طب سنتی ما ایرانیان بسیار غنی و کامل است و برای هر بیماری دارویی گیاهی را معرفی می کند . از نظر طب سنتی هر گیاه و میوه ای خواص ویژه خود را دارد مگر اینکه خلافش ثابت شود. عناب یکی از بهترین میوه ها در مصارف مختلف برای دمنوش ها و جوشانده هاست.

خاصیت های درمانی عناب

عناب در زمینه های درمانی خاصیت های زیادی دارد برای ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات , جلوگیری از التهاب و آبریزش بینی ،دفع سموم از بدن،تسکین گلودرد ،گرفتگی صدا، آسم و تنگی نفس استفاده های زیادی دارد و می تواند مبتلایان را درمان کند.

عناب

خاصیت های درمانی عناب برای سلامتی

 

بنظر طب سنتی مصرف جوشانده عناب به خصوص در فصول سرد سال برای درمان سرفه , سرماخوردگی, آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است. این میوه برای بیماران کبدی مناسب است.عناب بومی مناطق گرمسیر بوده و میوه زیتونی شکل عناب که دارای خواص دارویی بسیار زیادی است در ابتدا سبز بوده و پس از رسیدن به رنگ قرمز درآمده و چروک می‌خورد.

عناب خون را تصفیه و سموم را از بدن دفع می‌کند، سبب روشنی پوست شده و از بروز مشکلات قلبی جلوگیری می‌کند.

چای عناب دارای ماده ضدسرطانی “ساپونینز” است. این چای باعث ترمیم بافت‌های آسیب دیده و تقویت عضلات می ‌شود. این در حالی است که از جوشانده برگ عناب، برای تسکین گلودرد و از عصاره آن برای درمان آن استفاده می‌ شود.

این میوه منبع خوبی از ویتامین C و حاوی مقادیر قابل ملاحظه‌ ای مواد معدنی است. همچنین دارای پروتئین، کربوهیدرات و مواد معدنی کلسیم، فسفر، آهن، کاروتن، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و فلور است.

خاصیت های درمانی عناب از نظر طب سنتی

مزاج عناب از نظر طب قدیم معتدل و به اعتقاد ابوعلی سینا کمی سرد است و حرارت بدن را فرو می نشاند و تب بر خوبی است. علاوه بر این حاوی “پکتین” به عنوان فیبر محلول مؤثر در کاهش چربی و قند خون است. محتوای چربی کل میوه عناب بسیار کم است. نسبت اسیدهای چرب اشباع نشده به کل چربی در میوه عناب بالا است.

در طب سنتی ایران مصرف جوشانده عناب به خصوص در فصول سرد سال برای درمان سرفه، سرماخوردگی، آنفلوانزا و انواع گلودرد بسیار توصیه شده است. عناب به دلیل داشتن لعاب، نرم کننده سینه و ضد سرفه است و چای یا جوشانده آن گرفتگی صدا، آسم و تنگی نفس را برطرف می کند و برای جلوگیری از التهاب و آبریزش بینی توصیه می شود.

عناب خواب آور و آرام بخش اعصاب است و بی خوابی و خستگی شدید را برطرف می کند، مقوی سیستم ایمنی بدن است و برای تقویت مغز و حافظه مفید و عامل مهار کننده افزایش قند و فشار و اوره خون بوده و به سبب داشتن فیبر محلول، در کاهش چربی خون مؤثر است.

عناب یکی از میوه هایی است که در درمان بیماری های کبدی از جمله کبد چرب مفید است. به گفته محققان عناب مقوی دستگاه گوارش و هضم کننده غذا و ضد نفخ است.

عناب

چند مورد از خاصیت های درمانی عناب

 

عناب خیس کرده

تعداد ۲۰ دانه عناب را با ۳۰ عدد دانه مویز که هسته آن گرفته شده و ۳۰ دانه سه پستان، ۱۷ گرم گل بنفشه در نیم لیتر آب خیس نمایید و اجازه دهید تا صبح بماند، سپس آن را صاف و با ۵۰ گرم شیر خشت و همچنین ۵۰ گرم ترنجبین مخلوط کنید تا به طور کامل حل شود، سپس برای اصلاح طبع عناب و سایر گیاهان همراه، قدری گلاب به آن اضافه و به مرور مصرف نمایید.

شربت عناب

۸۰۰ گرم از عناب خشک شده را در ۴ لیتر آب بجوشانید تا بپزد، سپس عناب‌ها را له کرده، مایع حاصل شده را صاف نموده و به میزان ۳ کیلو شکر به آن اضافه کنید و دوباره بجوشانید تا شکرها حل شده و شربت عناب آماده شود. در هنگام مصرف، نصف استکان از شربت آماده شده را در یک لیوان آب خنک حل کرده و میل نمایید. تمام خواص دارویی عناب در این شربت وجود دارد. شربت عناب برای حصبه،  درد سینه ، سرفه و  فشار خون  مفید می باشد.

خوردن میوه خشک عناب

مقدار خوراک میوه عناب تا ۵۰ عدد در روز است، ولی مصرف ۱۰ تا ۱۵ عدد عناب خشک یا تازه برای خوراک در چند روز مداوا کافی است. در سایر کشورها مانند بریتانیا عناب را به صورت خشک شده و یا به صورت آبنات‌های طعم دار همراه با چای مصرف می‌کنند. لازم به ذکر است عناب نارس و سبز، بی‌مزه و گس بوده، قابل خوردن نیست چرا که سنگین و خیلی دیر هضم است.

جوشانده عناب و جو

۱۴ دانه عناب را با ۲۵ گرم جو پوست کنده، مخلوط و در دو لیتر آب آنقدر بجوشانید تا جو شکفته شود و حدود ۱ لیتر آب در ظرف باقی بماند. سپس این جوشانده را بگزارید تا ته نشین شده و سپس آب صاف شده آن را مصرف کنید.

آیا این مطلب مفید بود؟ 1
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید