گیلاس از خانواده Rosacease است که این درخت خزان پذیر و برگ ریز می باشد . درخت گیلاس بدون خوار ، باارتفاع کوتاه ، شاخه‌های صاف و بدون خار و قرمز رنگ مایل به قهوه ای است و برگ های سبز تقریباً درشت لبه دار را داراست . احتمال می رود که درخت گیلاس بومی منطقه ای بین دریای سیاه و دریای خزر بوده و در زمان های قدیم به اروپا منتقل شده باشد . در ادامه قصد داریم تا با میوه گیلاس و درخت آشنا شویم و در خصوص خواص گیلاس اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم .

درخت گیلاس و انواع آن

گیلاس در هنگام چیدن به رنگ قرمز یا سیاه می باشد و دارای یک هسته است . در طبیعت انواع گیلاس به رنگ های قرمز ، سیاه و زرد یافت می گردد . درختان گیلاس حدود ۲۰ تا ۳۰ سال عمر دارند . شکوفه گیلاس رنگ سفید مایل به صورتی دارد و همزمان با فرا رسیدن فصل بهار شکوفه می دهد . گیلاس ها از اواسط اردیبهشت ماه آماده چیدن و خوردن می باشند . البته تا اوایل شهریور ماه در بازار یافت می شوند اما بهترین زمان برای خوردن گیلاس اواسط خرداد تا پایان تیرماه است که شما می توانید گیلاس شیرین و آبدار را تجربه کنید .

درخت گیلاس بینگ

درخت گیلاس بینگ

در ایران انواع متفاوتی از گیلاس از جمله گیلاس سیاه مشهدی ، صورتی لواسانات ، حاجی یوسفی و مشکین شهر حضور دارد . نوع خارجی و غیر بومی از گیلاس با نام گیلاس بینگ در ایران کشت می شود که نسبت به دیگر گیلاس ها ، سایز آن بزرگتر بوده و رنگ آن تیره تر است .

خواص گیلاس

از جمله خواص گیلاس می توان به خاصیت ضد سرطانی آن اشاره کرد که برای سلامتی بسیار مفید است . همچنین این میوه خوشمزه سرشار از آنتی اکسیدان می باشد و برای تصفیه خون و دفع سموم از کلیه همانند داروی شفابخش عمل می کند . اگر نیاز به تصفیه خون دارید باید بدانید که این موضوع یکی از خواص گیلاس به شمار می رود . گیلاس حاوی ویتامین سی است که برای سلامت قلب و عروق بسیار مفید می باشد و تحقیقات انجام شده بر روی افراد متفاوت نشان داده است که مصرف روزانه چند عدد گیلاس می تواند جایگزینی مناسب برای کنترل و درد ناشی از تورم باشد . گیلاس خواص بیشماری دارد اما در خوردن آن نباید زیاده‌روی شود .نفخ معده یکی از مضرات گیلاس است که به دلیل مصرف بیش از حد آن به وجود می آید .

خواص گیلاس

خواص گیلاس

چربی اشباع شده در گیلاس بسیار کم است و کلسترولی ندارد لذا برای کاهش وزن بسیار مفید است . جالب است بدانید که تقویت قوای فکری ، تسکین سیستم عصبی ، افزایش سوخت و ساز بدن از جمله دیگر خواص گیلاس به شمار می رود . برای اینکه بتوانید گیلاس را بدون خراب شدن به مدت چندین روز در یخچال نگهداری کنید ، بهترین راه این است که گیلاس ها را نشویید و شاخه را از میوه جدا نکنید . سپس آن را در ظرفی مشبک یا درون کیسه قرار دهید و آن را گره نزنید تا هوا پیوسته در این کیسه در جریان باشد .

از آنجا که گیلاس دارای ویتامین c می باشد لذا سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند به همین دلیل از گیلاس در بارداری استفاده می شود . از جمله دیگر فواید گیلاس در بارداری می‌توان به کنترل قندخون اشاره کرد که سبب جلوگیری از ابتلا به دیابت در جنین می گردد . با توجه به خواصی که در گیلاس وجود دارد ، باعث رفع خستگی می شود و سطح انرژی شما را بالا می برد . این میوه مقدار زیادی پتاسیم را در خود جای داده است و به همین دلیل فشار خون شما را کنترل می کند و در دوران بارداری حالت تهوع را کاهش می دهد .اگر در هنگام بارداری نگران افزایش وزن خود هستید می توانید بدون نگرانی گیلاس بخورید چرا که این میوه کالری بسیار کمی دارد . همچنین دردهای عضلانی در دوران بارداری بسیار اتفاق می‌افتد را می توان با مصرف گیلاس کاهش داد ‌.

خواص گیلاس برای بدن

خواص گیلاس برای بدن

علاوه بر خواصی که گیلاس برای زنان باردار دارد ، می تواند سبب ایجاد نفخ در آنها شود . البته برخی از افراد به گیلاس آلرژی دارند . پس اگر پس از خوردن گیلاس احساس ناخوشایندی داشتید حتما به پزشک مراجعه کنید . پوست و هسته گیلاس حاوی هیدروسیانیک اسید است که نوع ماده شیمیایی سمی به شمار می‌رود . حتما پیش از خوردن گیلاس آن ها را درست بشویید تا باکتری ها و آلودگی ها به طور کامل پاک شود .ماسک گیلاس برای پوست صورت بسیار مفید است چرا که چین و چروک های پوست را کاهش می دهد . گیلاس درمانی مناسب برای واریس و روماتیسم است . به طور کلی مصرف گیلاس با توجه به آنتی اکسیدان هایی که در خود دارد ، روند پیری را به تاخیر می‌اندازد .

خواص گیلاس

خواص گیلاس

آیا این مطلب مفید بود؟
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید