به‌‌ گزارش ایرنا به نقل از وزارت نیرو، کاهش بی سابقه بارش‌های پارسال موجب شده است حجم مخازن سدهای پنجگانه استان تهران نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۴ درصد کاهش داشته باشد و ورودی آب به سدهای پنجگانه استان با یک میلیارد و ۱۷۰ میلیون مترمکعب، افت ۳۲ درصدی را تجربه کند.

با توجه به اینکه بارش‌های کشور از اواخر فصل پاییز شروع خواهد شد همواره میزان مصرف و خروجی از سدها از میزان ورودی به این سازه‌های آبی بیشتر خواهد بود. 

ذخیره یکصد سد کشور به کمتر از ۴۰ درصد رسیده است

سال آبی ۹۷-۹۶ در حالی به پایان رسید که از میان ۱۷۷ سد بزرگ کشور، یکصد سد بزرگ از جمله سدهای زاینده‌رود، شهید رجایی، ساوه، کوثر، ارس، ملاصدرا، سفیدرود و دوستی کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده دارند.

سال آبی جدید در حالی آغاز شده که میزان ذخایر سدهای ایران به ۱۹ میلیارد و ۸۱۰ میلیون مترمکعب رسیده است که این رقم در مقایسه با پارسال کاهشی ۱۹ درصدی آب ذخیره شده را نشان می‌دهد.

سد

مخزن خالی 67 درصدی سد

 

افت محسوس بارندگی ‌های سال آبی ۹۷-۹۶ که در نیم قرن اخیر کم سابقه بوده موجب شده است ورودی آب به مخازن سدهای کشور نیز متاثر از افت نزولات جوی با کاهش‌های ویژه‌ای مواجه شده‌اند و به ۲۵ میلیارد و ۹۵۰ میلیون مترمکعب برسد. 

به این ترتیب ورودی به این سازه‌های آبی ۳۳ درصد و خروجی از آن‌ها نیز نسبت به پارسال ۲۶ درصد افت کرد.

کاهش ارتفاع و ذخیره آب سدهای دارای نیروگاه برقابی موجب شد این مراکز در تابستان امسال نیز با کاهش تولید انرژی روبرو شوند و انرژی تولیدی ۵۳ نیروگاه‌ برق‌آبی کشور از ابتدای امسال تا ۳۰ شهریورماه به حدود ۶ هزار و ۱۸۵ گیگاوات ساعت برسد که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۴۲.۴ درصد کم شد.

با توجه به اینکه ۱۵ درصد از ظرفیت نصب شده نیروگاهی کشور مربوط به نیروگاه‌های برق‌آبی است از این رو کاهش تولید انرژی این مراکز یکی از دلایل اصلی خاموشی‌های تابستان امسال بود.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید