لایه برداری پوست صورت یکی از روش هایی که متخصصان پوست و مو از آن برای از بین بردن جای جوش ها، لک ها و همچنین جوان سازی پوست و بهبود چین و چروک های سطحی استفاده می کنند.

در این مطلب از تانما با انواع روش های لایه برداری پوست صورت آشنا می شوید:

روش های لایه برداری پوست صورت

1)شیمیایی

در لایه برداری شیمیایی، یک محلول شیمیایی روی پوست مالیده می شود و به آن اجازه داده می شود که خوب در آن نفوذ کند. پس از گذشت یک تا ۱۴ روز، برحسب اینکه محلول تا چه عمقی در پوست نفوذ کرده باشد، لایه های پوست برداشته می شود.

این مواد لایه بردار عبارتند از : اسیدهای میوه (آلفاهیدروکسی اسید یا AHA)، تری کلرواستیک اسید (TCA)، فنول، زرورسینول و سالسیلیک اسید

این مواد موجب از بین رفتن لایه رویی پوست شده و به دنبال آن پوستی با ظاهر تازه و جوان تر جایگزین پوست قبلی می شود.

این فرآیند که به عنوان لایه برداری یا پیلینگ شیمیایی نامیده می شود، باید حتماً به وسیله متخصص پوست، انجام شود.

برخی کرم های لایه بردار مثل غلظت های پایین اسید میوه (AHA) را افراد می توانند در منزل استفاده کنند اما باید بدانند که مصرف این کرم ها موجب افزایش حساسیت پوست نسبت به نور خورشید شده و بنابراین بابد مصرف ضد آفتاب را نیز در طول روز مدنظر قرار دهند.

لایه برداری شیمیایی هم به سه سطح تقسیم می شود:

1-لایه برداری سطحی

2-لایه برداری متوسط

3-لایه برداری عمیق

2) لایه برداری مکانیکی

در لایه بردارهای مکانیکی مواد ساینده ای مثل سنباده را روی سطح پوست می کشند تا سطح پوست را عاری ازسلول های مرده نماید .

تأثیر و نفوذ داروهای پوست به دنبال این عمل، چند برابر شده و بنابراین کمک درمانی مهمی برای درمان دارویی مثلاً بهبود لک های صورت است.

با اعمال فشار منفی روی پوست ثابت شده که موادی در پوست آزاد می شوند که ساخت کلاژن را تحریک کرده و در طولانی مدت موجب افزایش کلاژن سازی پوست و کاهش چین و چروک پوست می شوند.

لایه برداری پوست با روش میکرودرم

لایه برداری پوست صورت

لایه بردار مکانیکی نیز شامل روش های مختلفی چون کرم های اسکراب و روش های سنتی استفاده از سنگ پا و روش میکرودرم ابریژن می شود.

3)لایه برداری با لیزر

لایه برداری پوست با استفاده از دستگاه لیزر فركشنال (Fractional Co2 Laser) روش جدیدی است كه در ان به جای لایه برداری از تمام سطح پوست ، ستونهای میكروسكوپیك از بافت پوست تحت تابش اشعه ی لیزر قرار میگیرند. حسن این روش جدید ، ترمیم سریع پوست و عوارض كمتر است . به دنبال ترمیم ، پوست سالم و شاداب و جوان جایگزین پوست كدر و تیره و اسیب دیده میشود همچنین از روش لیزردرمانی برای درمان بیماری های پوستی مثل ضایعات عروقی (همانژیوم، ماه گرفتگی )، بهبود زخم های برجسته و کلوئید، بهبود اسکارهای مختلف، بهبود برخی لک ها مثل کک ومک، لکه های قهوه ای و جوان سازی پوست استفاده می شود .

لایه بردرای پوست با لیزر

روش های لایه برداری پوست

4) لایه برداری خانگی یا سنتی
با مواد طبیعی نیز می توان پوست را لایه برداری نمود. از جمله انواع خانگی لایه برداری پوست صورت می توان به روش های زیر اشاره کرد:

لایه برداری با نمک

لایه برداری با شکر

لایه برداری با قهوه

لایه برداری با جوش شیرین

لایه برداری با تیغ

لایه بردرای با سفیدآب

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید