معرفی گیاه شناسی موز

موز گیاه علفی میباشد و خواص موز بسیار زیاد می باشد که البته مثل درختچه است. برگهای آن بسیار بزرگ و پهن و گاهی تا 2 متر میرسند.گلهای آن مجتمع و بصورت سنبله است میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن به رنگ زرد میشود.موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان کشت میشود..موز را وقتیکه هنوز سبز است از درخت می چینند و به مناطق مختلف فرستاده و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند .موز انواع مختلف دارد یک نوع آن بسیار درشت و نوعی از آن هم ریز است که طعم شیرینی درد .در کشورهای استوایی معمولا موز را می پزند و همراه با برنج و لوبیا می خورند در کشورهای آمریکای لاتین موز را ورقه ورقه کرده و در آفتاب خشک می کنند.هنگامیکه موزها را انتخاب می کنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لکه های سیاه داشته باشد و این نشانه موز رسیده است.موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش خیلی سنگین است.

خواص موز

خواص موز

1- خواص موز در پیشگیری از سکته مغزی

نتایج پژوهشی نشان می دهد موز یکی از منابع فوق العاده پتاسیم که برای پیشگیری از سکته مغزی مؤثر است. ارتباط بین پتاسیم و سکته مغزی مشخص شد که رفع کمبود این ماده معدنی باعث بهبود عملکرد کلیه ها می شود و با کنترل فشار خون ، خطر سکته ی مغزی را کاهش میدهد.متخصصان، موز را یکی از عوامل کنترل فشار خون می دانند و زمانی که فشار خون در حد نرمال باشد احتمال بروز سکته های قلبی و مغزی به مراتب کمتر است. برای جذب پتاسیم مورد نیاز بدن، روزانه یک عدد موز استفاده کنید.

2- خواص موز در کاهش فشار خون

معمولاً در بدن همه ما تعادل نامناسبی بین سدیم و پتاسیم هست زیرا بیش از حد نمک مصرف می کنیم. مازاد سدیم (نمک) وارد شده به بدن باعث افزایش فشار خون خواهد شد.

گیاه موز

گیاه موز

3- موز برای لاغری و کاهش وزن

موز یکی از میوه هایی محسوب می شود که سرشار از فیبر است و حدود ۱۰ درصد از فیبر مورد نیاز روزانه را فراهم کرده. با توجه به خواص فیبرها در بدن، خوردن موز در فرآیند هضم غذا کمک بسیاری می کند. همچنین ویتامین B6 موجود در موز، از بدن در برابر بیماری دیابت نوع دوم محافظت کرده و موجب کاهش وزن می شود. به طور کلی موز یکی از مواد غذایی برای کاهش وزن محسوب می شود چرا که علاوه بر شیرین بودن از جمله غذاهای سیرکننده است و به همین دلیل تمایل به خوردن غذاها را به شدت کاهش داده است.

4- موز برای اسهال

خیس کردن موز در آب به همراه قدری نمک به عنوان یکی از موثرترین روش های درمان اسهال خونی به شمار میاید.موز همچنین برای جلوگیری از ایجاد اسهال در کودکان نیز مفید است؛ اما پیش از مصرف باید به خوبی آنرا له کرده و به صورت کرم در آورید و سپس به کودک دهید.

5- تاثیر مصرف موز در پیشگیری از سرطان کلیه

مصرف به اندازه موز می تواند از ابتلا به سرطان کلیه جلوگیری کند.زنانی که در هفته ۵ تا ۶۶ عدد موز خورده اند، خطر ابتلا به سرطان کلیه در آن ها نصف شده. به این دلیل ممکن است موز از ابتلا به سرطان کلیه جلوگیری کند که موز حاوی سطح بالایی از ترکیبات آنتی اکسیدان فنولیک است که برای سلامتی کلیه ها مفید است.

خواص موز

مصرف موز در کودکان

6- میوه ای برای افراد مبتلا به ورم معده و روده

موز برای همه حتی افرادی که دارای روده های حساس هستند قابل مصرف و تنها میوه ای است که در صورت وجود مشکل ورم معده و روده تجویز می شود زیرا تسکین دهنده و باعث تقویت معده و روده می شود. این میوه می تواند فضای اسیدی که میوه های دیگر ممکن است در معده بوجود آورند را از میان برده و محیط معده را خنثی نگاه دارد.

موز دارای یک ماده مغذی به اسم نشاسته مقاوم است. دستگاه گوارش انسان نمی تواند این نوع نشاسته را هضم کند اما باکتری های خوب که در روده وجود دارند از این نشاسته تغذیه دارند. بر خلاف سایر مواد غذایی ، موز موجب آرامش معده می شود؛ همچنین موز جز اصلی رژیم غذایی BRAT (متشکل از موز، برنج، سیب ، نان برشته) است که برای کمک به کاهش اسهال و مشکلات معده مورد استفاده قرار می گیرد.

تنها مشکلی که امکان دارد موز برای برخی افراد ایجاد کند (نه برای همه) مشکل یبوست است به همین دلیل نباید در مصرف آن زیاده روی کرد و مصرف روزانه یک عدد موز کافی میباشد.

7- فواید موز برای پوست:

فواید موز برای پوست ما هم است شما می توانید برای تسكین خارش بدن موز نرم را كوبیده با آب لیمو مخلوط كرده در محل خارش بمالید.

برای از بین بردن حلقه های روی گردن و از بین بردن چین و چروك گردن موز كاملاً رسیده یك عدد نصف استكان روغن بادام شیرین یك قاشق عسل اینها را خوب له نموده روی باند پهن نموده دور گردن بپیچید به مدت 2 ساعت بگذارید بماند.

برای باز شدن رنگ چهره و از بین بردن لكه های سیاه موز را با تخم خربزه مخلوط نموده به روی لكه ها بمالید.

برای التیام زخم ها و جلوگیری از سوختگی پوست موز را سوزانده گرد آن را روی زخم بریزید.

قرار دادن قسمت داخلی پوست موز روی جای نیش حشرات بر پوست، خارش و سوزش آن را از بین می برد.

موز یک ماده حفاظت کننده می باشد و اثر آن بر روی زخم بیش از هر داروهای گران قیمتی است.

ضماد موز برای سوختگی در اثر آتش مفید و اگر بلافاصله بكار رود از تاول زدن جلوگیری می كند.

مضرات موز

8- كسانی كه در اثر خوردن موز زبانشان ورم یا جوش می زند بلافاصله بعد از خوردن موز آب لیمو مزمزه كنند.

9- كسانی كه سرفه های خشك می كنند موز را آهسته آهسته بخورند.

10- موز نارس به دلیل داشتن نشاسته زیاد، سخت هضم می شود.

خواص موز

مضرات موز

11-موز نفاخ است و مصرف زیاد آن به ویژه در افراد سردمزاج، تولید گاز معده می کند که برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد.

12-موز به علت دارا بودن قند زیاد برای مبتلایان بیماری قند مضر است و نباید در مصرف آن زیاده روی شود.

13-موز خون غلیظ ایجاد می كند. زیاده روی در خوردن آن باعث تولید خون غلیظ بلغمی می شود.

14- خوردن موز هنگام ناشتا زیان آور است.

15-كسانی كه دارای دستگاه گوارشی حساس هستند موز را با احتیاط بخورند.

16- خوردن میوه خام موز تولید ورم قولون (كولیت) می كند و در روده ایجاد تخمیر می كند.

آیا این مطلب مفید بود؟ 1
لینک های مرجع
نظر خود را بنویسید! لطفا کلیک کنید