طرز تهیه 10 نوع باسلوق خوشمزه

باسلوق یکی از سوغاتی های معروف شهر مراغه است که درست کردن آن در منزل وبه شکل سنتی دشوار است در مراغه از آذر ماه شروع به تهیه باسلوق میکنند

تا عید نوروز آماده باشد واز آن از مهمانان نوروزی پذیرایی کنند مواد اصلی برای تهیه باسلوق شیره انگور بوده که از باغ های مراغه ، انگور مرغوب را چیده آب انگور را میگیرند وحرارت داده تا شیره انگور که به آن دوشاب هم میگویند حاضر شود.

بعد آن را با مغز گردو وبادام مخلوط کرده وطی فرایندی آن را حاضر میکنند در ادامه به طرز تهیه چند نوع باسلوق آسان در خدمت شما عزیزان هستیم با ما باشید:

انواع باسلوق:

باسلوق رنگی ،باسلوق ژله ای ،باسلوق میوه ای ، باسلوق کشدار ، باسلوق ترکیه ، باسلوق گردو

باسلوق خانگی ،باسلوق شب یلدا ،باسلوق شیره انگور....

طرز تهیه باسلوق شب یلدا

باسلوق

باسلوق

مواد لازم برای باسلوق شب یلدا :

نشاسته یک پیمانه

آب سرد دوپیمانه

شکر یک پیمانه

پودر ژله انار دوبسته

روغن مایع یک چهارم پیمانه

گلاب یک قاشق سوپ خوری

نشاسته را با یک پیمانه آب مخلوط کرده وکنار بگذارید تا نشاسته در آب بخوبی حل شود سپس از صافی رد کنید.یک پیمانه دیگر آب را با شکر مخلوط کرده وهم بزنید ظرف محتوی شکر وآب را روی حرارت گذاشته وزمانی که بجوش آمد پودر ژله را در آن بریزید وهم بزنید

بعد از اینکه مایع شفاف شد مخلوط آب ونشاسته را هم به ظرف شکر وژله بیافزایید وبا هم ترکیب کنید زمانی که باسلوق به غلظت مناسب رسید روغن مایع را هم افزوده مخلوط کنید

تا باسلوق وسط ظرف جمع شود بعد مغز پسته را یا هر مغز دیگری که تمایل دارید را درون باسلوق ریخته هم بزنید وسپس از روی حرارت برداشته منتظر شوید خنک شود دستان تمیز خود را با کمی روغن چرب کرده واز مخلوط به اندازه یک گردو برداشته وگرد کنید در پودر نارگیل بغلطانید ودر ظرف مورد نظرتان بچینید

باسلوق شما برای پذیرایی از مهمانان شب یلدا حاضر است (نوش جان )

طرز تهیه ی باسلوق ژله ای

باسلوق ژله ای

باسلوق ژله ای

مواد لازم برای باسلوق ژله ای :

نشاسته یک دوم لیوان

پودر ژله یک بسته (ترجیحا با طعم لیمو یا پرتقال)

گلاب نصف لیوان

آب سرد نصف لیوان

شکر یک لیوان

آرد نشاسته وپودر قند به مقدار لازم

نشاسته را با آب مخلوط کرده کنار بگذارید تا حل شود سپس نشاسته را روی حرارت گذاشته زمانی که احساس کردید مایع درون ظرف داغ شده پودر ژله وشکر را هم اضافه کنید هم بزنید

گلاب را هم افزوده وترکیب کنید تا مواد بخوبی مخلوط شود زمانی که مخلوط باسلوق ژله ای به غلظت مناسب رسید ظرف را از روی حرارت بردارید.

کف قالب مورد نظرتان را با نایلون بپوشانید مخلوط را در قالب بریزید وبه وسیله قاشق روی آن را صاف کنید وبه مدت 5 تا 6 ساعت در یخچال گذاشته سپس به شکل دلخواه برش زده ودر مخلوط آرد نشاسته وپودر قند بغلطانید پس از آن در ظرف مناسب چیده وبا مغز دلخواهتان تزیین کنید .

طرز تهیه ی باسلوق میوه ای

باسلوق میوه ای

باسلوق میوه ای

مواد لازم برای باسلوق میوه ای :

پودر نارگیل به مقدار لازم

نشاسته نصف پیمانه

آب یک پیمانه

شکر یک پیمانه

گلاب دو قاشق سوپ خوری

پودر ژله با هر طعمی که تمایل دارید

طبق روال تهیه باسلوق باید نشاسته را در آب حل کرده از صافی عبور داده ودر ظرف مناسبی روی حرارت قرار داده وهم بزنید همین که مایع داغ شد شکر وپودر ژله با هر طعمی که دوست دارید را هم اضافه کرده هم بزنید.

تا مایع کاملا با هم مخلوط شود وقتی به غلظت مناسب رسید کف قالب مورد نظرتان را نایلون پهن کرده مواد را در قالب بریزید وبعد روی آن را صاف کرده ودر یخچال به مدت 5 تا 6 ساعت نگه دارید.

پس از گذشت زمان مورد نظر ازبا سلوق را از یخچال بیرون آورده وبه شکل دلخواه برش زده ودر پودر نارگیل بغلطانید در ظرف مورد نظر بچینید باسلوق میوه ای شما آماده برای پذیرایی می باشد.

طرز تهیه باسلوق خانگی

باسلوق

باسلوق

مواد لازم برای باسلوق خانگی

شکر: یک پیمانه

گلاب : یک سوم پیمانه

روغن : یک قاشق غذا خوری

نشاسته : یک پیمانه

آب : دو پیمانه

پودر نارگیل ومغز دلخواه برای تزیین

پودر ژلاتین : یک قاشق غذا خوری

ابتدا آب را با نشاسته مخلوط کنید سپس از صافی عبور دهید بعد شکر را به آن افزوده وهم بزنید بعد روی حرارت گذاشته وبه صورت مداوم هم بزنید وقتی مواد کم کم شروع به غلیظ شدن کرد گلاب .پودر ژلاتین را به آن بیافزایید هم بزنید

روغن را هم بریزید ومخلوط کنید هم زدن را ادامه دهید تا مواد در وسط ظرف جمع شود سپس ظرف را از روی حرارت برداشته ومنتظر شوید تا خنک شود پس از آن دستتان را چرب کرده از مواد به اندازه ی یک گردو برداشته وگرد کنید سپس در پودر نارگیل بغلطانید ودر ظرف مورد نظر قرار دهید شما میتوانید

روی هر باسلوق را با مغز گردو تزیین کنید

طرز تهیه باسلوق با شیره انگور

باسلوق

باسلوق

مواد لازم برای باسلوق با شیره انگور:

آرد گندم نصف پیمانه

شیره انگور یک پیمانه

روغن

آب گرم یک پیمانه

گلاب و زعفران دم کرده هر کدام یک قاشق غذا خوری

هل پودر شده یک قاشق چایخوری

گردو6 تا 7 عدد

ابتدا گردو ها را مغز کرده در آب گرم بریزید وبعد مدتی کوتاهی استراحت دهید سپس یک نخ ضخیم را با یک سوزن استریل آماده کرده مغز گردو ها را چهار تکه تقسیم کنید بعد به وسیله سوزن نخ را از مغز گردو ها عبور داده وکنار بگذارید.

آرد را الک کرده وبا شیره ی انگور مخلوط کنید وبعد روی حرارت گذاشته ومرتب هم بزنید وقتی کمی غلیظ شد گلاب وهل وزعفران را به آن افزوده هم بزنید تا زمانی که از فرنی غلیظ تر شود بعد از روی حرارت برداشته وگردوها را با نخ در آن قرار دهید روی یک توری قرار دهید

بعد از مدتی دوباره نخ گردویی را در مخلوط شیره زده واین کار را ادامه داده تا مواد تمام شود سپس باسلوق شیره ای را در جایی تمیز به مدت 5 تا 6 روز نگه دارید تا خشک شود .

طرز تهیه ی باسلوق کشدار

باسلوق

باسلوق

مواد لازم برای باسلوق کشدار:

شکر: یک پیمانه

گلاب : یک سوم پیمانه

روغن : یک قاشق غذا خوری

نشاسته : یک پیمانه

آب : دو پیمانه

پودر نارگیل ومغز دلخواه برای تزیین

پودر ژلاتین : یک قاشق غذا خوری

وانیل یک چهارم قاشق چایخوری

ابتدا آب را با نشاسته مخلوط کنید سپس از صافی عبور دهید بعد شکر را به آن افزوده وهم بزنید بعد روی حرارت گذاشته وبه صورت مداوم هم بزنید. پودر ژلاتین را به روش بن ماری با یک تا دوقاشق آب جوش حل کنید

سپس با گلاب به نشاسته اضافه کنید، وانیل را هم افزوده هم بزنید ومخلوط کنید هم زدن را ادامه دهید تا مواد در وسط ظرف جمع شود سپس ظرف را از روی حرارت برداشته ومنتظر شوید تا کمی خنک شود پس از آن دستتان را چرب کرده از مواد به اندازه ی یک گردو برداشته وگرد کنید

سپس در پودر نارگیل بغلطانید ودر ظرف مورد نظر قرار دهید شما میتوانید روی هر باسلوق را با مغز گردو تزیین کنید .

طرز تهیه ی باسلوق رنگی

باسلوق

باسلوق

برای تهیه باسلوق رنگی شما میتوانید مقدار مواد اولیه ای را که برای باسلوق ژله ای بیان کردیم را دو برابر کرده و به صورت جدا با دو طعم متفاوت ژله درست کرده پس از آماده شدن ، به یک شکل برش زده ودر ظرف مورد نظرتان کنار هم بچینید .

طرز تهیه ی باسلوق ترکیه

باسلوق

باسلوق

مواد لازم برای باسلوق ترکیه:

آرد ذرت سه چهارم لیوان

آب دو لیوان ویک چهارم لیوان
شکر دو لیوان

گلوکز چهار قاشق غذا خوری

گلاب سه قاشق سوپ خوری

رنگ خوراکی چند قطره

پودر ژلاتین یک چهارم لیوان

ابتدا نصف لیوان آب را با ژلاتین مخلوط کرده وروی بخار کتری گذاشته تا حل شود مقداری از آب را با شکر مخلوط کرده وروی حرارت گذاشته هم بزنید تا بجوش آید مقدار باقیمانده از آب را با آرد ذرت مخلوط کرده وهم بزنید

روی حرارت گذاشته تا غلیظ شود بعد گلوکز را به مخلوط شکر وآب افزوده هم زده تا مخلوط شوند بعد از آن آرد ذرت را که به غلظت مناسب رسیده به آن اضافه کرده وتند هم بزنید وقتی مخلوط یکدست شد با قاشق چوبی هم بزنید

تا نسوزد سپس گلاب را هم بیافزایید ومرتب هم بزنید وقتی به غلظت مناسب رسید از روی حرارت برداشته ورنگ خوراکی را به آن افزوده هم بزنید سپس در قالب از قبل چرب شده بریزید در یخچال به مدت 3 تا 4 ساعت نگه دارید

بعد از سپری شدن زمان مورد نظر به شکل دلخواه برش بزنید ودر مخلوط آرد ذرت وپودر شکر بغلطانید در ظرف مورد نظر بچینید وبا پودر نارگیل تزیین کنید .

طرز تهیه ی باسلوق گردو

باسلوق

باسلوق

مواد لازم برای باسلوق گردو:

شکر: یک پیمانه

گلاب : یک سوم پیمانه

روغن : یک قاشق غذا خوری

نشاسته : یک پیمانه

آب : دو پیمانه

پودر نارگیل ومغز دلخواه برای تزیین

پودر ژلاتین : یک قاشق غذا خوری

کره 50 گرم

جوهر لیمو یک قاشق چایخوری

گلوکز 250 گرم

پودر ژلاتین را با چهار قاشق آب مخلوط کرده وروی حرارت کتری به روش بن ماری حل کرده سپس شکر را با مقداری آب مخلوط کرده وروی حرارت گذاشته وقتی به جوش آمد جوهر لیمو را با یک قاشق آب مخلوط کنید وبه شکر اضافه کنید

سپس نشاسته وآب را که مخلوط کرده اید ، به آن افزوده هم بزنید تا غلیظ شود پودر ژلاتین را که حل کرده اید هم به مخلوط اضافه کنید هم بزنید ، 35 دقیقه که از زمان پختن گذشت گلوکز را هم اضافه کنید در چند مرحله گلاب را هم اضافه کرده ودر آخر مراحل پخت کره و،وانیل را هم افزوده وهمه مواد را با هم ترکیب کنید غلظت مخلوط باید مانند غلظت حلوا باشد کف یک ظرف مسطح را با مقداری پودر نارگیل بپوشانید

سپس مغز گردو را با فاصله منظم کف ظرف بچینید بعد باسلوق را در ظرف بریزید پس از خنک شدن برش بزنید .

آیا این مطلب مفید بود؟ 6
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید