بی اشتهایی نوزاد می تواند دلایل مختلفی داشته باشد و حتی گاهی لازم است برای آسیب نرسیدن به بدن نوزاد کم اشتها، با پزشک اطفال مشورت کنیم. تانما در این مطلب درمان هایی را برای افزایش تمایل به غذا در نوزاد بی اشتها و رفع بی اشتهایی نوزاد بیان کرده است؛

علل بی اشتهایی نوزاد

1- دندان در آوردن

دندان درآوردن نوزاد می تواند دلیل بی اشتهایی و کم اشتهایی اش باشد. در این دوره نوزادان معمولا اشتهای خود را از دست می دهند. زیرا درد و ناراحتی خروج دندان از لثه آن ها را بی قرار می کند.

2- مصرف مایعات زیاد

دلیل دیگر بی اشتهایی نوزاد، مصرف زیاد مایعات (آب و آبمیوه) است. نوزاد تا شش ماهگی تنها به شیر نیاز دارد تا بدنش هیدراته بماند. دادن مایعات اضافی در این زمان، باعث می شود بدن قادر به جذب مواد مغذی از شیر خشک یا شیر مادر نباشد. هم چنین موجب پر شدن معده و بی اشتهایی نوزاد می شود.

درمان گیاهی بی اشتهایی نوزاد

علل بی اشتهایی نوزاد


3- عفونت و بیماری

نوزادان به دلیل کامل نبودن سیستم ایمنی، در برابر میکروب ها بسیار حساس هستند. عفونت های باکتریایی و ویروسی موجب بی اشتهایی نوزاد می شوند. سرماخوردگی، آنفولانزا، عفونت گوش و برونشیت موجب درد و نفس نفس زدن می شود که خوردن و خوابیدن را برای نوزاد دشوار می کند.

4-آب و هوای گرم

گرمای زیاد موجب بی قراری، التهاب پوستی و بی اشتهایی نوزاد می شود. اگر شرایط کنترل نشود حتی موجب کم آبی بدن نوزاد نیز می شود. در فصل تابستان نوزاد خود را در فضای خنک قرار دهید و بدن او را هیدراته نگاه دارید.

5- حساسیت به شیر

حساسیت به شیر هنگامی اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن نوزاد به پروتئین Casein و Whey موجود در شیر واکنش نشان می دهد. در این صورت نوزاد نسبت به خوردن شیر بی اشتها می شود. اگر نوزادتان به پروتئین موجود در شیر حساسیت دارد، از شیرخشک هیپوآلرژیک استفاده کنید تا نشانه های حساسیت را کاهش دهد و اشتهای نوزاد باز گردد.

6-حساسیت غذایی

حساسیت (آلرژی) به برخی مواد غذایی مانند شیر، تخم مرغ ، بادام زمینی و سویا ممکن است باعث تورم، اسهال، استفراغ یا بی اشتهایی نوزاد شود.

7- گلو درد

نوزاد ممکن است به علت عفونت یا گریه زیاد، گلو درد داشته باشد. گلو درد عمل بلع را دردناک می کند در نتیجه موجب بی اشتهایی نوزاد می شود. اگر گلو درد نوزاد با تب و تورم گلو همراه شد، حتما به پزشک مراجعه کنید تا عفونت کودک درمان شده و اشتهایش را به دست آورد.

8- رشد نوزاد

بایستی اطلاعات کاملی از نحوه رشد نوزادتان داشته باشید. در شش ماهه اول، رشد نوزاد بسیار سریع است. اما از شش تا دوازده ماهگی رشد او کاهش می یابد. از دوازده تا هیجده ماهگی شیب نمودار رشد باز هم کمتر می شود.

9- ریفلاکس اسیدی معده

ریفلاکس به حالتی گفته می شود که مایع اسیدی معده و غذا از معده به سمت مری باز می گردد. ریفلاکس باعث بی قراری، دل درد و بی اشتهایی نوزاد می شود. از نشانه های ریفلاکس تهوع، استفراغ، سرفه و بد غذایی است.

درمان خانگی و گیاهی بی اشتهایی نوزاد

علل بی اشتهایی نوزاد

10- نارسایی قلبی مادرزادی

برخی نوزادان با نارسایی های قلبی متولد می شوند که موجب می شود نتوانند به مقدار کافی تغذیه کنند. این بیماری های مادرزادی گاهی کودک را انقدر ضعیف می کند که دیگر توانایی غذا خوردن نداشته باشد.

درمان خانگی بی اشتهایی کودک

1-افزایش سطح روی در بدن نوزادان

یادتان باشد عدم وجود روی کافی در بدن نوزاد شما می تواند باعث بروز مشکل بی اشتهایی در او شود. شما می توانید روی مورد نیاز بدن فرزند خود را با قرار دادن مرغ، تخم کدو و بادام زمینی در برنامه غذایی او، تأمین کرده و اشتهای او را افزایش دهید.

2-فاصله مناسب بین وعده های غذایی در نوزادان

این را بدانید که نوزادان می توانند هر سه تا چهار ساعت یکبار غذا بخورند. اگر شما این فاصله را بین وعده های غذایی فرزند خود حفظ نکنید، ممکن است با بی اشتهایی او مواجه شوید.

3- استفاده از مواد غذایی خاص در غذا

از مواد غذایی که اشتهای نوزادان را افزایش می دهند، در برنامه روزانه فرزند خود استفاده کنید. مانند: ریحان، دارچین، زنجبیل، نعنا و بادام زمینی

درمان بی اشتهایی کودکان با داروهای گیاهی

آب برگ های گشنیز

برای اینکار آب برگ های گشنیز را گرفته و روزانه ۱ تا دو قاشق به کودک بدهید تا اینکه اشتهای او تقویت شود.

نعناع

خوردن برگ های تازه نعناع و همچنین دمنوش گیاه نعنا به درمان بوی بد دهان و بهبود اشتها کمک می کند.

زنجبیل

زنجبیل می تواند به تحریک اشتها کودکان کمک کند. برای این منظور مقداری زنجبیل خشک شده را ریز کنید و از دو فنجان آب استفاده کنید تا زنجبیل را جوشانده و چای زنجبیل درست کنند. برای بهتر شدن طعم آن مقداری شکر و شیر به آن اضافه کنید. این چای را چند بار در روز بنوشید.

فلفل سیاه

این چاشنی را در انواع غذاهایتان استفاده کنید تا به عنوان دارویی برای افزایش اشتها، بهبود عمل هضم و درمان اختلالات دستگاه گوارش عمل کند.

علل بی اشتهایی نوزاد

درمان بی اشتهایی نوزاد با داروهای گیاهی

درمان بی اشتهایی کودکان با مکمل ها

مولتی ویتامین ها و محرک های اشتها ممکن است برای فرزند شما گزینه مناسبی باشد. بسیاری از آن ها به شکل مایع وجود دارند و به طور خاص برای کودکان طراحی شده اند. ویتامین C ، D، روی، کلسیم و B12 برای رشد و تکامل کودک ضروری است. البته برای یک پیشنهاد حرفه ای درمورد بهترین ویتامین برای کودکتان، با پزشک خود مشورت کنید.

آیا این مطلب مفید بود؟
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید