را به حافظه ی بلندمدت تان بسپارید.
  • سپس قطعات پازل را به هم بریزید.
  • حالا بدون نگاه کردن به تصویر پازل تکمیل شده، سعی کنید قطعات را کنار هم بچینید تا تصویر کامل شود.
آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید