افزایش شیر مادران یک مسأله مهم و در ارتباط مستقیم با سلامت نوزادان است زیرا عدم تغذیه کافی و درست نوزاد باعث مشکلات رشد و بیماری های متعدد در او خواهد شد. بنابراین مادران شیرده پس از زایمان، همواره دغدغه ی افزایش شیر خود را دارند. تانما در این مطلب نکات خوبی را در خصوص روش های خانگی افزایش شیر مادران مطرح می کند که جالب و خواندنی است؛

راهکارهای ازدیاد شیر مادران

افزایش شیر مادران با ماساژ

ماساژ دادن پستان ها به مادران کمک می کند تا مجاری مسدود شده خروج شیر را باز کرده و با حرکت توده های سفت، شیر موجود در این مجاری را نرم کنند. البته این کار، روند تولید شیر در بدن مادران را افزایش نمی دهد؛ بلکه اجازه می دهد جریان شیر به آسانی صورت گیرد. به همین دلیل، این کار خطر ابتلا مادران به مشکل ماستیت را کاهش می دهد.

برای ماساژ دادن سینه ها، ابتدا آرامش خود را حفظ نموده و به آهستگی دستان خود را بر روی سینه های خود قرار دهید. اگر این کار توسط خود مادر انجام گیرد، می تواند فشار وارده بر روی سینه ها را در حد متعادل تنظیم نماید. هنگام انجام این کار باید مادر و نوزاد هر دو راحت و آرام باشند و ماساژ ملایم از ناحیه قفسه سینه به سمت نوک پستان انجام گیرد. در نهایت، فراموش نکنید که در دوران ماساژ دادن، نوزاد همچنان باید به شیر خوردن ادامه دهد. سپس سینه دیگر را ماساژ داده و با آرامش، سعی کنید به مجاری خروج شیر صدمه نزند.

افزایش شیر مادران با شیردهی

شیر دادن شما شیر را براساس قوانین عرضه و تقاضا تولید می کند. تقاضا را افزایش دهید و عرضه افزایش پیدا خواهد کرد. زمانی که نوزادتان بر روی سینه شما چفت می شود و هرچه بیشتر از سینه تان شیر بگیرد، بدنتان بیشتر به تولید شیر نیاز پیدا خواهد کرد. در چند هفته اول بعد از زایمان باید هر دوتا سه ساعت در روز شیر بدهید. اگر بیش از 3 و نیم ساعت از زمان آغاز تغذیه قبلی می گذرد، باید نوزادتان را از خواب بیدار کنید.

روش های افزایش شیر مادران

افزایش شیر مادران با شیردهی

افزایش شیر مادران با دوشیدن

اضافه کردن جلسات پمپاژ شیر از سینه های مادر می تواند میزان تولید شیر را برای تغذیه نوزاد افزایش دهد. بنابراین، به عنوان یک مادر حداقل دو تا پنج دقیقه در هر جلسه شیر دادن به نوزاد، شیر باقیمانده را از سینه های خود، به کمک دست یا دستگاه مخصوص تخلیه نمایید.

این کار کلیدی برای سرعت بخشیدن به روند تولید شیر مادر و تخلیه شیرهای باقیمانده در سینه ها خواهد بود. این روش، باعث افزایش تولید هورمون پرولاکتین در بدن مادر شیرده شده، در نتیجه افزایش تولید شیر را در بدن او به دنبال خواهد داشت.

  • در هر دفعه دو بار سینه را برای پنج تا هفت دقیقه پمپاژ نموده و سپس روند کار را متوقف کنید.
  • هم زمان، بهتر است سینه ها را با حرکت دایره ای ماساژ دهید.
  • یادتان باشد که از نوک انگشتان خود برای ماساژ ملایم در جهت یک خط از دیواره قفسه سینه تا نوک پستان ها استفاده کنید.
  • برای پمپاژ کردن، دست خود را مانند یک فنجان بر روی هر سینه قرار داده و سپس به سمت نوک سینه پیش بروید. حالا می توانید سینه های خود را به آرامی تکان دهید.
  • در این شرایط، پمپاژ کردن باید برای پنج تا هفت دقیقه دیگر ادامه یابد.

افزایش شیر مادران با تغذیه

مادران در دوران شیردهی باید کالری بیشتری دریافت کنند تا بتوانند شیر کافی برای کودکشان فراهم کنند. سه وعده غذای اصلی حتما باید با دو میان وعده مغذی همراه باشد تا علاوه بر کالری، تمام ریزمغذی های مورد نیاز مادر تأمین شود. باید توجه داشت که نیاز مادران به کالری، املاح معدنی و ویتامین در دوران شیردهی متفاوت از دوران بارداری است.

با داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم در دوره شیردهی شامل گوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، حبوبات و شیر گاو، علاوه بر پروتئین موادی مانند ویتامین D، کلسیم، امگا3 و امگا6 به بدن مادر می رسد. مطالعات ثابت کرده است که تغذیه مادر نه تنها در سلامتی او، بلکه در مقدار و کیفیت شیر او نیز تأثیرگذار است

در طی شیردهی شما باید روزانه 2 لیوان آب بیشتر از حالت معمول بنوشید. از خوردن غذا های نفاخ مانند انواع کلم، شکلات و ... و نیز خوردن غذا های تند و کافئین دار پرهیز کنید. کافئین یک ماده ی ادرار آور ست که سبب دفع از دست دادن مایعات بدن می شود.

روش های افزایش شیر مادران

افزایش شیر مادارن با تغذیه

افزایش شیر مادران با دارو

قطره شیر افزا، محلول گیاهی که در داروخانه ها یافت می شود و می تواند در برخی از خانم های شیرده باعت افزایش شیر شود.

افزایش شیر مادران با عرقیات

رازیانه

رازیانه یکی از بهترین دارو ها برای افزایش شیر مادر است. امّا از آنجا که می تواند خونریزی دوره نفاس را تشدید کند شروع مصرف آن باید پس از این دوره باشد. زنان شیرده باید برای افزایش شیر خود، روزانه ۲ بار و هر بار نصف استکان عرق رازیانه را مصرف کنند.

تخم شنبلیله

تخم شنبلیله یکی از بهترین گیاهان برای افزایش شیر مادر در طب سنتی است، زیرا باعث افزایش سطح استروژن در بدن می شوند. این دانه ها سرشار از گلوتاگوگ هستند، که برای مادران شیرده بسیار مناسبند.یک قاشق چای خوری پر از تخم شنبلیله را در آب جوش دم کنید. می توانید یک قاشق چای خوری عسل را برای شیرین شدن طعم و مزه به آن اضافه کنید. این دمنوش را حداقل دو تا سه بار در روز بنوشید.

انیسون

این گیاه معطر برای افزایش شیر مادر در طب سنتی توصیه می شود. انیسون نه تنها دارای خواص استروژنی است، بلکه کانال های شیر مسدود شده را نیز باز می کند و در نتیجه موجب افزایش میزان شیر می شود. می توانید انیسون را در آب جوش دم کنید و با کمی شکر یا عسل آن را شیرین کنید. در صورت نیاز می توانید دو تا سه فنجان از این دمنوش را در طول روز مصرف کنید.

عصاره خار خاسک

خواص خارخاسک برای از بین بردن سموم از بدن فوق العاده است و کبد را از آلودگی ها پاک می کند. همچنین، این گیاه گلدار دارای ویژگی های استروژنی است و به تولید شیر مادر کمک می کند. عصاره خار خسک یا کپسول آن در بازار موجود است. در صورت نیاز می توان ۲ تا ۳ بار در روز آن را مصرف کرد.

روش های افزایش شیر مادران

افزایش شیر مادران با عرقیات

افزایش شیر مادران با مکمل ها

مکمل پیور مام

مکمل Pure Mom یکی از مکمل های موثر و مفید برای افزایش شیر مادر است و مواد مغذی ضروری برای تغذیه و رشد نوزاد و سلامت جسمانی مادر را فراهم می کند. این مکمل گیاهی حاوی عصاره دانه های روغنی مفید همچون سویا، بادام و عصاره گیاهان رازیانه، زیره سبز و زعفران است که همه این ترکیبات؛ محرک های قوی برای افزایش تولید شیر مادر و ترشح پرولاکتین هستند. مکمل افزایش دهنده شیر مادر پیور مام از ایجاد نفخ در نوزاد جلوگیری کرده و باعث خوش طعم شدن شیر مادر و افزایش اشتهای نوزاد می شود.

مکمل مادر لاو

قطره گیاهی برند مادر لاو از ترکیب سه گیاه برگ تمشک، گزنه، یونجه و عصاره اسطوخودوس ساخته شده است و تأثیر قابل توجهی بر افزایش حجم شیر مادر و رشد وزنی نوزادان دارد. این قطره گیاهی کاملا ارگانیک و طبیعی بوده و فاقد الکل و هرگونه مواد مضر برای سلامتی مادر و نوزاد است.

شکلات های میلک فول

شکلات های تولید شده توسط برند میلک فول یک میان وعده سالم برای مادران در دوران شیردهی هستند که از مواد مفید برای تقویت بدن مادر و افزایش تولید شیر او ساخته شده اند. این شکلات های خوشمزه حاوی جو دوسر، تخم کتان ، دانه های کنجد، بادام، زغال اخته خشک، عسل و نارگیل هستند و هیچ گونه افزودنی مضری در آن ها وجود ندارد. شکلات هایمیلک فول منبع غنی فیبر، اسیدهای چرب امگا ۳، پروتئین و آنتی اکسیدان بوده و باعث تامین مواد مغذی و ضروری برای سلامت بدن نوزاد و مادر می شود.

روش های افزایش شیر مادران در طب سنتی

زنجبیل

به غیر از افزودن عطر و طعم به غذا ها و نوشیدنی ها ، زنجبیل مصارف درمانی نیز دارد. یکی از خواص زنجبیل ، افزایش شیر مادر است.روش استفاده : می توانید از زنجبیل برای طعم دار کردن چای یا به عنوان ادویه غذا استفاده کنید.

زیره سبز

زیره سبز در طبخ برخی از غذا ها استفاده می شود. این دانه معطر یک از درمان های موثر برای افزایش شیر مادر در طب سنتی است. زیره سبز افزون بر تولید شیر بیشتر، غنی از آهن است و به تامین انرژی مورد نیاز مادر برای شیردهی کمک می کند.یک قاشق چایخوری از دانه های زیره سبز را با کمی شکر مخلوط کنید و به شیر گرم بیفزایید. نوشیدن آن قبل از خواب به تولید شیر بیشتر کمک شایانی می کند.

دارچین

دارچین یک گیاه معطر است که طعم مطلوبی به بسیاری از غذا ها می دهد. همچنین از زمان های گذشته این گیاه برای افزایش شیر مادر در طب سنتی مورد استفاده قرار می گرفته است. گفته می شود، خوردن دارچین طعم دلپذیری به شیر مادر می دهد.مادران شیرده می توانند دارچین را به آب یا شیر گرم اضافه کنند و با کمی عسل آن را شیرین کنند. پس از یک تا دو ماه مصرف دارچین تولید شیر مادر افزایش قابل توجهی می یابد.

سیر

مصرف سیر همچون یک گیاه دارویی موجب ترشح شیر مادر می شود. همچنین گفته شده است که در صورت مصرف منظم، عطر و طعم شیر مادر را تحت تاثیر قرار می دهد. سیر را می توان در هنگام پخت به غذا های روزانه اضافه کرد.

روش های ازدیاد شیر مادران

روش های افزایش شیر مادران در طب سنتی

روش های روانی افزایش شیر مادران

وجود استرس در مادران شیرده نقش مهمی در کاهش تولید شیر آن ها دارد. بنابراین، اگر به عنوان یک مادر احساس می کنید که نگهداری از نوزاد کار سختی است و مانع استراحت شما به اندازه کافی می شود، بهتر است از نزدیکان و خانواده خود برای انجام این کار کمک بگیرید تا بتوانید با آرامش کامل، استراحت نموده و استرس را از خود دور نگه دارید. البته کلید اصلی برای از بین بردن استرس، تمرین کردن روش های سالم زندگی مانند نفس کشیدن درست می باشد. تکرار این نوع تمرینات تأثیر عجیبی در میزان تولید شیر مادران دارد.

روش های رفتاری افزایش شیر مادران

خواب کافی

یک عامل بسیار مهم در افزایش شیر مادران «خواب» است. روزهای اول تولد فرزند، خواب مادر بسیار کم و منقطع است. همین مساله سبب می شود شیر کمی تولید شود. در حالیکه اگر اطرافیان، پدر و مادربزرگ و… بچه را نگه دارند تا مادر بتواند سه چهار ساعت، بی دغدغه و با آرامش بخوابد، شیر به طور چشمگیری افزایش می یابد. مادران جوان دقت کنید که از خواب کافی غافل نشوید.

عدم استفاده از سینه بندهای تنگ

به خاطر داشته باشید که استفاده از سینه بندهای تنگ که منطقه قفسه سینه مادر را فشار داده و نواحی اطراف سینه را تحت تأثیر قرار می دهد، می تواند بر روند جریان تولید شیر اثر گذاشته و با مسدود کردن مجراهای خروجی شیر، روند تغذیه نوزاد با شیر مادر را با مشکل مواجه کند.

دوری از الکل و نیکوتین

لازم است بدانید که مصرف الکل و نیکوتین نه تنها در دوران بارداری برای یک مادر ممنوع است، بلکه استعمال آن ها در دوران شیردهی نیز می تواند عوارض جانبی جبران ناپذیری در بدن زنان و نوزاد به جای بگذارد. یکی از اثرات منفی مصرف نیکوتین و الکل، محدود کردن تولید شیر در بدن خانم ها است. علاوه بر این مورد، این مواد می تواند از طریق شیر مادر به بدن نوزاد انتقال یافته و مشکلات رشدی شدیدی را در بدن او ایجاد کنند.

عدم فشار نوک پستان

اگر یک مادر شیرده با پوشیدن سینه بندهای سفت و محکم بخواهد از نوک پستان های خود محافظت کند، این کار سبب کاهش تولید شیر در بدن او خواهد شد، مگر اینکه پوشیدن کرست های طبی سفت از نظر پزشکی برای مادر لازم باشد.

رو شهای ازدیاد شیر مادران

روش های رفتاری افزایش شیر مادران

تغذیه نوزاد با هر دو سینه مادر

اگر مادر بتواند به نوزاد خود از هر دو سینه شیر بدهد، در هر روز نوزاد دو یا سه بار هر سینه را خواهد مکید. اما در چنین شرایطی اجازه دهید تا شیر موجود در یک سینه کاملاً تخلیه شود؛ سپس نوزاد را برای خوردن سینه دیگر به طرف دیگر بدن خود بچرخانید. این تکنیک باعث فشرده شدن کامل پستان های مادر شده و کمک می کند تا نوزاد روند تغذیه را در مدت طولانی تری انجام دهد.

بررسی داروهای مصرفی در شیردهی

اگر شما برای هر موضوعی دارو مصرف می کنید، در دوران شیردهی باید به دکتر خود مراجعه کرده و بررسی کنید آیا مصرف آن دارو مانع تولید شیر در بدن شما نمی شود. همچنین از قرص های ضدبارداری هورمونی بعد از زایمان اجتناب کنید.

تمرکز مادر بر تغذیه مداوم نوزاد

اگر به دلایلی مجبور شده اید وقت کمی را برای تغذیه نوزاد خود صرف کنید، لازم است به مدت دو تا سه روز بر روی این کار تمرکز نموده و نوزاد را به خوبی تغذیه کنید. برای انجام این منظور، شرایط خاصی لازم نیست! فقط مادر باید در زمان تغذیه فرزند خود آرام بوده و وقت زیادی را برای این کار صرف کند.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید