شستشوی لباس نوزادان و کودکان و از همه مهمتر آشنایی با ترفند های شستن لباس آنها امر بسیار مهمی است.همانطور که کودکان و نوزادان ما پوستی حساس دارند باید ما به شستشوی لباس آنها بسیار توجه داشته باشیم.هر آنچه که باید در مورد شستشوی صحیح لباس نوزادان و کودکان بدانید تانما برای شما آورده است.

شستشوی لباس کودکان

به خاطر داشته باشید که همواره لباس های نوزاد را پیش از لباس های خودتان بشویید. نوزادان پوست نازک و حساسی دارند و با شستن لباس ها، مواد حساسیت زای موجود در بافت لباس، از آن خارج می شود. جوراب ها و سایر البسه کوچک را حین شست وشو و خشک کردن داخل یک کیسه توری قرار دهید. پیش از اولین مرتبه شست و شوی هر لباس، به برچسب هشداری که روی آن به کار رفته، دقت کنید. این برچسب ها اطلاعات دقیقی را درباره نحوه شست و شو و نگهداری لباس در اختیار شما قرار می دهند. لباس خواب کودک باید ضدحریق باشد، بنابراین هرگز از سفیدکننده روی الیاف ضد حریق استفاده نکنید زیرا اثربخشی موادشیمیایی درمانی را کاهش می دهد.

شستشوی لباس

شستشوی لباس کودکان

شستشوی لباس نوزدان

گاهی استفاده از شوینده ها باعث تحریک، خارش یا سوزش پوست بدن می شود بنابراین انتخاب شوینده ای مناسب که مانع بروز چنین حالاتی شود، اهمیت زیادی دارد اما وقتی پای کودکان و نوزادان به میان می آید، اهمیت موضوع دو چندان می شود زیرا نوزادان با توجه به پوست بسیار لطیفی که دارند بیشتر در معرض بروز حساسیت پوستی هستند.

  • جهت تمیز کردن لکه لباس نوزادان در ابتدا آنها را با آب سرد شستشو کنید.
  • لکه هایی همچون شیر با آب به راحتی تمیز می شوند.
  • لکه هایی هم که برای مدتی روی لباس بوده اند نیز با خیسانده شدن در آب تا حد زیادی از بین میروند.
  • برای حذف اثر لکه از لباس نوزاد میتوانید از یک فرچه نرم و کمی صابون استفاده کنید.
  • به آرامی از فرچه استفاده کنید تا بافت پارچه آسیب نبیند.
  • در صورتی که لکه هنوز باقی بود از شویند قوی تری استفاده کنید.
  • اما نه برای لباس هایی که به طور مستقیم با پوست کودک در تماس اند. مانند لباس های زیر.
شستشوی لباس

شستشوی لباس نوزادان

اصول شستشوی لباس کودکان

  • برای شستشوی لباس کودک ابتدا آن را با آب سرد بشویید.
  • شستشوی لباس بچگانه در اولین فرصت توصیه می گردد.
  • بعد ازخرید لباس بچگانه آن را بشویید و سپس از آن برای پوشش کودک خود استفاده کنید.
  • برای پاک کردن لکه از لباس کودک از یک فرچه نرم و مقدار کمی صابون استفاده کنید.
  • برای پاک کردن لکه های چربی از لباس کودک مقدار اضافی آن را برداشته و سپس روی لکه را با مقداری نشاسته ذرت و یا پودر تالک بپوشانید و بعد 10-15 دقیقه لباس کودک را با آب بشویید.
  • برای پاک کردن لکه های میوه و آبمیوه و مربا از لباس بچه ها آن را با آب سرد بشویید و سپس در محلولی با نسبت مساوی آب و الکل و یا آب و سرکه سفید بخیسانید.
  • برای پاک کردن لکه های ادرار و مدفوع از لباس کودکان و نوزادان از محلولی با نسبت مساوی آب و یک قاشق پاک کننده آمونیاکی استفاده کنید و سپس آن را با آب شستشو دهید.
  • لباس کودک را در هوای آزاد و زیر نور خورشید خشک نمایید. زیرا نور آفتاب خود ضدعفونی کننده قوی می باشد.

اصول شستشوی لباس نوزادان

نوزاد شما دارای پوست بسیار حساسی بوده و زمان زیادی نیاز است تا با محیط بیرون از منزل ارتباط بگیرد. شستشوی لباس نوزاد یکی از مسائل بسیار مهم بوده که جای بحث دارد. لباس نوزاد می بایست عاری از هرگونه آلودگی باشد.

شاید با خود بگویید نوزاد هم مانند سایر انسان ها بوده و روال شستشوی معمولی برای لباس او کفایت می کند. این موضوع را فراموش کنید، یک نوزاد دارای پوستی بسیار حساس بوده و تنها آلودگی سبب حساسیت او نمی شود، گاه یک ماده شیمیایی و یا یک ماده معطر نیز در بروز مشکلات پوستی برای فرزند شما دخالت دارد. در شستن لباس نوزاد می بایست اصول اولیه را رعایت نمایید. موضوع بسیار مهم که توسط پزشکان مورد بحث قرار گرفته است شستشوی لباس نوزاد قبل از استفاده و به محض خرید می باشد. یک لباس نو لزوماً تمیز نیست! دقت نمایید که به محض خرید لباس نوزاد آن را شستشو نموده و به بهانه نو بودن لباس، در انجام این کار سهل انگاری ننمایید.

البته باید گفت بسیاری از والدین لباس کل خانواده را هم زمان باهم می شورند و عموماً می گویند: چنین کاری تابه حال مشکلی ایجاد نکرده است؛ اما متخصصان بر این موضوع تأکید می کنند و معتقدند چنین اعمالی امکان ایجاد حساسیت در پوست نوزادان را افزایش می دهد.

شوینده مناسب شستشوی لباس کودکان و نوزادان

پوست بدن نوزاد بسیار حساس است. در خرید مایع شستشو باید به چند مورد دقت کنید. بی رنگ، بی بو، بدون آنزیم و مادهٔ سفیدکننده و براق کننده باشد.

در شستن لباس نوزاد از موادی مانند نرم کننده یا ضد الکتریسیته استفاده نکنید. این مواد می تواند باعث ایجاد حساسیت در پوست نوزادان شود.

برخی از والدین بر روی سلامت نوزادان بسیار حساس هستند و ماشینی جداگانه برای شستشوی لباس نوزادان تهیه می کنند. باید گفت نیازی به خرید چنین ماشینی نیست.

اگر شما در خانه ماشین لباس شویی دارید. می توانید از همان ماشین برای شستشوی لباس نوزادان استفاده کنید. فقط لباس نوزادان را به صورت جدا از لباس های خود بشورید؛ زیرا ممکن است بر روی لباس بزرگ سالان میکروب هایی باشد که از این طریق به نوزادان منتقل شود.

شستشوی لباس

شوینده مناسب شستشوی لباس کودکان و نوزادان

دمای مناسب برای شستشوی لباس کودک و نوزاد

برای شستشو لباس نوزاد از آب با درجه دما ۳۰ یا ۴۰ درجه سانتی گراد استفاده کنید و اگر از یک ماده شوینده برای تمامی لباس ها استفاده می کنید می توانید در یک مرحله تمامی لباس ها را باهم بشویید.

و در نهایت اینکه برای شستشو لباس حتما برچسب روی لباس را بخوانید تا متوجه شوید روش شستشو و نگهداری هر لباس به چه صورت است دسته بندی لباس ها یکی از مهمترین اقدامات در شستن لباس است. بیشتر لباس ها دستور العمل شستن مشابهی دارند، آن ها را با هم بشویید؛ و لباس هایی را که شیوه شستشوی خاص دارند کنار بگذارید و بعداً جداگانه بشویید. به دمای آب توصیه شده توجه ویژه داشته باشید. در صورت مشاهده نشانه هایی مانند جوش ، خشکی و پوسته پوسته شدن یا برآمدگی های قرمز روی پوست نوزاد، با پزشک تماس بگیرید. در بیشتر موارد با شستن کامل تر و آبکشی بیشتر لباس های نوزاد، مشکل برطرف می شود ولی گاهی هم پزشک انجام آزمایش های بیشتر را توصیه می کند.

شستشوی لباس با دست

همیشه به یاد داشته باشید برای شستن لباس ها با دست , ابتدا صابون یا پودر لباسشویی خود را به آب اضافه کنید و حسابی آن را به هم بزنید تا در آب حل شود . سپس لباس خود را در ظرف حاوی این محلول قرار دهید . این کار باعث می شود تا ماده شوینده ی شما به صورت موثرتری عمل کند و همین طور از باقی ماندن ذرات پودر یا صابون بر روی لباس شما نیز جلوگیری شود .

شستشوی لباس

شستشوی لباس با دست

شستشوی لباس با ماشین

دقت کنید روی لباساتون نوشته شده با چه درجه ای باید شسته بشه……هر لباسی احتمالا یه همچین چیزی توش نوشته شده. یکی دو بار نگاه کنید حفظ میشید و لازم نیست هر دفعه دوباره نگاهش کنید.

اگر نوشته نشده بود باید بدونید لباسایی که از جنس مواد هستن نباید با حرارت بیشتر از ۴۰ درجه شسته بشه، که حوله هم جزء این دسته هستش.

برای شستن لباس های نخی و ملافه ها میشه با دمای بالا شسته بشن که برای شخصی بعد از چندین سال خونه داری هنوز شستن با دمای ۶۰ هم لازم نشده چه برسه به ۹۰!

برای شستن لباس های مشکی باید با مایع مشکی شور و حتما با دمای سرد شسته بشن.

شستن لباس هایی با جنسای لطیف نباید با دور تند ماشین لباسشویی آبگیری بشن باید خیس تر در آورده و روی بند رخت خشک بشن. و یا گاهی روی بند رخت به صورت صاف پهن کنین مخصوصا لباس های کشی یا بافتنی.

شستشوی لباس

شستشوی لباس با ماشین

از بین بردن لکه های روی لباس نوزاد

معمولا پیش از شست و شوی لباس ها، لکه های موجود روی آنها را پاک کنید. برای از بین بردن لکه های پروتئینی مانند شیر ، لکه غذاهای مختلف و لکه مدفوع روی لباس، پیش از استفاده از محصولات شست و شوی حاوی آنزیم، لکه ها را در آب سرد غوطه ور کنید. اگر این کار موثر نبود، از لکه برها و شست وشوی معمولی استفاده کنید. برای از بین بردن لکه ادرار در دو مرحله اقدام کنید. به طوری که ابتدا یک قاشق غذاخوری آمونیاک در یک فنجان آب حل کنید و محلول را روی محل لکه بریزید.

روش صحیح شستشوی لباس نوزاد

قصد داریم شما را با نکات طلایی در خصوص شستشوی لباس نوزاد آشنا سازیم. در گام اول می بایست لباس نوزاد را با آب سرد بشویید. استفاده از آبگرم در ابتدای کار اشتباه است. برای این کار بهتر است در ابتدا لباس را در آب بخیسانید، این کار در صورتی که حجم لباس کم باشد ۱۵ دقیقه زمان می برد. در این روش لباس نوزاد شما از هرگونه لک که در اثر خوردن شیر ایجاد شده است برطرف خواهد شد. در صورتی که اثرات لک بر روی لباس نوزاد دیده می شود می توانید از فرچه های نرم که با عنوان فرچه شستشوی لباس نوزاد در بازار عرضه می شود استفاده نمایید.

از صابون ملایم برای شستشو استفاده کنید. به کمک صابون و فرچه شستشوی لباس نوزاد از دست لک ها رهایی خواهید یافت. استفاده از شوینده های معطر با قدرتمند را فراموش کنید این شوینده ها در نهایت سبب بروز حساسیت بر روی بدن نوزاد شما خواهد شد. بهترین مواد جهت شستشوی لباس نوزاد استفاده از شوینده های بدون رنگ و اسانس می باشد. در آبکشی پس از شستن لباس نوزاد دقت نمایید، به یکبار آبکشی قانع نباشید شما می بایست مطمئن شوید که مواد شوینده از لباس به طور کامل پاک شده است. اگر لباس نوزاد شما رنگی است، احتمال رنگ دهی لباس وجود دارد بنابراین شستن لباس را دوباره ادامه دهید. زمان کافی برای خشک شدن لباس لحاظ نمایید.

برای آنکه لباس نوزادان را به شکل مناسب تری، بشورید. بهتر است به موارد زیر توجه کنید

  • لباس ها را روی هم تلنبار نکنید.
  • برخی از لکه ها مانند لکهٔ شیر بعد از لکه شدن با آب به راحتی پاک می شوند.
  • بهتر است قبل از پاک کردن لکه از روی لباس آن را با آب سرد بشورید.
  • شستشوی لباس های بی لکه با آب گرم مناسب تر است.
  • به برچسب شستشویی که روی لباس وجود دارد، توجه کنید.
  • لباس های خیس نوزادان را درجایی قرار دهید که بر آن ها آفتاب بتابد یا آنکه جریان هوا آزاد باشد.
  • از وایتکس یا سفیدکننده به هیچ عنوان استفاده کنید.
  • به هیچ عنوان از نرم کننده ها استفاده نکنید.
  • اگر از دست برای شستن لباس های نوزاد استفاده می کنید خوب آن را آبکشی کنید.
شستشوی لباس

روش صحیح شستشوی لباس نوزاد

روش صحیح شستشوی لباس کودک

شستشوی لباس کودکان و آشنایی با ترفند های شستن لباس نوزاد برای مادران امر مهمی است.والدین باید یاد بگیرید در هنگام شستن لباس کودک آن را ضد عفونی کنند و به شیوه درست خشک کنند.

والدین همواره در تلاشند تا بهترین چیزها را برای کودکانشان فراهنم کنند.به همین دلیل در خرید مواد شوینده نیز به دنبال بهترین و گرانترین ها هستند.برای کودکانی که پوست بسیار حساسی دارند شوینده های مایع فاقد اسانس و رنگ و یا شوینده های مخصوص لباس کودکان برای شستن لباس نوزاد مناسبترین گزینه ها هستند.

برای شستن لباس کودک دسته بندی کردن لباس ها قبل از شستشو از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از آسیب هایی مانند رنگدهی، تغییر بافت و … است.
معمولا افراد همه لباس ها را با هم شستشو میکنند بدون اینکه توجه داشته باشند که نحوه شستشوی این لباس ها با یکدیگر فرق دارند.لباس ها برچسبی همراه خود دارند که معمولا به قسمتی از لباس دوخته یا چسبیده شده است.

انواع لکه

لکه ادرار

کافی است پوشک کوچولوی شما پس بدهد و مدتی متوجه نشوید، تا روی لباسش، مخصوصا لباس های روشن، یک لکه زردرنگ باقی بماند. اگر این لکه را سریع بشویید با آب و صابون تمیز می شود، اما اگر نشد باید برای پاک کردن لکه ادرار از پاک کننده های آمونیاکی استفاده کنید. به خاطر داشته باشید باید پاک کننده را با آب رقیق کنید و بعد از شستشو هم پارچه را چند بار آب بکشید تا باعث آسیب رساندن به پوست نوزاد نشوید.

لکه مدفوع

برای پاک کردن لکه مدفوع باید از پاک کننده های آنزیمی استفاده کنید. البته وقتی کودک هنوز غذا نمی خورد، این لکه ها با آب و صابون مخصوص نوزاد به راحتی از بین خواهند رفت. اما بعد از شروع غذا خوردن، پاک کردن مدفوع کودک کمی مشکل خواهد شد. برای این کار باید ابتدا لباس را در آب خیس کنید و بعد پاک کننده آنزیم دار را به آن اضافه کنید و اجازه دهید عمل کند. در این روش هم باید پاک کننده را کم استفاده کنید و لباس را چند بار آب بکشید.

لکه شیر

فرقی نمی کند شیر مادر روی لباس نوزاد ریخته باشد یا شیر خشک . در هر دو صورت بعد از خشک شدن، با لکه زشت زردرنگی مواجه خواهید شد. به همین دلیل بهتر است حتما قبل از شیر دادن به نوزاد برایش پیش بند ببندید. اگر این کار را نکردید باید بلافاصله بعد از ریختن شیر لباس را با آب گرم و صابون بشویید. اما اگر لکه ماند و ثابت شد، باید برای پاک کردن آن درست مثل مدفوع از پاک کننده آنزیمی استفاده کنید. لکه شیر با محلول رقیق آمونیاک و کمی نمک هم از بین خواهد رفت.

لکه مواد بهداشتی

اگر کرم یا وازلین روی لباس نوزاد ریخت، اول آن را با دستمال بردارید بعد مقداری نمک روی لکه بپاشید. نمک چربی کرم یا وازلین را می گیرد و بعد به راحتی می توانید با کمی آب و صابون باقی لکه را از روی لباس پاک کنید. لکه لوسیون های غیر چرب هم با کمی آب و صابون به راحتی از بین می رود. اگر لکه با صابون پاک نشد، آن را با مایع ظرفشویی بشویید و چند بار با دقت آب کشی کنید تا اثری از مایع شوینده روی لباس باقی نماند.

شستشوی لباس

انواع لکه

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید