مربای توت فرنگی تقریبا جزء آن دسته از مرباهایی است که طرفدار زیادی دارد و به ویژه در اوایل فصل تابستان بازارش حسابی داغ می شود. شما می توانید برای تهیه ی یک مربای توت فرنگی مجلسی و خوشمزه همراه تانما باشید.

مربای توت فرنگی

مربای توت فرنگی مجلسی

مواد لازم تهیه مربای توت فرنگی

  • توت فرنگی یک کیلو
  • شکر 800 گرم
  • جوهر لیمو نوک قاشق چایخوری
  • آب نصف لیوان

طرز تهیه مربای توت فرنگی

برای درست کردن مربای توت فرنگی به هیچ وجه از توت فرنگی های گلخانه ای استفاده نکنید.سعی کنید از توت فرنگی های ریزتر برای درست کردن مربا استفاده کنید.

برای شروع کار باید اول توت فرنگی ها را خوب بشویید و اجازه دهید تا در داخل آبکش آب اضافی آن گرفته شود.

سپس برگ های آن را جدا کنید و در داخل قابلمه لعابی که گنجایشش 3 برابر مقدار توت فرنگی هاست می ریزیم.

به این روش که اول مقداری از توت فرنگی ها را می ریزیم و بعد روی آنها شکر و به همین ترتیب 2 الی 3 بار این کار را انجام میدهیم.

در آخر نصف لیوان آبی را که داشتیم به توت فرنگی ها اضافه میکنیم.

مربای توت فرنگی

مربای توت فرنگی با جوهر لیمو

کدر شدن رنگ مربا توت فرنگی

اگر می خواهید رنگ مربای شما شفاف و براق شود باید برای پخت مربا وقت بیشتری بگذارید. زمانی که توت فرنگی را به شهد اضافه می کنید مدام روی مربا کف جمع می شود و باید این کف ها را جمع کنید و دور بریزید تا در پایان پخت رنگ مربای شما کدر نشود.

نگهداری از مربای توت فرنگی

قبل از ریختن مربا داخل شیشه از تمیز و خشک بودن ظرف مطمئن شوید.

از ظروف پلاستیکی برای نگهداری مربا استفاده نکنید.

اگر قرار است مربا را به مدت طولانی تری نگهداری کنید ؛ لازم است ظرف مربا را استریل کنید.

درب شیشه مربا را محکم ببندید تا از ورود هوا جلوگیری شود. می توانید ظرف مربا را در داخل ظرف آب قرار داده و حرارت دهید با این کار هوای باقی مانده از داخل ظرف خارج شده ، به این ترتیب درب ظرف محکم تر و وکیوم می شود .

نگهداری مربا در بیرون از یخچال موجب تیره تر شدن رنگ مربا شده و ممکن است طعم مربا تغییر کند

در هنگام هم زدن و ریختن مربا بهتر است از ملاقه چوبی و یا استیل استفاده کرده و به خشک و تمیز بودن آن توجه داشته باشید.

دقت داشته باشید ظرف مربا طوری پر شود که روی مواد تا نزدیک دهانه ظرف شهد مربا قرار گرفته شود ، با این کار از خشک شدن روی مربا و فساد احتمالی پیشگیری می شود.

مربای توت فرنگی

میزان شکر برای مربای توت فرنگی

مارمالاد توت فرنگی

توت فرنگی ها را پس از شستن و تمیز کردن در قابلمه لعابی بریزید و له کنید و شکر را لا به لای آنها بریزید و به مدت 2 تا 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا شکر آب شود.

بعد از اینکه شکر در توت فرنگی ها حل شد قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید. هر از گاهی آن را هم بزنید تا مارمالاد سفت شود.

ژلاتین را در کمی آب جوش حل کنید و داخل مارمالاد سفت شده بریزید تا یکی دو جوش بزند. بعد حرارت زیر آن را خاموش کنید . مارمالاد توت فرنگی بعد از خنک شدن باید غلیظ و کاملا بدون آب باشد. آن را در شیشه های مناسب و در یخچال نگهداری کنید.

نکته

اگر در هنگام پخت مربا یا مارمالاد ،میوه و شکر را با حرارت بالا و در مدت زمان زیادتری بجوشانید،رنگ آنها تیره تر خواهد شد.

برای درست کردن مارمالاد باید در مصرف ژله یا پودر ژلاتین دقت کنید تا مارمالاد به کشسانی عسل نرسد.

برای اینکه مارمالاد توت فرنگی یا هر نوع مارمالاد دیگری رنگ بهتری پیدا کند بهتر است آن را داخل ظرف مسی یا لعابی درست کنید.

برای تهیه مارمالاد توت فرنگی، به ازای هر 1 کیلو توت فرنگی به 1 کیلو شکر نیاز دارید.

مربای توت فرنگی

مارمالاد توت فرنگی

تفاوت مارمالاد با مربا

معمولا در فرآیند تولید مربا، تکه های میوه قابل دیدن را داخل شهدی شیرین داریم. حالا اگر طی فرآیند تولید، میوه ها را بپزند، آن ها را هم بزنند، با آب و شکر مخلوط کنند و به شکل خمیر دربیاورند، آن وقت است که می توانیم بگوییم به جای مربا، مارمالاد داریم. به عبارت ساده تر، مارمالاد به مربای خمیری یا ژله ای شکل گفته می شود که به هیچ عنوان تکه های میوه در آن وجود ندارد و میوه ها به صورت رنده یا ریز شده هستند.

مربای توت فرنگی با عسل

  • توت فرنگی ریز و سفت و رسیده ۱ کیلو گرم
  • عسل ۱ کیلو گرم
  • وانیل ( در صورت تمایل ) ۱ قاشق چای خوری

طرز تهیه

ابتدا توت فرنگی ها را تمیز کنید و دم آنها را جدا سازید سپس خوب بشویید. توت فرنگی ها را داخل یک قابلمه لعابی بریزید و لابه لای آنها را عسل بپاشید و حدود ۸ الی ۹ ساعت بگذارید تا توت فرنگی ها به اصطلاح آب بیندازند.
سپس قابلمه را روی شعله زیاد اجاق گاز قرار دهید. هنگام جوشیدن، کفی روی سطح مربا ایجاد می شود که بهتر است آن را یکی دوبار بگیرید. در صورتی که مایل هستید طعم وانیل نیز در مربای شما باشد حالا هنگام اضافه کردن وانیل است.
وقتی که شربت مربای توت فرنگی قوام آمد، قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید. برای آماده شدن مربای توت فرنگی، به حدود نیم ساعت زمان نیاز است؛ هر چه این مدت طولانی تر باشد مربا تیره رنگ تر می شود.

مربای توت فرنگی

علت سر رفتن مربای توت فرنگی

مربای توت فرنگی با ژلاتین

  • توت فرنگی (ترجیحا ریز) 1 کیلو
  • شکر 800 گرم
  • پودر ژلاتین 1 قاشق چای خوری
  • آب سرد یک چهارم پیمانه
  • جوهر لیمو یک دوم قاشق چای خوری

طرز تهیه

بعد از شستن توت فرنگی، و گرفتن برگهای سبز بالای توت ها، آنها را در ظرف مناسب بریزد. اگر توت ها درشت بود به دو نیم تقسیم کنید. شکر را لای توت ها بدهید و در ظرف را ببندید و 12 ساعت در یخچال قرار دهید تا آب میان بافتی خارج شود.
سپس توت ها را از آب جدا کنید و آب را روی حرارت متوسط قرار دهید تا آب بدست آمده به جوش بیاید و کمی غلیظ گردد. در این فاصله کف روی شربت را بگیرید. در این فاصله پودر ژلاتین و آب سرد را مخلوط کنید و روی حرارت غیر مستقیم مثل کتری قرار دهید تا پودر ژلاتین حل شود. وقتی شربت شروع به حباب زدن کرد توت فرنگی ها را اضافه کنید. اول حرارت را زیاد کنید و کف ایجاد شده را بگیرید و 8 تا 10 دقیقه اجازه پخت دهید. در نهایت ژلاتین حل شده و جوهر نمک را اضافه کنید و مربا را مخلوط کنید و از روی حرارت بر دارید. جوهر نمک جهت شکرک نزدن مورد استفاده قرار می گیرد.

مربای توت فرنگی

مربای توت فرنگی با ژلاتین

نکات تهیه مربای مربای توت فرنگی

برای پختن مربای توت فرنگی از قابلمه لعابی در ابعاد و اندازه مناسب استفاده کنید.

مهمترین نکته در پخت مربا ، قوام آمدن شربت آن است که باید به آن دقت کنید.

بعد از اینکه مربای توت فرنگی پخته شد باید صبر کنید تا کاملا خنک شود و بعد داخل شیشه بریزید.

اگر توت فرنگی ها آب دار باشند ممکن است بیشتر از 30 دقیقه زمان برای قوام آمدن شربت نیاز باشد.

از توت فرنگی های سفت ، ریز و بدون لک برای تهیه مربا استفاده کنید تا هنگام پخت مربا توت ها له نشوند و ظاهرخود را از دست ندهند.

توت فرنگی های درشت را برای تهیه مربا خرد کنید . تا هم زمان پخت مربا کوتاه تر شود و هم رنگ مربا در اثر جوشیدن زیاد تیره نشود.

به هیچ وجه قاشق خیس را داخل مربای پخته شده نزنید چون باعث کپک زدن آن میشود.

برای اینکه مطمئن شوید قوام مربا کافیست باید ببینید بعد از خنک شدن حالت کشدار پیدا میکند یا نه . برای اینکار چند قطره از مربا را داخل ظرفی بریزد و امتحان کنید.

درب قابلمه ی مربا را از اول تا آخر پخت نبندید تا رنگ مربا تغییر نکند.

بهتر است برای توت فرنگی های شیرین به همان اندازه شکر در نظر بگیرید . ولی اگر مزه توت فرنگی ها ملس بود میزان شکر را یک و نیم برابر کنید.

اگر شکر کم باشد و شربت مربا قوام نیاید و پخت توت فرنگی ها کافی نباشد ، مربا کپک میزند.

زمان پخت مربا هر چقدر بیشتر باشد رنگ آن تیره تر می شود.

دارچین ،هل، وانیل، زعفران و بادیان ستاره ای عطر مربا را بیشتر خواهند کرد .هرچند طعم توت فرنگی به تنهایی عطر مربا را منحصر به فرد میکند.

حتما کف های را که روی مربا هنگام حرارت ایجاد میشود را بردارید تا هم مربا شکرک نزند و هم خوش رنگ تر بماند.

زمان پخت مربا به مقدار آن بستگی دارد.

برای اینکه مربا تیره رنگ نشود آبلیمو را در آخر پخت مربا اضافه کنید.

مربای توت فرنگی

مربای توت فرنگی فوری

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید