مواد لازم برای ۶ نفر :
کوکو اشپل از غذاهای محبوب خطه شمال است . اگر دستور پخت کوکو اشپل را نمی دانید با تانما باشید تا با طرز پخت کوکو اشپل آشنا شوید
یکی از محبوب ترین غذاهای ما ایرانی ها کوکو است. این غذای خوشمزه را تقریبا همه دوست دارند. با این حال کوکو انواع بسیار متفاوتی دارد و اکثر خانواده ها با توجه به محلی که زندگی می کنند آن را متفاوت و خاص درست می کنند.
طرز تهیه کوکوی اشپل
سبزی ( تره- جعفری- شوید- نعنا) ۳۰۰ گرم
سیب زمینی متوسط ۳ عدد
پیاز متوسط ۱ عدد
تخممرغ ۵ عدد
سیر ۳حبه
اِشپل* ۳ عدد
نمک و زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه کوکوی اشپل:
اشپل سبزی، پیاز، سیب زمینی و سیر را چرخ می کنیم.
سپس اشپل ماهی را داخل آن ریخته و له میکنیم (میتوانیم با میکسر همه را میکس کنیم).
سپس نمک و زردچوبه و فلفل را به مواد اضافه کرده و تخممرغها را در آن میشکنیم و خوب هم
میزنیم.
داخل تابه کمی روغن مخصوص سرخ کردنی میریزیم.
وقتی روغن داغ شد، مایه ی کوکو را داخل آن میریزیم و با حرارت ملایم میگذاریم بپزد.
وقتی یک طرف کوکو پخت، آن را برش میزنیم و برمیگردانیم تا روی دیگر آن هم بپزد.
زمان لازم برای پخت این کوکو، نیم ساعت تا چهل دقیقه میباشد.
* اشپل، همان تخم یا خاویار ماهی می باشد (تصویر آن در بالا وجود دارد).
درباره اشپل
اسیدهای چرب امگا-۳ برای عملکرد مطلوب مغز و سلامت قلب حیاتی هستند، و به کاهش التهاب در بدن کمک می کنند. ویتامین B۱۲ نیز نقش مهمی در عملکرد مطلوب مغز دارد و در تبدیل کردن غذا به انرژی، نقش مهمی ایفا می کند.هر ۲۸ گرم از اشپلِ ماهی سالمون حاوی ۱۰۹۶ میلی گرم (بیش از یک گرم) از اسیدهای چرب امگا-۳ می باشد که ۴۳۸ میلی گرم آن از نوع EPA و ۵۱۴ میلی گرم آن از نوع DPA تشکیل می شود.
اهمیت این میزان از امگا-۳ موجود در اشپل ماهی زمانی بیشتر می شود که بدانیم انجمن قلب آمریکا به همه افراد توصیه می کند تا روزانه یک گرم امگا-۳ دریافت بکنند. علاوه بر این، هر ۲۸ گرم از خاویار ماهی سفید نیز حاوی ۱۵.۸ میکروگرم از ویتامین B۱۲ می باشد که ۲۶۳ درصد از نیاز روزانه بدن به این ویتامین مهم را برطرف می سازد.