سنگ کلیه یکی از دردناک ترین بیماری های دنیاست. بیشتر کسانی که به بیماری سنگ کلیه دچار هستند به دلیل ارث می باشد و متاسفانه باید در هنگام مواجه با سنگ کلیه یا آن را دفع کنند یا با عمل جراحی بشکنند آن را.

دفع سنگ کلیه

یک متخصص تغذیه و رژیم غذایی بیان کرد: افرادی که دچار سنگ کلیه هستند باید به مقدار فراوان مایعات، میوه ، سبزیجات و مواد غذایی ادرار آور مصرف کنند.

کوروش جعفریان، درباره راه‌های دفع سنگ کلیه به کمک تغذیه، گفت: افزایش مصرف مایعات مهم‌ترین راهکار برای دفع سنگ کلیه است به همین دلیل به افرادی که دچار این عارضه شده‌اند توصیه می‌شود با مصرف مایعات فراوان میزان دفع را از کلیه‌ها افزایش دهند.

دفع سنگ کلیه

مصرف خوردنیهای مفید جهت دفع سنگ کلیه

این متخصص تغذیه و رژیم غذایی افزود: افراد می‌توانند برای افزایش مصرف مایعات علاوه بر آب سایر مواد غذایی و میوه‌ها از جمله هنداونه، آب انار ، انواع سیزیجات و … را مصرف کنند.

وی با بیان اینکه مصرف مایعات شانس دفع سنگ کلیه را به مقدار چشم‌گیری افزایش می‌دهد، یادآور شد: افرادی که دچار سنگ کلیه می‌شوند باید مواد غذایی ادرار آور را مصرف کنند که در این میان مصرف سبزی‌ « شاهی آبی» یا «بولاغ اوتی» به شدت توصیه می‌شود.

دفع سنگ کلیه

مصرف شاهی

 

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: به افراد توصیه می‌شود پس از دفع سنگ حتما نمونه را برای بررسی نوع و علت به آزمایشگاه ببرند. در صورتی که نوع سنگ مشخص شود، می‌توان با رژیم غذایی از عود مجدد بیماری پیشگیری کرد.

سنگ کلیه خود را اینگونه درمان کنید

سنگ کلیه یکی از بیماری‌های مزمن و مقاوم به درمان است که بر زندگی اجتماعی افراد اثر منفی می‌گذارد، برای درمان و کنترل این بیماری می‌توانید از برخی مواد غذایی استفاده کنید.

سنگ کلیه یکی از بیماری‌های بسیار دردناک است که می‌تواند سبب کاهش یا توقف ادرار در افراد شود؛ براساس آمار‌ها از هر ۱۰ نفر در دنیا یک نفر به سنگ کلیه مبتلا است؛ سنگ‌های کلیه از باقیمانده املاح و مواد شیمیایی که فرد به همراه مواد غذایی یا مایعات می‌خورد در مثانه یا کلیه ایجاد می‌شود.

نکته خوب و مثبت در خصوص سنگ کلیه این است که این بیماری را می توان با رعایت رژیم غذایی مناسب کنترل کرد.

سنگ‌های کلیه گونه‌های مختلفی دارند از جمله سنگ‌های اگزالات کلسیم، فسفات کلسیم، سنگ استرویت (struvite)، اسید اوریک و سیستین که همگی در صورت تشکیل در بدن نیاز به مراقبت و رسیدگی درمانی دارند.

سنگ کلیه
دفع سنگ کلیه

از جمله عواملی که می‌توانند سبب بروز  سنگ کلیه در افراد شوند می‌توان مصرف مواد غذایی حاوی مقادیر بالایی از اگزالات، خوراکی‌های حاوی پروتئین بالا، غذا ‌های شور، کم آبی یا مصرف کم مایعات را نام برد.

درمان سنگ کلیه

از جمله خوراکی‌های حاوی اگزالات بالا می‌توان دانه‌های آجیل، چغندر و آرد گندم را نام برد و فرد مبتلا به سنگ کلیه باید برای مصرف این مواد غذایی با پزشک مشاوره انجام دهد.

برای جلوگیری از بروز سنگ کلیه، افراد مستعد این بیماری باید به میزان زیاد آب بنوشند، مصرف مواد پروتئینی و پرنمک را محدود کنند ونیز با مجوز پزشک ازمکمل‌های کلسیمی استفاده کنند.

کارشناسان همچنین به افراد دارای سنگ کلیه توصیه می‌کنند از مصرف مواد خوراکی  چرب و پرشور خودداری کنند، زیرا علاوه بر سنگ کلیه سبب بالا رفتن فشارخون نیز در آن‌ها می‌شود.

از جمله بهترین خوراکی‌ها برای فرد مستعد سنگ کلیه می‌توان میوه و سبزی‌های تازه، غلات و حبوبات و لبنیات کم چرب را نام برد.

برخلاف تصور عامیانه، مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم می‌تواند به کاهش سنگ کلیه منجر شود؛ براساس پژوهش‌ها کلسیم درروده با مواد غذایی حاوی آگزالات ترکیب شده مانع ازتشکیل مواد سمی و ایجاد کننده سنگ کلیه دربدن می‌شود.

جلوگیری از بروز سنگ کلیه

میوه و سبزی‌های تازه نقش موثری در جلوگیری از بروز سنگ کلیه دارند، افراد مبتلا به این بیماری می‌توانند میوه‌ها را به صورت خام یا حتی منجمد مصرف کنند. میوه‌های حاوی اسید سیتریک از جمله مرکبات می‌توانند در جلوگیری از بروز سنگ کلیه موثر باشند.

نوشیدن مایعات به ویژه آب که تصفیه آن برای بدن آسان است می‌تواند از بروز ۲ نوع سنگ کلیه (اسید اوریک و سیستین) جلوگیری کند.

در عین حال کارشناسان به افراد مبتلا به سنگ کلیه هشدار می‌دهند تنها با رعایت رژیم غذایی نمی‌توان سنگ کلیه ایجاد شده را درمان کرد و مواد غذایی تنها برای پیشگیری از بروز این بیماری است.

درمان سنگ کلیه با استفاده از روش ‌های پزشکی از جمله سنگ شکن، دارو درمانی و در برخی موارد جراحی انجام می‌شود.

ورزش منظم، خودداری از مصرف مواد دخانی، نداشتن استرس و تنظیم وزن همگی از جمله عوامل مفید برای جلوگیری از بروز سنگ کلیه به شمار می‌آیند.

بی توجهی به بیماری سنگ کلیه می تواند سبب نارسایی کلیه ، درد شدید، خونریزی از کلیه، خارج نشدن مواد سمی از بدن توسط ادرار و تجمع سم در بدن و حتی مرگ شود، به همین دلیل باید فرد مبتلا به سنگ کلیه اقدامات درمانی لازم را انجام داده و تحت نظر متخصص قرار داشته باشد.

تشخیص سنگ کلیه از طریق معاینه بالینی، عکس برداری و آزمایش نمونه ادرار انجام می شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ 2
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید