فر آشپزخانه که امروزه در آشپزخانه های ایرانی رواج یافته است تقریبا می شود گفت جزء یکی از اجزای اصلی آشپزخانه محسوب می شود.آشپزخانه مهمترین بخش هر خانه است که اعضای خانواده مدت زیادی از زمان حضور خود در خانه را در آن صرف میکنند.در این مقاله از تانما سعی کردیم شما را با انواع فر و راهنمای خرید فر بیشتر آشنا کنیم تا به انتخاب مناسب با نیاز شما کمک نمائیم.

فر آشپزخانه

فر آشپزخانه

فر گازی

فر گازی سریعتره، ارزونتره و برای محیط زیست از فر برقی بهتره. شما میتونید انواع فر گازی از قبیل فر ساده مثل فر دیواری یا نوع کمیابش مثل فر دابل دیواری را پیدا کنید. فر های گازی معمولا به گاز شهری در منزل وصل میشن اما معمولا باید یک اتصال به برق هم داشته باشن. به خاطر اینکه اغلب فر های گازی برای روشن شدن نور پایلوت، فن و لامپ داخل فر همچنان به الکتریسیته نیاز دارند.
شما باید به خاطر داشته باشید که اغلب منازل برای اتصال برق گاز و فر تجهیز شده اند و اغلب اتصالات برقی برای فر گازی استاندارد نیستن. این یعنی اگر خونه شما برای اتصال برق فر گازی مجهز نباشد شما نیاز به ایجاد این اتصالات دارید. فر های گازی در انواع سنتی و کانوکشن تولید می شوند.

فر آشپزخانه

فر گازی

فر برقی

پخت غذا در فر برقی از طریق تابش گرما از یک عنصر گرمایش که در بالا یا پایین فر قابل رویت یا به صورت مخفی است انجام می شود. موج حرارت تولید شده از این المنت ها از بدنه فلزی فر ساطع شده و باعث میشود که درون غذا کاملا پخته شود. فر های برقی در ایجاد حرارت و پخت و پز نسبت به فر های گازی شناخته شده تر هستن. این فرها دارای کاربری آسان، راحتی در تمیز کردن و به راحتی در دسترس هستن. فر های برقی در انواع سنتی و کانوکشن موجود می باشند.
فرهای برقی به آسانی به برق شهر وصل می شوند و در خانه های ساخته شده در 20 سال گذشته به صورت کاملا استاندارد استفاده می شوند.

فر آشپزخانه

فر برقی

فر کانوکشن

یکی از انواع فرهای صنعتی فر Convection است. کانوکشن یک فن و سیستم تهویه در فر می باشد که کمک می کند تا جریان هوای داغ درون محفظه فر به صورت یکنواخت در اطراف غذا پخش شود.

فر الکترونیکی

فرهای الکترونیکی به دلیل داشتن برنامه های غذایی از پیش تعیین شده، ممکن است غذاها را مطابق با ذائقه ما ایرانی ها نپزد. یعنی ممکن است در برنامه پخت یک مرغ کامل ، آنرا کمتر یا بیشتر از مقداری که ما انتظار داریم طبخ کند. از این رو ممکن است برخی از برنامه های پخت غذا در فرهای الکترونیکی پیشرفته با روشهای پخت ما منطبق نباشد و برای همیشه بلا استفاده قرار بگیرند.

از طرفی ، فرهای ساده به دلیل سادگی در عملکرد ، مناسب برای هرگونه پخت و پز هستند ( از غذاهای متنوع گرفته تا انواع کیک و شیرینی ) پس هنگام خرید به این نکته خیلی توجه نکنید که چند برنامه پخت دارد یا خیر

فر آشپزخانه

فر الکترونیکی

اصول خرید فر

  • مصرف انرژی فر
  • عایق بندی بدنه برای حفظ دمای داخلی
  • تحمل دمای شیشه داخلی
  • دارای ضمانت معتبر
  • جنس بدنه داخلی، کیفییت درب فر
  • سیسیتم فر
  • سایز و اندازه فر را هنگام خرید مد نظر قرار دهید.

نکات خرید فر

انتخاب فر

  • اندازه , معمولا فرهای توکار رایج در بازار دارای ابعاد ۶۰*۶۰ سانتی متر می باشندو
  • ظرفیت , بین ۵۰ تا ۷۶ لیتر می باشند.
  • مصرف انرژی فر
  • جنس بدنه داخلی، کیفیت درب فر
  • عایق بندی بدنه
  • راحتی در تمیز کردن (easy to clean)
  • عایق بندی بدنه
  • قابلیت جدا سازی قطعات داخلی فر
  • قفل کودک
  • ضمانت نامه معتبر
فر آشپزخانه

نکات خرید فر

راهنمای خرید فر

تفاوت انواع فر

امروزه در بسیاری از خانه ها برای تهیه و پخت ماهی ، گوشت، پیتزا از فر استفاده میگردد بدون شک داشتن اطلاعات کافی پیش از خرید هر وسیله ای ، راه گشا و تسهیل کننده در امر انتخاب خواهد بود. از آنجایی که اجاق ها قیمت نسبتا بالایی دارند و ورودشان به منازل برای سالهای طولانی خواهد بود لذا لازم است در انتخاب اجاق و فر خود نهایت دقت را داشته باشیم.
انواع فر از نظر نوع و محل نصب در آشپزخانه به دو دسته توکار و معمولی تقسیم میگردد در شیوه توکار نصب از داخل کابینت صورت میگیرد و در روش معمولی یا به اصطلاح مبله بصورت پرتابل یا قابل جابجایی میباشد.
فرها از نظر نحوه پخت و پز غذا به فر گازی و فر برقی و فر کانوکشن دسته بندی میشوند که به ترتیب از گاز شهری ، المنت های برقی و امواج مایکروویو استفاده میکنند.

نکته بسیار مهم

نکته ای که باید در مورد فرهای برقی گازی ، به آن توجه داشت این است که حتما باید هر دو نوع سوخت فر یعنی هم گاز و هم برق به آن وصل باشد تا بتوان از آن استفاده کرد.

فر تو کار

پخت سریع با حفظ خواص مواد غذایی با تنوع بسیار یکی از ویژگی های این ابزار کاربردگی آشپزخانه های مدرن میباشد.فر توکار فضای اضافی در آشپزخانه شما اشغال نخواهد کرد.ویژگی مهم فر توکار گرم شدن سریع آن است. توزیع گرما در داخل آن بازدهی بسیار بالایی داشته. حتی اگر آن را گران تر از اجاق گاز طبیعی خریداری نمایید.از آنجایی که طول عمر بیشتری دارد برای منزل شما سرمایه گذاری خوبی محسوب می شود.استفاده از فر توکار و مزایای فر توکار برای داشتن یک آشپزخانه مدرن گاهی یک نیاز غیر قابل انکار بشمار میرود.

فر آشپزخانه

فر تو کار

برندهای شناخته شده

برندهای معتبر فر

  • بوش Bosch
  • الکترولوکس Electrolux
  • آریستون هات پویینت Ariston Hotpoint
  • میله Miele
  • نف NEFF
  • آاگ AEG
  • تکا Teka
  • گورنیه Gorenje
  • بلومبرگ
  • سامسونگ SAMSUNG
  • ال جی LG

نحوه استفاده از فر

راهنمای انتخاب فر

نحوه استفاده از فر گازی و برقی چندان فرقی با یکدیگر ندارند. اینکه شما از کدام فر استفاده می کنید بستگی به مدل فر شما دارد. انواع فر های توکار رومیزی و فرهای اجاق گاز وجود دارند. معمولا فر هایی که روی اجاق گاز سوار هستند به وسیله ی نیروی گاز کار می کنند و فر های رو میزی و توکار اغلب با نیروی برق کار می کنند. اینکه شما کدام را انتخاب کنید به مصرف انرژی فر نیز بستگی دارد.

هزینه ی انرژی گاز در کشور ما بسیار پایین تر از برق است و شاید تنها دلیلی باشد که شما را ترغیب به خرید فر گازی می کند. از طرفی فر های برقی با دیزاین های زیبا و به صورت توکار و رومیزی وجود دارند که به آشپزخانه ی شما جلوه ی خاصی می بخشند. همچنین فضای کمتری اشغال می کنند و برای آشپزخانه های کوچک نیز مناسب هستند.

می توان گفت که تمام دستورات استفاده از یک فر گازی و برقی یکسان است ولی فر های برقی به دلیل داشتن برنامه های پخت از پیش تعیین شده ممکن است مناسب با تمام سلیقه ها و ذائقه ها نباشند.

ممکن است شما بخواهید مرغ خود را بیشتر یا کمتر از حدی که دستگاه برای آن برنامه ریزی شده است بپزید. حال با توجه به برندی که شما از آن خرید می کنید، احتمال دارد برخی نکات ریز در استفاده متفاوت باشند. اما اینطور نیست که اگر شما با یک فر به خصوص برای سال ها کار کرده باشید و بعد فر منزل خود را عوض کنید، به طور کامل نتوانید کاری با فر جدید انجام دهید. با مرور دفترچه ی راهنمای فر جدید، به سرعت و راحتی تمام می توانید از آن استفاده کنید.

فر آشپزخانه

نحوه استفاده از فر

انواع فر از نظر سایز

فر ۶۰ سانتی متری

فر ۹۰ سانتی متری

فر ۱۲۰ سانتی متری

انواع فر از نظر ظرفیت

۲۵ لیتری

۲۸ لیتری

۴۰ لیتری

۵۵ لیتری

۶۵ لیتری

۷۰ لیتری

انواع فر از نظر تکنولوژی

فرهای مکانیکی

فرهای الکترونیکی با برنامه های آماده برای پخت بوسیله تنظیم دما و تنظیم زمان توسط کارخانه

فرهای هوشمند جدید

انواع فر از نظر نحوه پخت

-فر گازی ( پخت غذا به کمک گاز شهری )

فر برقی (پخت غذا به کمک المنت های برقی)

فر کانوکشن convection (پخت غذا به کمک امواج مایکروویو و المنت)

انواع فر از نظر محل نصب

توکار ( نصب در داخل کابینت )

معمولی یا در اصطلاح مُبله (بدونه نیاز به نصب استفاده به صورت پرتابل و قابل جابجایی )

فر هوشمند

وجود فرهای هوشمند دقیقا با سبک زندگی امروزی تطابق داشته و با توجه به صنعتی شدن جوامع و افزایش دغدغه های امروزی و شاغل شدن بانوان وجود این فرها موهبت زیادی برای خانه ها داشته و سبب سرعت بخشیدن به زندگی شده است. مزیت های ذکر شده مرهون وجود قابلیت اتصال فر به اینترنت و توان کنترل آن از راه دور می باشد.

فر هوشمند جدید از سیستم پخت دوگانه به همراه درب انعطاف پذیر برخوردار است که شما را قادر میسازد تا دو غذا را به صورت همزمان و در دماهای مختلف بپزید.

فر

فر هوشمند

برنامه های فر

یخ زدایی

در این حالت بدون استفاده از گرمای المنت و تنها با استفاده از گردش هوای داخل محفظه بوسیله فن همرفتی، یخ مواد غذایی منجمد بسیار سریع ذوب میشود.

المنت پایین

المنت مخفی در پایین فر باعث تمرکز حرارت در قسمت زیرین غذا شده و بدون سوزاندن غذا روشی ایده ال برای پخت آرام غداهایی نظیر خورشت و قطعات نرم گوشت است که قرار است نیم پخت شود، در این حالت گوشت بسیار نرم و آبدار میماند. همچنین از این عملکرد میتوانید برای گرم کردن مجدد و برای پختن غذاهایی که نیاز به برشته شدن از زیر دارند مثل ته چین استفاده کرد.

المنت بالا و پایین

المنت بالا و پایین عملکرد پختن به روش ترکیبی را فراهم می کند. مناسب برای غذاهای با ماهیت خمیری مانند نان و کیک های مخلوط است. لازم به ذکر است برای پختن کیک نیاز به پیشگرم شدن دارد. این عملکرد همچنین برای پخت گوشت کبابی و لایه های نازک گوشت گوساله نیز مورد استفاده قرار میگیرد. پیشنهاد میشود غذا در مرکز محفظۀ درونی فر قرار گیرد و تنها از یک طبقه فر استفاده شود.

المنت بالا و پایین و فن همرفتی

ترکیب دو المنت بالا و پایین به همراه فن، امکان نفوذپذیری بیشتر وگردش هوای گرم را فراهم میکند و این قابلیت منجر به صرفه جویی در مصرف برق و انرژی به میزان ۳۰تا۴۰ درصد میشود. این روش مناسب برای کباب و بریان کردن تکه های بزرگ گوشت با دمای بالا می باشد. در این حالت حداکثر از دو طبقه می توان استفاده کرد.

المنت بالا و گریل

در این حالت المنت تابشی به همراه المنت بالا فعال میشود این حالت متناسب برای پخت استیک، سوسیس، برشته کردن پس از اتمام پخت (مثلاً پنیر روی پیتزا) می باشد. بهتر است برای گریل کردن 3 دقیقه پیش گرم نمایید و از قفسه سیمی استفاده نمایید.

المنت بالا + گریل +فن کانوکشن

در این حالت المنت تابشی و المنت ساده بالا همراه با فن کار می کند. در این حالت ابتدا مواد غذایی گرم شده و سپس با فن یکنواخت میشود، متناسب برای پخت مرغ و ماهی است، در این عملکرد عمل پخت و برشته شدن با هم انجام میشود. این ویژگی مانع از سوختن سطح غذا شده و موجب میشود گرما به داخل غذا نفوظ نماید.

فن همرفتی به همراه المنت دور آن

المنت گرد پشتی بهمراه فن یک منبع اضافی گرمایی را ایجاد میکند که ضمن بهبود گردش هوای گرم و یکنواخت کردن دمای داخل فر، دمای مناسبی برای پخت و پز فراهم می کند. این روش متناسب برای پخت کیک و شیرینی در هر طبقه از فر است، این عملکرد برای خشک کردن لایه های نازک میوه و سبزی پیشنهاد میشود. همچنین استفاده همزمان از چند طبقه فر در این حالت امکان پذیر است.

گریل

قابلیت گریل با استفاده از المنت حرارتی، برای سرخ و برشته کردن غذا به کار میرود.

جوجه گردان

به راحتی میتوانید یک مرغ را به صورت کامل درون فر طبخ نمائید.

لامپ فر

لامپ فر به شما اجازه میدهد در هر لحظه عملیات پخت را درون فر مشاهده کنید.

فر آشپزخانه

برنامه های فر

آیا این مطلب مفید بود؟ 15
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید