جراحی بینی امروزه درکشورمان به حدی پیشرفت کرده است که مراجعه کنندگان از خارج کشور هم برای انجام آن به ایران سفر می کنند چرا که تکرار زیاد این جراحی متخصصان و جراحان را جزو کارکشته و ماهرترین جراحان زیبایی بینی در دنیا کرده است . کسانی که به سمت جراحی بینی می روند همگی یک هدف مشترک دارند و آن هم رسیدن به چهره ای زیبا و متفاوت با چهره ی قبلی است . البته افرادی هم هستند که مشکلاتی مانند انحراف , پلیپ و یا بیماری هایی از این قبیل دارند اما برای سیاری از افراد عمل زیبایی حرف اول و میزند . ما در این قسمت از تانما روش های جراحی بینی را به طور کامل برای شما جمع آوری کرده ایم.

جراحی بینی

روش جراحی بینی

جراحی ترمیمی بینی

جراحی ترمیمی بینی میتواند بسیاری از مشکلات جراحی اولیه را برطرف کند.

در جراحی زیبایی بینی اگر به هر دلیلی برای بینی بیمار مشکلی پیش بیاید. بهترین راه انتخاب بهترین جراح ترمیم بینی است.

جراحی ترمیم بینی به منظور بازسازی و اصلاح ایرادهایی که در اثر جراحی قبلی به وجود آمده است، انجام می شود. گاهی در جراحی بینی، جراح به نکات ریزی توجه نکرده و باعث به وجود آمدن نقص های کوچک می شود. این مشکل سبب نارضایتی بیمار از جراحی زیبایی می گردد.

جراحی ترمیمی بینی چگونه است؟

البته همان طور که می بینید هدف این جراحی تا حد زیادی از نام این جراحی مشخص است. بعد از انجام اولین جراحی زیبایی بینی اگر نتایج دلخواه بیمار نباشد این جراحی انجام می شود.جراحی ترمیمی بینی در اکثر موارد حتی گران تر از جراحی اولیه بینی است, زیرا دکتر جراحی بینی علاوه بر ترمیم و بازسازی بینی باید تغییرات بیشتری را نسبت به جراحی اولیه انجام دهد و جدای از این موارد جراحی ترمیم بینی پیچیده تر و سخت تر از جراحی اولیه ی بینی است.

مشکلات قابل حل در عمل ترمیمی بینی

مشکلات زیر اگر در عمل جراحی بینی اول اصلاح نشده باشد، تا حدود زیادی با جراحی ترمیمی قابل حل است.

  • غضروف هایی که باعث به وجود آمدن قوز بینی شده است به مقدار مناسب برداشته نشده و بینی همچنان دارای برآمدگی است
  • کجی بینی
  • انحراف بینی
  • بافت بینی بیشتر از حد نیاز برداشته شده است و با این امر در قسمت پشت و یا دیواره بینی باعث ایجاد فرورفتگی شده و یا بینی بیش از اندازه سربالا شده است.

از مشکل ترین عمل های ترمیمی جراحی بینی زمانی است که پوست در هنگام عمل اول و یا بعد از آن آسیب دیده باشد. گاهی اوقات حتی ترمیم برای این بیماران مقدور نیست.

جراحی بینی

جراحی ترمیمی بینی

رینو پلاستی

رینوپلاستی یا جراحی زیبایی بینی در لغت از دو کلمه رینو و پلاستی تشکیل شده است. رینو به معنای بینی و پلاستی به معنای اصلاح یا زیبا کردن است.

قدمت رینوپلاستی مدرن به ۵۰ تا ۶۰ سال قبل و بعد از جنگ جهانی دوم بر می گردد. در ایران از دهه ۴۰ شمسی اقدام به جراحی زیبایی بینی شد. بعد از انقلاب اولین گروهی که اقدام به جراحی زیبایی عمل بینی کردند متخصصین گوش وحلق وبینی بودند. البته در حال حاضر تعداد متقاضیان عمل زیبایی در ایران روز به روز افزایش یافته که متاسفانه حتی در سطح جهانی نیز رکورد شکن است.

رینوپلاستی به صورت خیلی خلاصه تغییر فرم بینی که با تغییر در ظاهر بینی یا همراه با تغییر در تیغه بینی می تواند همراه باشد. جراحی بینی برای زیباسازی ظاهر بینی و یا بهبود عملکرد بینی و یا برطرف ساختن نواقص بینی انجام می شود. رینوپلاستی (عمل زیبایی بینی ) بسته به افراد مختلف، می تواند منجر به کوچک یا بزرگ شدن اندازه بینی، تغییر شکل بینی، پهن تر یا باریک تر شدن نوک بینی و یا تغییر ارتفاع یا طول بینی منجر گردد.

مشکلاتی که رینوپلاستی می تواند برطرف نماید

در رینو پلاستی ایراد های مختلف بینی را می توان برطرف کرد ، برای مثال

  • بزرگ بودن اندازه بینی
  • قوزدار بودن بینی
  • افتادگی نوک بینی یا کم بودن زاویه بینی ولب
  • پهن بودن بینی
  • بزرگ بودن سوراخ های بینی
  • جعبه ای شکل بودن نوک بینی
  • زیاد بودن فاصله نوک بینی تا صورت
  • دررفتگی تیغه بینی وغیرقرینه بودن بینی
  • دو شاخه بودن نوک بینی
  • دماغ زین اسبی متعاقب ضربه های قبلی ویا عمل جراحی انحراف تیغه بینی
  • بد شکلی های بعدازعمل جراحی

نکاتی در مورد رینوپلاستی ( عمل زیبایی بینی)

بهترین نتایج در جراحی بینی یا رینوپلاستی با استفاده از تکنیک های محافظه کارانه که ظاهر طبیعی و معمولی بینی را حفظ می کنند به دست می آید، بنابراین بیماران محترم بایستی از جراحی های به اصطلاح فانتزی پرهیز کنند.

نکته مهم دیگر کیفیت و ضخامت پوست و زوایای بینی می باشد که با استفاده از عکس های رنگی استاندارد و یک شکل قبل از عمل و تکرار سریالی آنها پس از عمل وضعیت پوست و زوایای بینی مشخص می شود.

جراحی بینی

رینو پلاستی

افراد مناسب جراحی بینی

افرادی که از ظاهر بینی خود راضی نیستند و نسبت به اندازه بینی خود در مقایسه با سایر اعضای صورت خود ناراضی هستند، مسلما نسبت به جراحی بینی کاندیدهای مناسبی هستند که اقدام به تغییر و کوچک کردن بینی خود بکنند.

افراد مناسب جراحی بینی باید از سلامت عمومی برخوردار باشند، سیگار نکشند وانتظارات واقع گرایانه ای از نتیجه جراحی داشته باشند. بسیار زیادی از افراد هستند که با حساسیت بالا و ایراداتی که بر بینی خود می گیرند خواهان جراحی بینی هستند در صورتی که این افراد بدون عمل جراحی بینی ظاهری مناسب با زیبایی نسبی دارند. در نظر داشته باشید که عمل زیبایی می تواند حسی که نسبت به ظاهر خود دارید را تغییر دهد اما نمی تواند در حسی که کلا درباره خودتان دارید تغییری ایجاد کند.

باید به خاطر داشته باشید که عمل زیبایی می تواند ظاهر شما را آنگونه که دیگران شما را می بینند تغییر دهد اما نمی تواند در احترام به نفس شما تغییری ایجاد کند. در واقع عمل زیبایی برای افرادی مناسب است که اعتماد به نفس خوبی دارند و تنها چیزی که از آن ناراضی هستند صرفا ظاهرشان است.

برای اینکه بدانید برای انجام جراحی بینی کاندید مناسبی هستید یا خیر بهتر است ابتدا انگیزه و دلایل تمایل به انجام جراحی را بررسی کنید و یک جلسه مشاوره با جراح بینی داشته باشید .

جراح بینی خوب , در صورتی که بینی از لحاظ علم زیبایی شناسی به جراحی نیازی نداشته باشد با بیمار صحبت خواهد کرد و سعی بر این دارد که فرد را از انجام دادن این جراحی منصرف سازد.

جراحی بینی

افراد مناسب جراحی بینی

بهترین سن جراحی بینی

در بچه ها محدودیت های مشخصی وجود دارد كه مانع از جراحی بینی قبل ازبلوغ كامل می شود اغلب دختران در پایان 16سالگی و پسرها در پایان 18 سالگی به بلوغ كامل رسیده اند و می توانند تحت عمل جراحی بینی قرار گیرند. اصلاح عیوب بینی دراین سن باعث می شود اعتمادبه نفس نوجوان در یك زمان طلایی از زندگی وی بیشتر شود و نباید فراموش كنیم كه در این زمان است كه نوجوان نه تنها خودش را می شناسد بلكه احتمالاً آینده اش را پایه ریزی خواهد كرد.

از طرف دیگر امروزه تعداد قابل توجهی از متقاضیان جراحی بینی افراد بالای 40 سال هستند. بسیاری از آنها اظهار می كنند كه در زندگیشان از شكل بینی خودشان رضایت نداشته اند و در نهایت برای جراحی بینی مراجعه كرده اند. چنانچه وضعیت عمومی وسلامتی فرد خوب باشد هیچ وقت برای جراحی بینی دیر نیست.

دراین موارد معمولا جراحی بینی همراه با سایر اعمال زیبایی صورت مثل كشیدن پوست صورت و … .. به طور همزمان انجام می گیرد. از طرف دیگر برخلاف دوران قدیم امروزه جراحی بینی مردان بسیار رواج یافته به طوری که برخی از جراحان بینی، بیشتر مراجعین شان را مردان (بخصوص جوانان) تشکیل می دهند.

اهداف جراحی بینی

اکثر افراد بر این باور هستند که جراحی بینی تنها تحت عنوان جراحی زیبایی می باشد . ولی اهداف جراحی بینی متفاوت است .

هر ساله هزاران نفر تحت جراحی بینی قرار می گیرند . جراحی بینی ممکن است برای اهداف زیبایی انجام شود یا یک روش ترکیبی برای بهبود شکل و عملکرد بینی باشد . همچنین ممکن است بیمار دچار مشکلات تنفسی بینی باشد و یا آسیب جدی به بینی وارد شده باشد ونیاز به جراحی داشته باشد .

بیمارانی که از هر دلیلی جراحی بینی را انجام می دهند باید به دنبال پزشک باشند که متخصص عمل جراحی بینی و جراحی پلاستیک باشد. جراح بینی این اطمینان را حاصل خواهد کرد که تنفس اولویت بیشتری نسبت به ظاهر بینی دارد . جراح زیبایی بینی (رینوپلاستی) شکل بینی را بهبود می بخشد ، و بینی را متناسب با چهره بیمار جراحی می کند تا تناسب بینی با سایر اجزای صورت برقرار باشد . از آنجا که بینی برجسته ترین ویژگی صورت است ، حتی تغییرات جزئی می تواند به شدت در ظاهر بینی نقش داشته باشد.

جراحی های بینی با چه اهدافی انجام می گیرد؟

باید گفت جراحی های بینی با اهداف متعددی انجام می شود که می توان آنها را به دو دسته کلی تقسیم کرد:
دسته اول جراحی هایی هستند که در جهت اصلاح عملکرد بینی انجام می شوند و بطور عمده اصلاح انحراف تیغه میانی بینی را شامل می شود. مشکلات دیگری مانند پولیپ و تورم بافت های داخل بینی نیز ممکن است نیازمند جراحی های پیچیده تری باشد که در بسیاری از موارد مستلزم استفاده از روش های اندوسکوپیک است.
دسته دوم جراحی هایی با هدف تغییر شکل خارجی بینی و زیبایی است که به جراحی پلاستیک بینی یا راینو پلاستی معروف است.

جراحی بینی

اهداف جراحی بینی

تکنیک های جراحی بینی

کسب دانش آناتومی بینی به تنهایی کافی نیست. جراحی زیبایی بینی نوعی مجسمه سازی با استفاده از مواد اولیه بیولوژیکی است(غضروف و استخوان).

به همین منظور باید از اصول هنری استفاده نمود.در کتب مختلف و در دوران های مختلف تکنیک های متعدد و متنوعی جهت جراحی زیبایی بینی ابداع و عرضه شده است ولی آنچه هم اکنون در سراسر دنیا مقبول است دو روش باز و بسته میباشد.

در روش بسته برش ها در داخل بینی داده می شوند و لذا برش و بخیه ای بر روی پوست وجود ندارد.محل برش ها درست در امتداد تیغه بینی و غضروف های کناری است. مزیت این روش تورم کمتر و عدم وجود بخیه پوستی و عیب آن دقت کم و ضعف در شکل دهی نوک بینی است.

در روش باز که برخی آن را جراحی بینی نوین می نامند، برش کوچکی بر روی پوست کلوملا (ستون بین سوراخهای بینی) داده میشود که در داخل سوراخ های بینی امتداد می یابد.

این برش در انتهای عمل بخیه می گردد. به علت نازکی پوست این ناحیه، جای برش خیلی خوب و خیلی زود برطرف می شود.

عیب این روش تورم بیشتر بینی بوده و مزیت آن دید مستقیم جراح در حین عمل، تسلط بر شکل دهی نوک بینی، دقت و ظرافت بسیار بالاتر و احتمال بسیار کمتر نیاز به عمل جراحی مجدد می باشد.

به یاد داشته باشید که برشی که در کناره های پره های بینی داده میشود ممکن است در هر یک از تکنیک های باز یا بسته مورد استفاده قرار گیرد و ارتباطی به باز یا بسته بودن روش جراحی ندارد.
در اینجا لازم به ذکر است که اصطلاح جراحی لیزری در زیبایی بینی غیرواقع و بی معنا است و در هیچ جای دنیا اصطلاح عمل های جراحی لیزری زیبایی بینی معنایی ندارد. لیزر همانند چاقوی جراحی ابزاری است که در اتاق عمل وجود دارد و در صورت لزوم از آن استفاده می شود، اما اینکه استفاده از آن یک نوع روش خاص و جدید باشد به هیچ عنوان در هیچ کدام از متون علمی مرجع وجود ندارد.

متأسفانه برخی با تبلیغ اینكه خدمات پزشكی و اعمال جراحی را با لیزر انجام می دهند در صدد القاء این پیام هستند كه خدمات بهتری ارائه می كنند؛ که البته این عوام فریبی محض است .

پس به طور کلی ما دو نوع تکنیک جراحی بینی داریم

انتخاب تکینک مناسب

هر دو تکنیک باز و تکنیک بسته می توانند برای بیمار بسیار کارآمد باشند. جراح بخوبی بهترین تکنیک برای هر بیمار را تشخیص و معین نموده و بر اساس شکل طبیعی بینی و اهداف جراحی بینی، عمل زیبایی را انجام میدهد. اگر بیمار نیاز و خواستار تغییرات بسیاری باشد، یا جراحی ترمیمی را انجام می دهد، بهترین روش برای آنها استفاده از تکنیک باز جراحی زیبایی بینی است. به این دلیل که در این روش جراح به قسمت زیادی از بینی به راحتی دسترسی دارد.

حتی در برخی موارد، دکتر به راحتی می تواند تغییراتی بر روی نوک بینی ایجاد کند. اگر تنها مشکل بیمار پل بینی اوست، تکنیک جراحی بسته می تواند راه گشاه باشد. باید به این موضوع توجه داشته باشیم که بیماران با هم متفاوت هستند و نمی توان قانون ثابتی برای استفاده از هر کدام از تکنیک ها تعیین نمود.

جراحی بینی

تکنیک های جراحی بینی

جراحی بینی با تکنیک بسته

جراحی بسته بینی تکنیکی است که در آن اصلاحات و تغییر شکل های بینی از داخل بینی انجام می شود، تا دیگر نیازی به ایجاد برش در قاعده بینی نباشد. این تکنیک برای بیمارانی مناسب است که برای اولین بار جراحی زیبایی بینی داشته اند.

یکی از تفاوت های اصلی بین تکنیک های باز و بسته این است که در تکنیک بسته نیازی به استفاده از برش شبیه v معکوس در قاعده بینی نیست. بنابراین، در تکنیک بسته هیچ اسکاری (جای زخم) در بیرون بینی به جا نمی ماند.

مزایا

  • نیاز کمتر به برش
  • کاهش احتمال تحلیل تکیه گاه نوک بینی
  • کاهش ورم و کبودی دور چشم بعد از عمل
  • کاهش احتمال تشکیل اسکار یا بروز عوارض ناشی از جراحی
  • قابلیت ایجاد تغییراتی دقیق با ظاهری طبیعی
  • تغییرات ایجاد شده در بینی قابل پیش بینی تر بوده و در مدت کوتاه تری، از طریق لمس، قابل احساس خواهند بود.
  • قابلیت دستیابی به بهبودهای مورد نظر بدون نیاز به شکافتن بینی
  • کوتاه تر بودن زمان عمل
  • کاهش احتمال ضعف و ناخوشی ناشی از عمل، خصوصاً در بیماران مسن تر
  • از بین رفتن احتمال ایجاد هرگونه اسکار در سطح بیرونی قاعده بینی
  • کاهش ورم بعد از عمل
  • بازگشت سریع تر به ظاهر طبیعی
جراحی بینی

جراحی بینی با تکنیک بسته

چه کسانی فرد متقاضی مناسب برای جراحی بسته بینی هستند؟

افراد مناسب برای جراحی بسته بینی معمولاً دارای بدشکلی های غیرپیچیده، تقارن نوک بینی و یک پل بینی متناسب و متقارن بوده و سابقه ضرب دیدگی شدید بینی ندارند. بینی های شدیداً کج یا نامتقارن گزینه های مناسبی برای این تکنیک نیستند.

بیمار چگونه باید برای جراحی بسته بینی آماده شود؟

بیمار ابتدا باید با جراح مشاوره کند تا گزینه های موجود برای او توضیح داده شوند. در اینجا جراح تعیین خواهد کرد که بیمار متقاضی مناسب برای عمل بسته بینی هست یا خیر. اگر بیمار سیگاری باشد، جراح از وی می خواهد، برای جلوگیری از بروز برخی عوارض، مدتی قبل از جراحی کشیدن سیگار را متوقف کند.

از آنجا که برخی داروها می توانند در فرایند بهبود اخلال ایجاد کنند، بیمار می بایست در هنگام ارائه تاریخچه پزشکی خود به جراح، نام داروهایی که مصرف می کند را نیز ذکر کند. از آنجا بینی هر شخصی با دیگری تفاوت دارد، در هنگام جراحی شکل، پوست و وضعیت کلی بینی بیمار نیز در نظر گرفته می شود.

جراحی بسته بینی چگونه انجام می شود؟

در جراحی بسته بینی تمامی برش ها در داخل بینی ایجاد می شوند. عمل بسته بینی یا رینوپلاستی بسته معمولاً حدود 2 ساعت زمان می برد، البته در برخی موارد پیچیده تر تا 3 ساعت نیز طول می کشد.

عمل بسته بینی برای پزشک یک جراحی پیچیده و ظریف بوده اما برای بیمار یک عمل ساده و راحت است. به منظور فراهم آوردن بالاترین سطح ایمنی و راحتی، جراحی در یک بیمارستان مجهز انجام می شود. در جراحی بسته، هیچگونه برشی در قاعد بینی (ناحیه بین دو پره بینی) ایجاد نمی شود. در مقابل، تمامی عمل از طریق حفره های طبیعی بینی انجام می گیرد.

در این تکنیک بعد از ایجاد برش ها، پوست قرار گرفته بر روی استخوان ها و غضروف بینی به آرامی بالا برده می شود تا جراح بتواند با دسترسی به ساختارهای داخلی بینی، شکل آن را تغییر دهد. تقریباً در تمام موارد جراح می تواند تنها با جابجا کردن غضروف موجود عمل را انجام دهد، اما گاهی نیاز می شود که کمی بافت از بینی برداشته شده یا به آن اضافه شود.

بعد از اتمام عمل بسته بینی، برش های ایجاد شده، بدون نیاز به قرار دادن گاز یا پنبه در داخل بینی، و تنها با استفاده از بخیه بسته می شوند. سپس روی بینی گچ یا اسپلینت قرار داده شده و بیمار، که تمام طول مدت عمل را در خواب بوده است، مستقیماً به اتاق ریکاوری برده می شود و تا زمانی که هوشیاری کامل خود را به دست بیاورد، در آنجا باقی می ماند.

در عمل بسته، تشکیل جای زخم چگونه خواهد بود؟

از آنجا که در این روش هیچ برشی بروی سطح بیرونی بینی ایجاد نمی شود، بعد از بهبودی هیچگونه اسکار (جای زخم) آشکاری وجود نخواهد داشت. در اینجا، برش ها در داخل بینی ایجاد می شوند، که به همین دلیل بعید است بعد از جراحی اسکار قابل مشاهده ای تشکیل شود.

بهبودی بعد از جراحی بسته بینی چه مزایایی دارد؟

در تکنیک بسته بافت های کمتری شکافته می شود، که در نتیجه، ورم بعد از عمل نیز کمتر خواهد بود. به علاوه، طول دوره بهبودی معمولاً در مقایسه با جراحی باز بینی کمتر است، که البته این مورد به میزان پیچیدگی عمل بستگی دارد.

هزینه جراحی بسته بینی

  • هزینه جراحی بسته بینی یا رینوپلاستی بسته به عوامل زیر بستگی دارد
  • اینکه جراحی بسته بینی اولین جراحی بوده یا برای اصلاح اشتباهات جراحی بینی قبلی انجام شود (جراحی ترمیمی یا ثانویه)
  • هزینه کلی جراحی به تعداد جراحی های موارد نیاز برای دستیابی به بینی مناسب بستگی دارد.
  • وجود مشکلات عملکردی بینی نیز نقش عمده ای در تعیین قیمت دارد. برای مثال، اگر نیاز باشد در حین عمل تعدادی پولیپ برداشته شده یا برخی مشکلات سینوسی رفع شوند، جراح از قبل موضوع را با شما در میان گذاشته و هزینه این موارد را نیز اعلام خواهد کرد.
  • هزینه بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی، بسته به اینکه کدام یک را انتخاب کنید، به هزینه های کلی عمل اضافه خواهد شد.
  • تجربه و سطح معلومات جراح در تعیین هزینه جراحی بسته بینی نقش دارد.
  • محلی که در آن عمل زیبایی بینی را انجام می دهید به اندازه سایر موارد مهم است.
  • همچنین، نیاز به پیوند بافت از بدن یا نوع مصنوعی آن نیز در هزینه جراحی بینی تأثیر خواهد داشت.
جراحی بینی

جراحی بینی با تکنیک بسته

جراحی بینی با تکنیک باز

در جراحی بینی به روش باز یک برش در پایه میانی بینی ( کالوملا ) می دهیم و پوست بینی به کمک برش در لبه داخلی پره ها به بالا می بریم تا نوک و پشت بینی قابل دسترسی باشد و جراح منطقه مورد نظر را کامل ببیند و تمام ساختمان بینی ( قسمت غضروفی ، استخوانی و بافت نرم ) به طور دقیق قابل رویت است . پس از آن بطور زیر مخاطی غضروف لترال بالایی را از تیغه میانی جدا نمود و اقدام به جراحی بینی می نماییم .

معمولاً رینوپلاستی به روش باز نسبت به روش بسته ارجحیت دارد و قابل قبول تر می باشد . در جراحی بینی ترمیمی ، بینی هایی که خیلی گوشتی هستند و نوک بینی خیلی بزرگ باشد ، توموربینی که به جراحی احتیاج دارد و ایرادات مادر زادی ( لب شکری ) جراحی به روش باز انجام می شود .

مزایای جراحی بینی به روش باز

  • جراحی تحت دید مستقیم صورت می پذیرد بنابراین احتمال ناقرینگی کاهش می یابد .
  • گذاشتن پروتز یا گرفتهای استخوانی وغضروفی راحت تر انجام می شود .
  • جراح بینی قدرت مانور بیشتری دارد و فضای کار مناسب تر است .
  • در بینی های بدفرم نتیجه حاصل از جراحی به روش باز با رضایتمندی بیشتری همراه است .
  • در بینی هایی که کج هستند و پیچ خوردگی دارند روش باز الویت دارد .
  • جراحی بینی ثانویه با روش باز انجام می شود .
  • از بخیه های زیر پایه بینی آثاری بر جا نمی ماند .

نکته

برش دادن یا برش ندادن پره های بینی ربطی به روش باز و بسته ندارد و به سایز سوراخ های بینی و پره های آن مربوط است . در واقع اگر پره های بینی بزرگ باشد ونیاز به جمع و کوچک کردن آن باشد چاره ای بجز برش دادن کناره های بینی نیست .

برای کدام بینی ها جراحی بینی باز توصیه می شود؟

  • جراحی های ترمیمی که بیشتر برای بار دوم انجام می شود
  • دفرمیتی های ناشی از ضربه
  • اشکالات و غیر قرینگی های سر بینی
  • اشکالات مادرزادی بینی (بینی/لب شکری)
  • جراحی بینی های گوشتی از آنجا که جهت فرم گرفتن غضروف های ضعیف موجود غالبا نیاز به تقویت و بازسازی وجود دارد
  • عمل زیبائی وقتی که با انحراف بینی شدیدی همراه باشد که شکل ظاهری را هم کاملا کج کرده باشد
جراحی بینی

جراحی بینی با تکنیک باز

مراقبت های قبل از جراحی بینی

قبل از جراحی بینی باید هدف متقاضی از عمل مشخص شود. اولین اقدام قبل از عمل بینی بر طرف کردن مشکلات روحی است. در درجه اول باید انگیزه فرد متقاضی برای جراحی بینی کاملا منطقی و درست باشد تا نتیجه قابل قبولی از عمل جراحی بینی خود بگیرد. جراحی بینی، ممکن است با اهداف مختلفی صورت گیرد از این رو قطعا فردی که کاندید عمل بینی می شود(حتی برای درمان مشکلات بینی)، دست خوش تغییرات زیبایی نیز قرار می گیرد.

در صورتی که استرس قبل از عمل گرفتار شده اید برای درمان استرس , قبل از عمل بینی , قرص ضد استرس مصرف کنید. همچنین مصرف آنتی بیوتیک قبل از عمل بینی را فراموش نکنید. یکی از اقدامات شب قبل از عمل بینی مصرف دارو قبل از عمل بینی است.

مراحل قبل جراحی زیبایی بینی

  • قبل از جراحی زیبایی بینی با پزشکتان در رابطه با هدفتان از جراحی صحبت کنید.
  • پزشک جراح سابقه پزشکی شما را مطالعه می کند و با سوالاتی در رابطه با داروهای مصرفی شما و سابقه های بیماریتان آن را تکمیل می کند. در مورد بیماران هموفیلی احتمال خونریزی بسیار زیاد است که در این صورت جراحی اصلاً مناسب نمی باشد.
  • جراح یک معاینه بالینی انجام می دهد. پوست اطراف بینی را بررسی می کند و آزمایش خون و سایر تست های آزمایشگاهی را برای شما تجویز می کند.
  • شاید پزشک تشخیص دهد که یک عمل زیبایی همزمان نیز لازم باشد مثل عمل برجسته سازی چانه.
  • قبل از جراحی زیبایی بینی پزشک جراح یک سری عکس از زوایای مختلف بینی شما می گیرد که این امر به پزشک کمک می کند تا در حین عمل به عکس ها مراجعه کند.
  • حتماً قبل از عمل جراحی زیبایی به پزشکتان در مورد داروهایی که مصرف می کنید توضیح دهید.

آزمایشات قبل از عمل جراحی

  • HIV
  • HBsAg
  • HCV Ab
  • FBS: قند خون ناشتا
  • PT & PTT: کنترل مشکل انعقادی خون
  • آزمایش تشخیص بارداری در بانوان
  • در صورتی که از گرفتگی بینی رنج می برید یا دچار انحراف ظاهری بینی هستید. در صورت صلاح دید پزشک قبل از جراحی زیبایی بینی باید عکس های CT Scan از بینی و صورت تهیه نمایید.
  • فیزیکی: ممکن است لازم باشد یک آزمایش فیزیکی عمومی توسط پزشک مراقبت های اولیه انجام شود.
  • نوار قلب: نوار قلب برای اندازه گیری سیگنال های الکتریکی که ریتم قلب را کنترل می کنند، انجام می شود. تست نوار قلب هرگونه بی نظمی در ضربان قلب و همچنین شواهدی از حملات قلبی گذشته را نشان می دهد.

مراقبت های قبل از عمل بینی

حتماً از ۸ ساعت قبل از جراحی ناشتا باشید. یعنی هیچ چیز حتی آب نباید در طول این مدت مصرف شود. به عنوان مثال اگر شما ساعت ۸ صبح روز دوشنبه وقت جراحی بینی دارید باید از ساعت ۱۲ شب یکشنبه چیزی نخورید و ناشتا باشید. زیرا در هنگام بیهوشی اگر چیزی داخل معده باشد، ممکن است محتویات معده برگشت کرده و وارد مجرای تنفسی گردد. هرچند که وجود یک لوله پلاستیکی در نای شما در هنگام جراحی خطر این حادثه را پائین می آورد، اما اگر معده خالی نباشد باز هم احتمال خطر وجود دارد.

قبل از مراجعه به بیمارستان یا کلینیک حتماً دوش بگیرید.

آقایان بهتر است در صورت امکان صورت خود را اصلاح کنند.

عدم مصرف هرگونه الکل و مواد مخدر قبل از جراحی زیبایی بینی

بهتر است در روز جراحی بینی لباسی بپوشید که از جلو دکمه داشته باشد و نیازی نباشد که آن را از سرتان خارج کنید.

خانم ها باید لاک ناخن و یا ناخن مصنوعی نداشته باشند و با حداقل آرایش به بیمارستان مراجعه کنند. این کار به دلیل مسائل بهداشتی است. و کنترل کردن تغییر رنگ ناخن ها بعد از عمل بینی مهم می باشد که داشتن لاک یا ناخن مصنوعی مانع از این کار می شود.

اگر سیگاری هستید، 2 هفته قبل از عمل سیگار کشیدن را متوقف کنید. البته هر چه زمان توقف سیگار کشیدن بیشتر باشد بهتر است. سیگار اکسیژن خون را کم کرده و احتمال مشکلات تنفسی در حین عمل را افزایش می دهد. یکی از مواردی که در حین عمل به دقت توسط دستگاه کنترل می شود و در نمایشگر نشان داده می شود میزان اکسیژن موجود در خون است.

از دو هفته قبل و تا دو هفته بعد از عمل از مصرف مسکن هایی نظیر پروفن و آسپیرین خودداری نمائید زیرا مصرف این قرص ها موجب خونریزی در حین عمل شده و عمل جراحی بینی را با مشکل مواجه می کنند.

بعضی از داروهای گیاهی باعث می شوند که احتمال خونریزی بعد از عمل زیادتر شود. داروهای حاوی سیر، جنسینگ، زنجبیل و جینکو بیلبوا از این دسته هستند. همچنین ویتامین E و روغن ماهی هم می توانند باعث افزایش خونریزی شوند. موارد فوق باید 2 هفته قبل از عمل و یک هفته بعد از عمل استفاده نشوند.

جراحی بینی

مراقبت های قبل از جراحی بینی

مراقبت های بعد از جراحی بینی

  • در زمان ترخیص برای شما مسکن،آنتی بیوتیک و آنتی هیستامین نسخه می شود.
  • در هر زمان می توانید با پزشک خود تماس بگیرید.
  • رژیم غذایی پس از جراحی بینی در ابتدا به صورت مایعات و از روز بعد معمولی می شود. به مدت 2 هفته از مصرف خوردنی هایی که مستلزم حرکت زیاد لبها باشد (مثل سیب )پرهیز نمائید.
  • سر شما در زمان استراحت پس از جراحی بینی باید کمی بالا تر از بدن باشد.
  • کمپرس سرد (کیسه حاوی یخ) روی چشمها به مدت 48 ساعت پس از جراحی بینی باعث کاهش ورم خواهد شد. میزان ورم در ظرف 72 ساعت به حداکثر می رسد.
  • ترشح از بینی تا 72 ساعت پس از جراحی بینی طبیعی است و در صورت لزوم گاز کوچک جلوی بینی را تعویض نمائید.
  • گچ بعد از 10-7 روزپس از جراحی بینی برداشته می شود. در طی این مدت می توانید بدون خیس شدن گچ استحمام کنید.
  • شل شدن چسبها در طی 5 روز اول طبیعی است.
  • داخل بینی را می توانید با گوش پاک کن به آرامی تمیز کنید.
  • کبودی بعد از عمل جراحی بینی طبیعی بوده وظرف 2 هفته از بین می رود.
  • بعد از بر داشتن گچ تغییرات عمده مشهود است ولی تغییرات تدریجی در طی 12-6 ماه پس از جراحی بینی کامل می شود.
  • بعد از برداشتن گچ تا 3 هفته حق استفاده از عینک را ندارید و از آن پس به مدت 3 هفته باید با چسب عینک را به پیشانی بچسبانید .
  • تا سه هفته پس از جراحی بینی از فین کردن از طریق بینی باید اجتناب شود و در صورت بروز عطسه باید با دهان باز باشد.
  • از فعالیت و ورزشهای سنگین مانند ائروبیک، وزنه برداری، خم شدن طولانی مدت برای 3 هفته بعد از جراحی بینی پرهیز شود.
  • ورزشهای تماسی مانند کشتی، فوتبال، رزمی و غیره تا 3 ماه ممنوع است.
  • بخیه های خارجی در روز پنجم پس از جراحی بینی کشیده شده و بخیه های داخلی خودبخود جذب می شوند.
  • پوست بینی شما بعد از جراحی بینی نسبت به نور خورشید حساس است، بنابراین تا 8 هفته در معرض آفتاب طولانی مدت قرار نگیرید یا از کرمهای ضد آفتاب استفاده نمائید.
  • حس نوک بینی شما بعد از جراحی بینی کاهش یافته ولی در ظرف چندین هفته به حالت طبیعی برمی گردد.
جراحی بینی

مراقبت های بعد از جراحی بینی

دوران نقاهت جراحی بینی

بعد از انجام عمل جراحی، پزشک جراح اقدامات مناسب بعد از عمل را به طور کامل به بیمار توضیح خواهد داد. از آنجایی که جراحی بینی یکی از پیچیده ترین عمل های جراحی پلاستیک صورت به حساب می آید، موفقیت آمیز بودن این عمل به رعایت دستورالعمل های بعد از عمل بسیار وابسته می باشد. بهتر است یکی از دوستان یا بستگان بیمار مسئولیت مستقیم در رسیدگی به امور بیمار را پس از عمل بر عهده داشته باشد. دستورالعمل های مراقبتی بعد از عمل جراحی بینی به کاهش دردهای ناشی از عمل در زمان ریکاوری کمک خواهد کرد. از جمله این دستورالعمل ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • از کم آب شدن بدنتان جلوگیری کنید
  • برای کاهش تورم ناشی از عمل از کمپرس یخ استفاده نمایید
  • تا جایی که امکان دارد استراحت کنید
  • از فعالیت های شدید و ورزش کردن دوری کنید
  • 48 ساعت اول پس از عمل برای بسیاری از بیماران، 24 ساعت اول پس از جراحی سخت ترین دوران ریکاوری و بازیابی پس از جراحی می باشد. در این مدت ممکن است عوارض بیهوشی همچنان وجود داشته باشد و ممکن است شرایط برای بیمار اندکی غیر قابل تحمل شود. پزشک جراح می تواند باتجویز داروهای مسکن تا حدودی درد شما را مدیریت نماید. البته گاهی دردهای ناشی از عمل آنقدر سطحی هستند که با مسکن های ساده نیز قابل کنترل می باشند.

از جمله مشکلاتی که ممکن است بیمار در دوران ریکاوری اولیه پس از عمل با آنها مواجه شود می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سردرد
  • تورم
  • کبودی صورت
  • خونریزی بینی

در 24 ساعت اول پس از انجام عمل جراحی زیبایی بینی، بهتر است بیمار تمام مدت در رختخواب بماند به طوری که سرش بالاتر از بدنش قرار گیرد. بیمار ممکن است در این هنگام پوسته پوسته شدن پوست صورت و همچنین درد در بینی را به شدت احساس کند و سردردهای شدید داشته باشد. خونریزی نیز پس از انجام عمل جراحی بینی و بخصوص در 48 ساعت اول پس از عمل بسیار شایع است. بسیار مهم است که در مدت بهبود بینی پس از انجام عمل از هر گونه ضربه به ناحیه بینی جلوگیری شود. ضربه به بینی می تواند به شدت بر نتیجه ی عمل جراحی تاثیر منفی بگذارد.

جراحی بینی

دوران نقاهت جراحی بینی

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید