سوراخ کردن گوش در نوزادان و بزرگسالان به خوبی قابل انجام است اما به مراقبت های ساده ای نیاز دارد که اگر این مراقبت ها رعایت نگردند، درد و عفونت زیادی را در پی دارد. سوراخ کردن گوش باید با توجه و مراقبت از محل انجام شود تا درد و عفونت نداشته باشد و مراقبت های بعد سوراخ کردن گوش مهم ترین بخش آن است. اگر سوراخ کردن گوش شما به درستی انجام شود، شما به راحتی و بی درد سر می توانید از گوشواره استفاده کنید. مراقبت های سوراخ کردن گوش در ادامه آورده شده است.

سوراخ کردن گوش

سوراخ کردن گوش

مراقبت های لازم پس از سوراخ کردن گوش

پس از سوراخ کردن گوش باید از گوشواره مخصوص استفاده شود و اگر سوراخ کردن گوش در نرمه گوش باشد، باید در حدود 6 هفته از گوشواره مخصوص استفاده کنید و اگر سوراخ شما در بخش غضروفی باشد، باید 12 هفته از آن استفاده کنید. پس از سوراخ کردن گوش، به هیچ وجه نباید محل سوراخ را لمس کنید چرا که می تواند باعث عفونت شود. البته در هنگام تمیز کردن و ضدعفونی کردن باید دستان خود را کاملا با صابون بشویید و سپس گوش خود را لمس کنید. دقت کنید که گوش شما نباید تحت فشار بشاد و شما نباید از کلاه و یا روسری استفاده کنید که گوش شما را تحت فشار قرار دهد و باعث عفونت گردد.

سوراخ کردن گوش

سوراخ کردن گوش

توجه کنید که اگر گوش خود را به تازگی سوراخ کرده باشید، گیر کردن گوشواره به لباس می تواند دردناک و آزار دهنده باشد لذا به هنگام پوشیدن لباس دقت کنید. از شستن محل سوراخ گوش با شامپو و شوینده های مخصوص مو جلوگیری کنید چرا که این کار باعث عفونت شدید می شود. می‌توانید با یک پوشش پلاستیک، روی گوش را ببنیدید تا در حمام خیس نشود. در هنگام خوابین نیز بهتر است از روبالشی تمیز و بدون بافت درشت استفاده کنید.

نحوه مراقبت از گوش

از نشانه های عفونت گوش می توان به خارش و سوزش، ترشح مایع زردرنگ، قرمزی و تورم محل سوراخ و دردناک شدن محل سوراخ اشاره کرد. پس از سوراخ کردن گوش خود، روزی 3 مرتبه با الکل و پنبه تمیز کنید تا محل سوراخ کاملا تمیز و ضدعفونی شود.  یادتان باشد که باید هر دو طرف گوش را تمیز کنید. حتما بدنه گوشواره باید با الکل ضدعفونی شود و قبل از داخل کردن مجدد گوشواره، آن را به یک پماد ضد باکتری آغشته کنید.

سوارخ کردن گوش کودک

سوارخ کردن گوش کودک

نکته ای که در مراقبت های پس از سوراخ کردن گوش کودکان وجود دارد این است که کودکان حساس ترند اما بیس و پایه مراقبت از گوش به همان شیوه است. شما باید روزانه چند مرتبه گوش نوزاد را چک کند تا در صورت بروز عفونت به سرعت متوجه شود. وضعیت گوش کودک اگر نگران کننده باشد باید به سرعت به پزشک مراجعه شود چرا که ممکن است به شنوایی کودک آسیب برساند. در حمام خیلی مراقب گوش نوزاد باشید تا در معرض رطوبت نباشد، حتما با یک پوشش پلاستیکی گوش نوزاد را بپوشانید تا مواد شوینده و آب با آن تماس پیدا نکنند. دقت کنید که گوشواره های کودک خود را از جنس طلا برگزینید چرا که هر جنس دیگر می تواند باعث بروز عفونت شود.

آیا این مطلب مفید بود؟ 5
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید