انگشت پای کوویدی یک عارضه ی پوستی است که بیماران مبتلا به کرونا را درگیر می کند و علائم آن شبیه نشانه های سرمازدگی است. در واقع در اکثر موارد این عارضه ی پوستی نیز مانند سایر علائم، پس از گذشت دوران نقاهت بیماری، خود بخود برطرف می شود. تانما در این مطلب نکاتی را در خصوص علل انگشتان پای کوویدی و علائم آن مطرح می کند؛

انگشت پای کوویدی چیست؟

انگشت پای کرونایی به ورم قرمزرنگ دردناکی گفته می شود که یک یا چند انگشت پا را درگیر می نماید و با بیماری کووید -۱۹ ارتباط دارد و در واقع یک عارضه جانبی است که به موجب آن بدن در حالت مبارزه با ویروس قرار می گیرد التهاب ممکن است دارای خارش باشد و با تاول هایی که به مرور تیره می شوند همراه گردد.

التهاب پوستی ممکن است بر روی سر انگشتان دست نیز ظهور نماید. البته برای بسیاری از افراد دچار انگشتان پای کوویدی، هیچ علامت دیگری از ویروس وجود ندارد. برای برخی افراد، التهاب انگشتان پا با علائم تنفسی متداول تری رخ می دهد. نتایج بررسی های انجام شده نشان می دهد که انگشتان پای کرونایی و ضایعات پوستی ناشی از کرونا ممکن است تا چندین ماه پس از بهبود پیدا کردن از بیماری کرونا ادامه دار باشد.

به چه دلیل دچار انگشت پای کوویدی می شویم؟

به گفته متخصصان، ابهامات بسیاری درباره این پدیده وجود دارد. البته چند نظریه نیز در این خصوص در جامعه پزشکی مطرح شده است. بر اساس یکی از این نظریات علت تشکیل این زخم ها، التهاب کلی ناشی از ورود ویروس به بدن است. بر اساس یک نظریه دیگر، ویروس کرونا موجب التهاب دیواره رگ های خونی شده و در نتیجه انگشت پای کوویدی ایجاد می شود.

بر اساس نظریه دیگر، این التهاب ها ناشی از تشکیل لخته های خون درون رگ های پوست است. البته برخی از متخصصان معتقدند معمولا دو یا چند مورد از این عوامل به صورت هم زمان یا در کنار سایر عوامل ناشناخته، موجب بروز التهاب در انگشتان می شود.

در مجموع پژوهشگران معتقد هستند این مشکلات پوستی به دلیل واکنش شدید التهابی بدن به ویروس کووید -۱۹ به وجود می آید. پوست بزرگ ترین اندام بدن است که نقش مهمی در تنظیم دمای بدن و دفاع ایمنی دارد. به همین دلیل تعجب آور نیست که چنین ویروس خطرناکی که سیتوکین های زیادی را در بدن آزاد می کند، روی پوست نیز تاثیر بگذارد.

چه افرادی مستعد ابتلا به انگشت پای کووید هستند؟

به گفته دکتر لیندی فاکس از دانشگاه کالیفرنیا در سن فرانسیسکو، اغلب بیماران مبتلا به کووید که عارضه انگشت پای کوویدی را تجربه می کنند، افراد جوانی هستند که ظاهری سلامت دارند و فاقد سایر علایم کووید بوده یا علایم خفیفی دارند.
به گفته فاکس بهتر است افرادی که این علایم را تجربه می کنند؛ هم آزمایش تشخیصی و هم آزمایش آنتی بادی را انجام دهند تا مشخص شود که آیا در گذشته به کووید ۱۹ مبتلا بوده اند یا در حال حاضر به این بیماری مبتلا شده اند. البته او بر این نکته تاکید دارد که صرف التهاب در انگشتان لزوما به معنای ابتلا به کووید و بروز سایر علایم بیماری نیست.

درمان انگشت پای کوویدی

علل ابتلا به انگشت پای کووید

نشانه های انگشت پای کوویدی کدام است؟

انگشتان پای کوویدی بسیار شبیه حالت التهابی موسوم به پرنیو است که در آن یک یا چند انگشت پا قرمز، متورم و گاهی اوقات دچار تاول می گردد. پس از چند روز، قرمزی ممکن است به سمت تیرگی و بنفش شدن تمایل پیدا کند.

گاهی اوقات تاول ها شبیه به یک واکنش پوستی به سرما موسوم به سرمازدگی است و می تواند به بقیه نقاط پا نیز تسری پیدا کند. به همین ترتیب انگشتان دست شما نیز ممکن است درگیر تورم، بی رنگی و تاول شود.

گاهی اوقات تاول شبیه به حباب کوچکی بر روی انگشت پا می گردد، و در سایر موارد منجر به زخم های سفید رنگی می شود. افرادی که درگیر انگشتان کوویدی شده اند آن را به اندازه ای دچار خارش و درد گزارش کرده اند که حتی قادر به پوشیدن کفش هایشان نیز نیستند.

انگشتان پای کوویدی را چگونه می توان درمان کرد؟

برای درمان انگشتان پای کوویدی اگر جوش ها و ورم به طور ناگهانی بر روی انگشتان دست یا پا تسری یابند، با پزشک خانواده خود یا متخصص پوست و مو مشورت کنید تا مطمئن شوید وضعیت پوستی متفاوتی که نیاز به درمان مشخصی دارد نداشته باشید.

در اغلب موارد انگشتان کوویدی، پژوهشگران می گویند هیچ درمانی اصلاً ضروری نیست، چرا که التهاب های پوستی پس از چند هفته به خودی خود حل می شوند. حتی در برخی افراد، التهاب انگشت کوویدی تنها علامت است و به مرور بهبود می یابد. در دیگر افراد، التهاب همراه با علائم شدیدتری است و ممکن است زمان بیشتری برای برطرف شدن نیاز داشته باشد.

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید