دستور پخت آش جو ویژه برای افطار

بیش از 400 نوع آش در ایران درست می شود که در مناطق مختلف به صورت متفاوت طبخ می شوند که یکی از انواع آنها آش جو است .آش جو سبب کاهش جذب مواد مضری مثل چربی از دستگاه گوارش می شود . مواد تشکیل دهنده این سوپ اغلب آب مرغ، جو، هویج، گوجه فرنگی و انواع سبزیجات است .

جو به هضم غذا ، کاهش کلسترول ، جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی کمک کره و همچنین خاصیت نرم کنندگی دارد .در زمان های پیش برای این که یک وعده غذایی را ارزان بگذرانند دستور پخت آش وارد فرهنگ ایرانی شد .

بیش از ده نوع از آش هایی که در ایران پخته می شود در آن از گوشت یا عصاره گوشت استفاده شده است .در آش جو نیز برای خوشمزه تر شدن وبالا بردن ارزش غذایی آن می توانید ازگوشت ویا آبگوشت استفاده کنید.

با ما همراه باشید برای یاد گرفتن دستور آش جو ویژه برای افطار

دستور پخت آش جو

دستور پخت آش جو

دستور پخت آش جو

مواد لازم برای آش جو':

لوبیا چیتی: نصف لیوان

نخود: نصف لیوان

سبزی آش: نیم کیلو

جو پوست کنده: 1 لیوان

پیاز: 3 عدد

سیر: 6 حبه

کشک: 500 گرم

نعناع خشک شده: 2 قاشق غذا خوری

آبگوشت : 2 لیوان بزرگ

روغن مایع: به مقدار لازم

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه: به مقدار لازم

مراحل پخت آش جو :

مراحل پخت آش جو

مراحل پخت آش جو

1- نخود و لوبیا چیتی را ازیک شب قبل در ظرفی بریزید و با چند لیوان آب بخیسانید. این کار سبب می شود هم حبوبات راحت ترپخته شوند و هم از نفخ آنها از بین برود .

بعد آب نخود و لوبیا چیتی را بیرون بریزید. قابلمه مناسبی انتخاب کرده و نخود و لوبیا چیتی را به همراه چند پیمانه آب درون قابلمه ریخته سپس بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید تا نخود لوبیا چیتی کاملا پخته شوند.

2- ظرف مناسبی جهت پخت آش جو انتخاب کنید و جو پوست کنده را به همراه چند لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و آن را بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید. آبگوشت را نیز اضاف کنید .( نکته : اگر شما در آش جو از گوشت استفاده نمی کنید می توانید در این مرحله به جای استفاده از آب معمولی از آب گوشت یا آب قلم گوسفند و یا حتی از عصاره گوشت نیز، استفاده کنید، که طعم بهتری به آش شما می دهد.)

آش جو

آش جو

3- درفاصله ای که جومی پزد شما سبزی های آش جو را به این صورت آماده کنید که سبزی آش جو شامل اسفناج ویا برگ چغندر ، تره ، جعفری و گشنیز می باشد. سبزی آش را ا تمیز کرده برگ ها را از ساقه جدا کنید و ساقه را دور بریزید.

سپس آن را بشویید و با استفاده از یک چاقوی تیز آن را درشت خرد کنید. دقت کنید که نباید آن را مثل سبزی خورشتی ریز خرد کنید. سپس کنار بگذارید .

4- بعد از پخت جو که حدود 2 الی 3 ساعت به طول می انجامد و لعاب دار می شود نخود و لوبیا چیتی پخته شده را به قابلمه جو اضافه کنید و چند بار هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شده سبزی آش را که خرد کردید نیز به ظرف آش اضافه کنید هم بزنید وفرصت دهید سبزی ها نیز بپزند .

5- مرحله بعد باید پیاز و سیر را پوست بگیرید و بشویید و به صورت خلالی خرد کرده ودر یک تابه مناسب مقداری روغن بریزید روی حرارت گذاشته بعد پیاز و سیر خلالی شده را به صورت جداگانه تفت دهید تا طلایی رنگ شوند.

6- زمانی حدود یک ساعت مانده به پایان پخت آش نیمی از سیر داغ وپیاز داغ را به آن افزوده هم بزنید نمک وفلفل آش را هم اضافه کرده ودوباره هم بزنید .

7- بیست دقیقه آخر پخت آش جو باید کشک را به آن بیافزایید کشک را کم کم به آش جو اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا کشک با آش مخلوط و یکدست شود. در این مرحله مقداری از آش را بچشید و در صورت لزوم به آن نمک یا فلفل سیاه اضافه کنید.پس از اضافه کردن کشک شعله را ملایم کرده وبه مدت 20 دقیقه منتظر بمانید تا جا بیفتد .

8- بهتر است در این فاصله نعناع خشک را با مقداری روغن در تابه مناسب کمی سرخ کنید وبرای تزیین آش جو کنار بگذارید .

9- در پایان کار آش را در ظرف مناسبی بکشید سپس با باقیمانده پیاز داغ وسیر داغ ونعناع داغ وکمی کشک آن را تزیین کنید. (نوش جان )

نکات مهم پخت آش جو

نکات مهم پخت آش جو

نکات مهم پخت آش جو

1- اگر وقت کافی برای تهیه سبزی آش ندارید می توانید از سبزی خشک شده برای تهیه آش جو استفاده کنید. برای این کار 250 گرم سبزی خشک را به قابلمه آش اضافه کنید.

2- برای لعاب دار تر شدن آش جو می توانید در مراحل آخر پخت آش مقداری جو پرک به آن اضافه کنید و بگذارید به همراه آش پخته شود.

3- بهتر است برای خوشمزه تر شدن آش جو در زمان پخت از گوشت یا آبگوشت استفاده کنید .

4- حتما به این نکته دقت کنید که حبوبات را از یک شب قبل از پخت آش در آب بخیسانید .

5- سبزی آش جو عبارت اس از گشنیز ، جعفری ، تره و اسفناج یا برگ چغندر است و هر چه مقدر گشنیز آش بیشتر باشد آش خوشمزه تر می شود.

6- از کشک ساده، کشک زعفرانی، ماست چکیده، حبوبات پخته شده،پیاز داغ و نعنا داغ می توانید برای تزیین آش جو استفاده کنید.

7- هر چه آب آش کشیده تر باشد آش جو شما خوشمزه ترمی شود.

8- جوی مناسب آش جو ، جوی پوست کنده است و برای خوشمزه تر شدن آش باید جو کاملا پخته شود وحتما جو کاملا باز شده و لعاب بیاندازد ضمنا مقدار کشک نیز در طعم آش جو نیز بی تاثیر نیست .

9- برای پخت آش جو می توانید به جای کشک از دوغ یا ماست هم زده استفاده کنید و این هم اختیاری است اگرطعم ترش برای آش جو دوست دارید از ماست یا دوغ یا کشک ترش استفاده کنید اگر ترش دوست نداشتید شیرین تر استفاده کنید. نکته : (از چاشنی های آش جو می توان به آبلیمو و آبغوره اشاره کرد که در صورت استفاده از آبلیمو وآبغوره دیگر نباید کشک یا ماست ، دوغ به آش اضافه کنید .)

تزیین آش جو

تزیین آش جو

تزیین آش جو

تزیین آش جو باعث می شود که تمایل افراد برای میل کردن آن بیشتر شود معمولا برای تزیین آش جو از کشک، نعنا، فلفل و پیاز داغ استفاده می کنند.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید