سعید سهیلی از کارگردانان نامی کشوراست که فیلم ژن خوک چهاردمین فیلم این کارگردان است. این فیلم ساز با فیلم طوفان شن که ساخته جواد شمقدری است، کار خود را آغاز کرده  و در آن فیلم به عنوان نویسنده حضور داشت! در سال 75 بود که سعید سهیلی کارگردانی فیلم مردی شبیه باران را انجام داده و این فیلم تحسین های فراوانی را به دنبال داشت به طوری که ابوالفضل پورعرب هم برای این فیلم سیمرغ بهترین بازیگر مرد را دریافت کرد. از دیگر فیلم هایی که سعید سهیلی آن ها را به روی پرده برده است می توان به «مردی از جنس بلور»، «سهراب» «سنگ، کاغذ، قیچی» و... اشاره کرد که همگی آثاری ارزشی و دفاع مقدسی به شمار می رود. پس از مدتی که وی به ساخت این نوع فیلم ها می پرداخت، با ارائه فیلم چارچنگولی که فیلمی کمدی به شمار می رفت، موفق شد تا فروش خوبی را تجربه کند اما به نوعی کارنامه خود را زیر سوال برد. با معرفی ژن خوک با ما همراه باشید.

نگاهی به کمدی ژن خوک

سهیلی در تولید فیلم کمدی، فیلم های « ازدواج به‌وقت اضافه»، «گشت ارشاد ا و ۲» را تولید کرده و هم اکنون نیز فیلم ژن خوک در سینما حضور دارد. سینمایی ژن خوک یک اثر اجتماعی و انتقادی است که در جامعه امروزی اتفاق افتاده و در این میان از جذابیت های سینمایی نیز بهره می برد. هادی حجازی‌فر، سینا مهراد، نازنین بیاتی ، بهرنگ علوی ، صبا سهیلی، قربان نجفی، علیرضا مهران، شهین تسلیمی ، مهدی دانایی مقدم ، افشین اخلاقی، فرشید نزاکتی، وحید کرمانی، مهسا آبیز با حضورِ الناز حبیبی هنر پیشه هایی هستند که در درام ژن خوک، حضور پیدا کرده اند.در فیلم ژن خوک، به موضوع آقازاده ها توجه دارد چرا که چندی پیش، فیلمی از آقازاده ها در فضای مجازی پخش شد که به طبقه متوسط و ضعیف توهین شده بود! در این فیلم سهیلی، این اتفاق را نقد کرده و داستان آن پیرامون دو زندانیست که از زندان فرار کرده اند تا کاری را انجام دهند و دلیل این فرار، به یک آقازاده می رسد که حاضر است همه‌چیز را فدای خواسته خود کند.

سینمایی ژن خوک

سینمایی ژن خوک

در درام کمدی ژن خوک، سهیلی سعی دارد تا از نقد به صورتی استفاده کند که آن شکل سیاه و سفید به خود نداشته باشد.به طور کلی در این فیلم، تمامی شخصیت ها در خصوص کار خود به طور واضح صحبت می کند که این موضوع سبب شده تا سینما فضای بهتری را پیدا کند. در ژن خوک،  فاصله طبقاتی به وضوح دیده می شود چرا که دو سطح از زندگی وجود دارد که ابتدای آن آقازاده ها هستند که نگاهی از بالا داشته و طبقه دوم، افرادی هستند که به دلیل فقر به خلاف دست می زنند. یکی از نکات خوب فیلم این است که در ژن خوک بر خلاف دیگر فیلم های ایرانی، فقر با تقدس همراه نمی شود. تمامی این ها نکاتی مثبت از اکران ژن خوک است چرا که این فیلم دارای صحنه های خوب و جالب توجه است اما در آن کلمات رکیک نیز استفاده می شود که شنیدن آن برای کودکان و نوجوانان مناسب نیست.

نقد ژن خوک

نقد ژن خوک

از بازیگران ژن خوک می توان هادی حجازی فر و سینا مهرداد را نام برد که در کنار یک دیگر بازی می کنند.. بازی حجازی فر در این فیلم تنها خوب است و سینا مهرداد (پسر سعید سهیلی) نیز که با سریال «پدر» به شهرت رسید، انصافاً از عهده نقش خود به‌خوبی برآمده است. در این فیلم دو بازی دیگر نیز به خوبی ایفا شده اند که در این جا از آن ها سخن خواهیم گفت! بهرنگ علوی و جمشید هاشم پور در یک سکانس این فیلم بازی می کنند که همین سکانس، بسیار فوق العاده از کار در آمده و در حالت کلی باید نمره خوبی به کارگردانی سهیلی داد که البته این فیلم در مقایسه با کلاشینکف که اثری دیگر از سعید سهیلی است، پیشرفت به شمار نمی رود و تنها در میان فیلم های پوچ سینما، تا حدودی تامل دارد. لوکیشن های انتخاب شده برای فیلم برداری در این فیلم، کاملا مناسب بوده و حرکت دوربین به هیچ عنوان آزاردهنده نیست.

ژن خوک

ژن خوک

سعید سهیلی در تمامی کار های خود به عنوان نویسنده نیز حضور دارد و به طور کلی فعالیت خود در سینما را نیز با نویسندگی آغاز کرده است. این فیلم ساز در دیالوگ نویسی به طور واضحی به مسعود کیمیایی متصل است و جنس حرف های او مارا یاد مسعود کیمیایی می اندازد. سناریو ژن خوک به گونه است که در آن کارگردان، شوک هایی را می دهد و اولین شوک در جایی وارد می گردد که جای شخصیت ها عوض شده و به طور کلی تمامی معادلات تغییر پیدا می کنند.در آخر داستان نیز، فیلم به مانند دیگر فیلم های ایرانی نیست و تفاوت فاحشی دارد که از امتیازات این کار به شمار می رود.

ژن خوک

ژن خوک

در فیلم سینمایی سهیلی تصمیم گیری را به عهده مخاطب می گذارد به نحوی که وی با دیدن آخر فیلم تصمیم می گیرد که این فیلم را دوست داشته باشد یا خیر. در این فیلم شما از هیچ کدام از آیتم هایی که این روز ها برای پر مخاطب کردن فیلم ها در نظر می گیرند، استفاده نشده است اما سناریو کلی فیلم جذاب بوده و به راحتی می تواند مخاطب را به سمت خود جلب کند.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید