سبزه ی عید یکی از اصلی ترین بخش های سفره هفت سین است که هر ساله هر خانواده ای اقدام به درست کردن سبزه ی عید می کند. از آن جا که ممکن است شما از روش تهیه سبزه عید آگاه نباشید لذا نحوه سبز کردن سبزه عید را در ادامه برای شما عزیزان آورده ایم.

نحوه درست کردن سبزه عید

نحوه درست کردن سبزه عید

نحوه سبز کردن سبزه ی عید

این کار باید 15 تا 18 روز پیش از عید انجام پذیرد. شما باید مقداری عدس را در کاسه پریزید و با آب پر کنید و بگذارید چند روزی در دمای اتاق باقی بماند. عدس معمولا آب را به خود جذب می کند لذا نیاز است که هر از گاهی آن را چک کنیم و در صورتی که آب آن کشیده شده باشد، به آن آب اضافه کنیم تا عدس ها جوانه بزنند. گندم یا عدس داخل آب جوانه نمی زند بلکه باید کاملا خیس بخورند و وقتی عدس های خیس خورده را لای دستمال نم دار منتقل میکنیم شروع به جوانه زدن می کنند. بهتر است آب عدس را هر روز عوض کرده چرا که ترشیده و کف می کند.  پس از این که عدس ها کمی جوانه می زنند باید آن ها را آب کش کرده و در ظرف های مورد نظر بریزید و روی آن ها را با دستمال حوله بپوشانیم.

سبزه عید خاص

سبزه عید خاص

عدس هایی که روی آن ها را با حوله پوشانیده اید، بر روی آن ها آب بپاشید و در کتار پنجره که نه سرد و نه گرم است می گذاریم تا رشد کنند. هر روز باید عدس ها را خیس کنیم و آب اضافه آن ها را بیرون بریزیم. دستمال رویی آن باید همیشه مرطوب نگه داشته شود. عدس ها نباید به صورت لایه نازک در ظرف ریخته شود و بهتر است به حالت گنبندی شکل در بیاورید. پس از این که جوانه ها تا حدودی رشد کردند و سبز شدند، می توانید دستمال روی آن ها را بردارید و به آب دادن عدس ها ادامه دهید و سعی کنید همواره، نور به طور طبیعی به آن ها بخورد. دقت کنید که ظرف را گاهی بچرخانید تا به صورت کج به طرف نور رشد نکند.

سبزه عید

سبزه عید

از این روش می توانید برای درست کردن گندم نیز استفاده کنید و تنها باید دقت کنید که گندم استفاده شده مخصوص سبز شدن باشد. بهتر است سبزه شما در ظروف سفالی باشد نه ظروف پلاستیک. هر قدر قطر بستر کمتر باشد عمر سبزه بیشتر می شود. در طی مراحل کشت سبزه حتما از آب ولرم استفاده کنید تا سبزه شما نتیجه بهتری را به دنبال داشته باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟
گالری تصاویر
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید