سبزیجات یکی از مواد غذایی فوق العاده مفید برای سلامت پوست و بدن است. پزشکان توصیه می کنند که حتما در روز یک وعده هم که شده سبزیجات مصرف کنیم.

مصرف سبزیجات

سبزیجات سبزرنگ چه خاصیت هایی برای سلامتی ما به همراه دارند از آن ها در چه زمینه هایی می توانیم کمک بگیریم می خواهیم از خاصیت های مختلف این گیاهان خوراکی برای سلامتی مان بدانیم ورزشکارانی که از گیاهان در برنامه غذایی شان استفاده کرده اند فیبر بیشتری برای عضله سازی جذب کرده اند عملکرد ورزشی افراد مختلف با مصرف سبزیجات تغییرات زیادی کرده است .

مصرف سبزیجات

مصرف سبزیجات

 

مطالعه محققان دانشگاه لوون در بلژیک روی ۲۷ ورزشکار غیرحرفه ای نشان داد که دریافت مکمل های نیترات در کنار تمرین های سرعتی تناوبی(SIT)، در محیط های کم اکسیژن می تواند عملکرد ورزشی افراد را افزایش دهد.

به گزارش پایگاه اینترنتی هلث نیوز لاین،نیترات که به طور طبیعی در سبزیجات سبز رنگ ریشه ای وجود دارد، ماده مغذی با ارزشی است که برای عملکرد مناسب بدن به خصوص در مدت فعالیت جسمی ضروری است. این ترکیب اثرات مفیدی برای قلب و گردش خون دارد؛ سبزیجاتی مانند کاهو,چغندر, هویج,لوبیا سبز, اسفناج, جعفری, کلم, تربچه, کرفس و خربزه حاوی غلظت بالایی از نیترات هستند

فواید مصرف سبزیجات

در طی این مطالعه، شرکت کنندگان سه بار در هفته تمرین های دوچرخه سواری کم سرعت اما فشرده داشتند. محققان برای بررسی عملکرد ورزشکاران در محیط های مختلف از آنها خواستند که در محیط های حاوی اکسیژن طبیعی و کم اکسیژن تمرین کنند. این افراد پیش از تمرین های سرعتی تناوبی مکمل نیترات مصرف کرده بودند.

محققان دریافتند که تنها پس از پنج هفته، ترکیب فیبر عضلانی در محیط های کم اکسیژن با افزایش مصرف نیترات تغییر کرد.بدن انسان از بافت های عضلانی تشکیل شده که هر کدام از این بافت ها با انواع گوناگون فیبر همخوانی دارند. این فیبرهای عضلانی از منابع متفاوت انرژی استفاده می کنند و همچنین طبق نوع ورزش ، از راه های گوناگونی فعال می شوند.

فواید بی نظیر سبزی خوردن

تا چندی پیش سبزی خوردن پای ثابت اکثر سفره های ایرانی بود. وقتی سفره پهن می شد اولین چیزی که در مرکز سفره خودنمایی می کرد، یک سبد پر از انواع سبزی های تازه به همراه پیازچه و تربچه نقلی قرمزرنگی بود که همچون گل جلوه می کرد؛ سبزی هایی که اشتهای افراد را برمی انگیخت و میل به خوردن غذا را دوچندان می کرد، اما حالا دیگر حضور این سمبل شادابی و طراوت سفره کمرنگ شده است.

مصرف سبزیجات

مصرف سبزی خوردن

 

حال وضعیت به گونه ای شده است که عده ای از خانم های جوان خواص تغذیه ای و درمانی سبزی ها را نمی دانند و حتی برخی از اقلام آن را نمی شناسند بنابراین بد نیست با برخی از انواع سبزی خوردن آشنا شده و به خواص تغذیه ای آن پی ببریم و این اطلاعات را به نسل بعد خود نیز انتقال دهیم.

● تره؛ کاهنده فشار و کلسترول خون

این سبزی ساقه ندارد و از نظر خواص تغذیه ای شبیه به سیر و پیاز است، اما طعم و بوی ملایم تری دارد. تره ۲ نوع دارد؛ برگ های یکی کوتاه و نازک بوده و اغلب در بهار و تابستان می روید، دیگری تره فرنگی است که برگ های پهن، قوی و بلند داشته و پیاز آن مشخص است.

● تربچه با سلول های سرطانی می جنگد

این سبزی برگ های پهن و کرک دار داشته و دارای انواع ترب سفید ، سیاه و قرمز است. ترب طبیعت گرم دارد و کمی نفاخ است. به دلیل دارا بودن مواد گوگرددار خاصیت ضدعفونی کنندگی فراوانی دارد، همچنین اشتهاآور خوبی است.

مصرف سبزیجات

مصرف ترب قرمز

 

● ریحان؛ آرامبخش و خواب آور

این سبزی بسیار معطر و خوشبوست. ضد یبوست، ضدتشنج، رفع کننده سردردهای عصبی ( میگرن ) و سرگیجه است و به دلیل ترکیبات آرامبخش برای رفع بی خوابی های اضطرابی موثر بوده و مسکن خوبی به شمار می رود.

مصرف سبزیجات

مصرف ریحان

 

● شاهی ؛ محرک فعالیت کلیه ها

این سبزی طبیعت معتدلی دارد. به دلیل دارا بودن ویتامین هایA و C جزء آنتی اکسیدان های قوی بوده و برای دفع رادیکال های مضر بدن مفید است. همچنین پایین آورنده قند خون بوده و لکه های قهوه ای و کک و مک ناشی از تماس مستقیم با نور خورشید را رفع می کند.

مصرف سبزیجات

مصرف شاهی

 

آیا این مطلب مفید بود؟ 3
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید