زنان در جامعه و خانواده نقش اساسی و مهمی دارند و باید برای ایفای نقش بهتر آمادگی لازم را داشته باشند. زنانی که در بیرون از منزل کار می کنند و وقتی به منزل می آیند نیز با هجمه ای از انتقادات درباره وضعیت خانه رو به رو می شوند با مشکلات روحی و روانی بسیاری روبه رو می شوند.

زنان در خانواده

وظیفه و نقش زنان در خانواده

 

نقش زنان در خانواده

اشتغال زنان و تغییر نقش آنها درحالی‌که شوهر همچنان توقع دارد زن نقش سنتی‌اش را ایفا کند، توسط رییس‌ پلیس آگاهی ناجا یکی از دلایل همسرکشی عنوان شده است، حال آنکه این نظریه درست به نظر نمی‌رسد، زیرا اشتغال زنان در جامعه ما مربوط به سال‌های اخیر نیست، سال‌هاست که زنان در ایران در کنار کار در بیرون از خانه وظایف خود را به عنوان همسر انجام می‌دهند و تقریبا در بیشتر موارد با توجه به تحول نقش زنان، همسران نیز همکاری می‌کنند.

بنابراین چنین تحلیلی در مورد وقوع همسرکشی که زنان نسبت به کارهای منزل مشکل دارند و به همین دلیل صدمه می‌بینند، درست نیست.

در صورت صحت این نظر باید هر روز هزاران نفر همسران خود را می‌کشتند. بنابراین بسیار غیرکارشناسانه است که زنان به خاطر اینکه نمی‌توانند مسوولیت همسری خود را انجام دهند با این معضل روبه‌رو شده‌اند.

زنان در خانواده

مهمترین نقش زنان در خانواده

 

به نظر می‌رسد در خصوص بررسی علل همسرکشی با خلأ مطالعات و تحقیقات روبه‌رو هستیم و مشکل اصلی ما عدم مشارکت کارشناسان خبره است که براساس پژوهش اظهارنظر کنند.

در جامعه ما خانواده‌ها با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند؛ مشکل اقتصادی، بیکاری ، تورم و آسیب‌های دیگر در حال حاضر اعتیاد روزافزون و مشکلات دیگری مانند خشونت اجتماعی و…

به خانواده‌ها آسیب زده و به دلیل پایین آمدن آستانه تحمل افراد در خانواده این نهاد اجتماعی دچار صدمه شده است.

مدیریت زن در قبال خانواده

زن از این که در موقعیت شوهرش سختی‌های زندگی مشترک را تحمل می‌کند به شوهرش مشورت فکری می‌دهد ، از او دلجویی می‌کند، سختی‌های زندگی را با درایت خود برایش آسان و ناچیز جلوه می‌دهد، از جهات روحی تقویتش می‌کند تا بتواند با سختی‌های زندگی مبارزه کند و با نشاط و دلگرمی و با توکل به خداوند به زندگی مشترک خود ادامه دهند.

مدیریت زن در بچه داری و تربیت فرزندان

اگرچه زن از نظر شرعی و قانونی وظیفه‌ای در این باره ندارد چنان که موظف به امور خانه داری هم نیست ولی زنان مسلمان این مسئله را وظیفه اخلاقی خود می‌دانند برای این که زن در انجام بهتر این وظیفه توفیق بیشتری بیابد باید مشارکت مرد را بطلبد تا نسلی صالح تربیت کند و به جامعه تحویل دهد. یکی دیگر از مدیریت زن در خانواده به پنج عوامل وابسته است: ۱- قناعت ۲- کمک به شوهر ۳- راز نگهداری ۴- پشتیبانی از همسر ۵- سپاسگزاری

بی تردید زنان محور خانواده‌اند

یک زن چه مادر باشد چه همسر و حتی خواهر یا دختر همواره در رأس مدیریت عاطفی و برقراری توازن روحی در خانواده قرار دارد و با هنرنمایی‌های خود می‌کوشد تا آرامش را در محیط خانه حفظ کند. مسئولیت اصلی برقراری تعامل روحی به سایر اعضای خانواده نیز اغلب اوقات با زنان خانواده است.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید