بیشتر کارهای محیط آشپزخانه در سینک ظرفشویی انجام می شود و این وسیله یکی از اساسی ترین وسایل موجود در دکوراسیون آشپزخانه است سینک ظرفشویی از جمله لوازمی است که در تمام خانه ها و اکثر شرکت ها و فروشگاه ها وجود دارد. در واقع برای شست و شو, آشپزی و بهداشت به سینک ظرفشویی در آشپزخانه نیاز داریم. برای خرید سینک ظرفشویی مناسب با تانما همراه باشید.

سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی دو لنگه

انواع سینک ظرفشویی

سینک یا لگن ظرفشویی از لحاظ جنس به چند دسته تقسیم میشود.

  • استیل
  • شیشه
  • گرانیتی

مزایا انواع سینک ظرفشویی

سینك ظرفشویی گرانیتی خط و خش را نشان نمی دهد و مشكل ته نشین رسوبات در سینك های استیل ضد خش را ندارند.

سینك ظرفشویی سرامیكی مقاوم در برابر خش و ضربه هستند و تمیز كردن آن ها بسیار آسان است.

سینك های ظرفشویی گرانیتی ساخته شده از سنگ در مقابل ضربه مقاوم اند.

معایب انواع سینک ظرفشویی

احتمال شكسته شدن در سینك ظرفشویی گرانیتی به نسبت دیگر سینك ها بالاتر است.

سینك ظرفشویی گرانیتی ساخته شده از مواد اكریلیك در برابر ضربه استقامت كمتری دارند.

انتخاب سینك ظرفشویی سنگی و كوارتز تیره خراش های ایجاد شده را بیشتر به نمایش می گذارد و كوارتز های روشن در مقابل خراشیدگی را كمتر در معرض دید قرار می دهند.

سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی

سینک شیشه ای

این مدل محصول چند سالی در بازار کشور رونق پیدا کرده بود ولی به علت مشکلات فراوان خرید و فروشش بسیار کاهش پیدا کرده. این سینک مشکلات بسیار زیادی دارد مثل . نشان دادن لکه آب و خط خش بسیار زیاد. احتمال شکستگی بسیار بالا ، احتمال آب افتادن زیر رنگ ، احتمال جدا شدن لگن از صفحه و غیر… توصیه جدی میکنیم این مدل سینک نخرید البته سلیقه ها متفاوت است.

سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی شیشه ای

سینک استیل

سینکهای استیل معمولی ترین مدل لگن ظرفشویی در آشپزخانه می باشد که دارای مدل روکار ، توکار ، زیر کار میباشد. که هر سه مدل را توضیح خواهیم داد.

استیلی كه در ساخت این نوع سینك به كار می رود باید بدون آلیاژ باشد تا در برابر رطوبت خاصیت ضد زنگ داشته باشد و تغییر رنگ ندهد. رنگی كه برای سینك استیل موجود است هم مات و هم براق است كه نوع براق آن راحت تر تمیز می شود و لكه های آب را كمتر نشان می دهد. ضخامت استیل به كار رفته در سینك بهتر است بین 18-16 میلی متر باشد و یا بالاتر. این نوع از سینك ها در دو نوع ساده و ضد خش (آجدار) تولید می شوند. این مدل بهترین سینک ظرفشویی هم می باشد.

سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی استیل

سینک استیل توکار

این مدل محصول در نصب به این صورت بوده که صفحه کابینت برش داده میشود و سینک از بالا بر روی چوب یا سنگ نصب میگردد سینک وسط چوب قرار گرفته و صفحه هر چهار طرف سینک را گرفته. این مدل پر فروش ترین نوع سینک می باشد.

سینک ظرفشویی

سینک استیل توکار

سینک استیل روکار

این مدل محصول دارای چهار چوب بوده و صفحه کابینت جلو و پشت این سینک قرار نمیگیرد و خود سینک در کنار دیوار نصب میشود. این مدل از لگن طرفداران خودش را دارد و کسانی که خیلی حساسیت نسبت به خراب شدن چوب پشت سینک دارند اغلب این مدل سینک انتخاب میکنند.

سینک ظرفشویی

سینک استیل روکار

تشخیص سینک خوب از بد

در بازار محصولات متفاوت وجود دارد که تشخیص اینکه کدام خوب و کدام بد هستند کمی دشوار است. ولی با خواندن این مقاله کمی میتوانید بهتر خرید کنید.

  • عمق لگن :

لگن های ظرفشویی دارای عمق لگنهای متفاوت هستند . 14 سانت ، 18 سانت ، 20 سانت و 22 سانت که هرچه عمق لگن بیشتر باشد کیفیت سینک بالاتر خواهد بود

  • ضخامت ورق :

ضخامت های ورق موجود عبارتند از 0/6 ، 0/8 ، 1 ، 1/2 میلیمتر میباشد هرچه ضخامت بالاتر کیفیت محصول بالاتر

  • نوع ورق :

استیل ساده یا آجدار؟ برای خرید سینک سعی کنید تا حد ممکن استیل آجدار نخرید درسته که خط بر روی این مدل از محصولات نخواهد افتاد ولی تمیز کردن آنها بسیار سخت است

اگر سینک خریدین به هیچ عنوان برای تمیز کردن آن از مواد اسیدی مثل رخشا ، من ، جوهر نمک ، اسید ، وایتکس و.. استفاده نکنید .

بهترین ماده برای تمیز کردن سینک مایع ظرفشویی ، مخلوط سرکه و آب ، پلیش های سینک مانند سیف کرمی میباشد

سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی شیک

سینک سرامیکی

سینک ها بیشتر از فلزات ضد زنگ ساخته می شوند اما هنوز هم سینک های سرامیکی ظرفشویی، طرفداران خاص خود را دارند. این سینک ها می توانند تنوع رنگ داشته و با فضای آشپزخانه هماهنگ شوند. از سوی دیگر برای تمیز کردن این سینک ها به شوینده های خاصی نیاز نیست و به آسانی تمیز می شوند.

سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی سرامیکی

نگهداری از سینک ظرفشویی

تمیز کردن روزانه سینک:

تمیز کردن روزانه ی سینک باید در انتهای شستن ظروف انجام شود. هر بار که ظروف خود را شستید، بلافاصله سینک ظرف شویی را نیز تمیز کنید. بهترین محلول برای تمیز کردن سینک، آب و صابون است. اگر می خواهید سینک جرم نگیرد، آب و صابون را فراموش نکنید. این ترکیب باعث می شود چربی ها روی سینک باقی نمانند و به مرور به جرم و رسوب تبدیل نشوند.

تمیز کردن هفتگی سینک:

آخر هفته نیز سعی کنید سینک ظرف شویی خود را با سرکه سفید و سپس آب و صابون تمیز کنید. سرکه سفید یکی از بهترین، رایج ترین و در دسترس ترین محلو ل های پاک کننده به شمار می رود. از هر محلولی استفاده می کنید، آخرین مرحله شستشو باید با آب خالص باشد. هیچ گونه محلولی حتی سرکه و صابون نباید روی سینک برای مدت طولانی باقی بماند. بهترین فرمول این است که سرکه به مدت 15 دقیقه روی سینک باقی بماند، سپس با آب و صابون و در انتها نیز با آب خالی سینک خود را تمیز کنید.

تمیز کردن طولانی مدت سینک:

اگر تمامی موارد بالا را رعایت کنید کارتان به این مرحله نمی رسد! با این وجود برخی افراد زمان یا حوصله تمیز کردن سینک ظرف شویی را به صورت منظم ندارند. در نتیجه بعد از مدتی شاهد ایجاد جرم و رسوب روی سینک خواهند بود. چاره این افراد جوش شیرین است. جوش شیرین باعث از بین بردن رسوبات در سینک های استیل شده و آن را به خوبی برق می اندازد. برای گرفتن بهترین نتیجه ابتدا سینک خود را خیس کنید، جوش شیرین را توسط برس یا هر وسیله دیگری روی سینک بمالید. سپس به مدت 10 الی 15 دقیقه جوش شیرین را روی سینک باقی بگذارید، با سرکه و در نهایت با آب و صابون سینک خود را به خوبی تمیز کرده و برق بیندازید.

سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی جذاب و خاص

برندهای معروف سینک ظرفشویی

اگر بخواهیم بگوییم کدام مارک سینک بهتر است باید بگوییم : برند های مطرح بسیاری در بازار موجود است كه می توانید با توجه به بودجه ای كه در نظر دارید انتخاب كنید كه عبارتند از: اخوان، استیل البرز، كن، بیمكث، ایلیا استیل، داتیس، لتو، ترامونتینا و تی اند دی که بهترین برند سینک ظرفشویی می باشند.

سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی خاص

سینک مناسب آشپزخانه کوچک

متناسب با نیاز مشتریان، در بازار انواع سینک ها ارائه می شود. اما وقتی شما با کابینت آشپزخانه ای کوچک سروکار دارید بهتر است بهترین انتخاب را در سینک ظرفشویی داشته باشید. در کابینت آشپزخانه کوچک تانما به شما سینک زیرکار یک لگنه را پیشنهاد می کند.با استفاده از سینک های زیرکار همزمان زیبایی و کارایی را به آشپزخانه خود بیاورید.

استفاده از این نوع سینک ها برای شما فضای کار بیشتری روی سطح صفحه کابینت آشپزخانه کوچکرا مهیا می کند.

سینک ظرفشویی

سینک مخصوص

سین ظرفشویی سنگی

اگر از افرادی هستید كه سلیقه تان استفاده از سنگ های طبیعی است می توانید برای انتخاب سینك ظرفشویی این جنس را انتخاب كنید. سنگ كوارتز از سنگ هایی است كه برای انتخاب سینك ظرفشویی مناسب است و جلوه خاصی به آشپزخانه تان می دهد.

سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی سنگی

سینک ظرفشویی گرانیتی

این مدل محصول ساخته شده از سنگ گرانیت ، رزین و مواد دیگر میباشد که میتواند در انواع مدل رنگ باشد ولی میتواند ایرادهایی هم داشته باشد مثل شکسته شدن ، ترک برداشتن ، عرق کردن زیر لگن ها و نشان دادن لکه آب در مدل های بی کیفیت ولی برای کسانی که میخواهند از سینکهای رنگی استفاده کنند به شرط خرید محصول با کیفیت توصیه میشود.

سیک ظرفشویی

سینک ظرفشویی گرانیتی

سینک ظرفشویی کورین

در مورد تاریخچه سینک کورین به صورت مختصر در ادامه توضیح می دهیم . شرکت آمریکایی به نام DuPont درسال 1967 با ترکیب چند سنگ معدنی و مواد عالی با نام های بوکسیت - پلیمر اکریلیک و تری هیدرات آلومینا توانست یک نوع سنگ مصنوعی با نام سالید سرفیس تولید کند کورین یکی از برند های سنگ مصنوعی می باشد.

با توجه به ویژگی های خاص مانند دوام و استحکام و... سینک آشپزخانه از جنس کورین تولید می شود. سینک کورین دارای رنگ بندی و طرح های گوناگونی هست و می تواند یک ایده خوب برای طراحان داخلی در استفاده به عنوان سینک در آشپزخانه باشد.

سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی کورین

سینک ظرفشویی کامپوزیتی

یکی از مصارف سنگ گرانیتی استفاده آن به عنوان سنگ سینک ظرفشویی میباشد زیرا هم دوام بالایی دارد و هم به زیبایی و دیزاین آشپزخانه می افزاید.

بیشتر تولیدکنندگان سینک های کامپوزیتی حدود 80 درصد گرانیت و 20 درصد رزین آکرلیک در ترکیب آنها استفاده میکنند. محصول نهایی تولید شده همان ویژگی های خالص گرانیت را دارد اما مقاوم تر و ارزان تر و البته نگهداری آن راحت تر است.

بیشترین ماده ای که برای ساخت سینک های کامپوزیتی استفاده میشود گرانیت است اگر چه در ساخت سینک های کامپوزیتی در برخی موارد و توسط برخی از کارخانجات تولیدی، از کوارتز به جای گرانیت استفاده میشود.

بر خلاف ظاهری که گرانیت طبیعی دارد، سینک های کامپوزیت دارای ترکیب رنگ بسیار یکنواختی هستند، گرچه همچنان جذابیت گرانیت طبیعی را حفظ کرده اند. سینک های کامپوزیتی گرانیتی ظاهری بسیار زیبا دارند که با بیشتر دیزاین ها و چیدمان های داخلی هماهنگی و تناسب دارند. بیشتر سینک های گرانیتی دارای ترکیب رنگ هایی متشکل از چندین رنگ متناسب با هم هستند.

به این نکته نیز توجه داشته باشید که از آنجایی که کارخانجات تولیدی سینک های کامپوزیت گرانیتی توجه زیادی به تناسب رنگ و مدل این سینک ها دارند، همواره محدوده ی وسیعی از انواع مختلف آن را به بازارهای هدفشان ارائه کرده اند.

سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی کامپوزیتی

سینک سنگ صابونی

این نوع سینک ها برای آشپزخانه های خانگی مناسب نیستند اما برای محیط های آزمایشگاهی گزینه خوبی به شمار می روند.

سینک های سنگ صابونی پرهزینه هستند اما کیفیت و نمای خوبی دارند.آن ها چه از نوع زیرصفحه ای یا سبک مزرعه باشند ساخته شده اند تا به نقطه کانونی جذابی برای آشپزخانه تان تبدیل شوند.

مزایا: یک سینک سنگ صابونی چه با کانترتاپ هماهنگ و یا در تضاد باشد جلوه بسیار شیک و پرزرق و برقی فراهم می کند. سنگ ها را می توان به صورت منحنی یا اریب با لبه های نرم و انحنادار برش داد.

معایب: هزینه. به علاوه این سینک ها وزن بسیار سنگینی دارند بنابراین نیاز به نصابی باتجربه و تکیه گاهی محکم در زیر آن دارید.

سینک ظرفشویی

سینک ظرفشویی صابونی

سینک سنگ مرمر

استفاده از سنگ طبیعی در سینک ظرفشویی زیبایی بی نظیری به دکوراسیون اشپزخانه میدهد. از جمله سنگ های طبیعی میتوان به سنگ مرمر اشاره نمود. این نوع سنگ دوام و مقاومت بالایی دارد اما به دلیل رنگ روشن آن خیلی زود کدر میشوند و لک بر میدارند. قیمت سینک ساخته شده از سنگ مرمر بسیار بالاست. از جمله معایب این نوع سینک این است که به دلیل سختی زیاد احتمال شکستن ظروف شیشه ای و چینی در آنها بسیار بالاست.

سینک ظرفشویی

سینک سنگ مرمر

سینک ظرفشویی فانتزی

سینک ظرفشویی

سینک فانتزی

سینک ظرفشویی خاص

سینک طرفشویی

سینک طرفشویی خاص

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید