مربای زردآلو علاوه بر رنگ و ظاهر زیبا، عطر و طعم بی نظیری هم دارد. این مربا مزه ای شبیه “مربای قیسی” دارد. البته ماندگاری این مربا کمتر از آن بوده و همچنین از لحاظ قیمت نیز ارزان تر از آن می باشد. در تانما با نکات تهیه مربای زردآلو و مارمالاد آن بیشتر آشنا شوید.

مربای زردآلو

مربای زردآلو

مواد لازم تهیه مربای زردآلو

  • زردآلوی سفت 1 کیلو
  • شکر 900 گرم
  • گلاب یا (پودر هل) به اندازه کافی
  • زعفران آب گرفته غلیظ یک قاشق غذاخوری
  • آب یک لیوان
  • آبلیمو یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه مربای زردآلو

برای تهیه مربای زردآلو ابتدا باید شکر و آب را روی حرارت می گذاریم تا شکر کامل حل شود، جوش که آمد زردآلوها را بریزید و حرارت را کم کنید، می توانید مغزهای زردآلو هم پوست گرفته و خلال کنید همراه زردآلوها بریزید تا حدودا 20 دقیقه با هم بجوشد زیاد هم نزنید چون له می شوند، سپس گلاب و زعفران اضافه و 5 دقیقه دیگر که جوشید آبلیمو را بریزید حرارت را خاموش کنید.

میزان شکر برای مربای زردآلو

اندازه شکر در مربای زردآلو بستگی به خود زردآلو دارد بعضی از زردآلو ها شیرین تر و بعضی ها از شیرینی کمتری برخوردار هستند. ولی غالبا برای مثال هر یک کیلو زردآلو به یک کیلو شکر احتیاج داریم.

مربای زردآلو

طرز تهیه مربای زردآلو

علت سر رفتن مربای زردآلو

حرارت تهیه مربای زردآلو باید متوسط رو به کم باشد. دائم هم حواستان باشد و گه گاهی همش بزنید.

یکی از روش هایی که کمک میکنه مرباتون هی تند تند سر نره و از سرعت سر رفتنش کم میکنه اینه که یه قاشق چوبی توی مربا بذارید ولی نتیجه ش صد درصدی نیست و باز هم باید بالا سرش باشید.

یه کار دیگه هم که میتونید بکنید اینه که از ابتدا قابلمه ی بزرگی انتخاب کنید که چند برابر حجم مربا گنجایش داشته باشه. اینطوری هر چقدر هم مرباتون بالا بیاد از قابلمه بیرون نمیریزد.

نگهداری از مربای زردآلو

قبل از ریختن مربا داخل شیشه از تمیز و خشک بودن ظرف مطمئن شوید.

از ظروف پلاستیکی برای نگهداری مربا استفاده نکنید.

اگر قرار است مربا را به مدت طولانی تری نگهداری کنید ؛ لازم است ظرف مربا را استریل کنید.

درب شیشه مربا را محکم ببندید تا از ورود هوا جلوگیری شود. می توانید ظرف مربا را در داخل ظرف آب قرار داده و حرارت دهید با این کار هوای باقی مانده از داخل ظرف خارج شده ، به این ترتیب درب ظرف محکم تر و وکیوم می شود .

نگهداری مربا در بیرون از یخچال موجب تیره تر شدن رنگ مربا شده و ممکن است طعم مربا تغییر کند

در هنگام هم زدن و ریختن مربا بهتر است از ملاقه چوبی و یا استیل استفاده کرده و به خشک و تمیز بودن آن توجه داشته باشید.

دقت داشته باشید ظرف مربا طوری پر شود که روی مواد تا نزدیک دهانه ظرف شهد مربا قرار گرفته شود ، با این کار از خشک شدن روی مربا و فساد احتمالی پیشگیری می شود.

مربای زردآلو

نگهداری از مربای زردآلو

مارمالاد زردآلو

مارمالاد زرد آلو علاوه بر مغذی بودن ظاهری بسیار زیبا دارد و خیلی خوش طعم و خوشمزه است.این مارمالاد برای استفاده درتارت، چیزکیک و انواع دسرها مناسب است.

مواد لازم

  • زعفران آب کرده غلیظ 2 قاشق غذاخوری
  • زردآلو 1 کیلو
  • پودر ژلاتین 1 قاشق مرباخوری پر
  • شکر 1 کیلو
  • آبلیمو 1 قاشق سوپخوری
  • گلاب 1 قاشق سوپخوری

طرز تهیه

زرد آلو های رسیده و شیرین را پس از شستن از وسط نصف کنید و هسته آن را در بیاورید.سپس در دستگاه غذا ساز بریزید تا له شوند ولی آب نیندازند.

زرد آلوهای له شده را در ظرفی ریخته و با شکر مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشند و غلیظ شود. بعد زعفران را به آن اضافه کنید.

در این فاصله پودر ژلاتین و گلاب را به روش بن ماری روی بخار کتری حل کنید و وقتی مارمالاد قوام کافی را بدست آورد ،آبلیمو را به آن اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.

سپس گلاب و ژلاتین حل شده را به مارمالاد اضافه کنید و خوب هم بزنید. پس از اینکه مارمالاد زرد آلو خنک شد آن را در ظرف یا شیشه مورد نظر بریزید و درب آن را محکم ببندید و در یخچال نگه دارید.

نکات مهم برای تهیه مارمالاد زردآلو

  • برای تهیه مارمالاد زردآلو از میوه های رسیده، سالم و بدون لک استفاده کنید.
  • به منظور جلوگیری از شکرک زدن مارمالاد زردآلو، می توانید ۱/۴ قاشق چایخوری جوهر لیمو یا آب لیمو را به آن اضافه کنید.
  • شیشه های مورد استفاده برای نگهداری مارمالاد را قبل از مصرف، تمیز بشویید و اجازه دهید کاملا خشک شوند.
  • برای خوش طعم تر شدن مارمالاد می توانید کمی پودر دارچین یا هل و حتی وانیل اضافه کنید.
مربای زردآلو

مارمالاد زردآلو

تفاوت مارمالاد با مربا

معمولا در فرآیند تولید مربا، تکه های میوه قابل دیدن را داخل شهدی شیرین داریم. حالا اگر طی فرآیند تولید، میوه ها را بپزند، آن ها را هم بزنند، با آب و شکر مخلوط کنند و به شکل خمیر دربیاورند، آن وقت است که می توانیم بگوییم به جای مربا، مارمالاد داریم. به عبارت ساده تر، مارمالاد به مربای خمیری یا ژله ای شکل گفته می شود که به هیچ عنوان تکه های میوه در آن وجود ندارد و میوه ها به صورت رنده یا ریز شده هستند.

مربای زردآلو

تفاوت بین مربا و مارمالاد

آیا این مطلب مفید بود؟ 1
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید