شیردهی به نوزاد از جمله کارهای بسیار مهم پس از تولد نوزاد است. در واقع با تنظیم برنامه صحیح شیردادن به نوزاد می توان کمک زیادی به بهبود و روند رشد او کرد. تانما در این مطلب ذفعات شیردهی به نوزاد و تنظیم برنامه شیردهی به نوزاد را بیان می کند؛

تعداد دفعات شیردهی به نوزاد

بدو تولد تا شش ماهگی

همان گونه که نوزاد رشد می کند، معده او نیز بزرگ تر می شود. نوزاد به تدریج قادر خواهد بود که شیر بیشتری را در هر بار شیردهی بنوشد.

در طی چند هفته و چند ماه، فواصل بین نوبت های شیردهی بیشتر می شود. به طور متوسط نوزادان در این سن هر ۲ تا ۴ ساعت شیر می خورند. البته برخی از نوزادان ممکن است هر ساعت نیاز به شیردهی داشته باشند و برخی دیگر که ساعات خواب طولانی تری دارند، هر ۴ تا ۵ ساعت شیر بخورند.

تعداد دفعات شیردهی با توجه به شرایط روز متغیر است. برخی از نوبت های شیردهی ممکن است طولانی و برخی دیگر کوتاه باشند و این کاملا طبیعی است.

نوزادان به طور کلی در هر نوبت شیردهی به مقدار مورد نیاز خود تغذیه می کنند و بعد از سیر شدن مکیدن شیر را متوقف می کنند. نوزادان اگر به اندازه کافی شیر بخورند، پس از شیردهی حالت خواب آلود پیدا می کنند. نوزاد در یک شبانه روز (۲۴ ساعت) نیاز به ۸ تا ۱۲ نوبت شیردهی دارد.

از شش تا ۱۲ ماهگی

الگوی شیردهی نوزادان (مدت و دفعات شیردهی) متفاوت است. به ویژه هنگامی که آن ها شروع به تغدیه با غذای کمکی می کنند، تغییراتی در برنامه شیرخوردن آن ها روی می دهد.

هنگامی که متوجه علائم گرسنگی در نوزاد می شوید، به او شیر بدهید.

اگر نوزاد پس از تغذیه با غذای کمکی، تمایلی به خوردن شیر ندارد، پیش از غذای کمکی به او شیر بدهید.

شیر مادر مهم ترین منبع تغذیه ای نوزادان تا یک سالگی است، حتی پس از شروع غذای کمکی!

از یک تا دو سالگی

تعداد دفعات شیردهی در روز متفاوت است. برخی از کودکان تنها قبل از خواب یا صبح زود شیر می خورند و برخی دیگر هنوز شیر بخش بزرگی از تغذیه روزانه شان را شامل می شود.

بهتر است برای شیردهی به نوزاد مراقب علایم گرسنگی و تمایل او به شیر خوردن باشید.

تنظیم برنامه شیردهی به نوزاد

تعداد دفعات شیردهی به نوزاد

تنظیم برنامه شیر دهی به نوزاد

شیر مادر هضم آسانی دارد و زمان و برنامه مشخصی برای تغذیه شیرخوار نمی توان ارائه کرد. این واقعیت طبیعی است که وقتی شکم شیرخوار به طور مرتب پر باشد و پستان ها پی درپی تخلیه شوند، از بسیاری مشکلات شیردهی پیش گیری می شود. هیچ جدول زمانی نمی تواند مشخص کننده زمان شیردهی باشد. برخی کودکان زودتر از ۲ ساعت یک بار و برخی دیگر فواصل زمانی طولانی تر نیاز به تغذیه دارند.

آن چه مسلم است اگر کودک از نظر افزایش وزن مشکلی نداشته باشد، مادر می تواند بعد از حدود ۲۰ دقیقه، عمل شیردادن را قطع کند و مطمئن باشد که کودک گرسنه نخواهد ماند.در مورد کودکانی که بعد از خوردن چند دقیقه شیر تمایل به خوابیدن پیدا می کنند و مادر مطمئن است که هنوز کودک سیر نشده است توصیه می شود که با عوض کردن پستان و یا گرفتن آروغ و نیز تعویض پوشک کودک را بیدار نگه داشته تا به شیرخوردن ادامه دهد.

البته میزان خیس و کثیف شدن پوشک کودک معیار خوبی برای میزان سیر شدن کودک خواهد بود. در مورد بچه ای که فقط مدت کوتاهی شیر می خورد بهتر است سعی شود در فواصل زمانی کوتاه تر یا به طور مکرر و پی درپی به او شیر داد.

برنامه صحیح شیر دادن به نوزاد

تانما در زیر زمان های مناسب شیردهی، مدت زمان شیرخوردن و رشد طبیعی کودک را ارائه می کند؛

زمان بندی پیشنهادی زمان شیردهی

۲-۱ هفته اول

۷ وعده، در ساعات: ۶-۹ -۱۲- ۱۵-۱۸-۲۱- ۲۴

ماه دوم تا سوم

۵ تا ۶ وعده، در ساعات: ۶- ۳۰ / ۹-۱۳- ۳۰ / ۱۶- ۲۰- ۳۰ / ۲۰- ۳۰ / ۲۳٫


ماه سوم تا پنجم

۴ تا ۵ وعده، در ساعات: ۶ -۱۰-۱۴-۱۸-۲۲٫
بعد از ۶ ماهگی

۴ وعده، در ساعات: ۸-۱۲-۱۶-۲۰٫

مدت زمان شیر خوردن

۱۰- ۱۵ دقیقه از هر پستان – مجموعاً ۲۰-۳۰ دقیقه، بعد از این مدت کودک با نوک سینه در حال بازی است.

تعداد دفعات شیردهی به نوزاد

برنامه صحیح شیر دادن به نوزاد

رشد طبیعی و متوسط وزن کودک


سه ماهه اول: ۲۵- ۳۰ گرم در روز


سه ماهه دوم: ۲۰- ۲۵ گرم در روز


سه ماهه سوم: ۱۰- ۲۰ گرم در روز

شیردهی در خواب

در هفته های اول زندگی نوزاد، شیر دادن به نوزاد و خوابیدن با هم همپوشانی دارند زیرا نوزاد بیشتر از این که بیدار باشد خواب است. چرت زدن وسط شیر خوردن و کمی بعد بیدار شدن برای شیر بیشتر کاملا طبیعی است. می توانید به نوزاد شیر بدهید تا بخوابد و همچنین در طول شب نیز برای دوباره خوابیدن او به او شیر بدهید.

بیشتر مادرهای فکر می کنند شیر دادن به نوزاد در آخر روز راهی مناسب برای نشان دادن علاقه به نوزاد است. اگر می خواهید نوزاد را تشویق کنید بدون شیر خوردن به خواب برود باید حداقل تا سه ماهگی او صبر کنید. زیرا در آن زمان نوزاد آماده است که او را به روش های دیگر بخوابانید.

آیا این مطلب مفید بود؟ 1
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید