طریقه آب دادن به نوزاد قبل از شش ماهگی

آب دادن به نوزاد را باید در زمان مناسبی شروع کرد زیرا اگر زودتر از سن مشخصی به کودک آب بدهیم عوارض و خطراتی را برایش به همراه خواهد داشت. تانما در این مطلب شرایط آب مناسب نوزاد و خطرات آب دادن به نوزاد قبل از 6 ماهگی را مورد بررسی قرار داده است؛

چرا نباید به نوزاد زیر 6 ماه آب داد؟

یکی از دلایلی که نباید به نوزاد زیر 6 ماه آب بدهیم این است که دستگاه گوارش او نمی تواند مواد مغذی را از شیر جذب کند. از طرفی آب با پر کردن حجم معده، اشتهای کودک را برای خوردن شیر کاهش می دهد و این موضوع باعث عدم افزایش وزن نوزاد می شود.

در موارد نادر، ممکن است خوراندن آب به شیرخوار زیر ۶ ماه سبب مسمومیت آبی شود که خطر بیهوشی و حتی کما را به همراه دارد. این حالت زمانی رخ می دهد که شیرخوار آب زیادی خورده و غلظت سدیم در بدنش پایین آمده باشد.

قابل ذکر است که قبل از 6 ماهگی هنوز کلیه های نوزادان رشد کافی نکرده است و دادن آب به نوزادان موجب آزاد شدن سدیم می شود و این واکنش می تواند فعالیت مغز کودک را تحت تاثیر قرار دهد.

از دیگر خطرات آب دادن به نوزاد زیر شش ماهگی این است که اگر نوزاد دچار زردی است آب دادن زیاد موجب افزایش بیلی روبین خون و در نتیجه افزایش زردی اش می شود. در کل از نشانه های اولیه مسمومیت آبی می توان به تندخویی، خواب آلودگی و تغییرات رفتاری، پایین آمدن دمای بدن و ورم صورت اشاره کرد.

طریقه آب دادن به نوزاد زیر شش ماه

چرا به نوزاد شش ماه نباید آب داد؟

شروع زمان آب دادن به نوزاد

به طور کلی بهتر است برای آب دادن به نوزاد تا 6 ماهگی و یا حداقل زمانی که نوزاد شروع به خوردن غذاهای جامد کند، صبر کنید. چون رژیم غذایی نوزاد که عمدتاً شامل شیر است تا 6 ماهگی تمام نیاز او به آب را برطرف می کند. با این وجود در صورت گرمای زیاد هوا و یا تب دار بودن نوزاد که منجر به کاهش اشتهای او شود، می توانید در طول روز به دفعات مکرر مقدار کمی آب به او بدهید تا نوزاد دچار کم آبی نشود.

میزان آب مورد نیاز نوزاد

نوزاد شیر خوارتان تا دو ماهگی نیازی به نوشیدن آب ندارد، حتی اگر محیط داخل یا خارج از خانه گرم باشد؛ مگر اینکه پزشک به عللی دادن آب را توصیه کرده باشد. زمانی که کودک شما در سن شش ماهگی شروع به خوردن غذاهای جامد کرد و هوا گرم بود، می توانید در حدود ۳۰ تا ۶۰ میلی لیتر آب به کودک بدهید. برخی توصیه کرده اند، هر کودک می تواند به ازای هر کیلو گرم وزنش حدود ۱۰۰ میلی لیتر، معادل یک سوم فنجان آب بنوشد.

شرایط آب مناسب نوزاد

تانما در خصوص شرایط آب مناسب نوزاد چند نکته مهم را بیان می کند که در زیر می خوانید؛

جوشاندن آب

آب را به مدت یک دقیقه بجوشانید تا میکروب های آن از بین برود و آماده ی مصرف شود. در این صورت خطری برای سلامت نوزاد نخواهد داشت. آب چشمه و یا آب بطری نیز باید جوشانده شود. آب جوشیده شده به مدت دو تا سه روز در یخچال و به مدت ۲۴ ساعت در هوای محیط قابل نگهداری و استفاده است. توجه داشته باشید که جوشاندن آب تمام مواد شیمیایی و مواد معدنی آن را از بین نمی برد.

برخی از مواد معدنی موجود در آب نقش مهمی دارند. به عنوان مثال کلسیم برای تشکیل و استحکام استخوان ها و دندان ها، پتاسیم و سدیم برای عضلات، منیزیم برای رساندن مواد معدنی به استخوان ها و دندان ها و همچنین برای بهبود عملکرد عضلات لازم و ضروری است.

از دستگاه تصفیه آب خانگی استفاده نکنید!

قابل ذکر است متخصصان توصیه می کنند از دستگاه های خانگی تصفیه کننده ی آب برای تصفیه آب نوزادان استفاده نکنید، زیرا در این دستگاه ها، شیرین کننده ها میزان سدیم را افزایش داده و تقطیر کننده ها میزان مواد معدنی آب را کاهش می دهند.

طریقه آب دادن به نوزاد

شرایط آب مناسب نوزاد

طریقه آب دادن به نوزاد

  • به نوزاد یاد بدهید فنجان را بگیرد.
  • به او کمک کنید به قدر کافی فنجان را خم کند تا جریان آب به طور مداوم و آرام باشد.
  • در هنگام آب خوردن نوزاد فنجان را بگیرید.
  • تا زمانی که نوزاد طریقه گرفتن فنجان را یاد نگرفته است، به طور مرتب مراقب او باشید. می توانید از فنجان های دردار استفاده کنید. این فنجان ها در حالت کاملا برگشته نیز آب را بیرون نمی ریزند مگر این که نوزاد آب را مک بزند.

می توانید از فنجان های مختلف استفاده کنید تا متوجه شوید نوزاد با کدام یک راحت تر می تواند آب بخورد.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید